Modele de salarizare
Raspunsuri - Pagina 4

Monicabb spune:
Buna ziua,
Imi puteti spune daca este corect calculul bazei de calcul a indemnizatiei de maternitate pentru o persoana care a avut salariul brut lunar in ultimele sase luni de 5000 ron? Persoana a intrat in concediu de maternitate in luna decembrie.
(5000 * 6)/6 = 5.000 < 330 * 12 = 3.960, prin urmare baza este de 3.960 ron?
Daca salariul minim a crescut in 2007 se modifica baza sau ramane aceeasi pe toate zilele concediului de maternitate?
Va multumesc mult

anonimus78 spune:
A propos de noile posibilitati de salarizare si contracte, stie cineva ceva despre contractul in acord? Si care sunt implicatiile sale in ceea ce priveste primirea concediilor si indemnizatiilor de maternitate/crestere copil?
Multumesc!!!

marius spune:
Nu conteaza modalitatea de contract/plata regie/acord. Drepturile sunt identice.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

addinel spune:
revin si eu cu o intrebare pe care am mai pus-o, dar nu am primit nici un raspuns. poate acum am mai mult noroc :).
marius, spune-mi si mie te rog de ce pe statul de plata apare calculat un concediu pentru ingrijire copil (CIC). nu este vorba despre indemnizatia pe care o aduce postasul acasa??? imi cer scuze, dar sunt tare tare confuza. as vrea si eu sa stiu ce si cum. in cei 2 ani de CIC iti da firma vreun ban???
multumesc anticipat 30+
"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

marius spune:
Indemnizatia este una si alocatia de stat pentru copii altceva. Nu stiu la care te referi.
Firma nu plateste nici una nici alta ia modelele sunt doar orientative pentru a exemplifica modalitatea lor de calcul si/sau acordare.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006

addinel spune:
quote:
Initial creeata de marius
Asa cum am promis am pus pe server un stat de plata cu patru modele de salarizare:
1. Popovici Alexandra - concediu de maternitate
2. Iacobescu Marius - concediu de boala obisnuita toata luna
3. Babescu Ioana - concediu pt ingrijirea copilului CIC
4. Ionescu Adriana - concediu medical 7 zile.
Adresa:
http://www.romleas.ro/dc/modele.pdf
Pentru calculatie am folosit aceeasi incadrare 440 RON/luna.
2. www.romleas.ro/dc/maternitate.pdf
Am facut un proiect de concediu de maternitate si pt un salariu realizat de 1.000 ron pe ultimele 6 luni pt a vedea cum arata o calculatie de concediu de maternitate.
Sper ca nu va deranjeaza ca am utilizat numele meu in cazul de mai sus
Las acest topic deschis pentru intrebari si/sau sugestii. In speranta ca va este de folos,
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
la asta ma refer... de ce persoana aflata in CIC nu are sume 0 pe stat de vreme ce ea nu ia nimic de la societate?

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

marius spune:
Si daca ar fi cu zero la ce ar folosi modelul?
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Decembrie 2006