pt. mamici cu bebici nascuti in afara Ro
Probabil ca in majoritatea tarilor din vest vacc. anti Tbc nu este obligatoriu, la noi nu este. Si acum intrebarea:
Voi ati cerut pentru bebei vaccinul anti TBC inainte de a pleca in vizita in tara?
Noi nu l-am facut inca. Pana vom pleca noi in Ro mai sunt 1,5 luni si am auzit ca imunitatea dupa vaccin se instaleaza numai dupa 3 luni.
Diana siPatric
Raspunsuri
bAly spune:
Noi traim in USA si vom veni in tara peste vreo 2 saptamini cu gaza noastra de 10 luni. La controlul de 9 luni i-am spus dr ca vom pleca in tara si l-am intrebat, mai mult cerut, daca e necesar vaccinul pt TBC. Si spre surprinderea noastra a refuzat sa il faca spunind ca nu e necesar. Si astfel noi nu avem acest vaccin facut si spre sa fie totul ok.
AlinaB si Andreea
milenadinu spune:
Thomas l-a facut la nastere, la cererea noastra.Si apoi nu se stie niciodata pe unde mai calatoresti cu copilul,cu ce ii strica o asigurare in plus ?
dodo spune:
Banuiesc ca te referi la vaccinul BCG, pe care l-am facut cu totii in copilarie. In Australia nu e obligatoriu dar pt. ca planuim sa mergem in RO in iunie, am facut vaccinul baietelului meu ieri, impreuna cu cel impotriva hep.A iar dr. a zis ca in general devine activa imunizarea dupa 2 sapt. Acum poate depinde perioada de activare de fabricant, nu stiu. Mi-a mai zis dr. ca nu se mai face nici un rapel, gata, capata imunitate pe viata. Eu mi-aduc aminte ca pe noi ne-au "ciuruit" de mai multe ori pe tema BCG dar poate au mai evoluat lucrurile intre timp.
Ela spune:
Nici noi nu l-am facut - am vorbit cu pediatrul si dupa ce s-a interesat si el a aflat ca in Germania NU exista nici la cerere disponibil vaccinul! A fost si el uimit!
Insa in iunie vom merge in Ro si am de gand sa-l facem atunci - mai ramane doar sa vorbesc cu dr. daca poate el s-o supravegheze pe Ilinca pe urma - pentru ca se face bubita si mai tarziu cicatricea trebuie "citita"!
Eu stiam ca dureaza 2 luni pana la stabilirea imunitatii. Si nu ma gandesc ca in 3 sapt. cat o sa stam noi acolo se poate intampla ceva! Pana la urma daca eram acasa si-l facea din maternitate - tot era expusa 2 luni! ;)
Insa e de retinut o chestie - o mamica de aici e de vreo 2 luni in tara, a plecat cu bebe mic, de doar 3 sapt. si i-a facut acolo vaccinul - in Buc. De le ea stiu ca trebuie sa-ti faci un fel de programare - pentru ca "nu deschid fiole cu vaccin in fiecare zi si dintr-o fiola se face la mai multi bebei" - am citat! ;)
Numai bine la mamici si la bebici!
Alina spune:
Nici noi nu l-am facut si inainte de calatoria in tara,am intrebat pediatra de-aici daca e vreun pericol...
Mi-a zis ca NU,atita timp cit nu duc copilul in colectivitate sau nu il pupa vreun necunoscut/necunoscuta.
A mai spus ca vaccinul se poate face in tara daca vrem ca fetita sa urmeze gradinita/scoala acolo dar nu e cazul.Pt vizite si vacante scurte nu are sens.
Alina
Corina spune:
In Franta e obligatoriu,Annei i l-a facut la o luna,apoi acum doua luni i s-a facut testul care a fost negativ deci acum doua zile i-a facut din nou vaccinul.Pediatra a spus ca indiferent de reactie altul nu-i mai face.
Pupici
Quand il sent l'heure venue, le guerrier de la lumière abandonne
tout et
part pour l'aventure dont il a tant rêvé .
( Paolo Coelho)
parpalak spune:
La intrebarile mele pediatrul a zis ca vaccinul anti TBC se face numai in tarile nedezvoltate (!!!), ca sa previna agravarea bolii la copii subnutriti, si are efect numai pentru formele grave de boala!!! Acuma, habar n-am, sa existe mai multi virusi TBC? Ca si eu imi pun problema ce-o sa facem la vizitele in Romania.
Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak
Irinusha spune:
Eu inca nu am copii, dar am auzit mai demult, ca in caz de calatorie intr-o tara de est - ca Romania - si daca ai musafiri din aceste tari ar fi necesar un vaccin AntiTBC. Acum nu bag mana in foc ca mai este valabil, dar eu una as insista, mai ales ca nu stii de unde poate aparea "pericolul".
Copii sanatosi!
Irinusha - cu minunea de 16 saptamani din burtica :)