saltele
Raspunsuri - Pagina 5
Courage spune:
quote:
Originally posted by stian
Deci...o saltea buna trebuie in primul rand sa nu aiba efect de balans - saltele relaxa il are foarte mare. In al doilea rand, saltele din latex nu sunt de fapt din latex ci din spuma de latex care e cu totul altceva decat acel produs sintetic.
Nu sunt expert (dar cred ca o sa devin la cat de multe articole am citit), dar de cand am cautat pt bebe-ul meu saltea subiectul a devenit foarte interesant pt mine.
Eu, personal, va recomand cu incredere Magazinul de saltele www.saltele-lucs.ro" target="_blank">http://www.saltele-lucs.ro.
Stii, nu prea poti sa le ai pe toate :)
1. Efectul de balans nu este chiar asa de pregnant la saltele tip "Relaxa". Incearca una cu apa (clasica) ca sa intelegi ce e ala balans
Am luat de la Mobexpert o saltea cu 6 zone distinte, arcuri impachetate individual, strat de latex si husa anti-alegica.
A costat ~2600 RON si timp de 6 luni NU am avut balans si parea ff. moale daca aplicai o masa mare (ex stateai in fund).
Daca stateai intins.. presiunea pe cm patrat scadea foarte mult, deci devenea foarte TARE. Aveam dureri musculare groaznice pe la muschii paravertebrali si sub omoplati cand ma trezeam.
2. Saltele cu alge de mare sau fibra de nuca de cocos sunt beton ! Da, parca dormi pe piatra...
3. Pana acum mi-as dori o saltea cu apa, cu incalzire si foarte multe zone distincte (pt a scapa de "raul de mare"). Nu stiu sa se gaseasca in Romania.
Momentan sunt foarte multumit de Tempur, dar sunt constient ca materialul ar putea avea efecte negative pe termen lung.
In orice caz, NU as opta pentru o astfel de saltea cand e vorba de copii.
margaflower spune:
Pentru copil eu as opta mai mult ca sigur pentru o salteluta cu husa detasabila din bumbac biologic sau ma rog,cu ceva impermeabil avand in vedere ca se mai varsa una-alta.
Acum exista pe piata o gama diversificata de saltele pentru copilasi.De la iarba de mare,latex,burete,cocos la saltele de import cu structura 3d.
Noutatea este salteluta cu argint,adusa tot din afara.
Fiecare alege dupa posibilitati.Dar trebuie tinut cont de anumiti factori,spre exemplu posibilitatea igienei si minimalizarea riscurilor.(sufocare,incingere,etc)
Cat despre saltelele pentru adulti,intr-adevar nu trebuie sa existe efect de balans,nu trebuie sa fie prea tari sau prea moi.Oricum,se recomanda incercarea saltelei cel putin 15-20 de minute,pentru a-ti da seama cat de cat de confort.
sensie spune:
quote:
Originally posted by geanina78
Courage, am vorbit acum vreo 2 zile ca un medic alergolog, ca tot vorbeau fetele pe aici de saltele de la MedCare. Intamplator, avea siniste pliante la cabinet saltelutele astea antialergice si mi-a zis nu-s din latex(este latex, nu cauciuc, Courage), cocos, etc., si au o structura 3D speciala care permite aerului sa circule. Daca circula aerul, nu se mai formeaza umezeala cu mucegai. Daca nu e mucegai, acarienii nu se mai inmultesc asa de mult. Finalitatea este ca nu se mai declanseaza alegiile. :) Cam asta ar fi explicatia pe intelesul tuturor. Faptul ca este din LATEX nu are nicio importanta. Pana la urma, prin latex nu se poate respira nu? deci, nu circula aerul...
Nu stiu cum sunt saltelutele de la Tempur, insa asta de la Med Care mi-au fost recomandate de un medic. Cred ca merg pe mana lor.
Geanina ai fost la med care ti-ai cumparat pana la urma de acolo?
Sora mea trebuie sa nasca in cateva luni si ma gandeam sa-i iau cadou nepotelei mele o saltea mai buna. Eu mi-am cumparat de la ei una pentru adulti acum cateva luni in urma, dar in momentul ala nu am vazut pentru copii si ce e drept nici nu am intrebat.
PS: tu de care ti-ai luat? cu bumbac bio, argint sau impermeabila?
Noa spune:
Buna!
Va rog mult, ajutati-ma! Trebuie sa-mi cumpar o saltea noua pentru patul meu si nu stiu ce sa aleg. Am citit pe mai multe site-uri ,incercand sa ma documentez, dar parca am intrat si mai mult in ceata.Se pare ca cele de la Domus Flex sunt cele mai bune, dar au preturi foarte mari. Modelul Roma(care am inteles ca e printre cele mai bune)costa cam 1200 lei.Nu sunt lamurita ce inseamna ortopedica si superortopedica, in afara de faptul ca a doua e mai tare. Eu vreau o saltea pe care sa dorm bine, sa nu simt arcurile in spate, sa-mi asigure un somn odihnitor.
Ma puteti indruma?Orice parere e binevenita! Multumesc!
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Noa Buna! Va rog mult, ajutati-ma! Trebuie sa-mi cumpar o saltea noua pentru patul meu si nu stiu ce sa aleg. Am citit pe mai multe site-uri ,incercand sa ma documentez, dar parca am intrat si mai mult in ceata.Se pare ca cele de la Domus Flex sunt cele mai bune, dar au preturi foarte mari. Modelul Roma(care am inteles ca e printre cele mai bune)costa cam 1200 lei.Nu sunt lamurita ce inseamna ortopedica si superortopedica, in afara de faptul ca a doua e mai tare. Eu vreau o saltea pe care sa dorm bine, sa nu simt arcurile in spate, sa-mi asigure un somn odihnitor. Ma puteti indruma?Orice parere e binevenita! Multumesc! POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea... M-am facut mare! |
salteaua superortopedica o recomanda de obicei medicul atunci cand e cazul, este intradevar f tare...
Noi am luat o saltea ortopedica 1.8*2m de la Saltex si suntem f multumiti de ea, plus ca a costat si putin (cca 500ron) (cu un discount e adevarat dar pretul e oricum bun)
deci, ti-o recomand...
Bucurie!
Noa spune:
E cu arcuri?Poti sa-mi spui de unde ai luat-o? Multumesc!
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
Tala spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Noa E cu arcuri?Poti sa-mi spui de unde ai luat-o? Multumesc! POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea... M-am facut mare! |
da, are arcuri, are fata de iarna si de vara, si am luat-o de la un depozit din comuna pantelimon, spre branesti, pe partea stanga unde sunt niste blocuri de 4 etaje, stanga si tot inainte pana in zona de depozite (foste complexe de animale). nu stiu adresa exacta pt ca n-am fost eu acolo. oricum mai cauta si pe google sunt multi care comercializeaza marca asta de saltele
Bucurie!
Tala spune:
uite, am mai gasit asta : http://www.targuldemobila.ro/saltea-042.html, pretul e interesant
Bucurie!
cornelialica spune:
Saltele de foarte bune si avand si garantia calitatii eu am gasit pe www.saltele-online.ro sunt foarte bune atat pentru adulti cat si pentru copii.
dienutze spune:
Buna!
Mi-am luat de 4 luni saltea poket spring de la saltex.
Are arcuri impachetate individual, nu se simte cand se misca sotul :)
Eu dorm neintoarsa
Te afunzi putin in ea, nu este din aceea foarte tare.
Mie imi place foarte mult.
In 4 luni nu s-a observat vreo schimbare la ea, nu s-a lasat etc. Are husa cu fermoar pt cand va fi de spalat...
Eu zic ca merita!
Fericirea e ceva ce nu se atinge niciodata... dar pentru cautarea ei merita sa alergi toata viata.