pt. mamici cu bebici nascuti in afara Ro
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
crism spune:
Ma bucur ca ai deschis subiectul, aici in US am renuntat la multe vaccinuri pentru ca am gasit multe informatii privitoare la vaccinurile care nu sunt necesare, sau care au efecte secundare mai periculoase. Acuma ne pregatim sa plecam in Romania si maine ma duc la dr. sa vorbesc cu el sa vad ce crede ca ar fii necesar sa le facla astia mici. Am gasit la www.cdc.gov informatii, dar nimica necesar pentru Romania. Dar inca mai caut...
Cristina, sotia minunatului Sean, mamica la doi pitici frumosi, Connor Ryan 3 ani siElena Maria 8 luni.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ruxij spune:
Noi nu l-am facut, am intrebat si ne-a explicat doctorul cum ca nu e nici necesar si nici eficient. Si ca tb. ca copilul sa vina in contact direct cu o persoana bolnava de TBC, sa manance din aceleasi vase ca sa se molipseasca. Ne-a convins ca nu e nevoie sa il facem. Bb a stat 5 luni in Ro si nu i l-am facut nici acolo. Cei din Ro au zis ca il fac dc. vrem noi.
ruxij
iren spune:
Noi l-am facut a doua sau a treia zi dupa nastere,si asta pentru ca am cerut-o eu,stiind ca o sa vin cu el in Romania si el ,fiind mic,era destul de expus la microbi.
Iren&Bogdanelu
gabrianah spune:
Si noi am intrebat aici la medic, si ne-a spus ca s-au facut ceva studii in Pakistan( sau india)care demonstrau ca degeaba esti vaccinat,imbolnavirile sint la fel si pentru cei vaccinati, si pentru cei nevaccinati, cu alte cuvinte, daca e sa faci tbc, oricum faci. Doctorul ne-o zis doar sa nu il ducem in locuri aglomerate, si nici cu troleul sau autobuzul.
Nathan avea 3 luni jumate cind am mers prima data acasa, cu avionul , si am stat 3 saptamini. Aproape de ziua plecarii, am mers in vizita la niste rude de-ale sotului, cu copil cu tot. Saracul batrin era in pat imobilizat, iar la plecare sotia lui ne-a intrebat "oare ce medicamente poate sa ii mai dea pentru boala lui , pentru intarire"? "dar ce are? am intrebat eu. "apoi tuberculoza"!!
I-am raspuns la intrebare, in timp ce vedeam "negru" :). trec peste nervii si scenariile ce le faceam " Deci noi am stat o jumatate de ora cu un tbcist incurabil in camera??"
Am venit acasa, mi-am sunat o prietena buna doctorita, care o inceput sa rida si mi-o zis ca gluma "sa ii fac la copil o baie calda ca ii trece:):)zicea ca nu se ia totusi asa usor, ca trebuie sa existe un contact mai indelungat.
De atunci am mai fost de citeva ori acasa, dar stiind ca e nevoie de mai multe rapeluri pe care nimeni nu ni le-ar fi facut aicea, nu i-am facut.
Totusi in vara asta,cind avea 2 ani, m-am dus la insitutul de tbc si chiar cind povesteam cu o colega , asistenta, a intrat dl.conferentiar sau profesor( nu stiu, dar era ceva inalt) si i-am zis ca vreau neaparat sa vin cu copilul la vaccinat. a zis ca nu are nici un rost, ca vaccinul asta se face doar la nou nascuti pentru a-i preveni de imbolnavirea din primul an de viata, deci daca copilul a trecut de primul an, nu are absolut nici un rost.
Asa ca asta a fost experienta noastra.
Dar,cred ca fiecare mama trebuie sa faca asa cum simte ea ca e mai bine.
vacanta placuta sa aveti, si fara probleme, ana
amelia spune:
Aici nu e obligatoriu si nici nu l-am facut, desi am calatorit de doua ori in Romania, pentru ca doctorita noastra ne-a convins ca nu are sens sa-l facem.
Amelia si Ana Maria (1 an si 2 luni).
EDDY spune:
Shi in Japonia BCG-ul se afla inca pe lista vaccinelor obligatorii dar pentru ca aici tuberculoza a fost eradicata,de la anu' nu se va mai face acest vaccin.Noi i-am facut Naomiei vaccinul la aproape 1 an,caci asha am fost programatzi.Nu in toate zonele se face acest vaccin imediat dupa nashterea bb-lushului.
Eddy & Antonia Naomi
iamona spune:
la 4 luni cand am plecat cu bebe in ro si am intrebat doctorul de aici...a zis ca trebuie comnda speciala dar ca nu crede ca e cazul sa il facem doar pt o vizita de cateva saptamani...ne-a zis daca va trai acolo urmatorii 10 ani de viata poate ca e bine sa-l facem...
zicea ca se poate imbolnavi si cu vaccin dar ca forma este mult mai usoara daca e vaccinat.
oricum in cel mai rau caz ti-l face si in ro....pana la o anumita varsta