Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (90)
Raspunsuri - Pagina 8
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda77/anda77.jpg)
anda77 spune:
dordia, doctorii stiu mai bine ce are baiatu'. Eu spun acum parerea mea, doar asa, de citit, ca d-aia postezi ca sa iti raspundem, so imi dau si io cu presupusul: cred ca dk respecti regimul alimentar o saptamana vei vedea rezultatele. Este foarte putin probabil, ba chiar indoielnic, ca sa nu zic imposibil, sa faca kk tare dupa 2 zile de medicamente si regim ca la carte, dupa toata tragedia prin care a trecut saracu'. Ca, sa recunoastem, pana acum 2 zile nu a fost ca la carte. Imi amintesc ca ai postat deunazi su asa ceva cum i-ai dat putina carnita de pui cu nu stiu ce. Eu n-am mai citit in continuare mesajul respectiv ca m-am enervat pe tine. pai dupa ce-ti face arteziana de vome si diaree 2-3 zile, peste putin timp cand simti ca e stabilizat, deci stabilizat, atentie, nu refacut, tu ii dai carnita de pui! gata cu morala. ti-am spus unde vad eu ca ai gresit, sper ca nu te superi. Deci sunt convinsa ca dk nu te mai abati de la regimul cu mucilagiu, lapte fara lactoza si ceai de menta si piure de morcov timp de o sapmana baiatul tau va fi bine. Nu te astepta sa renasca maine ca nou si nici nu introduce alt aliment peste 2 zile, adik sambata, de exemplu, doar pentru ca iti pare e mai bine. Gandeste-te, cand il vezi mai bine, ca e o impresie, imagineaza-ti cat poti de real stomacul ravasit, tractul digestiv iritat si rosu, tractul intestinal iritat si sangeriu si ala. Hai ca am facut imagine de cosmar, dar asta ca sa te motivez sa nu-i mai dai niciun alt aliment o saptamana. el a fost scuturat masiv de ce i s-a intamplat. tot organismul e ametit, pastreaza regimul.dk sambata e mai bine copilu, si ar fi normal asa sa se intample, si tu ii dai vreun puiut sau alta idee ce-ti trece prin cap, io nu mai vorbesc cu tine. jur. si astrograma ta i-o fac lui mos craciun!
madutza, hai linisteste-te, macar e ok cu orl-ul, stii ca sunt muci oarecum curati. plus ca n-are nimic la plamani. dk l-a ascultat prof.dr., io zic ca oricat de tampit sa fie ala (ca mai sant si d-astia, apropos ripley, unii poa' sa faca 20 de ani de fac. si rezidentiat, am auzit cum se comenteaza intre ei prin spitale, mai ales aia mai tineri cu dispret la profesori batrani care uita pansamente sub cusaturi sau ciupesc duoden sau d-astea, iar aia tineri fac pariuri si pronosticuri in camera de garda, ce complicatie il asteapta in 12 ore pe respectivul pacient iesit de sub operatia profesorului cutarica. si unul dintre ei castiga mereu....)deci, cum spuneam, oricat de tampit sau, dimpotriva, de bun profesionist ar fi, de auzit la stetoscop cum suna treaba, la asta se cam pricep toti. deci io am incredere ca n-are nimic la plamani. da-i si tu cu medicamente usoare de raceala inainte, io zic ca e pe sfarsite problema.
al meu nu e bolnav rau dar nici bine n u e: are o permanenta stare subfebrila, maraie incontinuu, nu iese niciun dinte, fir-ar al naibii de treaba ca ma uit cu speranta in gura lui in fiecare dimineata si nimic. aceleasi gingii rosii si umflate si acelasi copil plangacios si care refuza mancarea. 2 ore, 2 ore, 2 ore, da, atat i-a luat sa manance un iaurt! de la 5 la 7, cu plimbat in brate, pacalit cu jucarele, pupat cand urla, in scaunelul de masa nici vorba, urla pana i se innoada mucii sub barbie. Din pacate nu avem cum sa facem greutatea ideala la un an, adik de trei ori aia de la nastere. si cand ma gandesc ce pufos era dupa ce statuse o luna la bran, eram convinsa ca vom sari nitel la un an de 10 kile si jumatate cat ar trebui sa aiba la un an.Nici falcute nu mai are
si i se vede si gatul si lui nu i se vedea ca era pufos
sa va zic o poveste de bedtime adulti, este din viata mea, dar finalul are legatura cu bebelusii vostrii asa ca poate e util s-o cititi:
era odata o fetita de 2 ani. vazand ca pare a avea platfus, mamica ei a dus-o la doctorita. doctorita a trimis-o in balarii pe mamica, spunandu-i ca exclus, toti copilasii au piciorusele asa. mamica s-a dus unde a fost trimisa, n-a insistat, deoarece avea incredere in doctorita. chiar era una bunicica. a mai trecut un an. piciorusele fetitei aratau la fel. mamica iar a luat fetita de mana si iar s-a dus la doctorita. si iar doctorita i-a spus ca se va forma bolta piciorului. mamica a vrut sa cumpere talonete. doctorita i-a interzis. fetita a crescut. cu platfus. a facut sport. cu platfus. de la 14 ani i-au crescut si monturi, pentru ca platfusul faciliteaza cresterea monturilor. fetita s-a facut femeie. nu putea sa poarte pantofi cu toc mai mult de 2 ore. nu putea sa-si ia decat pantofi cu un numar mai largi ca sa incapa si montul prin excesul de largime. platfusul dadea dureri la sport, la munte, la aerobic. monturile dadeau dureri o zi din doua, la orice. toata viata si restul ce i-a mai ramas ca tipa traieste inca:))
recent fetitza gonita din cabinetul doctoritei, ajunsa acum femeie, a facut si prabusire de bolta plantara, o afectiune des intalnita la persoanele cu platfus. ligamentele din talpa, mai rigide la persoanele cu platfus, cedeaza, desigur, mai repede, si arcul talpii, care si asa nu era dezvoltat (ca de-aia are platfus), cade si mai rau. E prima oara cand face asta. femeia a inteles ca se poate intampla sa mai apara afectiunea, chiar dk, cu ajutorul lui Dumnezeu si al medicilor, se vor relaxa ligamentele in cateva saptamani. Ce a aflat ca o asteapta: artroza, probleme la ligamentele calcaiului, la tendonul lui ahile si la genunchi. astea din urma deja au aparut. ce daca femeia era mai cocheta si i-ar fi placut tocurile, acum nu mai are voie sa poarte, decat rar si putin, la nunti. ce dk era mai sportiva, acum nu mai poate sa faca cateva din sporturile preferate. Femeia acum isi taraste un picior dupa ea prin casa, are o mizerie de dispozitiv deranjant in pantof, incearca sa faca niste exercitii imposibile pt. bolta si care par sa nu ajute la nimic, iar azi i-au curs lacrimi cand atrebuit sa se duca pana la etajul superior. in adidasi. degeaba. si se roaga sa se termine odata spasmul ligamentelor, ca sa nu-si mai tarasca un picior dupa ea.
femeia are un baietel. din fericire, pediatrul baietelului ei este mai bun decat pediatra copilariei ei. Omul i-a spus, fara ca ea sa mai intrebe, ca baietelul are platfus si tb sa i se faca masaj zilnic. si ea face zilnic. si daka la 2 ani nu s-a format bolta corespunzator, va introduce talonetele in ghetutele baietelului, pentru ca el nu trebie sa sufere ca ea, pt. ca unii medici considera ca toti copii au platfus, asa ca nu mai trebuie sa se mai oboseasca sa faca altceva.
Morala povestii, mai ales pt. roxisialexia, dar si pt. celelalte fete: nu credeti ca toti copii mici au platfus si toti isi vor reveni fara vreun efort suplimentar.
Platfusul dauneaza grav sanatatii, aveti grija de bolta picioruselor copiilor vostrii!. Sa nu ajunga ca fetitza din poveste.
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ela27oana spune:
madutza-sa nu imi spui ca la budimex ai dat 1 mil consultatia si 650 la orl-ist,ca mi s-a facut parul maciuca cand am citit
imi permit sa scriu si eu ceva,te rog sa nu o iei ca atare,poate fi o ipoteza,asa ca nu stiu daca e bine sa o spun sau nu,dar acum fie ce o fi.NU am citit in mod constant toate scutecele,dar parca voi sunteti de multicel bolnaviori,sau ma insel??bb tuseste???transpira???
daca are aceste simptome asociate cu febra mucozitati-eu as cere medicului sa faca o radiografie,o hemograma si un exudat faringian
spun toate astea pt a elimina posibilitatea ca bb sa aiba vreo forma atipica de pneumonie,care este mai greu de determinat decat formele tipice,si care de obicei debuteaza dupa o rinofaringita sau bronsiolita,are debut lent iar simptomele tipice bolii apar mai tarziu
si ff lor este mai mare la copii sub un an.
te rog nu te speria,poate sa nu fie asta dar eu zic sa faci si asta ca sa excluzi posibilitatea asta
vb de forma atipica de pneumonie,care nu etse determin de o bacterie,ci de chlamidii virusi,sau micoplasme,si care au evolutie diferita de bacterii,hai ca nu te ametesc ,de,defect profesional
Ela si Oana-Daria
simona dragusin spune:
Buna fetelor.
Pupam bb-i bolnaviori si mamicile obosite si ingrijorate.
Si Patricia are din nou,mucisori.
A mai avut o zi dar i-am dat oscilo si ii trecuse...
Am desfundat nasucul la culcare,cu urletele de rigoare.Se zbate de imi face impresia ca are mai multe miini !Si cu batista bb cred ca nu as avea succes ca ii e frica de aspirator.
Am si eu o intrebare.
In cazul mucisorilor,fara febra sau alte simtome,cit tratam acasa fara mers la medic?
addya,sa-mi spui ce pretentii ai la zestre ! ca nu vreau sa aud mai incolo ca ti-am trimis fata in fundul gol
SIMONA si PATRICIA
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda77/anda77.jpg)
anda77 spune:
sa zic si cu grisul, ca io aruncai pisica moarta in gradina ca nu e bun. stiam si de la prietene ca unii medici zic ca nu faciliteaza absorbtia calciului, ba dimpotriva. Este adevarat ca nu toti medicii sunt de aceasta parere. Am gasit pe net o dizertatie medicala care explica treaba:
rezumatul este urmatorul: lipsa de calciu cronica (boala celiaca) este favorizata de gluten. una din 100 de persoane in lume sufera de asta si aia care sufera n-au voie gluten. Grisul este sortimentul de faina cu unul din cele mai ridicate procente de gluten in compozitie. cam asta e smecheria. Avand in vedere ca-i dau kile intregi de cereale in iaurt si-n biberoane ca sa inghita si el ceva sa nu moara de inanitie, chiar nu ma mai bag si la alte fainoase, ca grisul. ceva cu calciu e in dezordine la el de n-are niciun dinte pana acum, gris imi mai lipsea. deci io il sar.
http://ezinearticles.com/?Celiac-Disease-and-the-Grains-That-Cause-this-llness&id=19910
mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"
dordia2000 spune:
Fetelor hai sa va zic cum am facut ca sa nu credeti ca nu am urmat sfatu medicului.
Duminica am sunat medicul care nu era in Buc si i-am zis de marea problema. Mi-a zis sa ii dau Nurofen 2.5 ml de 3 ori pe zi si daca febra persista sa ii dau Ospamox la 12 ore cate 4 ml. In rest smecta, ceai de menta, orez si morcov si banana. Am facut asa doar ca nu i-am dat ospamox ca nu a mai facut febra. Luni dim. dupa un kk molicel dar inchegat i-am dat nurofen dupa ce a papat ceai de menta cu cereale de orez. dupa asta mi-a facut apa chioara si mi-a zis Lavi ca nurofen nu se da la stomac prastie. Booon. L-am sunat pe cumnatul meu care e medic ci i-a zis la fel sa ii scot Nurofenul.Asa am facut si am continuat curegimul si smecta. fara lapte deloc. Marti iar povestea pe care v-am spus-o si iar am sunat medicul care dupa parerea mea macar isi exprima dorintza sa ne vada dar...nu. Mi-a zis sa il bag pe biseptol, smecta...etc. si ca daca e mai bine sa ii dau orez cu morcov, radacinoase si carne slaba; ceea ce am facut. Miercuri dim era mai bine iar dupa pranz a facut asa cum v-am povestit. l-am sunat iar si i-a zis ca se indreapta spre un congres si ca daca nu ii trece sa ma duc azi dupaamiaza la colega lui sa il vada. Mi-a mai zis sa ii dau hydrasec. Booon.
Cum credeti voi ca m-am simtit eu? Normal ca imi era frica si am fugit la V.Gomoiu unde o dr. taaare dragutza l-a consultat din cap pana in picioare si m-a linistit spunandu-mi sa continui cu regimul chiar si carne pe care eu nu i-am mai dat-o si daca nu cedeaza diareea sa ii dau furazolidon maine. daca tot nu cedeaza sa ma duc sa ma internez.
E acuma ziceti voi daca si ce tb sa fac. Am consultat 3 medici + sfaturile voastre care coincideau cu ale lor. ce trebuia sa fac??? Singurul lucru pe care nu i l-am dat a fost Ospamoxul pt ca nu mai avea febra. dar...nu cred ca d-aia nu i-a trecut.
Oricum eu stiu ca cu carnea atunci am dat-o in bara rau...si stiu ca nu trebuia dar...daca dr. a zis ca pot sa ii dau si Stefan se stramba la orez m-am gandit ca mai schimba gustul Si uite unde am ajuns.
Azi nu l-am mai sunat pe dr ca ... e la congres dar...oricum mai mult de atata ce ar putea sa imi zica?
Concluzia este ca....desi multe m-ati certat si poate pe buna dreptate eu am respectat sfatul medicului si nu i-am dat ce i-am dat de capul meu. E drept ca nu prea am avut incredere in el dar....totusi am vb si cu cumnatul meu si am facut asa cum v-am zis.
nu ma supar pe nimeni ca toate aveti dreptate dar....din toate se invatza si sper sa fie ok in continuare si sa vad si eu rezultatele cat mai curand ca ma urc pe pereti. deja azi nu a mai vrut orez cu morcov decat daca i-am bagat banana. Maine nu stiu ce o sa ii mai dau. dar...om vedea.
Va pup si daca s-a inteles ceva din ce am vrut sa zic...bine daca nu...revin maine poate sunt mai coerenta.
Ma intreba Roxi ce cai i-am dat. De menta evident!!! de care s-a saturat si il indulcesc cu glucoza tot la sfatul medicului! toate mamicile si va multzumesc din suflet pentru toate cuvintele bune, sfaturi si mai ales pt
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
dordia2000 spune:
Anda fetitza din poveste si pe baietelul ei!!! si totusi...Mos Craciun poate nu are nevoie de astro. Asa ca.... eu respect regimul si sunt cuminte da???
Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catutza/catutza.jpg)
catutza spune:
Buna! Repede ca iar e foarte tarziu
Ripley si Cristina eu sunt de acord cu ideea voastra, e mai frumos asa, o "felicitare" , unde fiecare sa scrie ceva frumos si de suflet.
Dordia si Madutza , multa sanatate bebelacilor vostrii si voua multa putere ca sa faceti fata.
Ela , ma bucur ca ai scris, mie i-mi lipseai, nu am stiut ca si tu ai avut probleme cu Dariuca cu stomacelul.
Asa, acum despre noi : azi de curioasa i-am facut Biancai gris cu lapte, dar nu a mancat decat 2-3 lingurite, si alea cu cantec. Asa ca nu-i mai fac.
Eu toata ziua sunt super solicitata de Bianca, nu ma lasa nicio clipa, cum dispar din raza ei vizuala cum o apuca nervii, nu stiu ce o sa ma fac cu ea.
Toata ziua e un zgamboi, nu sta o clipa locului.Si e super curioasa. Sa va spun ultima chestie de care am ras cu lacrimi aseara : eram la masa, ea in scaunelul ei, noi mancam, ea se juca, i-am dat putina paine-miez ca sa nu se mai uite la noi, ce credeti ca face? Incepe sa rupa din el, frimituri mici si sa ne dea noua sa mancam. Am ras cu lacrimi , super darnica fata noastra!
Revin, ma duc la dus.
Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/catutza/catutza.jpg)
catutza spune:
Hai sa va spun ceva : am ajuns ieri in Niro! Super afacere frate! Daca te tin picioarele sa umblii gasesti lucruri super calitative(asta daca ai norocul si dau la bucata).Noi am umblat de la 9 pana la 13,30, de ma dureau incheieturile la picioare cand am plecat de acolo.
I-am luat fetei hainute , jucarii , noi haine si am fost foarte multumiti. Ca sa va faceti o idee : calut in cora :270 000, in niro aceeasi jucarie 150 000 (dar nu dadea la bucata!). Si la haine e diferenta mare asta comparand titanul sau magazinele din piata. Cum m-am tepuit yo, de am dat pe o bluzita pe care scrie "Sssstttt Dorm! 150 000 iar in niro era 80 000, de-mi venea sa plang, nu e vorba de bani e vorba ca e super diferenta si jecmaneala pe fata.
Cam atat in seara asta, nb!
Cata si Bianca-Maria (2.11.2005)
Bic spune:
Tania
Am ris realmente cu lacrimi la poveste cu suzeta!. Si inca mai rind!
Ripley si eu ma gindeam la fel cu sarbatoritii. Eu propun sa facem un mesaj frumos cu stegulet, adica cu floricele, si cine scrie pentru prima oara pe ziua respectiva sa-i dea un copy si paste si sa scrie numele sarbatoritilor zilei. Ca altfel dam in benga. Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC
Bic spune:
De unde v-a venit ideea cu platfusul?
La inceput, toti copiii par sa aiba platfus. Piciorul lor nu e inca adaptat la mers. Se poate vorbi despre platfus mult dupa ce si-a format mersul. Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii
www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!
Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC