Boboci de clasa I 2006 - ce invata, ce simt III
Raspunsuri - Pagina 14
helbi spune:
Felicitari copilasilor cu rezultate f. bune!
Eu am avut "discutie personala" sapt. trecuta cu invatatoarea Biancai si e f. multumita de ea. Nu a avut decat cuvinte de lauda: ca scrie frumos, ca citeste bine, ca-si face temele etc. Mi-a zsi c, de altfel, toata clasa e f buna si de aceea ea merege intr-un ritm rapid cu copii. Au facut pina ieri 11 litere si toate vocalele, au facut cuvinte cu dubla vocala sau dubla consoana. Au dat dictare si a facut f bine.
Stie sa citeasca binisor in germana is .ro. Scrie dupa dictare si in germana si in ro.........Pina acum sunt f multumita de ea! Sper sa o tina tot asa!
Ieri a fost la tenis. A venit f incintata si, daca ne lamurim cu contractul si plata (ca ceva e inca neclar) e posibil sa mearga saptaminal la tenis.
In 2 sapt. au serbarea de Pom, ca sa zic asa, la Hort, iar o saptamina mai tarziu, la scoala.
Cam astea ar fi noutatile de la noi! Va dorim in continuare, mult succes la scoala si calificative cit mai bune!
Lala_D spune:
Felicitari Bianca 

Mamici, asa de ocupate va tin boboceii de nu mai scrieti nici macar un rand pe aici ????
Biluta28, April, Cristina,Liliana, annitha_cl, alba, wesel, Alma2006 si celelalte mamici.....chiar asa nimic, nimic
....curaj .
O zi excelenta tuturor !
Lala.
giul spune:
off topic ,LALA,mi-ati dat un raspuns la "probleme legislative" pentru o cunostinta ,care va multumeste.mult succes la scoala si multa rabdare.
oanagabriela spune:
Cred ca am trecut de faza critica la lectura, a inceput sa se descurce binisor, dar trebuie sa-i dam mai multa incredere in ea, cind vede un cuvint mai greu prefera sa intrebe decit sa incerce singura.
La scris merge bine, imi cere sa-i dau mici dictari sau incearca sa scrie singura. Estetica o vom lasa insa pe mai tirziu ![]()
La matematica se descurca f.bine, acum fac numerele pina la 50 si adunari cu numere pina la 20.
Legat de activitati, mergem la patinaj la sfirsit de saptamina, are 2 ore de sport la scoala plus o ora jumatate de balet pe saptamina.
La ea in clasa au fost deja 3 cazuri de varicela (inclusiv cea mai buna prietena ai ei), ea a scapat deocamdata (are si vaccinul facut). Se pare inca ca vaccinul nu protejeaza asa de bine: 2 din copii erau vaccinati.
O zii buna.
Lala_D spune:
Wow Oana ce diferente intre aceste doua sisteme de invatamant . Cred ca totusi al vostru este mai interesant 
O zi excelenta tuturor !
Lala.
Alma2006 spune:
Seara buna!
Avem si noi doar FB in carnet, 2B pe caiete pentru ca nu s-a incadrat in timp si cam atat!
Maine nu vor face ore pentru ca au pregatit o miniserbare pentru niste "vizitatori importanti"! Am inteles ca ar fi vorba de niste copilasi de la gradinita dar Sebi spune ca ar veni si cineva de la primarie!
O sa vad maine pentru ca nu sunt lamurita inca!
La matematica ii zbarnaie mintea super bine dar la partea de caligrafie avem de lucru! Cifrele sunt ok toate! Ii ies frumos! Dar la legatul literelor ne "distram"!
Ca sa nu mai spun de un poster f. mare cu Mos Craciun (pe care cred ca il stii Lala) pe care l-au avut de desenat! Porcoveala in toata regula!

Ufff, niciodata nu i-a placut sa deseneze sau sa scrie! Daca insa ii dau calcule, chiar si din acelea tip ecuatii, le face fara sa clipeasca!
Il face mama inginer!
Cam astea sunt noutatile!
Succes tuturor scolareilor in continuare!
liliana csaki spune:
Buna mamici de bobocei,
Noi am intrat cumva in rutina zilnica. Avem o multime de FB si cativa -FB pt ca nu-i atenta. La un test de matematica, a luat -FB pt. ca l-a scris pe 6 invers, in oglinda, asta e. Am observat ca mai are uneori tendinta, rar ce-i drept, sa le scrie in oglinda sau sa citeasca de la coada la cap un cuvant, de pilda nu-un. Mi se pare ca s-a adaptat f. bne la noile reguli, zice singura sa faca lectii, desi dac-o intrebi spune ca nu-i place la scoala, de cate ori vine cu FB ma-ntreaba daca sunt mandra de ea, a inceput sa citeasca aproape orice, marea placere acum e sa citeasca toate panourile publicitare de pe marginea drumului, asta absolut singura, eu n-am vrut s-o invat dinainte sa scrie si sa citesca, stia literele de tipar pt. ca a fost curiosa si ma-ntreba, stia sa scrie cu litere de tipar numele ei, al nostru, cateva cuvinte dar nu mai mult.
Carnet de note inca n-avem, in schimb le-a dat coperta pt carnet tipul care le-a facut poze, stiti clasicele poze din clasa I cu creionul in mana, in fata scolii cu invatatoarea si le-a facut una, gen cum erau tablourile acelea mari de la sfarsitul liceului, cele mai mari
va aduceti aminte
. Cu pozele m-am cam enervat, ca dl. fotograf a considerat ca-i mai frumoasa fara ochelari si i-a scos.
Saptamana asta, de marti n-a mai fost la scoala, David a inceput de duminica, cu o viroza urata, febra, tuse puternica, nas curgator. Luni a inceput si Laura si la pranz cand trebuia sa mergem la inot am intrebat-o daca n-ar fi mai bine sa stam acasa, nu, ca vrea sa mearga, asa ca seara a inceput si ea urat de tot, de miercuri am urmat si eu
asa ca singurul intreg in casa e tati, norocul lui ca vine mult dupa ce dormim si pleaca dimineata devreme cand abia ne trezim.
Am ajuns la performanta de a-i baga in pat seara intre 7-7,30. Laura nu mai are cand sa doarma la pranz peste saptamana, de trei ori merge la inot, odata face engleza, temele, asa ca ora asta de culcare ii vine manusa. David nu mai prea vrea sa doarma la pranz. Dimineata ii trezesc la 6,45 si am observat ca se trezesc mai usor daca se culca atat de devreme decat daca dorm la pranz si seara mai tarziu.
Pe 1 dec. au liber?
Mai povestiti si voi, cum merge cu scoala, cum s-au acomodat cu programul.
va pup,
Lala_D spune:
Alma , da, am primit si noi posterul cu Mos Craciun
dar aici avem noroc deoarece lui Bogdan ii place mult sa deseneze si sa coloreze. A iesit super .
Liliana , multa sanatate Laurei 
Wow, cum reusesti sa o bagi in pat asa devreme ?
Si noi ne-am adaptat foarte bine la program, se trezeste usor dimineata, dupa ce vine de la scoala mananca si apoi trece direct la lectii. Lunea, miercurea si vinerea are antrenament de o ora si jumatate ( cu drum cu tot se fac 2 ore si jumatate ) . La noi este oricum scos somnul de dupa-amiaza de aproape 3 ani asa incat este in pat la 20.30 iar la maxim 21.30 doarme dus.
Nici Bogdan nu a stiut sa citeasca inainte de scoala dar vad ca incet, incet isi da drumul foarte bine
E adevarat ca macar jumatate de ora pe zi citim din diferite culegeri ( Tainele Abecedarului si Jocul Cuvintelor) dar este o activitate care ii place foarte mult.
La ultima dictare a reusit performanta din nou a unui - FB deoarece la cuvantul ''Nina'' a ajuns la capatul randului si a realizat ca nu-i ii mai incape ''a'' -ul final si l-a scris cu liniuta despartitoare pe randul de mai jos
. Cand la intrebat doamna de ce l-a despartit asa i-a replicat ca nu a vrut sa mai stearga cu picul ''ca sa nu mai faca porci''
dar ca stie ca se desparte ''Ni-na''....mi-a placut ca doamna l-a laudat si i-a spus ca e mai bine asa, chiar daca a gresit, lucrarea arata foarte bine fara ''porci''
La matematica se descurca si el foarte bine doar ca in continuare scrie cifrele desi corecte mai micute.
Si eu cred ca vinerea viitoare de 1 Decembrie avem liber 
O zi excelenta tuturor !
Lala.
cge spune:
Ma bucur sa mai citesc despre ceilalti bobocei.
Liliana, sanate multa la toti 3 bolnaviorii.
Lala, Alma, felicitari ptr calificative si ptr posterul cu mos Craciun.
Victor a luat si el un +B pe culegerea de matematica, nu a inteles care e logica unor siruri si le-a gresit pe toate.
Si cifrele nu le scrie corect.
A cam obosit, mi-aduc aminte ca si anul trecut in perioada asta era foarte obosit.
In rest, a ajuns si el la 'I' si la matematica face operatii cu nume pana la 10.
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
april spune:
Felicitari tuturor boboceilor pentru calificativele obtinute.
Andrada merge bine, insa e cam stresata. Nu stam bine cu scaderea. Dar repetam. Ieri mi-a marturisit ca-i place mai mult la Abecedar si mai putin la matematica. Au dictari aproape zilnic. Cu cititul nu ne laudam fff tare. Cum citim doua randuri se plange ca a obosit, ca o dor ochii, texte .............
La gimnastica ritmica am renuntat deoarece am fost conditionati sa o mutam la scoala sportiva si noi nu am vrut. Asa ca deocamdata sare prin casa. Dar vreau sa o duc la tenis de masa. Doar asa, sa se zbenguie. Nu am de gand sport de performanta. De aceea nici nu am fost de acord cu scoala sportiva. La 20 de ani e terminata cariera si ce mai face in viata daca scoala ramane pe planul 2????
Va pupicesc 
Mai avem 4 saptamani de scoala
pana la vacanta