"Cei mai iubiti dintre paminteni" :-) (2)
Raspunsuri - Pagina 15
copiloi spune:
Am o intrebare pentru suedeze
Am primit sarcina de la sef sa ma interesez de unele aspecte legate de sistemul de invatamant al unor tari, printre care si Suedia. Am cautat pe net, inclusiv pe site-ul ministerelor de educatie respective, dar nu gasit mare lucru. Singura varianta, care mi-a ramas, e sa scriu mail pe la ministere . Poate ma ajutati cu niste raspunsuri (scurte), ca sa vad daca merita sa le scriu sau nu (ma intereseaza doar anumite aspecte).
Intrebarile ar fi:
1) In clasa I, cum se foarmeaza clasele? In functie de varsta copiilor sau in functie de aptitudini (ceea ce ar presupune ca se da un test)? Sau se intalnesc ambele situatii?
2) Cine se ocupa de formarea claselor (invatatoarea, directorul/oarea scolii, sau exista alte reglementari...)?
3) Pana in clasa a IV-a clasele raman aceleasi? Sau exista teste pe parcurs, in urma carora elevii sunt regrupati altfel?
Cate un cuvintel la fiecare intrebare e suficient . Nu am nevoie de detalii.
Merci mult!
Postez mesajul si la alte topice.
Alina
Salmida spune:
Mmmm ... Pozele sunt f frumoase, atat cele "artistice" cat si cele exotice ... Päpusa blondä a mai fäcut o cucerire.
Sabina baftä maine cäci, cu catä pregätre "zace" in spatele examenului, ai sä vezi cä e usor ... dar asta vei zice dupä ce trece!
Aici, toamnä intarziatä, noapte devreme si ploaie tristä ... Noroc cu luminile deja insirate prin oras si vitrine in asteptarea lui tataie Noel.
Lilanda, poate iti trimite Mosu' un aconto ... o muzä, ceva ... mai ales cä l-ai obisnuit asa.
Edit: Eu din päcate nu pot oferi info despre inv. primar aici ...
Sabina spune:
am uitat sa spun.
Lilanda, criza de inspiratie pregateste de obicei un boom:-)
ai incredere!!!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.
lilanda spune:
quote:
Originally posted by Sabina
am uitat sa spun.
Lilanda, criza de inspiratie pregateste de obicei un boom:-)
ai incredere!!!
Hmmm...asta suna tot asa de bine ca aia cu maimutoaicele
Succes miiine...tinem pumnii :-))
Salimda, ma rog io la mos de un acont, colo-ceva...da' acu' ii capu' la masina ...ca si mie de altfel:-))
Va pup de somn usor si ma retrag...poate incropesc ceva!!!
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet
doruletz spune:
lilutza, lasa bre ca vine el si muzul ala cu inspiratia!
Nu intelesei io mare lucru din articolul danez da' daca zisera de sub-nutritie asta e chiar ultimul lucru care ma ingrijoreaza in ceea ce priveste piticania
Acu io stiu ca piureurile astea au si inconveniente pe langa avantaje, contin e adevarat un pic mai multe zaharuri din cauza cerealelor sau amidonului adaugate ca 'lianti', au ceva mai putine proteine decat carnea de la 'abator'. Insa avantajele ar fi ca sunt strict controlate bacteriologic , nu contin nici aditivi nici pesticide (nu e totdeauna cazul fructelor si legumelor cumparate din comert din care se fac piureurile 'de casa'), sunt echilibrate nutritional. Si mai sunt si bune la gust, io recunosc ca unele nici nu se compara cu ceea ce as putea eu sa prepar vreodata, cand as putea io sa-i fac de ex cate o "truite de grand lac à la provençale"(stiuca din marele lac) sau alte asemenea.
Dependenti de bomboane si dulciuri sunt si cei ce au mancat piureutul de la oala materna (ca mine ), asta mai depinde si de alti factori zic io;
Ca sa fim siguri de ceea ce inghitim ar trebui sa avem toti cate o gradina, livada cu pomi, vaci, oi si capre, crescatorii de peste... si inca nici atuncea nu am fi pe deplin asigurati de o mancare 100% sanatoasa.
Sabina, bafta la examen, sa inteleg ca maine dai de baut p'aci?
Io az avusei zi de "solitaire" la servici ca se infecta reteaua cu virusu "viking" asa ca nu puturam sa ne conectam la obiectu muncii. Bulgarii saracii ramasi de capu lor crezura ca dete bomba atomica peste noi de disparuram toti odata de pe "panza". Incepura sa controbaie prin serverele noastre si luara si ei vikingu, ii casapi pe toti. Fu insa un scandinav simpatic cu angajatii, distrusa toate executabilele in afara de joculetele windows, hehe.
Da' ce sa faci si cu astea ca taaare mai e obositor sa te joci cu dracia asta de solitaire 8 ore incheiate... Il mai alternai cu dama de pica si cu minele da' tot degeaba, ma plictisii de moarte, noroc ca mai facuram niste concursuri intre noi, care demineaza mai repede.
Adela, Mihaela, Rayu, Pegasis? une sunteti bre?
mai viu io
Adela99 spune:
si muza mea lipseste cu desavarsire si ca dovada, ui nici nu stiu ce sa va spun :-)
decat: Mihaela, La multi ani! cu intarziere membrilor familiei
sabinel, bafta! lilutz, bafta si tie, cred ca te descurci si fara muza
doruletz, faine poze ... ce concediu idilic
vad ca Alexandra tipa la fel de incantata si pe acolo :-)
copiloi, incerc sa-ti spun din amintiri :-)
1) in scolile private, habar n-am (probabil varsta si test)
in scolile de stat, dupa varsta ... nici vorba de teste, aici nici calificative nu se dau pana in clasa a opta (doar daca noul regim nu va schimba, ca se vorbeste sa introduca cc calificativele ceva mai devreme, gen clasa a sasea; scoala generala: noua clase)
2)formarea claselor? cred ca invatatoarea in colaborare, ce criterii au nu prea imi dau seama (da' n-as crede ca sunt reglementari scrise. copiii in general mergand la gradinita si anul "pregatitor" in aceeasi scoala or fi probabil anumite aprecieri de genul:aia doi vorbesc tot timpulsau nu se inteleg, ce-ar fi sa-i despartim ... zic si io)
3) dupa cum am spus scoala generala e noua clase, impartita in trei etape de cate tre ani, deci cu invatatoarea au primii trei ani. clasele raman aceleasi, neexistand teste sau alte criterii de formare/reformare a claselor.
edit ca uitai sa ma semnez, maimuta mai in varsta :-)
mara03 spune:
salutare!
am intrat sa va salut, incerc sa reintru in normal dupa cea mai neagra saptamana din viata mea...cand o sa pot, daca o sa pot, o sa va povestesc mai multe...
important e ca acum e bine si totul pare sa se indrepte.
mi-a fost dor de voi si de voia buna! va pup si revin.
Irimell spune:
Am venit si eu sa stampilez condica, semn ca mai traiesc...Suuuuper pozele exotice si neexotice, bafta la examene, muze pe masura si capul sus celor incercati.
Mai vin!
Sabina spune:
La multi ani, Diana!!
dau si de baut, am facut f bine la exam,en:)
Lilutz, cum e cu inspiratia?
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungã cale este calea care duce de la urechi la inimã.
lilanda spune:
Bonsoir!!!
Mara, ce-ai patit??? ... nu stiu ce, dar bine ca se termina cu bine!!! (daca ai chef si timp, io te ascult!!)
Irimellu', mai vino...ca din stampilele alea io nu-nteleg nimic :-)) ( tot vroiam sa-ti zic mai demult, ca daca te intereseaza kansey designul, la anul se introduc la Tsukuba University programe de master si PhD in domeniul asta...te pot pune in legatura cu tipa responsabila de curs, ca fuse pe-acilea la o conferinta )
Sabina, hai sa fie cu noroc ...ce fel de examen fu asta??? Ala finalu'??? (ca intelesei ca in Romania tot 6 ani o ramas moda doctoratelor...asa ca, dupa mine, parc-ai mai avea!!!
Io inca stau prost cu inspiratia, am vagi idei, da' nu stiu cum sa le apuc si, in plus, is imprastiata si cu alte taskuri ....si mai am 4 zile!!!
Alminteri, facui rost azi de "Moartea dlui Lazarescu" de la un coleg olandez ...
Va pupez :-))
ps. Adeluctz,Rayu e departe Ronneby de voi???? :-)
pozulici si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24607&whichpage=4" target="_blank">calatoria lui Ilie spre tara lui Hamlet