Cresa pro si contra...
Raspunsuri - Pagina 6
monaraus spune:
Simali, daca nu iti duci copilul la cresa, ai sa--l duci la gradinita si tot ai sa treci prin "experienta" de care vorbesti....asta e doar o amanare....mai vorbim dupa ce ajungeti la gradi.....toate cele bune!
alexis26 spune:
ok fetelor...
pareri multe si impartite....
chestia la noi nu era ca nu am cu cine sa il las, ca soacra-mea statea pana acuma cu el, pur si simplu am vrut eu cu capu' meu patrat sa il duc la cresa
... asta in speranta ca nu va mai agata in toti copii de pe strada si nu va mai tipa atat ca ma innebuneste. Inca nu vorbeste destul de bine si cum nu ii convine ceva tipa de iti sparge timpanele. Azi l-am atins de 2 ori din cauza asta. Oricum a doua zi cu chiu cu vai ne-am imbracat si am iesit din casa... Cand am ajuns acolo ... va puteti imagina... un concert de toata frumusetea... Buuuuuunnnnn. Mi-am pus "antifoanele" si am mers la lucru cu inima stransa. Vineri cand a trebuit sa megem, nu am putut sa il trezim pe domnisor nicicum... Vreau sa spun ca de obicei scoala toata casa la 6 jumate... Am zis ca e ok, mergem de luni ca oricum ii week-end. Pe cand am ajuns vineri acas' pe la 3 domnisorului ii curgeau mucii pana'n brau si deja ii era iritat nasucu' de la batiste. Seara bineinteles... febra... Apoi voma... Apoi diaree... Sambata dimineata iar voma, febra, muci... A venit medicul... Plodu' racit cobza. I-a dat zinat cu care ne-am chinuit pana azi dimineata ca nu vrea sa il ia nicicum. Azi a venit iar medicul la el ca am zis ca ajung la antibiotic injectabil cu el daca continua asa cu vome si diaree si medicamente nu.. etc. A zis sa nu il mai chinui ca ii mai bine si sa il las in pace, am trecut pe tratament pentru diaree ca e din ce in ce mai grav
Un lucru e clar: EU m-am lecuit de cresa... asteptam gradinita....
sanatate tuturor si numai bine
va pup
Carlin21 spune:
quote:
Originally posted by monaraus
Simali, daca nu iti duci copilul la cresa, ai sa--l duci la gradinita si tot ai sa treci prin "experienta" de care vorbesti....asta e doar o amanare....mai vorbim dupa ce ajungeti la gradi.....toate cele bune!
Cresa nu e acelasi lucru cu gradinita.
Cu gradinita nu cred sa nu fie cineva de acord, este inceputul socializarii copilului.
Cresa e de multe ori o solutie de supraveghere iar daca e copilul mai mic, nu e vorba de interactiune cu ceilalti copii.
Si nu e vorba de nici o "amanare", pentru gradinita copilul se afla in alta etapa de dezvoltare.
Eu personal sunt total impotriva creselor la o varsta mica, mai ales sub un an si jumatate, si total pro gradinita, dupa 2 spre 3 ani.
monaraus spune:
e posibil sa nu ma fi facut inteleasa; cand am spus 'amanare', m-am referit la amanarea perioadei de imunizare a copiilor nostri; intreaba orice medic si iti va spune ca primul an de colectivitate (cresa sau gradi), daca nu este rau, este foarte rau din pct de vedere al imbolnavirilor....good luck tuturor!
cge spune:
Dar copiii din alte tari cum de merg la crese inca de mici ?
Si pe ei ii traumatizeaza parintii ?
Sau problema e alta: calitatea creselor (de stat) din Romania vs. cea din alte tari ?
Parerea mea este ca fiecare copil isi simte parintele.
Daca parintele are indoieli in ceea ce priveste locul unde il lasa, cum sa fie copilul multumit ?
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
saphir spune:
Citesc si ma uimesc....
Probabil ca din cauza mentalitatii, mamele din Romania nu isi duc copiii la cresa, gradinita de mici, sau poate gresesc.
Copiii mei merg la gradinita de la 1 an si jumatate, e adevarat ca au fost si raciti, au avut si diversi virusi, voma, diaree, luate poate de la gradinita dar virusi care pot fi luati din aer sau de la copii din parc. Eu nu cred ca daca iti tii copilul acasa il protejezi mai bine de virusi...ei exista peste tot.
Ca sa revin, in ciuda tuturor virusilor si a racelilor care ne-au afectat, eu sunt foarte multumita pentru ca merg copiii la cresa si ei la fel. Sunt mai bucurosi cand vad educatoarea, mai bucurosi decat daca si-ar vedea verisorii si au invatat foarte multe lucruri. ...si nu sunt deloc nervosi acasa, nu sunt deloc traumatizati, asa cum spunea cineva aici. In grupa mica unde este si fiica mea, sunt si bebelusi de 2 luni si au parte de aceeasi atentie ca si cei mai mari, iar intr-o clasa sunt minim 25 de copii, maxim 30 ( in clasele mai mari), 2 educatoare si 2 ingrijitoare.
Ca sa raspund intrebarii initiale, eu sunt pro cresa - gradinita.
Saphir,
Amos si
Ailish
pozele noastre
ellaalessia spune:
Buna mamici,
Va multumesc pentru mesajele pe care le-ati scris.
Sunt la faza in care nu stiu ce sa aleg: bona sau cresa.
Acum sunt si eu in tema.
Multumesc mult!
monaraus spune:
alexis26, daca renunti la cresa numai din cauza racelilor, nu rezolvi nimic, caci ele se vor repeta in primul an de gradi....sunt bune pt imunizarea copilului!!! mai nou, americanii au facut niste studii si care au ajuns la concluzia ca racelile si bolile obisnuite ale copiilor de varsta cat mai mica sunt BUNE pt sistemul imunitar (mai in detaliu, copiii care fac leucemie sunt acei copii care au fost tinusi ascunsi de microbi, virusi, etc..., care nu au avut contact cu colectivitatea altor copii). DECI...lasati copiii sa isi faca imunitatea!!! va veti chinui putin, dar va fi spre binele lor; si fetita mea este in plin proces de imunizare, e foarte greu, dar in putin timp si apoi in primul an de gradi la anul (acum suntem la cresa) nu va mai avea probleme ......
simali spune:
quote:
daca renunti la cresa numai din cauza racelilor, nu rezolvi nimic, caci ele se vor repeta in primul an de gradi....sunt bune pt imunizarea copilului!!! mai nou, americanii au facut niste studii si care au ajuns la concluzia ca racelile si bolile obisnuite ale copiilor de varsta cat mai mica sunt BUNE pt sistemul imunitar
quote:
Diferenta este ca intr-un fel duce un copil de 1 an o raceala si in alt fel unul de 5 ani. Sunt boli banale (cum ar fi virozele) care pot fi cauzatoare de moarte la 1 an, dar dupa 4 ani sunt duse pe picioare si nici macar nu mai este nevoie de antibiotic.
alexandrueduard spune:
Hai mai Simali.Ti-am mai scris eu ca tu prea iei totul in tragic. Deja sa vorbim de moarte la un subiect despre raceli e prea de tot.
Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’