Cea mai buna supa de pui

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adi69 spune:

Cea mai buna supa de pui se face din gaina...

Adriana
papa-bun

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dorsilia spune:

hehe....maica-mea nici nu concepe sa gateasca fara "baza pt mancaruri"....consuma fidel galeti intregi din alea de care ziceati....nasooooool

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Simali . Ai perfecta dreptate. Eu locuiesc in tara cu alimente fara gust si tot refuz sa-mi otravesc familia. Folosesc cantitati industriale de legume si pina la urma iese ceva decent. Eu sint chiar foarte multumita de supa mea de pui, cred ca Bunica ar fi mindra.

Am vrut sa adaug ca sint multe retete pe acest forum pe care nu le-as folosi niciodata. Cind mai citesc cite una din asta ma mir ca mai exista oameni care gatesc atit de nesanatos.
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Stiti ceva ce nu inetelege lumea (de-aia cred ca pun porcarii in mancare)?
Ca o reteta culinara (sa zicem o supa)e ca o operatie matematica 2+3+4+5=14.
Daca dam valorile (la intamplare, ca exemplu):
Carne=4
legume=5
patrunjel=2
galuste=3
Obtinem o supa de valoare nutritiva 14.
Daca punem un "cub", patrunjel si galuate avem: 2+3=5.
De ce sa dai familiei tale o supa de 5 in loc sa-i dai o supa de 14? Ca sa le dai iluzia c-au mancat? Dar ce, esti dusmanul lor numarul 1 si le planuiesti exterminarea? Pentru ca impreuna cu iluzia de stomac plin vine si iluzia de sanatate. Pentru ca organismul are nevoie de toate vitaminele si mineralele si nu se satura cu iluzii.

Veti spune ca nu toata lumea are bani sa gateasca sanatos. FALS.
Decat sa cumperi 200 de grame de parizer pe care sa-l mananci cu paine alba ai putea lua (cu bani mai putini) 1kg de mere sau 1kg de spanac. Organismul ar fii mult mai castigat.

RamonaJ. Chiar toate alimentele nu au gust ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Mai sint si cu gust, dar nu le gasesti prea des. O sa rizi, eu ma ghidez dupa miros!
Pentru ca retetele romanesti nu prea ies ca la mama acasa m-am reorientat spre cele autohtone si parca am mai mult noroc. Dar la supa de pui nu am renuntat. Pun multe legume si imi place cum iese. Dar cind merg in Romania si luam totul proaspat din gradina...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ramona poti merge la farmer's market sa cumperi legume, fructe numai ca s cam scumpute.

Cand ai scris ca ti folosesti mirosul mi am adus aminte cum cumparam noi pepeni galbeni. O trimit pe Raluca"ia vezi mama care miroase si ia l si pune l in cos!"

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Fetele dar nici vegeta nu puneti?

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Asa e, cea mai buna supa de pui iese din pui sau gaina de casa, asta datorita grasimii galbene care se formeaza de la alimentatia naturala a puilor/gainilor crescute la tara. Desi carnea nu mi se pare atat de gustoasa si e mai tare si mai atoasa ca a puilor de crescatorie, e mult mai sanatoasa.

Cum nu prea am acces la asa ceva, cumpar ca tot omu' de la magazin. Din experienta mea, si credeti-ma ca am incercat toate variantele, cea mai buna supa din pui de magazin iese pe spate de pui. Eu cumpar proaspat(am noroc de o fabrica de carne de pui in oras si mereu gasesc totul proaspat la magazinele lor), intr-o punga sunt de obicei 2-3 bucati de spate de pui. Neaparat, carnea se pune in apa rece la fiert, daca vreti sa aiba gust bun supa. E un secret pe care-l citisem mai demult...daca faci supa, carnea se pune in apa rece, daca faci rasol, carnea se pune in apa fierbinte. Iar zarzavaturile neaparat in supa care fierbe.
Asadar, pentru supa limpede, cand incepe carnea sa fiarba, trebuie spumata pana iese toata spuma, iar supa sa fiarba la foc mic. In continuare, dupa ce nu se mai aduna spuma la suprafata, se da focul mic si se fierbe pana se pun zarzavaturile. Zarzavaturile se pun in apa clocotinda, se da focul mare pana reincepe sa fiarba si apoi se reduce focul atat cat sa fiarba incetisor, altfel se va tulbura.
Cam astea sunt secretele mele. Eu am patit ca am uitat sa spumez supa si mi-a ramas tulbure sau am lasat focul mai mare, dupa ce am pus zarzavatul, mi-a clocotit supa si s-a tulburat. Asadar sfaturile mele sunt din experienta "nu faceti ca mine" :)).

In rest, cam ce au zis si fetele: zarzavaturi variate si multe: eu nu pun ceapa, dar pun morcovi, patrunjel, telina, gulie, pastarnac, uneori si o bucata mica de varza alba. Le prefer pe cele din piata pentru ca sunt de la tara si dau altfel de gust supei.
Galustele le fierb in supa dupa ce am scos carnea si zarzavatul, iar taieteii in apa si dupa ce-i strecor ii adaug supei.

Pofta buna!

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

quote:
Originally posted by corinadana

Fetele dar nici vegeta nu puneti?

corinadana mama Ralucai
The mother's heart is the child's schoolroom.
poze




Eu prefer sa nu pun. Daca pun in cantitate suficienta carne si legume, nu e nevoie. Pun frunze de patrunjel tocate marunt si e destul(la sfarsit, dupa ce am luat supa de pe foc).
In caz contrar, pun putina vegeta. Cuburi nu folosesc. Iar vegeta doar din aceea iugoslava, podravka.

Mihaela si fetele mele
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Nu pun Vegeta niciodata. Pun sare si piper boabe, foi de dafin si in rest ce am prin casa din ce a spus mihaela s. Eu pun si ceapa, poate un pic de usturoi, ardei...
Nu folosesc nici un fel de mix de ingrediente. Ba chiar incerc sa le cumpar organice desi ustura rau la buzunar. Pina si la raionul de sare petrec citeva minute bune pina citesc lista de ingrediente. Sint unele care au cite trei E-uri!
Farmer's Market e cam departe de noi si in TX astia sint mai mult cu vacile. Incerc sa cumpar cit mai mult organic dar nu am observat sa aiba gust mai bun. Macar cica nu au pesticide...
Daca e sa aleg intre gustos si sanatos prefer sanatos... Eu m-am obisnuit cu gustul fara "Vegeta" (care parca da dependenta) si acum prefer sa maninc asa.


The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput