dormitul pe spate sau pe burtica?
Mariutza a exersat la greu intoarcerea de pe spate pe burta si acum ii reuseste la fix. ziua e OK cand ajunge pe burta ridica capul , priveste in jur sta ce sta si dupa aia maraie sa o intorci pe spate. Partea proasta e ca intoarcerea asta ii place asa tare incat o executa si noaptea in somn, dar din pacate se intoarce pe burta si nu are puterea sau nu stie sa intoarca capul intr-o parte.Pune nasul in saltea si adoarme asa fara sa zica pas. Si noi de doua nopti stam chiauni sa o pazim sa respire, sa ii intoarcem capul sau sa o intoarcem pe ea. Ati trecut prin faza asta, cum ati depasit-o? Cam pe la cat timp invata sa se intoarca si de pe burta pe spate? Mama si ce bine o duceam ca dormea cate 11 -12 ore pe noapte tun. si acum le doarme dar ceva mai agitata ca trebuie sa se intoarca pe burta. A....si pana acum la aproape 6 luni a dormit doar pe spate.
Va pupam
marina
Raspunsuri
angi_gemeni spune:
Andreea a mea, de la 4 luni, doarme numai pe burta.
Nu a stat cu nasucul in saltea. Mie mi-a fost frica sa scoate vreo gura de lapte, sa se inece... O tineam mai mult in brate, dupa fiecare masa.
Acum(la 1 an si 3 luni), tot pe burta doarme(numai pe burta), dar nu mai am nici o temere!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
bubi spune:
la noi e invers: Maruta doarme numai pe burta de cand s-a nascut.Noi am pus-o asa, ca avea colici si ii era mai bine. S-a obisnuit si a avut o perioada cand se trezea ca se intorcea pe spate si se speria! De fapt ei nu i-a placut de mica sa doarma pe spate, se speria si se trezea.
io zic sa nu-ti fac probleme. au deja reflexul format.daca simte un discomfort sigur isi schimba pozitia.
bubi
SANATATE MULTA!
Samurai-lady spune:
Si Ken se mai intoarce in somn pe burtica si doarme asa pana
dimineatza.Eu am cumparat o chestie speciala,ca un opritor care
face practic imposibila rasucirea pe burtica,oricat s-ar chinui bebeii.
Si....uite asa dorm si eu fara griji seara.
Daca nu gasesti in magazine,il poti confectiona singura cred.
Pe un prosop de marime mijlocie cosi la capete niste prosoape
facute sul.Si pui bebitza pe prosop.Cand cosi prosoapele...vezi
sa fie exact pe langa corpul bebitzei.
eu nu le am cu explicatiile,sorry.
Daca te intereseaza o sa trimit un e-mail cu poza.
Da-mi de stire printr-un e-mail.
Samurai-lady si bb Ken.
angi_gemeni spune:
quote:
Originally posted by Samurai-lady
Eu am cumparat o chestie speciala,ca un opritor care
face practic imposibila rasucirea pe burtica,oricat s-ar chinui bebeii.
Daca nu gasesti in magazine,il poti confectiona singura cred.
Pe un prosop de marime mijlocie cosi la capete niste prosoape
facute sul.Si pui bebitza pe prosop.Cand cosi prosoapele...vezi
sa fie exact pe langa corpul bebitzei.
Samurai-lady si bb Ken.
Eu am avut o mie de chestii s-o opresc pe Andreea sa nu se mai rasuceasca(mi-era frica, mai ales dupa masa de pranz, cand mai scotea supica afara), dar nimic nu i-a stat in cale!
A dormit tot cum a vrut ea! Si am lasat-o in pace!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
Indra spune:
Anisia mea se intoarce pe burtica dar nu doarme cu mutrita in jos ci pe o parte.... pina acum nu mi-a facut probleme cu asta, doarme binisor.
Dana & Anisia
Ela spune:
Marina si noi trecem exact prin aceeasi faza!
DaŽio am dat un tel. si la dr. sa ma vaiet si a ras de mine!
M-a intrebat ca io cum dorm - pe burta, bineinteles, i-am raspuns!
Si mi-a explicat ca e ceva nou, acum doar experimenteaza, ca s-ar putea sa-i placa si asta sa fie pozitia ei de somn de acum incolo!
Si cand io am inceput cu - pai stati sa vedeti, respirat, SIDS - mi-a zis ca sa am incredere ca daca ceva nu-i in regula, imi semnalizeaza ea!
Bineinteles ca nu m-am linistit - dar am urmarit-o pe Ilinca (ea oricum inca se mai trezeste noaptea sa manance si eu stau treaza pana atunci) - si sa stii ca nu are nici o problema, respira si cand ceva nu-i convine se intoarce pe-o parte!
Dar la faza cu "semnalizatul" a avut dreptate si dr. - acum se inveleste cu o paturica mai usoara pe care bineinteles si-o trage pe fata s-o roada! Si cand a tras prea mult din paturica si nu mai poate sa o dea singura inapoi si-i sta pe fata - urla!
Nu stiu - cred ca trebuie sa invatam ca bebeii cresc si ca asta e doar una din nenumaratele faze care or sa ne tina treji de acu si pana cine stie cand??!!
Numai bine la mamici si la bebici!
dana d spune:
Ilincuta mea se simte mai bine pe burtica. Nu stiu daca are colici dar cand o intorc pe burtica se linisteste. Are aproape 3 saptamani si isi ridica si capul si il intoarce pe ambele parti,uneori ramane si cu nasul in saltea dar nu pare sa o deranjeze. Pozitia asta o stimuleaza sa-si intareasca musculatura cefei. Doctora a spus ca e o pozitie foarte sanatoasa si comoda pentru bbi.
Dana
tinatache spune:
Fetele, nu vreau sa va sperii dar s-a constatat ca de cand nu se mai recomanda ca bebeii sa doarma pe burta a scazut nr de cazuri de moarte subita la bebelasi. Asa ca faceti opritori de care vreti dar nu-i lasati sa doarma pe burtica, cel putin pana la 1 an. Si eu o tineam pe Andra pe burtica sa-i mai treaca durerile dar o pazeam si in general asta se intampla in timpul zilei. Parerea mea...
Cristina, mamica cu burtica
Alina spune:
Fetele dragutele,
nu vreau sa va speriati dar mie mi-au zis la maternitate ca bebeii se culca doar pe spate,in primul an de viata tocmai din cauza reducerii riscului de moarte subita,asa cum spunea si Cristina.
Alina
Camelia spune:
Eu nu sunt de acord nici cu dormitul pe burta , nici pe spate (pentru ca pe burta mi s-a spus de la inceput ca nu e voie iar pe spate m-am convins eu ca e periculos cand am vazut cum regurgita Teodora in somn..., ma rog, poveste veche, a trecut dar spaima a ramas).Asa ca am obisnuit-o de la inceput sa doarma pe o parte si asa doarme si in ziua de azi.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor