sezatoarea canadiana (53)
Raspunsuri - Pagina 24

pitilache spune:
Am uitat sa te intreb, tu ce o sa ai, Donia? Am inteles ca ai deja o fetita mica! Sa-ti trasca si cel care o sa vina la fel. Sa fie sanatosi.

Donia spune:
Multumesc pentru informatiile despre cantarire. Eu as fi vrut cantarul meu, sa-i fac proba suptului, dar poate voi supravietui si fara.
pitilache, eu o sa am baietel, doar daca nu va fi o surpriza de ultim moment.
Cand am discutat despre nastere cu primul ginecolog m-a intrebat cum vreau eu sa nasc, spunand ca pot opta si pentru nastere vaginala.
Al doilea ginecolog, la care sunt si acum (intre timp m-am mutat in alt oras) mi-a spus ca statistic al doilea copil este mai mare decat primul cu 500g, asa ca ar putea cantari 4800g, situatie in care in nici un caz nu se recomanda nastere vaginala, dar ca ramane totusi optiunea mea. Care optiune era din start cezariana, deci a ramas stabilit. Sper ca joi sa aflu si data.
Iar numele spitalului nici nu il cunosc ;)... oricum, eu stau in St. Catharines, Ontario, iar aici e o singura sectie de gineco, chiar daca sunt 3 spitale in oras.
Tu esti bine cu burtica, da?
In Brasov ninge si aici nici un semn de zapada! Imi e atat de dor de iarna! Si noi azi am fost la plimbare prin paduri si am admirat culorile toamnei! Frumoase, nu zic nu, dar as vrea putina zapada.... macar vreo 10cm!
Laura, sunteti mandri posesori de canapele?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

codritu spune:
Multumim de raspunsurile legate de vaccinare, eu nu prea sunt pro vaccinuri antigripale, dar cu bb mic in casa m-am gandit ca poate e mai bine daca ne vaccinam toti.Oricum Tudor aduce tot felul de minuni de la gradi.
Donia, eu la CLCS i-am cantarit pe amandoi, aici este program de cantarire martea si vinerea, plus ca sunt asistente pe care poti sa le intrebi orice. Poti sa faci si proba suptului acolo. unde e oraselul in care v-ati mutat? Cum e, va place? Din Montreal ati plecat? Parca as pleca si eu spre un orasel mai mic, dar in ontario ca nu ma descurc cu franceza, dar nu stiu cum ar fi sa ne gasim joburi.
Comorile lui mami

carmençita spune:
Salut din nou!
Nu stiu daca e potrivit sa scriu aici, insa poate aveti ceva idei, sau poate ma puteti ajuta cu o vorba buna. Sunt tare amarata, am fost concediata si cu toate ca ma asteptam, pentru ca in ultimul timp nu prea era de lucru, acest lucru m-a afectat profund, pentru ca, dupa 6 luni de "munca exemplara", as putea spune, pt. ca si ei au fost f. multumiti de mine, le-am venit cu idei noi, care s-au pus in practica si au functionat, cum spuneam, dupa 6 luni nu au avut nici un scrupul in a spune "maine e ultima zi a ta de lucru". Au spus ca le pare rau, dar nu mai e de lucru, de fapt au reorganizat intreaga divizie ai au disponibilizat mai multe posturi, au spus ca o sa-mi dea referinte excelente si ca imi doresc sa imi gasesc cat de repede altceva. Insa, pe langa toata aceasta reorganizare, au "uitat" faptul ca sunt insarcinata in 17 saptamani si mi se pare nedrept. Nu cunosc nici foarte bine legislatia, dar cred ca nu aveau dreptul sa faca asta. Din ce stiu, doar dupa saptamana 20 e interzisa concedierea, dar chiar si asa, credeti ca pot invoca o concediere pe motivul ca sunt insarcinata?
Nu stiu cum e mai bine, acum incerc sa imi canalizez fortele in gasirea altui job si nu stiu daca sa pierd timpul cu un proces, chiar daca in aceste cazuri costurile sunt nule, aceste tipuri de procese fiind gratuite in Canada. Insa am fost dezamagita, m-am consumat, si in final nu mai aveam nevoie decat de vreo doua luni ca sa pot sa imi cer concediul pentru maternitate. Dupa cum cred ca stiti, dupa ultima schimabare a legii, nu conteaza cate ore lucrate ai, trebuie sa ai minimul de 2000 (venit) si o alta conditie e sa lucrezi in momemtul in care faci cererea.
O alta varianta ar fi sa cer somaj, dar din cate stiu din somaj nu se poate intra in concediu de maternitate. Voi ce stiti, puteti sa ma ajutati cu ceva informatii? Daca puteti, va rog mult, dati-mi un link ceva, nici nu prea stiu unde sa ma interesez...
Pana la urma nu conteaza asa mult banii, cat nedreptatea care consider ca mi s-a facut. Voi ce parere aveti?
Carmencita, 17 +
Alex, 10 ani

Ira spune:
Oameni buni, ajutati-ma cu o info
sormea dupa ce a cutreierat toata America in 3 sapt., ultima data era in Florida
imi scrie un e-mail azi ca e la 2h de mers cu masina de Montreal
adica in statul NY
oooooffffffff
cum ar putea sa ceara viza ? se da la granita ?
Ea a incercat sa contacteze consulatul ro si astora nu le merge site-ul.
Credeti ca daca se duce direct la granita si cere acolo viza o sa i-o dea ? Poate ca nu e inutil sa precizez ca e cetatean ro cu viza de state pe 10 ani.
Nu a mai vazut-o pe Sofie de cand avea 1 an, si io pe Doinitza de acum 2 ani si ceva.......io treeeemurrrrrrr numai la gandul ca as putea-o vedea. De azi de dimineata nu mai sunt om.

Ira spune:
Carmencita, stiu ca Sibin acum studiaza fix drepturile la locul de munca, etc. In masura timpului extrem de limitat o sa-ti transmit niste sfaturi de la el. Dupa 23 in seara asta.
Aolio, acum vazui ca scrisesem fara subiect, am corectat.
dar de cand cu Doinitza plang non stop, nu ma pot concentra pe nimic. Dar daca nu ia viza mor, offf, si trebuie sa ma duc si la scoala........

carmençita spune:
Merci, Ira, tocmai citisem mesajul tau. Nu prea sunt in tema cu vizele, dar cred ca dureaza sa obtina o viza pt. Canada (cu acte doveditoare, invitatie, sau alte cele)Mai poti incerca tu sa obtii o viza la ambasada Sua de aici, in regim de urgenta. Se plateste mai mult, dar merita, daca ai neaparat nevoie. Poti sa obtii o programare in regim de urgenta la telefon sau de pe sit-ul lor. Eu am obtinut voza pt. SUA, dar nu am avut nevoie in regim de urgenta, am platit 100 de dolari americani, dar am asteptat vreo trei saptamani. Am mai cautat acum si am gasit pentru sora ta o modalitate de a cere viza la granita, daca are o oferta de munca de aici din Ca (poate se poate aranja, iar apoi sa spuna ca a renuntat) Aici e sectiunea: When you arrive in Canada
When you arrive at the port of entry to Canada, show your confirmation of offer of employment, your employment authorization and other papers to an immigration officer. You will be given forms to fill out so that you can get a Social Insurance Number. When you receive your Social Insurance Number (SIN) card, you will have to give your number to your employer.
Your employment authorization is not a contract. Your job can be ended by you or your employer at any time. However, if your duties change or the job is to be extended, you must contact a Canada Immigration Centre right away, before the expiry date of your current authorization.
Iar aici link-ul :http://www.easyexpat.com/montreal_en/departure_passport-visa.htm
Poate te ajuta cu ceva, nu am citit chiar toate pe acolo, vezi si tu!

carmençita spune:
Ai situl Ambasadei SUA de aici, din Mtl?
Uite, am mai gasit ceva, dar nu stiu daca te ajuta cu ceva : Travel without a visa : http://travel.state.gov/visa/temp/without/without_1260.html#canada

carmençita spune:
Mai puteti incerca sa obtineti o viza (ori tu, ori ea) invocand o boala (doamne fereste) a celeilalte, sau un alt motiv al cererii in regim de urgenta. Uite aici un link : http://www.us-embassy-in-canada.org/?gclid=CPHsl8SRs4gCFQ23WAodUTaUiw
Eu am avut ceva timp si am cautat, sper sa iti foloseasca la ceva, imi inchipui ce simti stiind ca nu va desparte decat cale de doua ore cu masina. Si eu mi-as dori sa-mi pot vedea sora, dar n-am ce face, e asa departe, si ea si copii ei. Are doi copii, unul din ei de varsta cu baiatul meu, si pe amnadoi i-am alaptat,pe al meu si pe al ei, cand erau mici, deci sunt frati de lapte!
Sa ne tii la curent, sper sa rezolvati cumva.
Carmencita 17+
Alex, 10 ani

oanagabriela spune:
Ira,
O posibilitate este sa suni la consulatul canadian de la NY, vezi informatiile pe situl urmator:
http://www.cic.gc.ca/english/offices/missions/new-york.html
Bafta!