Modele de salarizare

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Ti-am facut doua state de plata (proiecte)

pentru iunie

www.romleas.ro/modele/iunie.pdf

Modelele au fost schimbate pt alt caz

pentru iulie
Idem
www.romleas.ro/modele/iulie.pdf

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns afibebe spune:

va multumesc mult pt raspuns.

ANA

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela_ms spune:

In concediu de risc maternal am intrat cu data de 3 mai desi initial a fost exact de la inceputul lunii insa m-au pus sa-l modific intrucat pe 1 si respectiv 2 mai am fost pontata si asta pt.ca o data cu instiintarea mea referitoarea la intrarea in concediu de risc maternal au considerat ca trebuie sa-mi modifice salarul.Legea spune(asa am citit) ca pt.un concediu de risc maternal indemnizatia ar fi 75 % din media venitului brut din ultimele 10 luni lucrate,ultima luna lucrata fiind considerata cea anterioara datei din certificatul medical.Pana la data de 1 oct.2006 salarul brut de incadrare a fost de 650 ron iar de la 1 oct.2006 s-a majorat la 1750 ron insa o data cu intrarea in concediu de risc maternal mi l-au modificat din nou astfel ca cu data de 1 mai 2007 salarul brut a devenit din 1750 ron 880 ron.Aceasta modificare s-a facut pe considerentul de a nu mai plati la stat( o prostie) daca eu tot am intrat in risc maternal(sau cel putin asa au motivat decizia cu care mi-au venit acasa si mi-au bagat-o sub nas sa o semnez) si desi am incercat sa le explic ca pe ei ca si angajator nu-i afecteaza cu nimic intrarea mea in concediu de risc maternal si ca retineri pe statul de plata in ceea ce ma priveste ca si salariat nu vor mai exista n-au vrut sa priceapa si ca sa elimin discutiile in contradictoriu care nu faceau altceva decat sa-mi faca mie si lui bebe rau am acceptat si am semnat!
Pt. un concediu prenatal indemizatia ar fi 85% din media venitului brut pe ultimele 6 luni lucrate.Deci daca la concediul de risc maternal se iau in calcul ultimele 10 luni lucrate media ar fi : 3x650 +7x1750 =14.200 ron la care se aplica 75 % iar pt.cel prenatal media ar fi : 6x1750=10.500 ron la care se aplica 85 % si bineinteles in ambele cazuri tinandu-se cont de nr. de zile lucratoare specifice fiecarei luni.
Intrebarea mea era daca sunt sau nu sunt bine informata referitor la calculul indemnizatiilor de concediu si daca acea decizie de modificare de salar ma va afecta la calculul indemnizatiei de concediu de risc maternal si respectiv prenatal ?
multumesc,
mirela,mami de baietel 25+

Mergi la inceput

Hai sa simplificam un pic lucrurile. Inainte de toate calculul pt prenatal se face ca o medie de 85% din veniturile brute realizate in perioada de 6 luni anterioare intrarii in prenatal in raport cu numarul de zile lucratoare din acel interval. Acest numar de zile lucratoare este variabil asa incat baza de calcul difera dfunctie de veniturile brute si numarul toatl de zile lucratoare din intervalul luat in calcul.

Acum sa revenim. Daca din luna mai ati intrat in risc maternal spuneti-mi exact ventiruile dvs in lunile anterioare. Daca le voi avea pe un interval de 12 luni va pot face un calcul pt oricare situatie la alegere fie CIc fie maternitate fie risc maternal. Ok?
Deci:
luna / venituri

aprilie/XXXX lei
martie/XXXXX lei
......

samd

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

venitul brut realizat in ultimele 12 luni lucrate :
aprilie 2007 : 1750 ron
martie 2007 : 1750 ron
februarie 2007: 1750 ron
ianuarie 2007 : 1750 ron
decembrie 2006: 1750 ron
noiembrie 2006 : 1750 ron
octombrie 2006 : 1750 ron
septembrie 2006 : 650 ron
august 2006 : 650 ron
iulie 2006 : 650 ron
iunie 2006 : 650 ron
mai 2006 : 650 ron
in concediu de risc maternal am intrat cu data de 3 mai 2007 si as vrea sa raman in risc maternal timp de 120 de zile cat imi permite legea si abia apoi sa intru in cel prenatal de 126 zile,adica cu data de 01 sept.2007( DPN=25 sept.) si tocmai din cauza asta vroiam sa stiu daca ma va afecta la calculul indemnizatiei acea modificare de salar survenita cu data de 01 mai 2007 cand salarul meu de incadrare a suferit o modificare considerabila reducandu-se de la 1750 ron la 880 ron.
multumesc,
mirela 25+

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Iti multumesc marius din suflet !
Indemnizatiile pe care mi le-ai calculat sunt pt.lunile de concediu de risc maternal insa pt.cel prenatal se mai schimba un pic datele problemei ,banuiesc ca indemnizatiile vor fi un pic mai mari datorita procentului de 85% in loc de 75% ,nu? Si as mai avea o intrebare daca pot sa indraznesc,concediul de odihna se ia sau nu se ia in calcul la nr. zilelor de concediu medical(risc si prenatal) fiindca in aprilie am beneficiat de CO de 10 zile lucratoare si avand in vedere DPN 25 sept.sa stiu cum sa-mi iau prenatalul fiindca as vrea sa ma duc cu riscul maternal atat cat imi permite legea,120 de zile si abia apoi sa intru in prenatal si nu din luna a saptea ?!
multumesc,
mirela

Mergi la inceput

Este corecta afirmatia cu 85% insa uiti ca baza de calcul difera. Daca la risc ai o baza formata preponderent din salariu mare, la prenatal prinzi si venturile considerabil mai mici de anul trecut majorarea salariului intervenind din cate imi amintesc in luna octombrie.

Concediul de odihna se ia in calcul normal ca si cum ai merge la serviciu.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007

Mergi la inceput

pai inseamna ca imi scapa mie ceva,ceva ce nu ineteleg,din moment ce la prenatal se iau in calcul ultimele 6 luni lucrate inteleg ca baza de calcul e formata din salarul de 1750 ron in schimb la risc unde se iau in calcul ultimele 10 luni lucrate si unde as prinde si lunile cu salar mai mic baza de calcul e clar mai mica...hmmm...nu, nu inteleg...mi-am facut calculele exact invers si mi-am zis ca in risc iau mai putin dar in prenatal iau mai mult...offf

Mergi la inceput