sezatoarea canadiana (53)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Daiopri spune:

Buna tuturor,

Carmencita, eu am ramas fara servici cand eram in 6 saptamani. Acuma la mine ei nu stiau, de fapt nici eu nu am stiut ca sunt insarcinata cand am aflat. Si drept e ca nu orea aveau de lucru. Nu stiu cum e la voi (eu sunt in Vanc) dare u am intrat in somaj, dupa care, atunci cand am nascut am trecut in maternitate, pt perioada ramasa. Numai ca toate beneficiile accumulate nu depasesc 52 de saptamani. Nu prea stiu exact la ce te referi cu suma de 2000, ca eu stiam ca, ceea ce conteaza sunt orele lucrate. Imi pare tare rau, ca stiu ce stresant este, dar incearca sa te bucuri de bb. Eu pana la urma ma relaxasem si drept sa iti spun mi-a prins bine ca am stat acasa la “crescut”.
Lasa, bebe sanatos si sarcina usoara, ca de muncit o sa ai timp :).
Ira si eu cred, ca mai usor e sa va luati voi viza rapid, ca nu cred sa poata veni ea. Sau ma gandesc daca nu va lasa sa va vedeti macar la vama.Iti tin pumnii.

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Carmencita, adik daca n-ai 2000 cad venit nu ai dreptul la maternity money ? Eu am aplicat si tot astept sa-mi vina banii sau macar o instiintare ceva, dar cand e vorba de dat, statul canadian e taaaare lenesh...sa va zic ca nici la ora actuala sotul meu n-a primit banii pe taxele de anul trecut ??? De concediat stiu ca e posibil atunci cand esti insarcinata, mai ales daca au concedieri colective ; si mie mi se pare nedrept , am trecut si eu prin astfel de emotii dar din fericire apucasem sa fac cerere de CM . In cearca prin ceva agentii sa te mai angajezi pt 2-3 luni si sa faci nr necesar de ore . Sau du-te ( nu prea stiu unde, la o structura de guvern ) sa vorbesti cu cineva de situatia asta si sa te sfatuiasca ce e de facut .

Ira, ce a rezolvat sora ta, vine sau nu vine ?

Donia, in sfarsit avem canapele, daca toata lumea se uita chiorash ca le vroiam verzi, acum toti au recunoscut ca vin brici in living . Stam tolaniti ca boierii si ne odihnim...

Fetelor insarcinate, urnmti sfatul lui Denisam i inscrieti-va pe site-urile celor de la Pampers si Nestle, noi am primit azi o geanta -rucsac pt bb, utilata de calatorii + o revista cu articole interesante si alte maruntisuri pt bb . Nu costa nimik si va up-dateaza mereu cu info despre produsele lor .

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 38 sapt si Ioana Nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ira spune:

Carmencita, da, ti s-a facut o nedreptate. In primul rand, chiar daca nu ai fi fost insarcinata ar fi trebuit sa ti se dea un preaviz de 1 saptamana dat fiind faptul ca lucrezi de 6 luni et +. Apoi tu poti invoca motivul ca te-a dat afara pt. ca esti insarcinata, adica te poti folosi de treaba asta... mai ales ca nu stii niciodata care a fost adevaratul motiv. Ai grija ca plangerea se face dupa 45 de zile, nu mai tarziu !

122. Il est interdit à un employeur ou à son agent de congédier, de suspendre ou de déplacer un salarié, d'exercer à son endroit des mesures discriminatoires ou des représailles ou de lui imposer toute autre sanction:

1° à cause de l'exercice par ce salarié d'un droit, autre que celui visé à l'article 84.1, qui lui résulte de la présente loi ou d'un règlement;

1.1° en raison d'une enquête effectuée par la Commission dans un établissement de cet employeur;

2° pour le motif que ce salarié a fourni des renseignements à la Commission ou à l'un de ses représentants sur l'application des normes du travail ou qu'il a témoigné dans une poursuite s'y rapportant;

3° pour la raison qu'une saisie-arrêt a été pratiquée à l'égard du salarié ou peut l'être;

3.1° pour le motif que le salarié est un débiteur alimentaire assujetti à la Loi facilitant le paiement des pensions alimentaires ( chapitre P-2.2);

4° pour la raison qu'une salariée est enceinte;

5° dans le but d'éluder l'application de la présente loi ou d'un règlement;

6° pour le motif que le salarié a refusé de travailler au-delà de ses heures habituelles de travail parce que sa présence était nécessaire pour remplir des obligations reliées à la garde, à la santé ou à l'éducation de son enfant ou de l'enfant de son conjoint, ou en raison de l'état de santé de son conjoint, de son père, de sa mère, d'un frère, d'une soeur ou de l'un de ses grands-parents, bien qu'il ait pris les moyens raisonnables à sa disposition pour assumer autrement ces obligations.

Salariée enceinte déplacée.

Un employeur doit, de son propre chef, déplacer une salariée enceinte si les conditions de travail de cette dernière comportent des dangers physiques pour elle ou pour l'enfant à naître. La salariée peut refuser ce déplacement sur présentation d'un certificat médical attestant que ces conditions de travail ne présentent pas les dangers allégués.

1979, c. 45, a. 122; 1980, c. 5, a. 10; 1982, c. 12, a. 5; 1990, c. 73, a. 55; 1995, c. 18, a. 95; 2002, c. 80, a. 61.

plainte par écrit à la Commission des normes du travail ou la mettre à la poste à l'adresse de la Commission des normes du travail dans les 45 jours de son congédiement, sauf si une procédure de réparation, autre que le recours en dommages-intérêts, est prévue ailleurs dans la présente loi, dans une autre loi ou dans une convention.

Défaut.

Si la plainte est soumise dans ce délai à la Commission des relations du travail, le défaut de l'avoir soumise à la Commission des normes du travail ne peut être opposé au plaignant.

Merci tuturor pt. linkurile cu ambasada, o sa ma uit pe ele !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Nu am disparut in ceata, am promis ca revin cu ceva noutati ptr salile de inchiriat dar tocmai acum s-au trezit astia sa ma trimita pe la clienti.Miine sunt la birou si am sa incerc sa sun in pauza, apoi iar 2 zile la client si revin de abia vineri.Va anunt cum rezolv ceva.

Ira, cam tragica situatie...nu stiu ce sfaturi sa-ti dau.

Carmencita, de ce nu suni si la Record of Employment?? Cind te-au dat afara ti-au dat acest formular in care scrie litera cu care te-au concediat. E dreptul tau sa suni si sa vezi ce drepturi ai. In mod normal daca nu ai fi gravida ai intra pe somaj.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Noi nu ne putem lua viza, eu lucrez 6 zile pe saptamana, cateodata 7, asa ca saptamana asta, de ex., Sibin e etufdiant timp plin + job part time, iar pe Sofia nu avem cui s-o lasam nici macar 2 ore fara sa platim. Daca nu-i da ei viza, asta e, dar cred ca sa nu i-o dea, ca e jurnalista la un ziar de referinta din Bucuresti, si jurnalistii primesc vize oriunde. Da' chestia e de organizare, sa nu fie prea tarziu, pai daca nu stia ca va urca pe continent ??? De ce sa fi cerut viza degeaba ? Offfffff...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Multumesc pentru sfaturi, Ira, Podeanu si Daiopri. O sa incerc sa mai caut ceva informatii.
Si ca sa le raspund celor care au intrebat (cred ca sunt din Ontario), raspunderea pentru acordarea concediului de maternitate revine regimului federal, incepand cu 1 ian 2006. Astfel, in Ontario raman valabile obligativitatea celor 600 de ore lucrate ca si conditie pentru acordarea concediului de m., iar in Quebec obligatia e de a avea un minim de 2000 CAD, ca venit asurabil, adica sa fi lucrat, iar venitul sa fi fost de cel putin 2000. Iar o alta conditie e sa lucrezi in momentul in care faci cererea, ac. cerere fiind facuta din motiv de reducere a veniturilor de cel putin 40%. Nu mai poti lucra, din motiv de sarcina si pentru asta ei iti dau ac. indemnizatie. Daca intri in detalii, de fapt problema nu e chiar asa de simpla. Ca sa ai un venit cat de cat acceptabil, ca indemnizatie pt. maternitate, trebuie sa lucrezi cel putin cu 4 luni inainte de a face cererea, pentru ca indemnizatia de maternitate se calculeaza ca medie a veniturilor saptamanale. Totalul venitului se devizeaza la nr. de saptamani lucrate, cu conditia ca divizorul sa nu fie mai mic de 16. In principiu se poate , daca ai avut venitul de 2000 CAD, sa ai o indemnizatie de 38.46 cad pe saptamana, ei admit ca minimul nu poate fi mai mic de 2000 divizat la 52(saptamani cat are un an)
Cam asta e, daca aveti neclaritati puteti intreba, eu am avut putin timp si m-am documentat.
Carmencita 17+ Alex, 10 ani

Mergi la inceput

hm hm : maa mee mii moo muuuuuuuuuuuuuuu

Neataaaaa' Cotdinej, Mtl, Quebec si restantul civilizat Canada ! Astazi ma pun pe treaba, alergatura pt. acte, trimis de faxuri la consulat, etc. Va tin la curent cu ce se intampla, si daca primeste sormea viza ma apuc de baut...windexu' Corinei, ce mama masii ?

DanaP, asteptam cu drag vesti dà local
in numele comoditatii,
trandaviei
si sfintei mele leni
de a primi juma' de forum in bordelu' ce sa regaseste la mine in apart,
amiiiiiiiiin.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pitilache spune:

Succes la ambasada, Ira!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

Revin fara noutati deocamdata. Am o lista intreaga, tot sun si in cele mai multe locuri nu raspunde nimeni, dar nici boite vocal nu au. Singura la care a raspuns era o legiune din lasalle dar era plina toata luna decembrie. Insa mi-a oferit info costa $ 200/zi,(nu poti inchiria doar citeva ore),au o sala mare, bucatarie si bar.

Mai incerc, in alt loc am lasat mobilul meu poate ma suna tipa inapoi.
Colega care platise $50 la nunta ,s-a maritat acum...22 ani.Intre timp costurile au crescut cu inflatia.

Deci e ok ptr voi $200? Ca sa stiu daca ma mai agit in continuare.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_B spune:

Laura jr., cu riscul de a sufla si in iaurt, inscrisul pe site-uri de la Nestle, Pampers etc inseamna sa-ti vinzi cu buna stiinta informatiile personale. Nu ca n-ar face-o cei din spital dupa ce nasti... Dar nu cred ca se merita pt 3 sample-uri si o geanta sa te expui si pe tine si copilul la o avalansa de telefoane de la diversi care infiinteaza education funds, fac poze scumpe sau vand produse pt copii, pentru ca aceste companii vand informatiile tale si altora contra unor sume de bani.

Apropo de education funds... la o sapt de la nastere primesc telefon de la o duduie care ma intreaba daca stiu de faptul ca guvernul imi da bani daca deschid education fund etc etc. Si netam-nesam ma intreaba numele copilului si data nasterii si face totul sa sune ca un telefon de la cineva care lucreaza pt guvern. Deschid si eu gura si o intreb numele ei si pt cine lucreaza si de unde are informatii ca am copil mic. La care duduia imi inchide telefonul in nas cu cea mai mare viteza.

Asa ca... atentie mare caci "identity theft" nu-i vorba in vant!

Pentru maternity/parental benefits in Ontario cititi: http://www.labour.gov.on.ca/english/es/factsheets/fs_preg.html
Exista un "waiting period" de 2 saptamani dupa care incep beneficiile - adica pt 2 saptamani nu primesti nimic. Unele companii au SUB plan care iti dau ceva pentru aceste 2 saptamani sua chiar mai mult, trebuie sa intrebati.
Trebuie sa aplicati in 4 saptamani dupa ce ati terminat serviciu (incluzand vacanta). Aplicatia se poate face pe net si trimiteti ROE. ROE se da de employer in ultima zi de lucru.

Mergi la inceput