Modele de salarizare
Raspunsuri - Pagina 5
addinel spune:
quote:
Originally posted by marius
Si daca ar fi cu zero la ce ar folosi modelul?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
ar intelege poate viitoarele mamici ca nu vor lua nici un ban de la firma, nu cei 558 ron din modelul tau, ci 600 ron de la postasul care vine acasa. :) no offence, dar eu am fost confuzata cand am vazut nu stiam daca iau banii de la firma sau de la primarie.
30+
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
marius spune:
Ok. Am sa sterg modelul pt ca nu mai este actualizat valoric discutand. Tin sa precizez ca acest model a fost conceput nu pentru mamici ci pt contabilii de pe forum care intrebau cum se face calculatia. E drept ca la acea vreme era altfel. Nu toti utilizatorii inclusiv a sectiunii legislative sunt neaparat mamici. Daca ai sa te uiti pe tot subiectul vei vedea ca sunt modele de calculatie salariale sau adiacente salarizarii ceea ce nu are nimic in comun cu reclamatia facuta de tine. Ai extrapolat problema dupa mine. Dar ai dreptate cu valoarea. E 600 RON
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
marius spune:
Mi-e foarte greu sa-ti dau un raspuns dar am sa caut sa vad ce gasesc in acest sens. Cel putin teoretic ori ai dreptul ori nu ai. Adica asa cred. Dar dupa cum spuneam acum nu stiu sa-ti dau un raspuns.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Decembrie 2007
eimotto spune:
quote:
Originally posted by marius
Baza odata stabilita ramane fixa.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Buna dimineata
Am si eu o intrebare referitoare la concediul pre-post natal.
In prima luna de prenatal am avut un venit brut de 1900 ron (de ex.)
In a doua luna venitul brut a fost diminuat semnificativ (zic eu) si a ajuns pe la 1600.
Intreband de ce mi s-a explicat ca se datoreaza ultimelor modificari ale legii cf. carora baza de calcul a indemnizatiei se determina ca medie a veniturilor brute din ultimele 6 luni la care se aplica procentul de 85% iar eu am avut inainte de prenatal inca vreo 2 luni de concediu medical (deci un venit brut mai mic decat salariul brut dintr-o luna lucrata efectiv).
Intrebarea mea este daca este corect sa se modifice in fiecare luna baza de calcul luandu-se in considerare venituri din ce in ce mai mici (lunile de prenatal) sau daca odata baza stabilita aceasta ramane aceeasi (eu urmand sa iau in fiecare dintre lunile de pre/postnatal aceeasi suma si anume aceea din prima luna)? Daca baza ramane fixa (si e eaceea din prima luna) imi puteti indica o lege care sa specifice acest lucru?
Si mai am o intrebare, desi in modelul de salarizare am vazut ca in cazul concediilor medicale obisnute nu se retine decat CAS 9.5%, cei de la firma, in lunile respective, mi-au retinut si somaj si CASS si impozit. Este corect? Daca nu am aceeasi rugaminte de a-mi specifica legea care spune ca nu.
Multumesc mult
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Poze
mirela_ms spune:
Pt.un concediu de risc maternal care ar fi modalitatea de calcul? Din cate am inteles se face o medie a veniturilor brute pe ultimele 10 luni lucrate incepand cu luna anterioara lunii din concediul medical la care se aplica un procent de 75% si bineinteles in functie de zilele lucratoare specifice fiecarei luni din cele ultimile 10.Pt.un venit(medie a ultimelor 10 luni lucrate) de 14.200 ron care ar fi indemnizatia care se cuvine? Am inteles ca aceasta indemnizatie se suporta integral de catre Fondul National de asigurari sociale.
multumesc !
mirela_ms spune:
completare : 3 luni cu un venit brut lunar de 650 ron si 7 luni cu un venit lunar brut de 1750 ron ,in total 14.200 ron.In luna mai am intrat in concediul de risc maternal si totodata cu intrarea mea in concediu mi-au schimbat si functia si salarul de incadrare diminuindu-l la 880 ron( INUMAN de-adreptul dupa ce timp de 10 ani m-au tinut cu un salar de incadrare de 650 ron pe un post de conducere,proasta am fost ca am acceptatat la fel cum am acceptat sa semnez si decizia cu privire la modificarea functiei si salarului de baza cu care mi-au venit acasa si mi-au bagat-o sub nas!!!).Sper sa nu ma afecteze la calculul indemnizatiei atat pt.concediul de risc cat si pt.cel prenatal din mom.ce se iau in considerare ultimele luni lucrate !
va rog din suflet sa ma ajutati fiindca mi-au spus ca mai mult de 8 milioane nu-mi dau si cand am protestat mi-au zis sa ma interesez eu si sa-mi fac singura calculele ! nenorocitii nu vor sa ma plateasca !
marius spune:
Calculul pt risc maternal este pe un interval de 6 luni nu de 12 fiind un concediu medical.
Intrebare:
1. Din ce data s-a intrat in CM
2. Cat s-a castigat anterior cu 6 luni fata de aceasta data?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
Anul 2007
afibebe spune:
buna seara,
sunt o mamica de sept-oct 2007.DPN ar fi pe 4 sept insa am fost programata pt cezariana pe 28 august.
Din data de 13 iunie voi intra in prenatal.
Am intrebat care va fi indemnizatia pe care o voi lua pt pre si post natal si mi s-a spus ca 380 de lei.
Vreau sa mentionez ca pana la data de 1 februarie am avut un brut de 400 Ron iar incepand cu data de 1 februarie 880 de Ron.
Eu cred ca s-a facut o greseala -una intentionata din motive personale- si tocmai din aceasta cauza as vrea sa stiu care ar fi suma pe care ar trebui sa o primesc legal pt perioada pre si post natala.
Repet - din 13 iunie voi intra in prenatal.
Va rog din tot sufletul sa-mi raspundeti pt ca inca mai am timp sa ma razboiesc cu ei.
Va multumesc mult,
Ana