Mamici de martie-aprilie 2007 (9)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alionushca spune:

Fetelor tot citesc ca ati facut tripul test, sau bitets - stiu pentru mine e tirziu sa-l fac - si incerc sa ma linistesc cu faptul ca am doar 25 ani, ca se pare rudele mele toate sunt sanatoase - da am totusi si eu morcovul ista in cap - inainte de a fi insarcinata eram convinsa ca am sa fac aceste teste pentru ca sanatatea copilului nu e lucru de glumit - si unde am ajuns - nu am facut nici un test

Este cineva dintre voi care nu a facut aceste teste - mie medicul imi spusese ca daca va fi ceva nu chiar bine la eco - si cum la eco multumesc lui Dumnezeu a fost, parca, totul bine - mi-a zis sa uit de TT.

Este cineva ca mine sau doar eu nu am facut acest test, stiu ca unii nu le-au facut constient deoarece ar fi cazuri cind rezultatele sunt eronate, si ca sunt dese aceste cazuri sau din alte motive.

Dana_p ce spunea ecografia ta inainte de a face testul - stii ca rezultatele eco nu-s de lasat la o parte - nu degeaba inainte de TT obligatoriu se face eco si ea trebuie sa fie ,,proaspata,, - incearca sa corelezi rezultatele si plus la asta - avem foarte multe cazuri cind TT este eronat. Desi noi incercam sa- ti spunem sa te linistesti si sa incerci sa analizezi si pe de alta parte situatia - dar inteleg perfect ca e normal sa fii ingrijorata - insa tu vezi acest stres al tau sa nu fie mai mare decit trebui - ia in calcul toate maruntusurile si gaseste putere sa astepti pina mergi la medic - sa nu sufere bebelusl.

22+

Aliona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Aliona
Sa stii ca nici eu nu mi-am facut triplu test. In primul rand doctora mea nu mi-a zis de el si a considerat ca nu este necesar dupa ce a vazut ecografia.

Dupa ce am citit pe forum am intrat putin in panica dar acum m-am linistit dupa ce am vazut ca bebelina este Ok

Am uitat sa va spun pe fetita mea o va chema Raisa Maria.

Salutare la gravidute si pupici la bebei.

Diana 19+

Mergi la inceput

Scuze
Sper ca nu a deranjat pe nimeni marimea scrisului.
Nu am stiut ca o sa fie atat de mare.
Scuze inca o data

Paaaaaaaaaaaaaa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanici spune:

Aliona, io sunt in situatia ta....am vrut sa fac TT, am zis ca ma tin de dr sa imi dea trimitere daca nu zice el nimic, i-am zis cand aveam vro 14 sapt si a zis ca e prea devreme si sa ii aduc aminte data urmatoare, pe la 18 sapt parca.
Am fost la 18 sapt iar la vizita lunara si m-am luat cu altele de am uitat de TT, de care mi-am adus aminte mult dupa.....
Mi-am dat o palma peste frunte si mi-am zis ce desteapta is.... si am depasit momentul. Acum.... nici nu as mai fi vrut sa il fac....la cate am citit.... atatea rez false aiurea si stres inutil si amniocenteze.....mai bine nu. si rezultat care este doar o interpretare statistica... La fel ca tine sper ca totul e bine; nimeni nu a remarcat nimic suspect la ecografii.

roxana 21+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cria_bv spune:

Aliona nici eu nu mi-am facut dublu test si nici TT desi cred ca mai am timp sa-l fac, dar am tot citit pe dc despre el si cred ca e un motiv de stres in plus. Oricum aici in bv vad ca se fac mai putine teste si analize.
Week-end placut la toate burticile.

Cria 16+

http://tickers.baby-gaga.com/p/dev117pr_.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magdutah spune:

Buna seara la Burtici!

nici eu nu am facut TT ... si la fel mi-am spus si eu inainte de a ramane insarcinata: ca am sa fac toate analizele posibile, insa doctorul meu nu mi-a spus nimic de ele ... dupa fiecare eco. se arata multumit si imi repeta mereu sa am grija sa nu mananc carne nepreparata, sa am grija sa nu intru in contact cu persoane bolnave de rubeola (va spuneam mai demult ca eu nu sunt imuna la asa ceva si vaccin nu am voie sa fac acum).

Insa eu tot imi fac griji ca nu il simt pe BB! Mai e putin si trece si sapt. 20 si nimic. Nu e cam tarziu sa nu simt nimic ? Eu cred ca sunt singura mamica de aici care nu se poate inca bucura de miscarile lui BB . Si pe langa toate astea ... acum o ora am si sangerat un pic ! E normal ?

Va pup ... WK placut si fara multe emotii !

Magda 20+4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vani spune:

Salut toate

Magda , si eu am sangerat acum o sapt. si am mers la spital,la assessment room,unde mi-a monitorizat puiutul si dr. mi-a verificat colul.Nu a fost nimic grav,dar e bine sa mergi ptr. a sti situatia .Mie mi-au spus ca motivele de sangerare ar putea fi:daca ai ridicat,daca ai avut intercourse,un vas de sange spart.Bafta multa!

Vani25w

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxygeo spune:

Buna dimineata la burtici!

Io sunt la serviciu azi, asa ca de data asta navalesc de cu dimineata
magdutah sa stii ca si io tropai sa-l simt pe bb, dar mai mult de niste bolboroseli prin burta n-am simtit, mi s-a spus ca poate sa dureze pina pe la 22 de sapt, pina cind are de gind bb sa se faca simtit, da` parca nu mai am rabdare, si io de abia ma apropii de 18 sapt. Pupici si rabdare

Apropo de TT, exista dr. ca al meu, care nici nu sta pe ginduri si te trimite la TT, cu toate ca tot el face si eco, asa ca stie care e starea natiunii, si exista dr. care nu-l considera o analiza uzuala, si nici nu e. Io una l-am facut si nu pot sa va spun in ce stres am stat pina la venirea rezultatului, cu toate ca eco a fost OK. Asa ca este o chestiune relativa, depinde de dr si de fiecare mamica in parte, dar io sunt de parere ca acolo unde a fost facut TT si a iesit prost neaparat trebuie facuta si amnio.
Hai ca m-am intins cam mult

Apropo am si io o intrebare: Analizele din gama Toxoplazmoza, listeria, citomegalovirus, etc, unde le-ati facut, cit dureaza, si cam cit au costat???

Va pupic
Roxygeo17+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tzuna spune:

Buna fetelor!
Ce mai faceti?
Azi puteam si eu sa dorm mai mult si cand colo m-am trezit de la 8 (ei tot e o schimbare fata de 6.15 ca in timpul saptamanii).
Am citit tot ce ati scris.

ROXYGEO - eu am facut analizele pentru toxoplasmoza, citomegalovirus etc. inainte de sarcina, la Medicover (Synevo) Plevnei. M-au costat aproape 2 milioane parca. Rezultatul insa ti-l dau destul de tarziu dupa vreo saptamana si ceva. Eu nu eram insarcinata asa ca nu ma grabeam foarte tare. Am citit ca si la Cantacuzino se fac cam pe aceleasi sume si primesti rezultatul mai repede. A, am uitat sa-ti spun ca eu am facut si IgG-ul si IgM-ul la fiecare. Daca tu le-ai mai facut probabil faci doar IgM-ul sau nu stiu. Gasesti preturile pe net pt laboratoarele Medicover.

MAGDUTAH- eu la-m simtit pe bebe la 19 saptamani dar pentru ca toata lumea ma intreba daca l-am simtit si eu nu-l simtisem imi faceam griji. Am citit apoi si am vazut ca la prima sarcina pana la 24 de saptamani il poti simti numai ocazional si ca il poti simti prima si prima data in jur de 21-22 saptamani chiar deci nu-ti fa griji. Pentru mica sangerare insa poate treci pe la medic asa ca sa stai tu linistita. Probabil chiar nu e nimic.

ALIONUSHCA- eu am facut numai bitestul. A iesit f bine si apoi triplu test nu l-am mai facut. Am vazut ca sunt destule mamici care nu le fac. Rezultatele sunt pur statistici si ai vazut si tu cate rezultate fals negative apar. Eu zic ca e bine ca exista aceste teste dar sunt si un motiv de stres. La varsta ta , si daca nu ai avut nici o problema deosebita in familie nu cred ca tb sa-ti faci griji. Sigur vei avea un bebe sanatos.

DANA P - nu-i bine ca ti-a iesit asa TT din cauza ca tu iti faci f multe griji acum si sunt sanse fff mari ca sa nu fie nimic. Cred ca ai citit si tu aici despre mamici cu rezultate mai rele care au facut amniocenteza si au aflat ca totul e ok. Acum trebuie sa discuti cu medicul tau si sa hotarati de comun acord daca faci sau nu amniocenteza. Dar daca riscul nu e mare (asa cum consider eu) poate e mai bine sa nu o faci ca si ea prezinta riscuri. Plus ca bebele tau e destul de mare si ar trebui sa se vada si la ecografie daca e vreo problema sau nu. Eu ma rog pentru tine si bebe si vei vedea ca nu-i nimic rau.

MARTUTZA- ai scris ca bebele tau are 416 g la 21s+ 1. Al meu (de fapt a mea cica) avea 423g +/- 63 g la 22 saptamani (de fapt 21s + 3 dupa ecografie). Nu cred ca sunt prea mici. La 22 de saptamani ar trebui sa aiba cam 450g dar asta e media.

Acum sa va zic ce mai fac eu. Am facut un fisier special cu muzica pentru bebe. Desi incerc sa i-o pun sa o asculte in fiecare zi nu prea reusesc dar ma stradui. Si mai pun si o caseta cu Anotimpurile din cand in cand. In rest ii mai vorbes dar destul de putin recunosc. Il mangai atunci cand incepe zvarcoleala..... si cam atat. parca tot nu ma pot obisnui ca-i fata. Desi chiar nu conteaza ce este. As vrea sa stiu insa exact ce e ca sa-i cautam nume, sa personalizez discutiile cu el....

Cam asta e tot. Aveti grija de voi si de burtici. Cred ca ma mai bag in pat sa lenevesc si apoi ma duc undeva in apropiere sa ma uit de mobila de bucatarie ca pare frumos afara iar sotul lucreaza.

23+

Mergi la inceput

Cred ca am simtit si eu niste bolboroseli in burta aseara.
Aproape ma culcasem cand au inceput a fost minunat mai ales ca m-am gandit ca este bebele ca el face galagie.

Acum astept cu nerabdare urmatoarele miscari si as vrea sa am certitudinea ca este el. Dar nu mi-o poate da nimeni asa ca o voi avea atunci cand va lovi foarte puternic.

Acum va las ca plec la plimbare ca pare sa fie foarte frumos afara.
Pupici si sa aveti un weekend super placut si linistit

Diana 19+

Mergi la inceput