Prematurii-esentele tari se tin in sticlute mici 4

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

tati, tati..Maria va iubi cu sufletul..asa ca tine si ca mine.Era superba azi, in galben, cu ochisorii larg deschisi, astepta mangaierile mele.Si in timpul acesta sugea ce apuca din hainuta ca la mana nu mai ajungea din cauza manecii prea mult suflecata.Si cum era ora de masa, apuca zdravan de degetul meu intins palmutei ei si incerca sa mi-l duca la gura sa il suga.
Traiesc acele momente cand nu stii ce sa faci pt ca iti vine sa razi si sa plangi deopotriva,acele momente cand simti acea iubire pura fara nici un interes, a unui suflet atat de curat.

Mi-aduc aminte de momentele infioratoare din timpul travaliului - 3 zile de cosmar - in care mi se spunea ca Maria a murit sau ca oricum va muri.I-au dat sanse zero.Dupa nastere au vazut ca traieste, au spus atunci de riscurile teribile la care sa ma astept.Ma apucase disperarea si m-am apucat sa caut informatii cat mai multe depsre prematuri.Pe masura ce citeam ma ingrozeam si mai tare pana in ziua cand am zis: gata.Cred in Dumnezeu si in miracolele Lui si de atunci cred in fetita mea ca va fi bine, ca nu e niciun risc major, ca a venit sa ne lumineze viata si sa ne intregeasca fericirea.

Cineva mi-a spus odata:Maria este inca in aura ta.De ce te necajesti, de ce plangi, de ce disperi? Asta vrei sa ii transmiti Mariei?
Maria ar fi trebuit sa se nasca in ianuarie pe 27 si coincidenta sau nu, de Sf Paraschiva mi s-au rupt membranele. Oricum nu vad decat ca miracolul este chiar sub ochii mei si ma minunez ca am fost binecuvantata sa simt acest lucru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:


Mi-au dat lacrimile Flori de cires! De bucurie, de tristete sau doar de emotie sau poate de cate un pic din toate!
As vrea sa-ti spun ca toate aceste momente grele vor ramane in urma ca un vis urat! Ca atunci cand o sa fiti cu totii acasa impreuna pentru totdeauna, cand Maria o sa va umple sufletele de fericire atunci cand va va zambi toate acestea vor fi uitate! Ei bine, nu le uiti! Dar pur si simplu se disipeaza asa precum lumina diminetii risipeste urmele unui cosmar!
Stii, eram in spital si asteptam sa ma duc la baieti, erau mici-mici, nici nu le puteam vedea ochisorii, si imi inchipuiam cum o sa ii plimb in parc sau cum tatal lor o sa ii tina in brate! Ei bine, aceste vise s-au implinit pentru mine! Si asa va fi si pentru voi Flori de cires si Lao! Mai e doar o clipa pana atunci!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Da Sheanna, se risipesc pana la urma.Raman vii doar amintirile frumoase si asa si este bine sa ramana.Ce ma doare este ca in Romania, doctorii si unele asistente sunt foarte pesimiste si uneori iti transmit lucruri care te darama, cum a facut o asistenta intr-o seara.I-a spus tatalui Mariei ca in acea noapte Maria va muri.Avea vreo doua zile de la nastere si respira destul de greu.Insa niciodata nu i-au pus masca de oxigen doar tubuletul, in incubator.
Sotul meu a tacut atunci si m-a lasat sa stau cu Maria fara a-mi spune de tragicul pronostic..spre seara tarziu la un pahar de apa minerala mi-a spus si mie ..inlemnisem.Am plans atunci uitandu-ma spre cer, nici eu nu stiam ce sa mai cer - doar "faca-se voia ta" imi venea sa zic.Si asa a fost.S-a facut precum a vrut Dumnezeu.
Noi oamenii suntem atat de mici si totusi atat de iubiti, nu stim aprecia viata, acest dar minunat, nu stim pretui sufletul..in fine, ma apuca filozofia dar cum ziceam eu invat din ce mi se intampla si poae ca altor mamici care sunt in situatii similare si vor citi aceste randuri, le va fi mai usor sa spere in viata copiilor lor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana_oprea spune:

Flori de cires impresionant mesajul tau! O sa vezi cu ce nostalgie o sa-ti aduci aminte de momentele acestea. Acum cateva zile, mama mea mi-a dat sa citesc un mesaj care i l-am trimis in primele zile de viata ale lui Sebi, si spuneam: " Buni, m-am facut baietel mare! Pap 5ml de laptic de la mami. Abia astept sa te cunosc!", apoi in alta zi:" Buni, azi am deschis ochisorii s-o vad pe mami. Ea spune ca parca am doua margelute". Doamne, era asa micut! Ma uit si eu mereu la primul lui body, care este atat de mic si care in acelasi timp pentru el era asa de mare, si parca a fost totul un vis.
Acum e o mandrete de baietel, care se face pe zi ce trece mai mare, cu care rad, cu care ma joc, care ma cearta cand ii este foame, caruia ii simt respiratia cand doarme, .....PE CARE-L IUBESC LA INFINIT!

Dana si bb Sebastian-30iunie 2006
Sa fii mic e lucru mare!
http://www.totsites.com/tot/sebastian_oprea
http://b1.lilypie.com/C15Wp2.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Chiar daca am trecut prin aceleasi ....hai sa le spun experientze, desi poate cuvantul nu e bine ales, nu pot da sfaturi! Am vazut multe in cele 7 luni de stat in spital! Si bune si rele si sperantza si deznadejdea cea mai cumplita! Am privit totul si cu ochi de pacienta si cu ochi de medic si cu ochi de mamica si cu ochi de crestina! As putea povesti multe intamplari care sa slujeasca drept pilde dar nu ar fi bine! Fiecare isi duce propria cruce, isi traieste propria drama si nu exista o reteta universala!
Si eu am zis "Faca-se voia Ta Doamne!" E singurul lucru pe care il spun ca sfat mamicilor care trec prin ceea am trecut si eu si tu si toate mamicile de aici!
Singurul meu mare regret este ca nu am devenit mai buna! Ma uit in jurul meu si vad o multime de oameni mult mai loviti de soarta care sunt de o mie de ori mai buni decat mine in suferintza lor si ma cuprinde rusinea, rusine pentru fericirea mea pe care poate nu o merit!
In sfarsit, m-ai provocat la filozofari Flori de cires si inca nu e momentul!
Poate cand ne-om vedea in parc! Daca o sa ne aducem aminte atunci si ca am suferit odata!


Dana, asa e!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Noapte buna, vise frumoase si ingerii sa va pazesasca esentze tari, indiferent unde va aflati!

Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Am lacrimi in oki.Eu, cel mai optimist din lume. Optimismul meu incearca sa ascunda aceleasi simtaminte ca ale tale draga mama a Mariei.
Dumnezeu e mare.MAi tii minte, Gabi, cate sanse ne dadeai sa fim impreuna? Mai tii minte ca eu spuneam ca nu prea cred in DD , ca am o relatie speciala cu El?
S-a nascut Maria. Medicul ginecolog curant , dupa ce ai nascut , la iesirea din sala de nasteri , mi-a spus: sanse zero!
A doua zi, si tu simteai cat de cat la fel. Am plecat sa-ti aduc ceva de mancare. Am ajuns la restaurant(nefiind de aici din oras nu puteam merge altundeva) si, inainte sa intru, am mai ramas in masina. Imi fierbeau creierii : oare o sa pot trai cu gandul ca "dar daca ar fi trait?" Si te-am sunat: fetita noastra va trai. Azi o si botezam. In felul acesta o sa o punem si in mainile lui Doamne \doamne. Nu aruncam responsabilitatea in mainile Lui. Dar, impreuna , luptam.
Desi as vrea, Maria nu cred ca va fi langa noi, acasa, pana-n Craciun sau anul nou. Important e ca Maria va trai. Va trai pentru ca eu, Lao Cezar , peste catziva ani sa pot sa o iau de manautza , sa merg la maternitatea din Oradea si sa spun, fiecaruia dupa cum i se cuvine:
-eu sunt shansa zero
-vreau sa va multumesc pentru tot ceea ce ati facut pt mine

A doua varianta e valabila pt multa lume. Pornesc de la prima persoana cunoscuta intr-un spital necunoscut mie , asistenta de la salonul de dupa nastere.
Pardon.Nu e ea prima. E colega de rezerva. Sau de salon. Nu mai conteaza. O TIGANCA. Nu sunt rasist. Ea a spus ca e tiganca. NU! Nu e. E un OM.A zis , peste mine , lasati-o, e nevinovata. La fel si asistenta de care spuneam.

Doamne! Acum realizez cat de aproape ai fost de noi. Nu o sa se supere lumea ca o sa dau cu subsemnatul acum : lao

Lao cel mandru de fetele lui: Gabi si Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns FloriDeCires spune:

Shea

Daca si tu spui ca nu eti buna (nu cea mai cea) atunci cine?

Intreb si eu ca prostanacul. Nu Geoana. Ci Lao :D:D:D:D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Davia spune:

Flori de cires ..ai scris mereu foarte frumos aici pe forum

M-ai impresionat de fiecare data. E o minune mica fetita voastra si sa vedeti voi ca Dumnezeu este alaturi de ea si va creste mare si frumoasa alaturi de voi. Multi pupici Mariei si Maica Domnului(a carui nume il poarta) sa o ocroteasca .

Davia si Ioana..Pozute cu noihttp://pg.photos.yahoo.com/ph/daviaelena/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Oricum, Flori de cires, greul a trecut (in sensul de riscurile mai mari). De-acum tot ce trebuie sa faca Maria e sa ia in greutate si cam atat.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput