Mamici de noiembrie - decembrie 2006(54)
Raspunsuri - Pagina 16
p_onu spune:
haricleea, referitor la problema ta, eu ti-as recomanda sa scrii la probleme legislative (gasesti tema pe pagina de deschidere a forumului) E acolo un moderator foarte bun, Marius, care sper ca te va putea lamuri...
Ceea ce stiu eu de la sotul meu, pentru ca a avut o problema asemanatoare, este ca la incetarea contractului angajataorii sunt obligati sa-ti elibereze cartea de munca. Nu stiu cum se pune problema in cazul restructurarii...el isi daduse demisia si nu-i dadeau cartea de munca nici dupa 3 saptamani (tot o chestie de gen nu a fost semnata de ITM), pana a intervenit tare un prieten de-al nostru, jurist pe legislatia muncii... Din pacate acum nu pot apela la acest prieten...nu e in tara, dar incearca la Marius de la Probleme legislative
succes!
37+ cu
Poze.
anateo2004 spune:
Buna fetelor!Apar si eu la intervale lungi,dar de citit citesc regulat.
Felicitari tuturor mamicilor care isi tin deja bebelusii in brate!Si tin pumnii stransi pt cele care sunt aproape de sfarsitul odiseei.

Eu sunt un pic suparici.Noi marti am pus termopane si de atunci sunt in deplasare la mama.Abia astept sa dorm iar in patul meu.Ce ciudat e omul,cand m-am casatorit(acum vreo 4ani si ceva)si ne-am mutat in noul apartament mi se parea rece si strain(am facut si o mica depresie atunci)iar acum ii duc dorul.
In rest sunt bine,miercuri ma duc la contol,intre timp trebuie sa ajung la institutul de hemato da fac dozare de aglutinine antiB.Cred ca luni ma duc,poate se mai incalzeste un picut.
Sa va spun ce traznaie a facut fimea azi.Ea care toata ziua il pupa si il mangaie pe bb,si ii spune sa creasca mare si cum o sa-l plimbe ea cu caruciorul,m-a muscat de burta.M-am suparat pe ea si am intrebat-o:"BB ti-a facut tie ceva rau,te-a lovit,muscat etc?"La care raspunsul candid a fost"Inca nu"M-a lasat fara replica.Stiu ca nu a facut-o din rautate,uneori se crede pisica sau caine si te avertizeaza ca musca si trebuie sa fii pe faza.
Va pupic dulce.
Ana
34+cu
si mamica de Teo
Laura13 spune:
Lorym daca totusi nu asteapta pana maine ma ofer voluntar sa ma duc la Metro sa iti iau ce vrei tu!!!! 
Haricleea eu stiu ca angajatorul este obligat sa iti elibereza carte de munca in 10 zile lucratoare. Mai mult..... Dar nu te da batuta, lupta cu ei si pana la urma trebuie sa se faca dreptate, nu? Sau sunt eu naiva? 
Laura
si bebe strumf
38+
p_onu spune:
lorym, esti tare haioasa cu "mai vreau sa mai stea putin ca sa ajung in metro maine..."![]()
, ai grija de tine si...da-ne de veste imediat ce vrea sa iasa printzesuca ta, da?
37+ cu
Poze.
mio75 spune:
Haricleea, pe cine mai exact vrei sa actionezi in judecata, ITM sau angajatorul tau?
Pana imi vei raspunde, iti spun ca in cele mai multe cazuri carnetele de munca sunt tinute la angajator si nu la ITM iar actele de studii si actele tale care spun ei ca nu erau , obligatoriu trebuie sa se fi aflat in copie inca de la angajare in dosarul tau de la angajator.
In cazul de fata, angajatorul tau trebuia sa completeze la zi imediat toate carnetele si sa le dea la vizat la ITM , in mod normal nici macar o saptamana nu ar fi tinut toata procedura. Poate cei de la personal de la voi au asteptat ceva...ma intelegi !
Detaliaza-mi cazul daca vrei , poate te pot ajuta cu un sfat.
quote:
Originally posted by Haricleea
Donia,multumesc pt raspuns...mult succes si bebe sanatos,frumos si norocos!!!
Asiza,si la mine ii la fel...cand e panicat,cand se imbarbateaza spunandu-si ca ne ajuta Dumnezeu...la mine e plecat din tara si cand aude ca nu ma simt prea bine innebuneste de-a binelea.abia astept sa vad ce fata face cand ma va duce sa nasc ca eu sunt programata pt cezariana ca nu pot naste normal...sper din tot sufletul sa fie in tara ca daca nu...
Acuma sa va spun mai fetelor ca tre suparata mai sunt..nu stiu cum fac de ma tot lipesc de probleme...Ma puteti ajuta daca lucrati in domeniu,sunteti mai citite ca mine in ceea ce priveste legislatia muncii sau aveti studii juridice,,,,sa va spun:in luna a4a am plecat de la serviciu cu restucturare adica articolul65 din Codul Muncii.Ei mi-au eliberat cartea de munca abia in luna a6a.asa ca eu nu pot beneficia de indemnizatie decat dac imi depuneam dosarul cu luna a5a pt somaj.Nu am putut sa=l depun nici cu luna a7a cand au trimis ei cartea de munca pt ca vacile alea de la personal nu au fost in stare sa comleteze corect stagiul de cotizare si nici adeverinta necesara...acum,dupa lungi interventii fetele de la ajofm din mila credau trimis pana la urma o instiintare firmei si pentru ca firma nua vrut sa dea nr de inregistrare instiintarii ele au atasat confirmarea de primire de la fax si mi-au dat dosarul spre inaintare.....lunga povestea ,nu?
Acum eu vreau sa ii dau in judecata ca pana la urma,ma fetelor sunt adunati 150 milioane...imi iau pamant cu banii astia,nu?Dar ce zic ei:ca nu au putut elibera cartea de munca mai repede de la itm pt ca nu aveau actele mele(certificat de nastere,diploma...etc) iar eu eram plecata din tara.Dar pana la urma nu e problema lor ca eram sau nu in tara si cum pot ele dovedi ac din acest motiv nu au eliberat cartea de munca?!ca nu-i adevarat....
va pup si astept sfaturi...31
Lavinia_P spune:
Buna dimineata,
MIRONA, BRAVO..FELICITARI SI SANATATE MAXIMA LA AMANDOUA!!
SA-TI TRAIASCA KARINUTZA SI SA-TI ADUCA NUMAI BUCURII IN VIATA.
TIN MINTE POVESTEA TA CU 2 LINIUTE
SI MA BUCUR ENORM CA ACUM ITI TII MINUNEA IN BRATE.ASTEPTAM POVESTEA DETALIAT.

Lavinia 36+
dianocica spune:
roxanica ma bucur ca ti a trecut mancarimea si se pare ca s a mai ridicat si moralul un pic... bravo tie
heracleea poate ar trebui sa incerci sa ti pui povestea si la probleme legislative. eu acolo am primit raspuns si inca unul f bun.
lorym te inteleg perfect.eu de acum plang la orice(de fapt toata sarcina am fost asa) dar cerd ca la 39+ o sa bocesc non stop de emotie. atata timp cat nu te oboseste, incarca ti bateriile cum simti tu.
laura13 subscriu cu calatoria la metro pt lorym. numai sa se binedispuna
dianocica,
34s
dianocica spune:
voiam sa va spun altceva dar m am luat cu cititul si am uitat.mi s a intamplat o chestie foarte ciudata. am avut o durere f naspa, un fel de junghi, undeva pe langa coaste, unde da de obicei davidutu cu picioarele. mai intai un disconfort si dupa o durere foarte intensa, destul de scurta. am scapat si bolul din mana. am asteptat sa vad daca se mai intampla dar nu s a repetat. dupa, m am panicat ca mi se parea ca nu mai misca bb. dar cand il sunam pe iubi sa i spun, mi a dat baiatul 2 ghionturi sa ma salute. m am mai linistit dar tot sunt speriata ca nu stiu ce a fost. voi ati avut asa ceva? nu era in timpul unei contractii
dianocica,
34s
danita spune:
fetelor , aveti la indemana ceva antidepresiv ca ...... nust ce sa mai fac ..... plang non-stop !
D
BeBelusca
alexandra_25 spune:
Danita...ce ai mama????...vezi ca ma apuca si pe mine imediat....la cat sunt de speriata...ce mult as vrea si eu sa fiu la fel de curajoasa ca si celelalte fete.....oare de ce imi e asa de frica???????.....in loc sa fiu fericita....

De ce nu pot privii fenomenul ca si pe ceva normal...sa stii ca si pesimismul asta face rau....
alexandra
37 + cu
Mark Andrei
poze
burtik 37 saptamani
"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."