Bebelusi de noiembrie-decembrie 2005 (90)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

In primul rand sanatate rapida puilor bolnaviori si energie si rabdare mamicilor !

Rachelina mea este bine, se intelege foarte bine cu bona si cu micutii din grupa ei, a inceput sa doarma si dupa-amiaza dupa vechiul ei program (cate 4 ore) mi-as dori sa o pot scoate pe-afara mai des dar nu pot deocamdata, o sa caut pe cineva si pentru asta fiindca nu vreau din cauza conditiei mele precare sa sufere copilul.
In rest, papa, este vioaie, zilnic ma uimeste cu noutati, isi deschide/inchide singura jocurile "vorbitoare" , imi arata care este catelul, pisica si pasarica ( numai atit, deocamdata)atunci cand o intreb, se fataie cand aude muzica. Refuza sa mearga singura in picioare - prefera tinuta de o manuta- si nici un cred ca o sa mearga curand,ca-i fricoasa.

Dragelor, am inceput mesajul asta acum vreo cateva zile si nu am apucat sa-l trimit, duminica si luni am fost bine , m-am incumetat sa fac niste treburi prin casa si pe la firma si de atunci o tin numai intr-un rau, orice activitate ma doboara, ma simt obosita, am avut sangerari zile la rand, acum am doar scurgeri maronii (scuze pentru detalii dar nu stiu cum altfel sa descriu) cert este ca daca nu stau in pat si ma aventurez sa fac alte chestii mi-este si mai rau. Am insomnii, crampe usoare ca la cm, cateodata tensiunea foarte mica ( am avut 9/3-4) in fine, sper ca vor trece…in naivitatea mea sper sa pot duce sarcina pina la capat, desi sperantele sint foarte, foarte mici.

Va multumesc pentru sfaturi si va datorez un raspuns cu socrella-acrella; asa cum spunea si Bulucica, o prefer pe soacra-mea ptr. ca este parte din familie, ii cunosc apucaturile, ciudateniile, pretentiile, preferintele, stiu la ce sa ma astept din partea ei ( deci pot anticipa si evita evenimente neplacute) pe cand, cu o persoana necunoacuta trebuie sa o iau de la capat, sa o inteleg, cunosc, etc, si nu am timp de asa ceva. Plus ca eu sint o persoana foarte privata mai ales in viata caminului, nu as rezista cu o persoana necunoscuta, m-as simti straina in propia casa.

Noki, ce-i “preze” ca nu stiu? Daca ai timp si chef poti sa-mi spui pls?

Cuscra, deci zici ca ma iubesti, ei? Si eu pe tine! si pe poetul, of course!

As mai scrie, dar a inceput sa ma junghie spatele asa ca va pupicesc pe toate si sper sa mai intru intr-o saptamina-doua; oricum, cand va incepe sezonul sarbatoritilor trebuie sa intru negresit sa-i pup virtual pe bebelasii dulci ai grupului nostru.

Numai BINE la toata lumea!
un miliard de -icei

Rachel (Nov.23,2005) Ina & simburel(a)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Neata,fetili:

Ina,ce optimism ai in mesaje,ai un stil al tau,propriu,poti nici sa nu te mai semnezi,ca stiu cine posteaza...felicitari pentru rachelina-pufosina-cumintika;s-o tina tot asha,si tu s-o tii la fel cu tonul optimist,sa se dezvolte samburicul in liniste!

dordia,eu nu mai stiu:o coprocultura ai facut?kkceii au un aspect ciudatel?mai poa'sa fie o boala numita colita pseudo-membranoasa,ceva de genu'asta(nu stiu sigur,ca nu-s medic...dar ma interesez)...de-aia tb sa observi orice aspect ciudat al kkceilor diareiosi...o sa vb cu prietena mea,Alina.

Bic,nu mi-ai raspuns la ou:stii de ce?pentru ca eu i-am dat o data galusti cu ou(cu putin albus),numai o data,si de obicei alergiile apar cam la adm alergenului a doua,sau a treia oara;cadn apare reactia ag-ac(antigen-anticorp;ELA stie mai bine,aci)

Maduta,si fetele cu bebelaci muciosi-morocanosi:colargolul este f bun si dezintant local,si poti sa-l dai si ne-diluat ca atare,poti sa-l faci si jumi;-juma'cu ser,si nu e nicio tragdie ca bagi 3 pic,iloc de 15,sau 6 in loc de 3,nu prea are efecte adverse;o sa vedeti ca o sa pateze bluzita-pernita,etc...dar nu-i bai,ei sa fie sanatosi...

offf,Gandacel,acum m-am dumirit cu cazatura ta:cum cazusi?erai cu bogdanel in brate,aveai si carut,si plase de piata,sunt sigura ca erai super-incarcata,cum le faci tu pe toate,singurik;IA_TI un AJUTOR!!!!

mai mamici,vroiam sa intreb:ce mai stiti de lordra,de lavi-ea mai scria cand era bebelacul ei mic,acum nu mai scrie?
sunt sigura c-am uitat sa raspund la un milion de mamici,dar raspund pe seara,promit,pentru ca VREAU sa raspund;dar ce,am timp!?!!!!!!!!!!

anda-tu esti fetita din poveste??sa-ti zic si parerea mea:platfusul e 99.999999999999% transmis genetic;kiar nu ma pricep,si nu stiu sa fie super exercitii sa faca ne-platfus din platfus;ce ziceti de exprimare??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

bic, dk te uiti la piciorusul smarandei, vei vedea (cred, adik dk n-are si ea platfus:)) ca talpita nu e din fatza pana in spate pe podea, are o farama de bolta sau miniscobitura pe interior. e, fiu-meu n=are deloc, medicii vad mai repede care copil e doar neformat si care se prezuma ca va avea platfus. 10% dintre americani au platfus. la romani nu stiu ce procent e, ca noi nu facem statistici:))

silvia, n-ai citit cu atentie:)) eu nu fac exercitii pentru disparitia platfusului ca e prea tarziu pt. mine. nu se mai poate. fac pntru relaxarea ligamentelor care sunt in spasm la piciorul drept, in urma prabusirii de bolta plantara. asta s-a intamplat din cauza platfusului. dk vrei sa ma ajuti, mai bine imi dai si mie o crema de relaxare a ligamentelor ca dr. mi-a zis doar de exercitii si de taloneta. si ma doare de innebunesc. deci un unguent ajutator ceva, ca pentru intindere de ligamente, de exemplu? pls.

uite d-aia am spus povestea cu fetitza ca sa trag un semnal de alarma ca sunt sigura ca sunteti mai multe ca bic, care credeti ca toti copii au piciorusele la fel acum si vedem mai tarziu ce si cum. Nu-i adevarat, nu le au la fel, iar acum se poate corecta cu masaj si ghetuta. mergeti la un medic bun. sau doi medici, sa nu patiti ca fetitza care a fost trimisa degeaba acasa. mai tarziu degeaba observati. dk observati la 4 ani, copilul o sa sufere tare cu talonete in ghetute ca nu-s placute. adik dk ai bolta nu simti taloneta, dar cand n-ai bolta si iti pune cineva o taloneta in pantof, mergi ca pe oua.

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita
"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Good morning!!

Noi iar nu prea am dormit dar s-a comportat baiatu mai bine ca o seara in urma ,muci tot mai are ,l-am aspirat acum juma' de ora dar e mai binisor ,cred ca Colargolul asta e tare bun cum zice si Silvia ,..eu i-am pus doar cite o picatura ,Silvia tu zici ca n-are nika daca's mai multe???
Anda ,ai dreptate ,bine ca n-are nimic pulmonar ,cred ca incepem sa ne revenim.Despre poet ,eu cred ca dintii sint de vina,mai asteapta un pic ,vor iesi cat de curand ,pupici!
Ela,preturile astea sint la Medlife ,am spus ca l-a vazut
un prof de la Budimex care are acum program o zi pe sapt. si la Medlife si consultatia la el e un milion.

Ma duc la copil ca-i cu tati ,care nu se descurca :)) si revin un pic mai tirziu!

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

POZE 10 LUNI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

anda-
mobilat gel,asociat cu tonifor;cand unu ,cand altu'...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

quote:
Originally posted by anda77

uite d-aia am spus povestea cu fetitza ca sa trag un semnal de alarma ca sunt sigura ca sunteti mai multe ca bic, care credeti ca toti copii au piciorusele la fel acum si vedem mai tarziu ce si cum. Nu-i adevarat, nu le au la fel, iar acum se poate corecta cu masaj si ghetuta. mergeti la un medic bun. sau doi medici, sa nu patiti ca fetitza care a fost trimisa degeaba acasa. mai tarziu degeaba observati. dk observati la 4 ani, copilul o sa sufere tare cu talonete in ghetute ca nu-s placute. adik dk ai bolta nu simti taloneta, dar cand n-ai bolta si iti pune cineva o taloneta in pantof, mergi ca pe oua.

mami de poet(09.12.2005)

E o problema asupra careia fte bine ca ai atras atentia ca patita, intra-adevar la varste mici se corecteaza mult mai comod si usor.

In plus, se gasesc pantofi cu piele interior si exterior, care au si o taloneta nu fte mare, dar se simte - sunt semi-ortopedici, dc vreti se vad in pozele noastre pt ca noi si sandalute si ghetute si cizmulite de la firma aia luam (By the way, Silvia merg azi sa vad dc au primit marfa. Sunt mai scumpi, dar cred ca picioarele sunt fte importante!

Edit: Insa cum zice Bic, pana nu se definitiveaza mersul nu se opoate da un verdict clar, asa mi-a spus si pediatra mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

Neata!
Vesti bune:
- a venit caldura
- a adus tati calutz de la Arad.

Dordia si eu sunt pentru Furazolidon, mai ales ca miros urat. La noi numai asta a mers, in ciuda Enterolului. Prea tine diareea asta mult.

Silvia mai taie si tu din 999999 aia ca ai largit pagina, plizzz
Restul citesc ma incolo.

Felicia si Ilinca Teodora (15 noiembrie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gandacel spune:

Fetele, am asa de putin timp si scrisesem un mesaj luuung dupa care mi-a dat Bogdan ESC si ce credeti ca s-a intamplat? A disparut tot ce am scris si n-am mai gasit!. Nu exista nici un buton de undo, nimic!

Incerc sa reiau, dar mai pe scurt.

Madutza, mergi la doctor ori macar suna. Intre timp, ai grija nu-l mai expun la frig, ca o sa-l tot intoarca si se complica treaba!

Feli, fain subiectul deschis de vandal, mai ales raspunsurile.

Melku, tie vreau sa-ti zic ceva ce poti ignora, daca vrei. Mucii la copiii mici care nu sufla nasul (oricat i-ai aspira tu!) se scurg unii in stomac si dau complicatii gastro-intestinale (chiar diaree), altii in plamani si dau... ce dau, altii la urechi, creier... Du fata la medic s-o asculte la plamani, sa se uite la urechi si in gat, sa nu te trezesti ca iti face cine stie ce complicatii. Macar sa nu fie nimic, asa cum e la Bogdan. Dar noi macar ne-am linistit.

Ieri am uitat sa raspund celor care intreaba de laptele de vaca si cum se fae trecerea de la formula la dumnealui. Noua doctora ne-a zis ca putem sa-i dam (de acum o luna) insa sa-i dam in continuare pana spre 2,5-3 ani formula, pentru ca cel de vaca nu contine elementele nutritive ale celui special formulat pentru copii. Deci nu contraindicat, insa nu e nici suficient. Asta daca intereseaza pe cineva.

Dordia, parerea mea de ne-medic este care are o infectie, care nu are cum sa treaca cu regim alimentar ori cu medicamente pentru diaree. Iti trebuie ceva specific infectiei. Eu nu mai tin minte, i-ai facut coprocultura?

Silvia, noua ne-a prescris doctora NUrofen pentru copii, nu stiu ce concentratie are (scrie pe cutie), ne-a zis sa-i dam 5 ml/zi. Pe prospect scrie ca se dau 5 ml la 6 ore. E special pentru copii. Eu i-am dat lui Bogdan in jur de ora 5 pm, ca sa nu-l agite peste noapte. Nu s-a pus problema de varsaturi ori altceva rau, ba chiar a mancat in jur de 6:30 niste fructe si a fost ok.

Trimit mesajul si revin, sa nu il pierd iar!

Gandacel 13+ si Bogdanel (14.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Hello,

Cu La multi ani-urile si urarile eu una in nici un caz n-o sa-mi deschid un subiect la "Evenimente, etc" sa astept acolo urari si va rog nici pe voi sa n-o faceti. Imi repugna total ideea. Stiu ca toate ii doriti numai bine Nataliei de ziua ei, dupa cum si eu le doresc toate cele bune tuturor pruncutilor de aici. Dar NU SUBIECT SPECIAL PT NATI va rog.

Nu sunt impotriva sa se faca un mesaj standard postabil o singura data/zi.
Desi sunt sigura ca tot se vor gasi mamici care sa doresca sa adauge o urare suplimentara pentru bbx si bby, atunci o sa o faca si mamica x si mamica y pt bb-le mamicii care le-a urat "special" si tot asa. Rezultatul va fi ca ne alegem cu un mesaj in plus. Parerea mea, vba stiti voi cui.

Dar eu propun sa ne oprim a mai ura LMA-uri cu fiecare luna implinita, ca asa ajungem la nebuni pe termen nelimitat.

Ina te ! Multa bafta cu sarcina!!!

anda un si pentru tine; continui si eu masajul pt Nati, cum mi-a zis si pediatra de altfel, desi la ea nu-i complet plat, ca paza buna trece primejdioasa. Ca stii ca si eu am platfus + monturi, dar la mine cred ca e mai putin pronuntat ca la tine. (mostenite la pechet din familie, acum imi dau seama ca cei ce mi-au transmis monturile mi-au transmis si platfusul )

Ripley ai maxima dreptate ca trebuie sa ne luam dupa , mai povestim pe aici ce am patit noi, dar nu forumul tre' sa ne conduca ci doftorii. Eu d'asta am zis ca o iau mai moale cu sfaturile, ca prea ma ia lumea in serios.

(de acord si cu Anda ca nu-s toti doctorii super competenti, ce-mi povesteste si prietena mea doctorita... ).

madutza m-a luat rasu-plansu la mesajul tau cu 3 doctori - 3 pareri (sau 4-4, nu mai stiu)...

Multa sanatate bebicilor kkciosi, mucosi, febrili, etc, etc.!!! Nu-i nominalizez ca sigur-sigur uit pe cineva, ca multi ma sunt din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Neatza si de la noi.
Ca sa raspund mai intai...kktzeii sunt frumos mirositori, adica miros ca atunci cand era mic. a mere acre. Aspectul este ok, adica ca de kk normal numai ca cei aposi dau pe afara. In rest copilul este normal, vioi, putzin rasfatzat dar...este de intzeles. am intrebat de copro si mi-au zis ca daca kk miroase normal e ok. Numai sambata noaptea a putzit a hoit dupa care a avut miros de acru. Acuma...ce sa zic ca daca pana luni nu se schimba nik o sa ma duc la un laborator cu o coprocultura sa ma linistesc. Oricum azi sun iar dr. sa ii spun si sa vad daca ii mai dau Sumetrolin in continuare ca am terminat 3 pastilutze adica 3 zile.
Pana acuma Stefan nu a facut kk dar...asa afacut si ieri si alaltaieri. O sa continui cu regimul cu rez si morcov+banana ca altfel nu il mananca.
Va multzumesc pttot si va !
Va tin la curent!

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput