Mamici de sept-oct 2006 (87)
Raspunsuri - Pagina 13
DiaB spune:
Buna!!!
Ne-am intors si noi acasa. Miercuri, 18 oct,la 21.55, a venit pe lume si Maia, cu 4100g si 52cm, Apgar 10, cezariana cu epidurala, la Municipal cu dr. Radoi. Suntem bine; in prima noapte acasa am dormit bustean; o trezeam eu sa-i mai dau sa pape, ca ea a plans doar o singura data, la 7 dim. Suntem niste mancacioase, speram sa fim asa tot timpul.
Mai vorbim si numai bine la toate mamcile si burticile.
Diana
38w cu
Maia
katia spune:
Salutare!
Fetelor, am sa va intreb mai multe chestii...deci:
1. cele care ati nascut vaginal, la cat timp dupa nastere nu ati mai avut scurgeri? si cum erau spre sfarsit. Eu am 4 saptamani luni si inca mai curge o chestie geletinoasa galbena, uneori cu putin sange, in cantitati mici ce-i drept. Cred ca ma duc la control saptamana viitoare ca nu prea pot sa stau asa stresata!
2. copilul meu sta la san 5-10 minute (asta la aproape o luna) in care trage foarte lacom ca se si ineaca si dupa asta scoate sanul din gura cu limbutza sau adoarme iar eu oricat as incerca nu pot sa-i mai bag sanul sa pape ca tine gurita inchisa strans sau, in cazul in care nu adoarme, incepe sa planga foarte nervoasa (uneori rade si laptele ii curge in gurita si apoi din gurita jos si nici ca-l inghite) pana cand eu ma las pagubasa si o pun jos sa doarma. Mananca cam la 2 ore ziua si la 3 ore noaptea. Initial am crezut ca nu am lapte suficient dar din sanul meu uneori picura ca din biberon laptele. Mai are cineva un copil asa capos? Abia astept sa ma duc la control sa vad cat a luat in greutate.
Mai vroiam sa va intreb ceva dar nu mai stiu ce...
Acum sa-mi dau si eu cu parerea:
3 eu am pus-o pe Katia dupa o saptamana in marsupiu...habar n-am pentru ce varsta e ca nu mi-am pus problema, cert este faptul ca al meu copil adora sa stea in marsupiu si doarme toata durata plimbaricii plus inca minim jumate de ora cand ajungem acasa. Sper sa nu-i fac rau.... o sa intreb pediatru.
In alta ordine de idei:
Lili, bine ai revenit acasa!!!!
Eloise sanatate multa si tie si lui bb mic!
Inni, da' ce are ma fata ta de se lipesc toti de ea? Na ca ma facui geloasa si invidioasa. Sa-ti traiasca frumoasa si sanatoasa ca de concurenta nu ne temem noi ![]()
Fetelor, eu cred ca ne transformam oarecum dupa nastere. Eu am capatat un sentiment de drag pentru toti copii pe care ii vad!
Silvia & minunea Katia
Pozici cu noi
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
eloise spune:
Dragelor azi am ajuns si noi acasa. Nu pot sa scriu mai mult acum, doar ca sunt foatre foarte fericita si usurata. Experienta spitalului a fost pentru mine un cosmar autentic.
Nu am timp sa completez acum listuta personal, va rog cine poate...
Bebelusul meu se numeste Vlad-Andrei, are 52 cm si Apgar 9 de fapt (am auzit eu prost de pe masa de operatie
)
Va las, sper sa revin zilele astea cu detalii.
PS mi-a fost dor de voi!
MamiLili spune:
De data asta fac nominalizari: Martha78, Lullabay, Tasia, Mephala30, Gripo, Pufymic, Osna, Microbu, Susa, Katia, multumim pentru primire.
Eloise, bun venit acasa! Ieri cand ieseam din maternitate i-am vazut pe mama si sotul tau...atunci mi-am dat seama ca inca esti internata. Offf daca as fi stiut urcam pana la tine in zilele astea. Eu ma gandeam ca pe 17 tu esti deja acasa, iar drumurile noastre in maternitate nu se intersecteaza. Chiar imi pare rau ca nu te-am vizitat...eram la distanta de cateva etaje doar. Am inteles ca ai avut ceva probleme de sanatate...sper ca au trecut si de-acum intri din plin in meseria de mamica.
Sanatate la mamici si bebici!
Lili, mami fericita a lui
Mathias
floricika spune:
Katia, exact asa mananca si David, si la fel mi-am pus si eu intrebarea daca nu cumva nu am lapte dar am, numai ca el manaca din 3 in 3 ore si ziua si noaptea si cred ca sanii mei vor o pauza mai lunga. I-am dat completare si am facut o puaza mai lunga la sani si am muls si 150 ml si 210 ml! Acum de exemplu m-am muls la ora 11 210 ml, a mancat 100, acum doarme (de atunci-deci eu cred ca se satura mai bine cu biberonul, sunt 4 ore de cand a mancat) si acum cand se trezeste ii voi da si restul de 110. Deci ma mai mulg diseara la 7 cand probabil dupa atatea ore iar voi scoate peste 150 ml.
Aseara la fel dupa ce a supt la san i-am mai dat 60 ml completare, a dormit de la 11 pana la 3.
Of abia astept sa incepem sa le dam si mancarica m-am saturat sa mananc de regim si sa ma stresez mereu cat a mancat si daca s-a saturat...Nici nu prea pot sa fac proba cu cantarul pt ca el plange rau cand ii e foame si nu am cantar electronic, iar pe cel normal e o adevarata provocare sa cantaresti un copil care plange.
Eloise, felicitari si bine te-ai reintors!!!
Poze
katia spune:
Flori, cred ca ai dreptate. Uite acum am facut o incercare. S-a trezit plangand si am pus-o la san ca sa se calmeze si pentru ca mie imi curgeau sanii si dupa doua minute i-am dat biberonul in care aveam stors 80ml pe care i-a spulberat in 7 minute...a mai lasat vreo 5 ml in biberon......
Nu stiu ce sa zic...pe mine nu prea ma incanta ideea sa ma storc si sa-i dau sa din biberon....
Silvia & minunea Katia
Pozici cu noi
Numai acela poate construi castele de nisip pe malul marii, care crede ca valurile pot fi imblanzite
Oanacn spune:
Eloise bine ai revenit acasa. Sanatate multa tie si lui bb Vlad.
Oana, mami de Lisa Maria (24 August 2006)
Poze
Varsta Bebe
katia spune:
Flori, hai sa te intreb daca tot te-am prins..tu te storci cu mana sau ai pompa? Ca eu cu mana ma plictisesc cand ajung pe la 60 ml
Silvia & minunea Katia
Pozici cu noi
katia spune:
Si inca o intrebare CUM PASTRATI LAPTELE STORS SI CAT?
Silvia & minunea Katia
Pozici cu noi
Adriana mica spune:
Buna,
Katia, eu pot sa iti raspund doar la prima intrebare: eu marti fac 4 saptamani de la nastere si am acelasi gen de secretii ca si tine. Intrucat ma simt bine, le-am considerat normale. Oricum, de abia pe 13nov merg la control; te rog tine-ma la curent cu ce iti spune tie medicul, daca cumva ajungi mai repede la control.
Multumesc fetelor care m-au linistit cu privire la camera separata pt bebe. Inainte de nastere am auzit atat de multe pareri pro si contra, incat nici noi nu mai stim cum este bine sa procedam. Apropo de acest aspect, noaptea trecuta a fost prima cand am ramas singura cu bebe(tati a fost plecat) si nu am avut curajul sa dorm la mine in camera, asa cum facem cand suntem amandoi acasa. Cert este ca, desi bebe doarme foarte bine noaptea, eu nu am dormit mai deloc: am tresarit la fiecare miscare sau oftat pe care le-a facut prin somn. Acum, cand este buni "de garda", ma pot odihni si eu un pic.
Adriana, mami de bebe Tudor zis "Dudu"
Varsta Dudu
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
Pozici