Cresa pro si contra...
Raspunsuri - Pagina 9
simali spune:
quote:
acasa cu o femeie fara studii nu le poate invata niciodata.
quote:
La cresa nu sunt persoane cu studii. Sunt numai asistente si baza se pune pe deprinderile de igiena si castigarea independentei. Un copil sub 3 ani nu are nevoie de o persoana cu cine stie ce studii. Are nevoie sa fie inconjurat de oameni buni, calzi, grijulii, rabdatori si nu in ultimul rand care stiu ce vor.
alice simon
cge spune:
Noi avem o experienta pozitiva cu cresa particulara desi suntem mici, avem numai 1 an si 3 luni.
In 3 luni fetita mea a facut progresele pe care sunt convinsa ca nu le-ar fi facut nici daca stateam cu ea acasa.
Si dimineata cand ajungem la cresa, aplauda![]()
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
aurash1 spune:
Ne poti da si noua detalii despre cresa unde este copilul tau? Preturi, conditii ...de fapt impresiile tale in general.Iti multumim!
carpathya@yahoo.com
simali spune:
cge. Sunt convinsa ca exista foarte multe locuri in care copiii sunt minunat tratati la cresa si chiar se simt bine. E mare lucru ca ai gasit un asemenea loc.
Dar sa nu crezi ca daca nu o dadeai la cresa nu facea aceleasi progrese in 3 luni. Copiii cresc si ne uimesc...
alice simon
simali spune:
quote:
nu mai stiu pe unde am citit-o dar era ceva de genul "crezi ca ei mai tin minte de la doi ani" : eu am amintiri de la aceasta varsta.Bunicul meu a murit cand eu aveam 2,5 ani si il tin minte perfect. Mai mult tin minte si ce mobila era in casa si cum era pozitionata. Asa ca nu va subestimati copii.
quote:
Si au am citit chestia asta undeva mai sus pe forum si am vrut sa comentez ceva asemantor cu tine. Sigur ca un copil mic tine minte. Dar nu numai atat. Chiar daca nu "tine minte" eu cred ca omul este suma experientelor pozitive si negative. Cu cat mai multe pozitive, cu atat mai bine.
Am auzit undeva, la stiri, ca intr-un studiu recent romaniii au reiesit ca fiind unii dintre cei mai tristi oameni; pesemne experienta comunismului si a dicaturii si-a pus amprenta asupra noastra mai mult decat ne dam noi seama.
alice simon
cge spune:
Baietelul nostru nu a fost la cresa, ptr ca la vremea respectiva lucrurile au stat altfel: aveam o bona de care eram multumiti.
A mers la gradinita de la 2 ani si 9 luni.
Stiu ca oricum copii progreseaza si ne uimesc, chit ca merg la cresa sau nu.
Ritmul in care progreseaza este accelerat cand intra in colectivitate: cresa, gradinita, scoala.
Ce vroiam eu sa spun este ca suntem pro cresa daca acolo copilul e tratat ok.
O zi buna si multa bafta tuturor mamicilor in lupta lor de a oferi ce e mai bun puiutilor lor.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
crangutalil spune:
Noi am inceput cresa de 3 saptamani, cresa de stat si suntem foarte multumiti.Thea acolo mananca f bine cu copiii, sunt zile in care daca nu-i place mancarea spune nu si n-o forteaza nimeni, i se da altceva,e mereu curata la fundulet, am luat-o chiar cremuita de la cresa si eu n-o mai dau de mult la fundulet, decat daca e iritata, se joaca cu copiii, cu jucariile pe care le au,se mai si caraie pe ele, normal, nu s-a imbolnavit deocamdata, i-a facut acolo ce-i drept vaccinul antigripal.O intreb daca mergem la copii si spune un da raspicat.Si tot de cand merge la cresa adoarme seara in patutul ei, inainte adormea pe canapea in sufragerie si o mutam noi.Doamnele vb frumos, le aud cand ele nu stiu ca n-am plecat,ii alinta cand plang.Deocamdata sunt f. multumita si cred ca n-o sa am motive sa nu fiu si mai departe deoarece si baiatul a fost la aceeasi cresa si la fel am fost multumita.Si inca ceva, deja vb mai bine decat acum 3 sapt., fata avand un an si 8 luni.
Asa ca va doresc multa sanatate si o decizie inteleapta, pana la urma depinde si de copil, de imunitatea lui si de firea lui daca se adapteaza sau nu.Mamicile isi cunosc cel mai bine puii si stiu ca fiecare va lua decizia potrivita.
GD spune:
Cu rabdare am reusit sa citesc tot ce s-a scris la acest subiect, si vreau sa va impartasesc si eu cate ceva din experienta noastra de la cresa.
Matei a mers la cresa 2 saptamani, in primavara acestui an, dar traumele psihice se vad si acum dupa 6 luni. Cresa la care am mers noi a fost cresa nr. 13 de la Valea Ialomitei. Citeam aici ca ingrijitoarele sunt cadre medicale. Poate la alte crese, aici este doar o asistenta cea care este si sefa, si se pare ca au si-o doamna doctor care nu prea trece pe acolo. Restul sunt..., nu stiu, poate in cel mai fericit caz infirmiere.
A fost cea mai nefericita experienta din viata mea, a fost bolnav tot timpul, dar nu boala fizica a fost problema ci asa cum am mai spus trauma psihica. Si acum ma intraba de ce il batea doamna X, daca nu manca, "de ce te batea doamna X ca nu inchidea Matei ochii", etc.
In fiecare dupa-amiaza cand mergeam sa-l iau mi se spunea ca a fost totul OK, ca a mancat, a dormit, etc. Nu cred ca l-au pus vreodata pe olita. Desi el nu mai facea pipi pe el, perioada de mers la cresa a fost un regres din acest punct de vedere. N-aveau nici un fel de activitati, aveau doar jucariile aduse de acasa de parinti, si in fiecare dupa-amiaza (cand mergeam sa-l iau acasa)doamnele se uitau la televizor iar copiii stateau cuminti la masute...si se uitau si ei la televizor.
In timpul somnului de pranz copiii erau lasati nesupravegheati, ele coborau afara sa fumeze (asta am vazut intr-o zi cand l-am luat la pranz si am mai intarziat putin acolo in parc).
Si astea sunt doar chestiile care-mi vin acum in minte...
Ca o concluzie, sunt cu totul de acord cu tot ce a scris simali
Toate cele bune !
GD