sezatoarea canadiana (53)

Raspunsuri - Pagina 26

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rocs02 spune:

Salutare mamici si burtici din Canada!!

Ma primiti si pe mine in gasca voastra? Sunt in Montreal, dubla mamica de Julia ( 3 ani) si bebe Luca ( 5 luni) si va citesc de multa vreme. Sunt pe aici de 4 ani si ceva ( wow ce mult a trecut !!! )

Ira, mult succes in obtinerea vizei surorii tale. Nu e chiar usor dar nu e imposibil.Poate ar ajuta-o daca ai trimite Ambasadei Canadei din New York prin fax o invitatie din partea voastra si copii dupa actele voastre+ dovada ca munciti. Am mai auzit de cazuri care s-au rezolvat asa, dar depinde de norocul fiecaruia. Mult succes,anyway!!

Carmencita, imi pare rau de situatia ta, nu cred insa ca e drept ce ti s-a intamplat. Am sa-ti dau un link mai jos, citeste-l , poate te va dumiri, iar daca nu contacteaza-i pe astia la telefon. In general, legea protejeaza femeile insarcinate si nu dau voie angajatilor sa le trateze in mod discriminatoriu si cu atat mai mult sa le concedieze.
Nu stiu cum sta in cazul concedierilor colective, si, ce e mai important, ce drepturi ai in cazul asta. Stiu asta pentru ca in perioada in care am fost insarcinata cu Luca , am avut niste probleme cu unul din sefii mei ( nu era nicidecum cazul de concediere), ca urmare i-am spus verde in fata ca stiu care sunt drepturile si obligatiile mele , dar si drepturile si obligatiile lui ca angajator
si sa nu incerce sa ma trateze discrimnatoriu. Si, ca urmare, s-a transformat intr-un mielusel si asa a ramas pana la sfarsit.Anyway, ideea e ca poti incerca sa faci contestatie la concedierea ta ...in fond nu ai nimic de pierdut. Am impresia, ca pentru tine, in cazul de fata, chestia asta nu te costa nimic.Intereseaza-te !!!Daca mai ai nevoie de ceva informatii, nu ezita si intreaba-ma.Si ce-i mai important, ai grija de burtica!!
Uite si linkul:
http://www.cnt.gouv.qc.ca/en/lois/normes/normes/familiaux.asp

Cam atat pentru inceput...
O zi buna tuturor,
Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorelai spune:

quote:
Originally posted by carmençita

Salut din nou!
O alta varianta ar fi sa cer somaj, dar din cate stiu din somaj nu se poate intra in concediu de maternitate. Voi ce stiti, puteti sa ma ajutati cu ceva informatii? Daca puteti, va rog mult, dati-mi un link ceva, nici nu prea stiu unde sa ma interesez...

carmencita, sorry ca ti-ai pierdut jobul. nu e moale si mai ales ca astepti bebe. prietena mea a patit la fel anul trecut cind astepta bebe. a cerut somaj si cind a ajuns in sapt 32, s-a mutat pe maternity leave. nu stiu amanunte dar intereseaza-te la human resources. stiu sigur ca se poate.

Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Dana_B, chestia amuzanta ( sau nu prea ) e ca ma suna destui care n-au deloc info date de mine si nu ma ajuta cu nimk...ca sa-mi dea carduri, abonamente, linii telefonice, asigurari si alte alea . Sa stii ca nu ma incant repede la 3 sample-uri, mai mult m-a incantat mail-ul de la Nestle la 2 zile cu info despre alimentatia si cresterea copilului, ca sunt info necesare si lucrurile evolueaza si in directia asta . Si la urma urmei, cine cum ma suna sa ma deranjeze ii zic sec ca nu ma intereseaza si politicos inchid telefonul .
O prietena imi povestea ca din spital datele ei personale au fost date si acasa s-a pomenit cu mii de telefoane ...deci ...

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 38 sapt si Ioana Nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Salut! Uite ca am reusit si eu in sfirsit sa mai citesc ce faceti... Nu pea bine vad, imi pare rau Carmencita pentru ceea ce ti s-a intimplat, sigur ca nu e drept, dar eu zic ca merita sa te zbati un pic pentru un venit al tau, ca totusi ai muncit 6 luni. Mie mi se pare nedrept ca toti tipa pe toate drumurile ca natalitatea scade, dar nu incurajeaza deloc femeile dornice sa o faca sa creasca, desi, eu cred ca este o investitie mai buna decit multe altele pentru care se arunca bani in vint. Eu am, adica noi, am hotarit sa stau acasa cu Agata fara nici un venit, venisem cu ea micuta, doar nu era sa o trintesc in gradinita la nici un an (si chiar daca as fi vrut, nu am avut loc). Apoi am hotarit sa mai facem un copil si nu am apucat sa lucrez cit trebuia si uite asa nu m-am incadrat nicaieri. Dar a fost hotarirea noastra, nu mi se pare chiar normal pentru o tara civilizata cum e Canada si care are probleme cu natalitatea, sa nu incurajeze o mama care sta acasa (scutind astfel statul de multe responsabilitati si chiar de bani) nici macar o alocatie ca sa-i ajunga acolo macar de o cafea pe zi... Dar la tine nu a fost hotarirea ta si daca e o concediere colectiva, eu zic ca trebuie sa sapi, sigur trebuie sa fie o solutie sa iei niste banuti. Daca nu reusesti nimic, asta chiar ma va enerva, pentru ca sase luni lucrate nu e chiar de colo, zic eu! Bafta multa!

Nastere usoara fetelor care se pregatesc de marea intilnire! Si va doresc sa aveti bebelusi sanatosi, neplingaciosi si somnorosi! Ca frumosi nu ma indoiesc ca sint deja.

Va pup si sper sa pot intra mai des, macar sa semnez condica, daca nu-mi mai permit sa stau la taclale ca odinioara... Pa!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Merci pentru informatii, insa mai am o intrebare, de fapt doua. Fetele din Quebec, stiti sigur ca in Quebec se poate intra din somaj in concediu de maternitate?
Si poate stie cineva daca e o perioada limita in care poti cere somaj dupa concediere?
M-am uitat mai bine pe decizia de concediere si scrie :"mise a pied". Asta nu inseamna ca de fapt nu e concediere, ci doar o incetare periodica a contractului (pt. ca nu au de lucru) in vederea reinceperii lucrului in momentul in care toate revin la normal?
Oricum se pare ca mi-am gasit ceva, cu acelasi salariu, in conditii mai bune (mai aproape de casa, langa metrou, deci nu mai am nevoie sa iau inca un autobuz, doar ca e periodic, doua luni si atunci as fi chiar la limita. Pana atunci e bine si asa, tot raul spre bine!
Inca o data merci pentru incurajari si bun venit noilor mamici!
Carmencita 17+ Alex, 10 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmençita spune:

Vechimea mea e de fapt mai mare de 6 luni, pentru ca inainte am mai lucrat, cu o pauza de o saptamana intre cele doua joburi, 2 luni 8h/zi + inca vreo cinci cu program partial de lucru. Am orele pentru somaj, ideea e ca nu stiu daca se poate trece din somaj in concediu de maternitate.
Am facut o simulare sa vad cat imi iese concediul : 320 CAD pentru primele 25 saptamani +252 CAD pentru inca vreo 25 saptamani. Pai banii astia nu sunt de ici de colo, si in plus am dreptul la ei, ia sa faca bine astia de la federal sa mi-i dea, ca daca nu ma duc cu copchii cu tot pe capul lor si le zic sa-mi cumpere ei mancare, de imbracat si scutece... Pai ce crezi, ma las eu asa usor?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurajr spune:

Nu te lasa Carmencita, la urma urnmei tu ai si lucrat, ai si contribuit, trebuie sa ai niste drepturi !

Scarlet O'Hara : Si maine mai este o zi !
Laura 38 sapt si Ioana Nazdravana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dana_B spune:

Pt Carmencita:

http://www.hrsdc.gc.ca/asp/gateway.asp?hr=en/ei/types/special.shtml#The

To be entitled to maternity, parental or sickness benefits you must show that:

your regular weekly earnings have been decreased by more than 40%; and
you have accumulated 600 insured hours in the last 52 weeks or since your last claim. This period is called the qualifying period.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Denisam spune:

Carmencita- asa este cum a spus DanaB- si cu numarul de ore si cu tot- asa ca lupata-te, eu tzin pumnii sa reusesti si poate gasesti chiar si alt job!MAi e o chestie- eu stiu ca potzi intra in mat.leave la 33 de sapt, dar in cazul tau dandu-te afara, nu cred ca se aplica asta.Bafta Multa si sarcina usoara!

Denisa
Denisa ');si Emma Andreea (17 Ian.2006)

Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Despre promotii si alte oferte "gratuite": de fiecare data cind vi se ofera ceva gratuit, scopul este unul singur: de a obtine diverse informatii personale, care pe urma sint "vindute" la alte companii, ca liste de distributie. Citeodata sint asociatii caritative: noi am dat bani intr-un an la o asociatie caritativa si de atunic primim in fiecare an zeci de cereri de la alte organisme similare...Altadata sint companii specializate in tele-marketing sau vinzare prin posta, sau disrtibuitori de asigurari si alte produse financiare.
Deci inainte de a va inscrie pe un site sau inainte de a completa un formular ginditi-va bine daca sinteti pregatiti sa primiti spam (pe email) sau publicitati prin posta sau sa fiti deranjati la telefon.

Am mai incercat si eu pe la diferite biserici si organisme (pentru sala) dar nu am avut noroc deocamdata.

Mergi la inceput