La France (60)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lorena_andreianu spune:

Luminita, imi pare tare rau... Sa ne tii la curent cu investigatiile.

Mult curaj.

Mami-Mitza si Miron Radu (06 oct. 2004)

Copilasii sept-oct 2004 (1)
Copilasii sept-oct 2004 (2)

Nazdravanii de sept-oct 2004 la 2 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Luminita- maine-i azi....iti tin pumnii si sunt convinsa ca in curand va avea David un nou partener de joaca, iar voi nu o sa va vedeti capul de treaba

ana si alexandre (17.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kiss spune:

Luminita

mami de pui (23 sept 2004)

poze cu noi

"Fericirea e alcatuita din lucruri marunte!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Multumesc mult!..

Am venit de la spital.
Era terorizata cnd am ajuns acolo. Ma tot gandeam la durerile care ma asteapta. Cum am mai pierdut 2 sarcini, in RO, am trecut deja prin 2 chiuretaje.
Si la fiecare am lesinat pe masa de durere.. chiar daca medicii imi spusesera ca imi vor baga "ceva" ca sa nu ma doara.

Azi am aflat ca se poate face si fara dureri. Tremura masa cu mine cnd m-au dus in sala de operatii. Nu ma puteam calma. Apoi anestezistul s-a apropiat de mine si mi-a pus garoul. Si s-a taiat filmul.
M-am trezit in sala de trezire.. aparate multe pe langa mine, multe asistente... Credeam ca pana la urma au abandonat si nu mi-au mai facut nimic. Nu era deloc asa.

Ma bucur ca pe langa durerea pe care o am in suflet nu a trebuit sa retraiesc cosmarul primelor dati. Macar atat.

Va pup pe toate si sper sa va pot anunta intr-o zi ca David are un partener de joaca.

Cu mult drag,
Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Chuny spune:

Doamne Lumi, nici nu stiam prin cate ai trecut. Sper sa aflati repede cauza si sa ne dai curand o veste buna. Je croise les doigts pour toi.

Sib

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabgabriela spune:

Spic de grau, pot sa-ti zic si eu Luminita ? Impart cu tine suferinta ta desi doar cine a trecut prin asta te poate intelege in intregime !Nasa Adelinei mele e in acelasi caz cu tine. Acum e insarcinata in 6 sapt, dupa doua "faux-couches".

Fetelor, cine ma poate ajuta ? Am incercat sa-i trimit un é-mail Oanei , la adresa indicata de ea(in prima pagina) si nu ajunge ! Stie cineva o alta adresa ?MultumescEventual o alta modalitate de a o contacta :telefon , YM , cu acordul ei bineinteles!!

Si profitati de ultimele zile de vacanta ptr cine are scolarei !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didita spune:

Luminita, nu-mi pot imagina prin ce a trebuit sa treci (si oricum nu cred ca pt tine s-a terminat din pacate). Cred ca trebuie sa fie oribil dupa ce afli ca nu poti duce sarcina la bun sfrasit sa te ia in primire macelarii care nu numai ca te agreseaza fizic, dar iti mai si turuie orori in timp ce te tortureaza. In Romania inca se mai procedeaza asa (am o buna prietena care a trebuit sa treaca printr-un chiuretaj pt sarcina oprita din evolutie) macar daca nu sunt in stare de compasiune macar sa taca din gura!!!

Pe mine m-a apucat depresia de luna noiembrie. Simt cum nu mai am chef de nimic, cel mai mic lucru de facut se transforma in efort urias. Ca sa ma mobilizez un pic mi-a planuit sa decorez holul de la intrare. Din fericire sotul a fost de acord si ieri m-am pucat de treaba. Am schimbat culoarea (era alb) acum e galben si pregatesc o oglida un cadru si alte brizbrizuri. Pe de-o parte imi face placere si pe de alta parca mi-a greu sa ma pun pe treaba. De fapt ce ma streseaza cel mai tare e ca trebuie sa ma opresc de fiecare data ca bebe vrea sa mance, sa se scoale etc... Cum nu avem prea mult loc trebuie sa strang tot timpul ustensilele si ma dezespera!!! Ma duc la munca.
Ozi buna la toata lumea!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Indraznesc sa vin si eu in vizita la voi cu citeva intrebari legate de scoala franceza.
Intii sa ma prezint: eu locuiesc in Montreal si fetita mea este in CP la o scoala privata franceza "Marie de France", "membre du réseau de l’Agence pour l’Enseignement Français à l’Étranger". Deci ea invata dupa programa si sistemul din Franta.

Intrebarea mea pentru mamici cu copii in CP sau mai mari: cum va descurcati cu asa zisa metoda globala de invatat (la citit)? Sinteti multumite? Din experienta voastra CP este doar o clasa pregatitoare sau trebuie luata in serios? Care este diferenta cu CE1? Noi sintem cam in ceata, pentru ca profesoara ei este f.relaxata, nu le cere mare lucru, Antonia nu face progrese la scoala si trebuie sa lucrez cu ea acasa in plus ca sa vad niste rezultate. Oare sint eu prea grabita? Voi cum ati proceded cu boboceii vostrii?

In final i-am comandat pe ebay o carte de cititre din Franta (Lire avec Leo et Lea), am primit-o azi si vom incerca cu metoda silabica...
Multumesc pentru orice informatii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabgabriela spune:

Draga Oana,

Ce pot sa-ti spun e ca aici s-a abandonat metoda globala si se face dupa metoda silabica plus cea globala . Cp-ul e f important , la mine la cea mare ,inainte de vacanta de Craciun , copiii trebuiau sa stie sa citeasca (texte scurte)

Altfel , in CE1 cand intra , cerintele sunt deja mai mari !

Dar daca invatatoarea ei este asa , nu e bai ! Fac totul "in joaca" Important e sa se vada rezultatele!

Daca vrei amanunte mai multe , ma poti contacta!

Succes fetitei tale!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by gabgabriela

Draga Oana,

Ce pot sa-ti spun e ca aici s-a abandonat metoda globala si se face dupa metoda silabica plus cea globala . Cp-ul e f important , la mine la cea mare ,inainte de vacanta de Craciun , copiii trebuiau sa stie sa citeasca (texte scurte)

Altfel , in CE1 cand intra , cerintele sunt deja mai mari !

Dar daca invatatoarea ei este asa , nu e bai ! Fac totul "in joaca" Important e sa se vada rezultatele!

Daca vrei amanunte mai multe , ma poti contacta!

Succes fetitei tale!

Multumesc pentru raspuns. Dar eu sint cam ingrijorata, pentru ca dupa primele 8 saptamini ea nu era capabila sa citeasca nici macar cuvinte simple, in afara celor invatate pe dinafara (conform metodei globale) la scoala...Am panicat complet si am inceput sa fac cu ea serios acasa. Am cumparat o carte pentru CP din Franta, pe urma am comanadat pe eBay (dupa ce ne-am documentat pe situri franceze) "Lire avec Leo et Lea", azi am primit-o si intr-adevar este adevarata metoda silabica. Asa ca ne vom apuca serios de treaba, ca in ritmul scolii, nu invata sa citeasca nici pina la vara...

Dar cu scrisul cum este? La scoala nu scriu aproape de loc. Abia pe la jumatatea lui octombrie au inceput citeva litere...Asa ca, tot trebuie sa faca acasa...La matematica sint la adunari pina la zece, si sintem la 1 noiembrie...

La scoala ei nu am reusit sa avem un dialog cu nici un parinte, toti tac si accepta situatia ca atare, dar mie mi se pare ca metoda asta globala (care ar fii trebuit inlocuita si la noi, dar nu s-a intimplat inca) este complet idioata si nu da nici un rezultat de durata. Profesoara spune ca merge bine, ca nu este nici o problema dar eu am indoielile mele.

De accea am venit la voi, pentru mine nu este clar care sint obiectivele in CP, ce ar trebui sa stie un copil (si in ce masura) la sfirsitul anului CP.

Poate mai puteti sa-mi scrieti din experienta voastra.

Mergi la inceput