dormitul pe spate sau pe burtica?
Raspunsuri - Pagina 2
camelia-daniela spune:
Dragä Marina,
dacä doarme pe burticä e foarte bine, mai ales in perioada colicilor...copii se miscä in somn si dormind astfel, fac un fel de masaj burticii si asa eliminä aerul inghitit la "masä" mai bine...
Eu am avut probleme groaznice cu fetita mea primele 2 luni, deoarece vomita si pe gurä si pe nas, si-mi era fricä sä nu se asfixieze...nu am dormit aprope deloc...sotul mä mai schimba noaptea, cä el era exagerat de grijuliu...
Problema a inceput incä de la spital, cind am fäcut prima plimbare dupä cezarianä...m-am dus sä väd ce face fetita...si am rämas inlemnitä...vomitase si pe gurä si pe nas si nu mai putea sä respire...era deja vinätä...
Am fäcut un scandal enorm si de atunci am luat-o la mine in camerä, cu toate cä nu era voie...si de atunci, mi-a spus medicul de copii, sä o invät sä doarmä pe burtä...de atunci, s-a reglementat situatia, dar eu tot nu am dormit de fricä sä nu se asfixieze...pinä m-am convins cä e totul in regulä. Dacä au probleme cu respiratia, se fac ei remarcati, nici o grijä...fetita mea...pot sä spun ....cä se lupta cu viata si cu moartea, dädea din picioare si scincea jalnic...iar ele stäteau pe hol, la cafea!!!!...
Cit de curind o sä invete sä se intoarcä si singurä, o sä vedeti...la bb merg toate asa de repede...
Vä pup,
Cami.
Marianar spune:
Pe Vladut de la 1 luna si o saptamana pana pe la 5 luni cand a inceput el sa se intoarca singurel l-am culcat numai pe burta si totul a fost ok. Isi intorcea singur capul in pozitia dorita. Si acum (10 luni) tot pe burta prefera sa doarma. Daca el a vrut pe burta l-am lasat, atunci cand doarme pe burta e mult mai linist.
tinatache spune:
Da, cred ca dormitul pe o parte rezolva si problema regurgitatului. Car despre agitat si dat de stire cand ceva nu e in regula, in cazul asta nu ar mai exista moartea subita, nu crezi?
Cristina, mamica cu burtica
Marina spune:
multumim frumos fetele pentru raspunsuri. Probabil am citit multe si am o spaima cumplita de dormitul pe burta. E drept ca si eu mai dorm asa uneori dar nu e chiar pozitia mea preferata . Oricum vad ca incet incet invata sa intorca capul intr-o parte da tot o pazesc noaptea.
Sam imi trimiti o poza te rog?
Va pupam
marina
Anina_n spune:
In spital, numai pe o parte asezau bb-ii la somn, asistentele. Noi o lasam sa doarma pe spate numai supravegheata, din cauza regurgitatului. Iar pe burtica tot asa, numai supravegheata, datorita sindromului mortii subite. Dupa ce a inceput sa se intoarca singura, am lasat-o cum i-a placut ei.
Nina & Nina-Cristina (1 an si 4 luni)
mirela.mustaciosu spune:
N-o lasa sa doarma pe burtica nesupravegheata, daca nu stie sa intoarca singura capul intr-o parte! Baietelul meu a dormit numai pe o parte (de fapt il puneam cand pe o parte, cand pe cealalta) cat a fost mic. Mi s-a interzis de catre medicul neonatolog din maternitate sa-l culc pe burtica sau pe spate. Cand a mai crescut un pic si-a gasit singur pozitia (o vreme a dormit numai pe spate, iar acum doarme si pe burtica si intr-o parte, dar e mare si stie sa intoarca capul).
ticka spune:
Si puiutza mea dormea pe burta chiar de la inceput. nu prea am avut probleme cu colicele, cred ca datorita dormitului pe burta. Citisem o groaza de articole despre "moartea subita a sugarului" si mi-era frica sa nu se sufoce. Dar ori de cate ori o intorceam pe spatic plangea. Si cum eram socata ori de cate ori o auzeam plangand, o lasam pe burtica. Numai bine voua si bebelushilor vostri
MLDiana spune:
Cum spunea si SAmurai-lady e mai bine sa cumperi un opritor sau sa confectionezi unul.IAr daca o culci pe spate ,pune-o cu capul pe o parte si nu o sa existe riscul sa se inece cu laptele regurgitat.
Lidia ,Tiara si David D.