Despre croitorie-sfaturi si idei (cap 2)
Raspunsuri - Pagina 9
BELA29 spune:
am sa incerc sa iti explic cumva, am sa fac un desen cu creionul si am sa ii fac o poza si iti trimit, sper sa pot posta poze.
masoara-i la fetita de la umar pina sub brat, incepinad de la osul de unde se termina mina pina sub brat si vezi cat are, si atata ar trebui sa aiba si tiparul poate cu 1 cm mai mare un pic sa no o tina mineca.
am sa iti desenez, cu explicatii.
pa
daveco spune:
quote:
Originally posted by midasnu
Buna fetele! Cineva mi-a trimis (pe alt forum) un link in limba rusa in care fetele isi expun lucrarile din revista burda. Intai arata poza din revista, apoi ce au facut ele! Cu toate ca nu inteleg o boaba din ce scrie acolo, pozele m-au incantat cel mai mult, sa va dau si voua link-ul, poate va place!
http://club.osinka.ru/viewtopic.php?t=23279 Burda 2006
http://club.osinka.ru/viewtopic.php?t=2326 Burda 2005
Pupici si spor la lucru!
foarte faine link-uri.multe modele de acolo le-am facut si eu.unele mi-au placut altele asa si-asa.apropos,cum se pun poze ca nu-mi dau seama?
teodoca spune:
Buna fetelor!
foarte bun subiectul deschis de voi! vreau sa va intreb si eu ceva. mi-a murit masina de cusut (care de altfel era cam batrana) si as vrea sa-mi iau alta.. dar sunt atatea marci si modele ca nu stiu ce sa aleg. poate puteti sa-mi dati un sfat in functie de ce masina folositi si voi sau ce ati mai auzit (sa fie si rezonabila ca pret daca se poate)
midasnu spune:
http://www.hyundaielectronics.ro/shopping/product_details.php?id=2
Asta este masina mea de cusut
, eu sunt multumita de ea, face doi ani in iunie, nu am avut probleme, nu am cusut nimic la ea elastic sa vad cum iese - jerse spre ex. Am gasit un material elastic si sunt tipare in burda, asa ca dupa paste ma apuc de treaba, sper sa am si timpul necesar ....
Eu am lucrat doar pentru noi in casa la ea .... nu lucrez foarte mult, adica sa-mi castig venitul...pentru cat fac eu imi ajunge, isi face treaba.
Pupici si Satbatori Fericite! 
kla78 spune:
buna fetelor,mi-am luat si eu de cateva zile masina de cusut marca SINGER dar nu stiu sa cos la ea,cand aveam vreo 16-17 ani ii taiam toate rochitele mamei mele si-mi faceam fel si fel de fustite si rochite simple de vara si fugeam la bunica sa mi le coase la masina(eu le coseam cu mana iar bunica numai le tragea la masina si era incantata de imaginatia mea)vroiam sa continui si sa merg la scoala sau ceva cursuri de croitorie dar nu m-au lasat parintii,apoi dezamagita am renuntat si nu mi-am mai facut nimic,acum dupa atatia ani m.-am gandit sa ma reapuc sa-mi fac singura niste haine si asa as mai scuti niste bani,mai ales ca sunt"bolnava"dupa haine si moda,,asa ca va rog daca aveti careva masina de cusut ca a mea sa-mi explicati putin cum sa o folosesc,am vazut poza cu HYUNDAI si vad ca seamana foarte mult cu a mea,si are tot asa multe programe si modele,am citit cartea,dar nu pot spune ca am inteles tot,si adevarul e ca am incercat pe o carpa sa cos doar cel mult o ora apoi m-am luat cu treburile prin casa pt PASTE .
va pup
http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/kla788/my_photos
iulia72 spune:
eu am SINGER,dar nu stiu,ce nu stii sa faci.Eu o am de 4ani si merge foarte bine.Mi se pare foarte simpla.
Silvia2000 spune:
quote:
Originally posted by teodoca
Buna fetelor!foarte bun subiectul deschis de voi! vreau sa va intreb si eu ceva. mi-a murit masina de cusut (care de altfel era cam batrana) si as vrea sa-mi iau alta.. dar sunt atatea marci si modele ca nu stiu ce sa aleg. poate puteti sa-mi dati un sfat in functie de ce masina folositi si voi sau ce ati mai auzit (sa fie si rezonabila ca pret daca se poate)
Silvia2000 spune:
Buna fetelor,
Sa va spun un pic despre mine: eu am un mic atelier de croitorie (intr-un apartament la bloc) si din asta imi castig existenta. In timp, am avut si eu diverse masini de cusut de la diverse firme, dar de vreo 4 ani, am 3 masini toate de la Brother si sunt foarte foarte multumita. Au un magazin electronic: http://www.masinicasnice.ro/index.php unde poti sa vezi descrierea tuturor masinilor, fac instructaj gratuit pentru orice model cumparat oricat ar fi de complicat si pot sa faca si livrarea masinii la domiciliu. Eu personal am de la ei un triplock pentru cusaturile de surfilat, o masina computerizata pentru cusaturile speciale si decorative si o masina clasica pentru cusaturile drepte si zig-zag uri. Cu aceste 3 masini vreau sa va zic ca pot sa fac absolut orice, de la rochii de dantela pana la paltoane groase de stofa. Sunt foarte foarte multumita cu dotarea pe care o am acum, cred ca asta e visul oricarei croitorese si nici nu m-a costat foarte mult, toata investitia a fost sub 1000 de EURO, pentru ca cei de la BROTHER mi-au dat si o reducere pentru ca am cumparat 3 masini deodata.
Va recomand si voua sincer, daca doriti o masina de cusut buna, pe care sa o aveti cel putin 10 ani de acum incolo, cumparati-va un Brother pentru ca sunt excelente si masinile si oamenii de acolo, niste adevarati profesionisti!
Lilly79 spune:
Buna.
Eu de cand ma stiu le admiram pe cele care au masina de cusut si pot sa faca hainute si tot ce le trece prin cap.
Si...vreau si eu sa-mi cumpar in viitor (sper ca apropiat) o masina de cusut. Nu am cusut sau croit niciodata. Ma gandeam sa incep cu tipare din Burda. E greu sa invat?
Sau ar fi mai bine sa croiesc niste haine si sa le cos cu mana, si doar daca vad ca incep sa ma descurc sa-mi cumpar masina?
Silvia stiam si eu de masinile Brother. Pe care mi-ai recomanda-o?
Mi-ar livra masina in Cluj?
Merci de informatii.
quote:
Originally posted by Silvia2000
Buna fetelor,
Sa va spun un pic despre mine: eu am un mic atelier de croitorie (intr-un apartament la bloc) si din asta imi castig existenta. In timp, am avut si eu diverse masini de cusut de la diverse firme, dar de vreo 4 ani, am 3 masini toate de la Brother si sunt foarte foarte multumita. Au un magazin electronic: http://www.masinicasnice.ro/index.php unde poti sa vezi descrierea tuturor masinilor, fac instructaj gratuit pentru orice model cumparat oricat ar fi de complicat si pot sa faca si livrarea masinii la domiciliu. Eu personal am de la ei un triplock pentru cusaturile de surfilat, o masina computerizata pentru cusaturile speciale si decorative si o masina clasica pentru cusaturile drepte si zig-zag uri. Cu aceste 3 masini vreau sa va zic ca pot sa fac absolut orice, de la rochii de dantela pana la paltoane groase de stofa. Sunt foarte foarte multumita cu dotarea pe care o am acum, cred ca asta e visul oricarei croitorese si nici nu m-a costat foarte mult, toata investitia a fost sub 1000 de EURO, pentru ca cei de la BROTHER mi-au dat si o reducere pentru ca am cumparat 3 masini deodata.
Va recomand si voua sincer, daca doriti o masina de cusut buna, pe care sa o aveti cel putin 10 ani de acum incolo, cumparati-va un Brother pentru ca sunt excelente si masinile si oamenii de acolo, niste adevarati profesionisti!
midasnu spune:
Lilly - eu zic sa te apuci de treaba cu totul, adica nu ezita, cumpara-ti masina de cusut pentru ca iti poti coase si ceva usor, lenjerii, perdele etc.,si din Burda se invata foarte usor, te ajut cu placere, atat cat ma pricep si eu.
Pupici si sa aveti spor