Cirese de Mai-Iunie 2006 (17)
Raspunsuri - Pagina 11
magghyc spune:
Dintr-un articol:
Portret robot-Copilul modern din Romania
-Este sedentar din cauza televizorului (se uita in exces la desene animate), a lipsei miscarii, sta mult in fata calculatorului
-Acumuleaza multe informatii de la o varsta din ce in ce mai frageda
-Are probleme de sanatate si ia des medicamente
-Mananca si-si sarbatoreste ziua de nastere la fast-food
-Petrece putin timp cu alti copii
-Se straduieste sa atinga perfectiunea
-Vrea sa devina vedeta si nu acorda importanta educatiei
Eu am recunoscut multe din problemele cu care m-am confruntat cand lucram in scoala.
Poate ca , printre biberoane si pampersi, e bine sa ne gandim un pic si cum anume vrem sa ii educam, ce si cat o sa le interzicem/permitem si mai ales de ce.
Eu mi-am propus
- sa nu ii spun niciodata -uite, X nu plange, tu de ce nu poti sa fii la fel de cuminte?
- sa aiba putine interdictii si clare
- sa ii spun cat mai putin posibil "nu"
- sa NU incerc sa il transform
intr-un copil model
- sa folosesc cat mai putin fraze de genul "asa trebuie, asa e frumos, asa e bine"...
Voi v-ati gandit la aspectul asta?
Cum/in ce fel ii educam?Credeti ca e prea devreme?
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
CamiM spune:
Salut livada insorita!!
Multumim frumos de laude pentru vorbaretele de noi.. stiu ca e doar babble de bebel cand zice "mama" dar clar asta striga cand este suparata.
Felicitari Carmina si Doroti pentru vorbaretii vostrii !!
DianaR multumesc frumos de paginile cu gimnastica pentru
le-am printat si ne punem pe treaba!! Vazut si poze cu copii superbi!! sa va traiasca!!
A.. si darea de seama despre progresele facute de Timea... jos palaria!!
Adib precis Raluca face la fel si cu tine.. eu ma uit la Sofia , fiindca stau doar eu cu ea toata ziua cand vine tata-sau acasa e toata un zambet si se uita dupa el de parca i-a fost tare tare dor si el.. e nu trebuie sa mai explic si la voi cred ca e la fel cu fata lu' taticu!!
Lacri am uitat aseara sa iti multumim frumos pentru rima de introducere.. super!!
Daryana ce simpatica ai fost cu molfaitul in bebeluseza..![]()
da asa face si Sofia cateodata ii zic ma tu ma bombani deja.. si eu care credeam ca asta vine mai tarziu spre adolescenta!!
Bebita la capitolul diversificare Sofia papa dimineata cereale( orez sau ovaz) facute cu formula sau dupa chef cu apa, piure de mar
la pranz papa cereale si piure de dovlecel iar seara cereale si piure de dovlecel cu mese de lapte intre ele si noaptea se trezeste de cateva ori sa mai pape laptic de la mami. Urmeaza sa introducem si alte piureuri de legume( cartof dulce, mazare si fasole verde si morcov) si fructe( pere, banane, piersica, prune, caise, avocado, mango) asta e primul stadiu.
Ama super pozele cu Seby.. ce ochisori luminosi are.. simpatic foc!!
Diana79 asa e si Sofia nu mananca mult dar mananca foarte des cel putin pentru laptic nu trebuie sa ma chinui sa incalzesc.
Superba Evelyne.. si caciulita aia cu "adorable' m-a dat gata!!
Cami & Sofia
poze Sofia
CamiM spune:
Mamica lui Nic cel mic.. ala ar cam fi si portretul copilului american..poate cu mici adaugiri.. cum ar fi ca petrece timp cu copii dar nu fata in fata ci pe internet si ca obezitatea la copii a devenit o problema destul de spinoasa...
Nu nu cred ca este prea devreme sa ne gandim cum vrem sa ii educam - pregatim pentru viata.
Pricipiile expuse de tine mi se par bine gandite,la ele as mai adauga faptul ca trebuie sa ii crestem cu o imagine de sine sanatoasa.. nu cea data de reviste si vedete la moda si lista ar putea continua dar sincer asa imi e de somn asa ca va zic frumos buna dimineata cirese, si ma retrag langa papusica mea.
Cami & Sofia
poze Sofia
doroti_5 spune:
quote:
Originally posted by nastad
DOROTI, LA MINE TRECE 29 AUGUST 1975
Doina,Oana(03.04.2003) si
Doru(23.06.2006)
Album Oana si Doru
Trecut la calendar.
doroti_5
cu
Natalita-Elena (12.05.2006)BOTEZ
foto Natalita-Elena
www.dropshots.com/doroti_5" target="_blank">Filmulete cu Natalita-Elena
Asa de mari suntem
doroti_5 spune:
quote:
Originally posted by cocutica
Doamne ce aiureala pe capul meu...cand am intrat pe forum vroiam sa va spun cat bucuroasa sunt pentru ca guguta mea s-a intors pe burtica si nu numai o data, de vreo 3 ori. Azi e prima data cand ni se intampla noua si eu ca o mama disperata ce sunt, cand voi povesteati ca bebeii vostri deja fac lucru asta ma gandeam ca are ceva copilul meu de nu se intoarce si el. Dar uite ca am reusit si noi.
Cocutica si Elena(4 iunie 2006)
Felicitari!!!
doroti_5
cu
foto Natalita-Elena
Asa de mari suntem
doroti_5 spune:
quote:
Originally posted by Diana79
Am pus si noi poze aici.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/necdiana/album?.dir=/f36cre2
AAAa am si eu o intrebare pt voi si pt Virgi daca imi putetzi raspunde rapid. Ce as putea sa iau in Romania de aici pt bebelina???Pleaca socrii mei in 3 zile si trimit un geamantan prin ei plin pt fata. Am luat ceva pampersi dar nu multi vre-o 80, cereale neastle (2 cutii, ca nu prea se omoara), lapte praf, si ceva servetele umede.
CAt costa un pampers in Romania???? Si ce sa mai iau? Noi plecam pt 2 luni, pe 18 dec.
Dianade
Nicole Evelyn (13 Iunie 2006)
Daca pe 2luni iai hainute putin mai mari, ca o sa cresca copilu si no sa incapa in astea de acum.Altceva intradevar sa zica Virgi.
doroti_5
cu
foto Natalita-Elena
Asa de mari suntem
nastad spune:
quote:
Originally posted by magghyc
Noi nu avem cu ce ne lauda in mod deosebit, nu stam in fund, nu ne dam de-a dura, nu zicem nici mama si nici tata (impartial copil, dom'le!), deci nimik de raportat...
Da uite ca totusi azi a mancat singur un biberon...evident, jumate a ajuns pe el, asa ca nu stiu daca il mai las, dar a facut si el ceva notabil,pupe mama pe el de smecher...
Apropo, noi in casa avem acum fix 15 grade. Voi???
dovada:
http://pg.photos.yahoo.com/ph/magghyc/detail?.dir=/21cbre2&.dnm=cd90re2.jpg&.src=ph
Magda, mama de Nichita (9 mai 2006)
Noi avem 24 de grade si tot mi se pare frig.
Doina,
Oana(03.04.2003) si
Doru(23.06.2006)Album Oana si Doru
nastad spune:
quote:
Originally posted by DianaR
Maaama, cat ati mai scris!
Inca o data multumim de aprecieri!
Doroti, tiza mea ascunsaarmonie pana se plictiseste fiu-miu si-i trage una daca nu-s pe faza... Sau o musca... Asta e sunt mici si n-au discernamant, nu-i poti lasa o clipa singuri. In privinta loviturii strategic plasate in capul bietei bebelusa sora de lapte cu Timeea, n-a fost gelozie, pur si simplu a alunecat si a cazut pe spate direct cu capul in asta mica.
Carmina, felictari ptr. tata, la fel Cami felicitari ptr. mama!
Doina, am tuns-o ptr. ca nu cred in astfel de superstitii si nici nu mi-ar fi placut sa aibe ditamai latele care sa-i intre in ochi sau sa-i fac tot felul de moturi.Si pe Vladut l-am tuns la o luna, inainte de botez (botezul oricum l-am facut tarziu la 5 luni, a avut ce taia popa) si lumea ne-a cam criticat dar avea ditamai parul si facea scandal monstru la uscat cu prosopul, cu feonul nici nu te puteai apropia...
Diana ,Vladut(16.05.2004)( bebelus si copilas ) &
Timeea (18.05.2006)
Am intrebat

Doina,
Oana(03.04.2003) si
Doru(23.06.2006)Album Oana si Doru
nastad spune:
quote:
Originally posted by doroti_5quote:
Originally posted by nastad
DOROTI, LA MINE TRECE 29 AUGUST 1975
Doina,Oana(03.04.2003) si