Endometru,monitorizari,ovulatie,TB,stimulare143
Raspunsuri - Pagina 9
ancadragoman spune:
Feteleeeeee ce se intampla cu voi??????????
Nu am vorbit noi ca intram in 2007 cu burta?
Acum voi abandonati?
anca
poze nunta
noela_carmen spune:
quote:
Originally posted by Avalon
PS: Meda, mi-a spus un medic ca cea mai buna pozitie in cazul retroversiei uterine este aceea pe la spate. Si dupa aceea stat pe burta.
in cazul asta, vreau si eu uter retrovers!!!!
pup fetele. as fi vrut sa spun cate ceva fiecaruia, dar sunt tare, tare obosita, ma ustura ochii si mi-e tare somn, dar promit ca nu raman datoare.
Avalon, scumpa mea, banuiesti tu ce e in sufletul meu ...
irlandeza spune:
Pt. ca multe fete ( chiar si eu ) au tot intrebat cum e cu temp. , cum trebuie sa fie , cum se ia temp, etc, iata ce am gasit :
3.Testul de ovulatie
Cel mai ieftin test de ovulatie este traditionala masurare a temperaturii bazale, pentru ca in perioada de ovulatie aceasta creste. Pacienta solicita medicului ginecolog un grafic pentru a-si masura zilnic temperatura, inainte de a se da jos din pat, pe nemancate. Temperatura se noteaza pe grafic pe perioada a trei cicluri menstruale. De preferinta se masoara temperatura vaginala, folosind acelasi termometru. In prima perioda a ciclului, din prima zi cand incepe menstra si pana in a 14 a zi, temperatura este de 36.2-36.6°. Dupa a 14 a zi, temperatura incepe sa creasca la 36.8-37.4° si aceasta se intampla datorita progesteronului, hormon ce creste vertiginos dupa ovulatie. De retinut ca femeia este fertila timp de 3 zile de la ovulatie pentru ca spermatozoizii nu pot supravietui mai mult.
a) Daca temperatura bazala ramane crescuta peste 18 zile de la momentul ovulatiei, acesta poate fi un semn precoce de sarcina. Perioada cu cele mai mari sanse de a ramane gravida ar fi intre a 10 a si a 16 a zi fata de prima zi de ciclu, in functie de lungimea ciclului menstrual si a temperaturii bazale. Se recomanda contact sexual o zi da, o zi nu.
b) O alta metoda rapida de depistare a momentului ovulatiei este folosirea testului Fertil Test care se gaseste in farmaciile Help Net. Acesta identifica hormonul LH (luteinizant) din urina. Se colecteaza urina intr-un recipient in care se introduce testul cu partea galbena in jos. Aparitia a doua benzi roz in zona superioara dungii galbene indica faptul ca ovulatia va avea loc in urmatoarele 40 de ore.
O serie de teste pentru dozarea hormonala urmaresc masurarea nivelului hormonilor implicati in procesul de ovulatie: LH, FSH, estrogen, progesteron, prolactina. Nivelul hormonilor tiroidieni din sange este de obicei masurat la inceputul ciclului menstrual. Progesteronul poate fi masurat intre a 21 si a 23 zi a ciclului menstrual.
Noi 2 singurei
amameda spune:
Fetili,ati fost pe aici cand eu ornam prajitura . Avalon de data asta numai in cap nu am stat.Cred ca ma pregatesc pt. un concurs de contorsionism si eu nu stiu.Rascrucea la care ma nu ma va impiedica sa poftesc la frisca. Promit.
E adevarat mai fetelor ca viata nu-i cum vrem noi, dar nu ati mai auzit de: "Fericiti cei saraci cu duhul, ca a lor e Imparatia Cerurilor"? Exista ,cred,o lege a compensatiilor. Uite Angelique, te-ai gandit vreodata ca tu spre deosebire de altii ai f.multe bijuterii (am tinut minte ca-ti plac!). Esti inteligenta, auzi, vezi, nu esti dependenta de nimeni. Tu iti permiti sa-ti cumperi o ciocolata dar altii au mancat doar mamaliga goala saptamani intregi. Daca noi am primi totul ei ce ar primi? Pe ei ii apropie uneori si o coaja de paine pe care o impart.Fratii cunosc ce e sacrificiul si dragostea.
Copii celor ca noi sunt rasfatati si egoisti. Primesc totul fiindca li se cuvine.Nu spun ca ar trebui sa fim ca ei dar trebuie sa obtinem si noi ceva foarte greu ca sa stim sa pretuim. Nimic nu este intamplator.Sper ca nu am fost prea aspra dar trebuie sa vedem si jumatatea plina a paharului si Slava Domnului la multe din noi paharul e pe trei sferturi plin. Nu supara pe Doamne Doamne.
Butoiul ca butoiul,va trece. Nu cumva iei progesteron? Daca da atunci de acolo ti se trage si butoiul si furia.Toate suntem in c...t pana in gat ca altfel nu am mai da pe aici. si hai sus din butoi ca poate gasesc ceva de ca mi s-a uscat gatul .
Noela , de ce vrei si tu retro ? Iti place caprioara si apoi cu fatza in perna...?
Eu stiu de ce va intreaba soacrele de bebici. Nu ati facut insructie cu ele cand v-ati maritat. Eu "am rupt pisica-n doua" si e asa de blanda si dragastoasa...Din cand in cand ii mai reamintesc sa nu uite cumva.
Asa ca Mami ,nu numai soacra ta a pus muraturi ci si a mea!
Mama ce m-am intins. Noapte buna si ganditi pozitiv ca va
MEDA
amameda spune:
Noela, tu nu esti trecuta pe nici o listuta de aspirante. Cere si tu sa fii trecuta poate ti se schimba norocul...
MEDA
AngeliquedeS spune:
quote:
Originally posted by amameda
Uite Angelique, te-ai gandit vreodata ca tu spre deosebire de altii ai f.multe bijuterii (am tinut minte ca-ti plac!). Esti inteligenta, auzi, vezi, nu esti dependenta de nimeni. Tu iti permiti sa-ti cumperi o ciocolata dar altii au mancat doar mamaliga goala saptamani intregi. Daca noi am primi totul ei ce ar primi? Pe ei ii apropie uneori si o coaja de paine pe care o impart.Fratii cunosc ce e sacrificiul si dragostea.
MEDA
Mda, ai dreptate. Dar nu este totul asa cum pare. Meda, oricum m/ai lasat cu gura cascata ca ai tinut minte slabiciunea mea pentru bijuterii. Uite un .
Dar daca vine vorba de legea comensatiilor, atunci merit si eu una. O perioada destul de lunga din viata mea, nu am avut nici bijuterii nici ciocolata. Nu imi permiteam nici macar tampoane. Imi taiam maieuri vechi ca sa ma descurc. Mancam feliile de paine numarate pe zi, cu margarina si mustar. Si imi era foame intr-una. Si ma mutam la alta gazda de doua trei ori pe an. Si m-am zbatut si mi-am terminat si facultatea cu bursa de merit, ca deh, daca nu invatam pierdeam bursa si nu mai aveam cu ce plati chiria. Si am innebunit cu toti prostii dandu-le meditatii ca sa pot plati intretinerea. Si nu mi-am cumparat nici macar o haina noua. Si am avut doua inele si un lantisor pe care le regret si acum si pe care le-am vandut ca sa fac rost de bani cand proprietara mi-a marit chiria dintr-o data... Si nu am apelat la nimeni si nimeni nu stia mizeria in care ma zbat fiindca aveam mare grija sa pastrez aparentele. Acum m-am apucat sa imi spal rufele in public tot de revolta. Care revolta, apropo, de la progesteron mi se trage, asa cum spui tu, ca a trebuit sa iau din nou duphaston ca altfel iar nu imi vine ciclul, cum se intampla de un an incoace. Acum fac haz de necaz... cand nu aveam bani de tampoane imi venea ciclul, acum ca m-am realizat in sfarsit prin munca mea si pe propriile mele puteri, acum nu imi vine nici ciclul, desi am doua cutii de tampoane in dulapiorul din baie, si nici copiul, ca deh, am primit totul de la viata... Nu merit un copil, copilul li se da ălora care nici macar nu il vor... Stiu ca o sa ma iertati ca voi sunteti bune si va iubesc mult de tot. Dar nu mai pot. Fac injectiile astea pe care le fac si pe urma ma las pagubasa... Si ancadragoman, sigur ca o sa intru in 2007 cu burta, probabil o sa ma ingras de la tratamentele pe care le fac. Iertati-ma....
Pupici,
Angelique
pozele mele
povestea nuntii
luna de miere
AngeliquedeS spune:
Si da..., ar fi bun ceva de !!!
Pupici,
Angelique
pozele mele
povestea nuntii
luna de miere
Avalon spune:
Angelique, e dureros sa-ti amintesti de acele vremuri... dar nu stiu cum se face ca ele ies la iveala ca un cosmar atunci cand ai vrea ca toata munca ta, toate eforturile pe care le-ai facut ani la rand sa fie rasplatite de Dumnezeu cu un dar pe care celelalte, marea majoritate nici nu-l cer sau il primesc fara sa-l merite... Iar cei care te cunosc acum au impresia ca tu toata viata ai avut tot ce ti-ai dorit, pentru ca poate ei au avut parinti iubitori si cu stare, habar nu au prin ce ai trecut si cat a trebuit sa lupti ca sa ai o familie, o situatie materiala, o profesie... Normal ca toate amintirile acestea ies acum la iveala, pentru ca nu poti sa nu te intrebi: de ce acum nu pot avea un copil, cand am ce sa-i ofer. Si da, vrei un copil pe care sa-l rasfeti, sa-i oferi tot ce tu nu ai avut.
Iti inteleg supararea dar... incearca sa o depasesti cu intelepciune. Cei din jur nu sunt vinovati pentru situatia ta din trecut. Fiecare priveste prin prisma experientei lui... sa ne gandim putin: ce vina are cineva care trece in prezent prin aceleasi probleme dar sa zicem ca a fost norocos si nu a avut parte de alte esecuri? Oare nu traieste cu aceeasi intensitate neputinta de a da viata? Eu cred ca suferinta e aceeasi, te doare pe dinauntru cateodata insuportabil, simti cum se rupe ceva in tine cand iti aduci aminte... si-ti aduci aminte in fiecare moment. Lacrimile sunt la fel de amare.