Modele de salarizare
Raspunsuri - Pagina 4
Monicabb spune:
Buna ziua,
Imi puteti spune daca este corect calculul bazei de calcul a indemnizatiei de maternitate pentru o persoana care a avut salariul brut lunar in ultimele sase luni de 5000 ron? Persoana a intrat in concediu de maternitate in luna decembrie.
(5000 * 6)/6 = 5.000 < 330 * 12 = 3.960, prin urmare baza este de 3.960 ron?
Daca salariul minim a crescut in 2007 se modifica baza sau ramane aceeasi pe toate zilele concediului de maternitate?
Va multumesc mult
anonimus78 spune:
A propos de noile posibilitati de salarizare si contracte, stie cineva ceva despre contractul in acord? Si care sunt implicatiile sale in ceea ce priveste primirea concediilor si indemnizatiilor de maternitate/crestere copil?
Multumesc!!!
marius spune:
Nu conteaza modalitatea de contract/plata regie/acord. Drepturile sunt identice.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
addinel spune:
revin si eu cu o intrebare pe care am mai pus-o, dar nu am primit nici un raspuns. poate acum am mai mult noroc :).
marius, spune-mi si mie te rog de ce pe statul de plata apare calculat un concediu pentru ingrijire copil (CIC). nu este vorba despre indemnizatia pe care o aduce postasul acasa??? imi cer scuze, dar sunt tare tare confuza. as vrea si eu sa stiu ce si cum. in cei 2 ani de CIC iti da firma vreun ban???
multumesc anticipat
30+
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
marius spune:
Indemnizatia este una si alocatia de stat pentru copii altceva. Nu stiu la care te referi.
Firma nu plateste nici una nici alta ia modelele sunt doar orientative pentru a exemplifica modalitatea lor de calcul si/sau acordare.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006
addinel spune:
quote:
Initial creeata de marius
Asa cum am promis am pus pe server un stat de plata cu patru modele de salarizare:
1. Popovici Alexandra - concediu de maternitate
2. Iacobescu Marius - concediu de boala obisnuita toata luna
3. Babescu Ioana - concediu pt ingrijirea copilului CIC
4. Ionescu Adriana - concediu medical 7 zile.
Adresa:
http://www.romleas.ro/dc/modele.pdf
Pentru calculatie am folosit aceeasi incadrare 440 RON/luna.
2. www.romleas.ro/dc/maternitate.pdf
Am facut un proiect de concediu de maternitate si pt un salariu realizat de 1.000 ron pe ultimele 6 luni pt a vedea cum arata o calculatie de concediu de maternitate.
Sper ca nu va deranjeaza ca am utilizat numele meu in cazul de mai sus
Las acest topic deschis pentru intrebari si/sau sugestii. In speranta ca va este de folos,
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
la asta ma refer... de ce persoana aflata in CIC nu are sume 0 pe stat de vreme ce ea nu ia nimic de la societate?
30+
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."
marius spune:
Si daca ar fi cu zero la ce ar folosi modelul?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006