Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt III
Raspunsuri - Pagina 19
Alma2006 spune:
Squirrel, multumesc pentru raspuns! Si eu am senzatia ca la scoala uneori cresc ritmul si daca nu lucrez constant acasa nu are cum sa dobandeasca anumite abilitati! El nu merge la after-school si temele le face tot acasa!Dar asta e! Ce ma omoara pe mine e ca dupa ce ajunge Sebi in clasa a 5-a, David va intra in clasa I.
Adica iar semne grafice, silabe si tot asa! Am in fata cel putin 8 ani extrem de interesanti!
Ajungem noi si la liceu!![]()
O zi buna!
oanagabriela spune:
Si la noi a venit Mos Niculae, dar era cit pe ce sa ne uite...A facut o boacana si ne-am cam suparat pe ea. Dar in final, am iertat-o (ca de obicei
).
La scoala au ajuns la scaderi cu cifre pina la 10, au invatat si numerele din 10 in 10, pina la o suta. Saptamina trecuta a avut un fel de lucrare de control la matematica si a facut aproape perfect, dar i-a luat cam mult timp...
. La citire continua aventura, din fericire se descurca din ce in ce mai bine. Asta-seara a citit din proprie initiativa o carticica. Si la dictari a facut f.bine.
Azi insa a stat acasa, de duminca a facut febra (38.6 - 38.8), fara alte simptome si a fost ca o cirpa, mai mult a dormitat. Am fost la medic, dar nu i-a gasit nimic in plus. Deci diagosticul a fost "un virus". Va mai sta si miine acasa, ca abia se tine pe picioare (evident ca nu a mincat aproape nimic).
Deci recordul nostru de 0 absente s-a dus pe apa Simbetei...Sper sa se refaca repede, ca joi seara are serbare cu grupul de balet, si ar fii pacat sa nu se fie in forma.
Mai avem 2 saptamini pina la vacanta si Craciun
. Inca mai alergam dupa cadouri. Voi ati terminat cumparaturile ?
Intilnire DC Montreal 16 decembrie
helbi spune:
Oana, sanatate Antoniei!
Ei, la noi e o pb mare cu cadourile ca nu vrea decat CARTI!!!! O carte de mate, ca sa exerseze acasa (deci, o culegere), o carte pt incepatori cu povesti despre Craciun, doua carti cu CD din seria Ritter Rost , din care a mai primit una si de la Mos Nicolae. In rest.....numai mancare lui Baby Born si o caseta pt play station cu.....exercitii la mate
. Am fost cu ea simbata in Toys er Us si nu a facut altceva decat sa se joace la playstation-ul care i-l are si acasa. Nu i-a trebuit din tot magazinul ala de jucarii nimic. Greu de tot a zis ca vrea un laptop pt 7 ani, dar ieri, dupa ce am facut bradul, care a iesit tare frumos, i-am scris o scrisoare electronica Mosului si.......a uitat de laptop
.
Ai vostri ce cadouri vor? M-ar interesa mai mult ce-si doresc fetitele!
Era cineva care intreba cum e in afara si daca se dau bani pt cadouri. La noi a fost asa: pt cei de la Hort (after school), 4 la nr s-au dat 2 euro. Ieri am gasit un bilet si pt invatatoare. Dar aici nu se cer bani ci.........citeva prajiturele facute in casa, astfel incit sa i le de-a cadou joi invatatoarei! Care evident, le va puna la "bataie"![]()
Si noi mai avem cca 10 zile de scoala si apoi 3 sapt. de vacanta!
oanagabriela spune:
Legat de cadouri: nu stiu ce s-a intimplat anul acesta, dar nu si-a facut nici o lista pentru Mos Craciun. Poate daca insistam, gasea ea cite ceva...Am fost si noi duminica sa cautam un cadou pentru prietena ei (sintem invitati la ziua ei) si am colindat 4 magazine cu jucarii. Nu s-a oprit pe la nimic si nici nu a zis "asta as vrea si eu". Poate ca era la inceputul virozei si era deja tuflita...In orice caz sintem si noi in mare dilema. Jucarii clasice nu par sa o mai intereseze (si are casa plina, pina si in baie avem jucarii..
), nici papusile nici alte marafeturi de genul acesta. Si-a exprimat insa mult interes pentru diverse jocuri (sah, remy, dame, joc de carti, etc), asa ca i-am luat un joc gen "monopoly" si un puzzle. Pe urma avem deja luat un DVD cu desene animate cu povesti adevarate (navigatori celebrii, figuri din istorie, etc).
Acum cred ca vom cauta macar o carte si poate ceva de imbracat.
april spune:
La noi se simte ca e luna cadourilor......intai Mos Nicolae, saptamana viitoare ziua ei, apoi Mos Craciun de la scoala, de acasa, de la bunici, matusi, unchi,......
......nici nu mai stim ce sa-i luam. Jucarii nu cred, cu exceptia unei papusi Barbie pt colectie
....un halat de baie isi doreste ca "a crescut purcelul si cotetul a ramas mic"
si mai vedem noi. Mos Nicolae i-a adus un parfum Barbie, de anul trecut si-l dorea insa eu nu am fost de acord, dar uite ca Mosu' a fost 
Cu raceala am rezolvat-o, insa se pare ca trebuie sa vedem un oftalmolog. Ii lacrimeaza rau ochii Andradei si i se inrosesc.
Cu scoala e bine. Ieri am avut sedinta si i-am vazut caietele de dictari. Sunt multumita.
Problema cu piciorusele inca n-am rezolvat-o. O tot dor. I-am facut analizele si nu are reumatism. M-a trimis pediatra la ortopedie. Doar luni ajung. Nu stiu ce poate fi. Sa speram ca nu mare lucru. In schimb e fff slaba. 21 kg la 7 ani si la o inaltime de 126-128 cm, exact nu stiu, dar o sa o masor. Mi-a dat ceva vitamine. N-are pofta deloc de mancare, parca mananca in scarba. Sunt putin stresata de cate s-au adunat.
Miercuri avem serbare. Apoi, asteptata vacanta......
helbi spune:
April, si Bianca are o colega de 128 cm si vreo 20-21 kg cu tot cu ambalaj. E tare slaba, am vazut-o la dans si....sincer, nu mi-as dori sa o vad asa pe Bianca, dar, fetita nu are nici un fel de pb de sanatate. Maninca binisor cred, numai ca asa e contstructia ei acum. Ca mai tarziu, dupa cum arata parintii, care nu sunt niste grasi, dar sunt f inalti si bine facuti, cu carnita pe ei, cred ca si ea va recupera. Asa ca, fa-i un set de analize pt linistea ta, dar nu te stresa prea tare daca ea nu da semne de boala.
Cu ochii poate sa fie si de la vreme. Sa-i fie f uscati si de-aia sa se roseasca. Eu am pb cu ochii si mai patesc asa. Imi pun "lacrimi artificiale" de la farmacie, cind simt ca ma maninca sau sunt uscati. Dar, fa-i si acolo control. O sa fie bine, oi sa vezi.
Si noi ca si tine, numai ca la noi inatii vine Mosul si apoi ziua ei si.....nu prea stie ce vrea. De fapt stie si cred ca aminam pina in primavara. Vrea o bicicleta noua si role noi ca i-au ramas mici. INsa acum nu are rost sa fac operatiunea asta, asa ca probabil aminam putin.
Eu i-am gasit eiri si carte de mate, si de povesti de craciun si mancare pt Baby Born. Asa ca, o parte din cadourile dorite le are deja. As mai avea o carte de luat, dar ma mai gindesc un pic, ca deja are vreo 5 pt Craciun si una din colectia pe care o vrea ea. Poate o iau de ziua ei,.......sa vedem.
Oana, sanatate Antoniei.
Noi avem deja de mult si joaca cu mare placere Monopoly (si de adulti si de copii); si remy pt copii. Mai joaca dame, go si sach, dar mai rar. Iar la carti de asta vara i-i place mult Scaybe Bo (sper ca am scris corect, ca nu am timp sa verific) care e super si pt copii si pt adulti, apoi UNO, mai are citeva in Hort, dar nu le stiu exact,m si....razboi!
......daca vi-l mai amintiti. Acum 2 saapt am invatat-o renz si putin Wist si a capiert usor.
cge spune:
April, Andreia, si noi suntem in aceeasi situatie :Mosii de la scoala, afterschool, prieteni, matusi, bunici + ziua lui : 07.01.
O gramada de cadouri.
Noi avem 'noroc' ca si-a ales din Carrefour cadoul, asa ca acum trebuie numai sa mergem sa il culegem.
Trebuie sa i-l iau cand nu e el cu noi (chestie cam dificila).
April, si Victor e 'sticks' dar mananca bine in perioada asta.
(20kg la 118cm).
Astept sa se mai ingrase.
I-am facut analizele si lui si sunt ok.![]()
OanaGabriela, si Victor merge duminica la ziua de nastere a colegei lui de banca.
Noi avem serbare vineri seara la scoala si sambata la after-school.
Asa ca sapt asta au facut mai multe repetitii si cum el stie rolurile, a scapat ieftin cu lectiile.![]()
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
Lala_D spune:
La noi vad ca lectiile sunt in floare .
Au facut azi litera L mare si adunarea si scaderea cu 3.
Mai mult au inceput sa scrie probleme la matematica si e tare greu sa scrii litere in patratele 
Serbarea este joia viitoare dar fara mos personal doar cu cadouri ![]()
Are in schimb miercuri la aikido un Mos Craciun samurai 
Al meu pici are cam 1.27 cm si 26 de kg .
Nu imi pare nici gras nici slab , cred ca este ok ![]()
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Lala_D spune:
In seara asta piticul meu a reusit la examenul de grad la aikido sa castige urmatoarea centura (portocalie) ![]()
....suntem ''so happy'' ![]()
O zi excelenta tuturor !
Lala.
oanagabriela spune:
Lala D,
Felicitari pentru centura portocalie si la cit mai multe culori! 
Si Antonia este un firicel, are 114 cm si 17.5 kg la cel 6 ani si jumatate.
Azi s-a dus la scoala, dupa 2 zile de boala. Culmea este si invatatoarea a fost bolnava exact ca ea si a lipsit.
Miine are o mica serbare cu grupa de balet, la care sintem invitati si noi. In rest nu fac nimic cu clasa, este doar un spectacol de muzica de Craciun al scolii vineri.