Inchideti gura copiilor!
Raspunsuri - Pagina 3
Anady_Diana spune:
Referitor la mentalitatea invechita din Romania: la noi inca persista "intelepciunea" proverbului "bataia e rupta din rai", iar daca unii dintre noi-aceia care au mai citit, s-au mai informat si au mai inteles cate ceva din modul in care ar trebui sa cresti un copil, ca atunci cand va fi adult sa nu ingroasa randurile celor care sunt rai si violenti, pentru ca au inteles ei de mici ca doar asa razbesti in viata- incearca sa faca ceva, pentru a mai schimba astfel de mentalitati, acestia sunt inca putini si cam sunt pusi la colt.
Sunt pusi la colt, pentru ca au idei "prea occidentale" - cum adica sa te intelegi cu un copil de 2 ani, explicandu-i??? - e mai simplu si mai comod sa-i arzi una la fund sau sa te rastesti nitel la el...si poate pricepe...iar daca nu, ...e mic! Sau cum adica sa ai ceva de zis atunci cand vrei ca puiul tau sa nu manance toate porcariile care ii fac rau si unui adult - trebuie sa manance de toate, sa se faca mare! Asa auzeam candva de la parintii generatiei noastre...asa aam crescut noi.
Haideti sa schimbama ceva, haideti sa profitam de descoperirile vremiurilor actuale (ma refer la alea de bun augur, normal), haideti sa vedem daca putem crea alte valori...fara inspiratie comunista! Dar pentru asta cred ca ar trebui sa nu mai fim lasi, sa nu zicem "da, asa sa facem" iar acasa, sau in mediul nostru, sa aplicam lectiile alea bune, "de la mama-mare citire!" Cati oare vom fi in stare? Si cat timp?
flory_s spune:
Buna, sunt si eu mamica unui baietel de 5 ani dar pot sa spun ca niciodata nu l-am auzit sa faca asa ceva educatoarea lui de la gradinita. Daca chiar sunt neastamparati ar trebui sa gaseasca un mijloc sa ii potoleasca, eu stiu, poate sa le propuna noi si noi activitati ca sa le trezeasca interesul. Eu una, am gasit o alta metoda sa-l potolesc cand devine neastamparat: il las in fata calculatorului pana se calmeaza,i-am gasit un joc educational foarte interesant, special pentru varsta lui din acare invata o groaza de lucruri. L-am luat de pe un site, nici nu mai stiu sigur,parca sa zic makemesmart.info. Consider ca bataia nu este solutia potrivita deoarece in felul asta ajungi sa nu te mai intelegi cu el deloc. Insa, din pacate se practica foarte mult la noi in tara. Poate o sa se mai scimbe si la noi lucrurile. Sa speram.
Roxali spune:
Am renuntat dupa un an de zile la postul de educatoare,chiar daca programul era lejer, dar mentalitatile directoarei...lasau de dorit.Si eu la randul meu am fost si la cea"saptamanala" si intr adevar era baza leocoplastul+legarea cordonului de la sortulet de scaun...dar erau vremurile lui raposatu si nu puteau saracii sa zica nik.
Ali
Cristina_C spune:
Doamne, ce orori! Unde sunt drepturile copiilor?
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...
Gaby spune:
buna,
Lucrurile sunt un pic diferite: educatoarea nu avea experienta necesara pentru a face fata unor copii, avea doar o luna de cand activa in domneniu....din ceea ce discutati voi, se intelegea ca este de "moda" veche, cu conceptiile deja uzate!![]()
nICI ASTA NU SCUZA COMPORTAMENTUL, SI mai ales nu inteleg cum a ajuns la metoda asta, e clar ca lipsa de experienta si-a spus cuvantul.
Si mie mi s-a intamplat acasa: am un baiat extrem de cuminte, singura problema e ca vb mult si este posibil sa cazi lat, el vb pana nu mai poate...a venit la noi baiatul prietenilor si lucrurile au scapat de sub control, o vreme, pana m-am dumirit si eu si sotul, noi neavand pana atunci astfel de probleme. Pur si simplu nu stiam ce sa facem...avea in minte o pedeapsa - nu mai mancati asta, nu va jucati cu asta...dar la un moment dat m-a scos din minti si credeam ca o sa ajung sa dau in el...m-am calmat, pentru ca stiam ca ceva nu-i bine, si asa ceva nu as face copilului meu dar altuia....In final am pus piciorul in prag, dar greu ne-am acomodat cu un copil rebel, de-a dreptul obraznik, imio cer scuze asta estte opinia mea...NU vreau sa zic decat ca era cat pe aci sa clakez, dar multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat putere, ca au fost 3 zilke de kosmar, era un copil care nu putea fi stapanit, fiind in vacanta si fara parinti, ma gandesc, ca acasa nu face chiar asa...mai putin
Asa si ea, cred era depasita, dar daca asta faci zilnik, nu alegi meseria asta! fa-te... altceva, numai educator NU!
Si mie miem frica de mersul la gradi, mai ales ca al meu e prea cuminte si nici nu prea "pareste" , numai daca este intrebat insistent, SI FIIND LA OGRADI particulara, avea caiet pe care notau ziua respectiva, si acum daca merge la bunici imi spune, cand il intreb ce-a facut: "spunei bunicii sa scrie si ea pe caiet!"
nu ma mai intreba toata ziua,ca uit!...