Despre croitorie-sfaturi si idei (cap 2)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns teodoca spune:

mi-am luat masinaaaaa!! pana la urma mi-am luat una mai scumpa decat imi propusesem dar sper sa merite! oscilam intre singer si brother si pana la urma (printre altele si pentru ca cei de la Singer au un site care mi-a dat dureri de cap) am luat un Brother XL5700. Am facut cateva cusaturi de proba si acum ma duc sa fac o geanta. Abia astept! Voi ce mai mesteriti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia2000 spune:

Felicitarii !

Doresc si eu sa-mi cumpar o masina modelul XL5700.Poti sa-mi spui de unde ai luat-o?Multumesc,si spor la treaba.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Silvia2000

Felicitarii !

Doresc si eu sa-mi cumpar o masina modelul XL5700.Poti sa-mi spui de unde ai luat-o?Multumesc,si spor la treaba.

parca Geri Trading se numeste firma, am luat-o de la ei ca e pe Grivitei, aproape de unde stau eu. Dar am vazut ca sunt mai multi distribuitori... acum sunt in dilema cu cateva detalii care erau trecute pe unul din site-urile brother, unde zicea printre altele ca are "reglarea presiunii piciorusului, reglare indispensabila la materiale groase" ... dar eu n-am gasit nicaieri in cartea tehnica asa ceva si cred ca nici nu are functia asta si chiar as fi avut nevoie de asa ceva, a fost unul din motivele pentru care am luat-o pe asta mai scumpa ... in rest e ok, cat am apucat sa o testez aseara

Mergi la inceput

Salut fetelor!

Eu am fost la cei de la BROTHER si pe langa faptul ca am negociat pretul am beneficiat si de instructaj gratuit indiferent de modelul ales.In plus am primit si un set de ace (varf bila)cadou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Eu am tot Brother si este modelul LS-2125. Sunt foarte multumita de ea. E adevarat ca se blocheaza la materiale groase si uneori si cand scurtez blugii se opreste unde este materialul in 4(la cusatura cracului) dar in rest este ok. Am pus si un fermoar si am si peticit. Coase bine in zig-zag si face un fel de surfilat.
Am vazut ca intreba cineva de unde luati materiale; apropo, stiti vreun loc in afara de marile magazine gen Cocor si Obor de unde pot lua materiale mai ieftine? Adica eu mai stiu si Sam expo dar in nebunia care este pe langa Niro nu prea am cum sa ajung.
Eu mi-am facut abonament la Burda si sunt foarte incantata de modelele de copii. Adica in fiecare numar sunt pt diverse varste. Au si masuri pentru 1 an si 1/2 cu rochite de vara... Abia astept sa iau material si sa ma apuc de lucrat pt. pispirica mea.

ALINA mamica fericita de ELIZA fetitza perfecta (10.04.2006)

Mergi la inceput

SALUT!
Si eu am un model LS2125 si nu imi face probleme la materiale groase.Adica nu sare cusatura cand trece peste "nodul"de 4 materiale suprapuse.Am adapdat finetea acului(100)ptr. materialul de blug.Este adevarat ca trebuie sa o ajut un pic cu mana la fulie ca sa treaca de grosime.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guguluff spune:

Silvia, cum adica "ai adaptat"? Stiam ca sunt ace groase de 100 pentru materiale groase si marimea lor variaza de pe la 75 la 100. Dar nu cred ca te referi la asta, nu? Eu folosesc ace de 90 deocamdata dar am sa schimb pe 75 ca ma apuc de rochite. Totusi daca se poate regla, in functie de grosimea materialului, dintr-un "mecanism" de la masina de cusut, spune-mi si mie de unde. La mine scoate un trancanit oribil cand da de material gros si se opreste.

Mergi la inceput

nici la mine nu e chiar roz situatia cand trec peste suprafete mai groase (adica tot mereu in cazul gentilor ). cos asa cu frica sa nu stric ceva si de multe ori coase pe loc cand ajunge la o portiune mai groasa. Acul degeaba il schimb ca tot asa face. Pe site la brother zicea ca la masina asta se poate regla apasarea talpitei astfel incat sa preseze mai tare cand cosi pe materiale groase dar nu am gasit de unde ... Daca stie cineva cum se face va rog spuneti-mi si mie!! De exemplu, la masina mea veche (Veronica) deschideam partea din stanga sus a masinii (desfaceam surubul) si avea un sistem de reglare, care invartit stanga/dreapta presa mai tare sau mai incet arcul de la piciorus

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Guguluff

Silvia, cum adica "ai adaptat"? Stiam ca sunt ace groase de 100 pentru materiale groase si marimea lor variaza de pe la 75 la 100. Dar nu cred ca te referi la asta, nu? Eu folosesc ace de 90 deocamdata dar am sa schimb pe 75 ca ma apuc de rochite. Totusi daca se poate regla, in functie de grosimea materialului, dintr-un "mecanism" de la masina de cusut, spune-mi si mie de unde. La mine scoate un trancanit oribil cand da de material gros si se opreste.

Salut fetelor!

Ba da !............la finetea acelor ma refer ,cat despre troncanit cred ca vine de la graifar .Graifarul este piesa in care se pune suveica.Graifarul este intr-o parte ascutit .....seamana cu un ac care pleaca de la foarte ascutit la foarte gros .Daca ai sa freci partea ascutita de o unghie si iti agata suprafata unghiei inseamna ca trebuie schimbat.Nu incerca sa il ascuti.Sunt convinsa ca ai uns cu foarte putin ulei de mecanisme fine parte mobila a graifarului si in acela timp ai reglat tensiunea atei sperioare?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by teodoca

nici la mine nu e chiar roz situatia cand trec peste suprafete mai groase (adica tot mereu in cazul gentilor ). cos asa cu frica sa nu stric ceva si de multe ori coase pe loc cand ajunge la o portiune mai groasa. Acul degeaba il schimb ca tot asa face. Pe site la brother zicea ca la masina asta se poate regla apasarea talpitei astfel incat sa preseze mai tare cand cosi pe materiale groase dar nu am gasit de unde ... Daca stie cineva cum se face va rog spuneti-mi si mie!! De exemplu, la masina mea veche (Veronica) deschideam partea din stanga sus a masinii (desfaceam surubul) si avea un sistem de reglare, care invartit stanga/dreapta presa mai tare sau mai incet arcul de la piciorus

salut!
atunci cand intalnesti un material care trece de la subtire la gros trebuie sa iei piciorul de pe pedala si sa o ajuti tu cu mana odata la fulie si in acelasi timp sa impingi materialul usor pana trece de gros fara graba.Cat despre ce ai citit tu pe site-ul lui brother pot sa te asigur ca se poate regla presiunea piciorusului daor la o singura masina (nx 400) restul masinilor isi adapteaza singure presiune in tija care prinde piciorusul.Apropo ......incearca la genti sa folosesti un pas mai mare de 2,5 mm(prin probe).

Mergi la inceput