La France (60)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Doruletz poate ne vedem si noi anu' asta, da?! Pup u 2!

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Hai sa va zic (si voua), aventura mea din seara asta.

Cica vrem sa ne punem ferestre in PVC, dublu-vitrage.
Precizez ca nu e primul devis pe care il facem! Avem experienta!

Deci - vin in seara asta 2 tinerei, la costum, frezati, parfumati, scosi din cutie, care incep sa prezinte produsele. Nu stiu ce i-au indrugat sotului, ca eu am ajuns o juma de ora mai tarziu, dar constat ca nu pierdusem nimic.
Buuuun. Deci - placa obisnuita: "cei mai buni, cei mai calitativi...bla bla bla". Pe astia ii cheama ISORAMA.
Le pun intrebari de genu: se umfla, se ingalbenesc, se sparg, izoleaza bine? Cat de bine? etc etc.
Apoi pretul - cica stai sa vezi ca tre' sa calculeze. Precizez ca noi vrem sa punem ferestre in doar 2 camere.

Deci - vine pretul: 7800€.
De data asta nu mai ma ia cu ameteala, ptr ca avem experienta Clair de Baie, care ne-au zis initial 9500€ ptr aceleasi ferestre, si la final au ajuns la 4000€.

Eu le zambesc, si le spun: "ok! asta e pretul de bluf! sa nu ne invartim dupa degete - care e de fapt pretul real?"
Comercialul bate rapid din gene, si imi spune: "Nu inteleg ce vreti sa spuneti!"

-"dle draga, cred ca v-am spus deja ca am mai facut un devis cu Claire de Baie, si de la 9500 au ajuns la 4000; vreau deci sa imi spuneti direct, si fara alte mise en scene, care e pretul real"

Si aici incepe teatrul: tipul suna seful, si ii spune faza cu Claire de Baie. Ii mai spune ca vezi doamne el ar putea sa scada, si daca e sefu de acord ne face o alta propunere: 5500€!

Ii zambim si eu si sotul, si le spunem: "deeeeci - parca ne inteleseseram sa ne dati totusi pretul final. E ora 21h, haideti sa nu ne mai lungim".
-"Dom'le ca nu se poate, ca nu inteleg, a v-am facut remise exceptionelle, bla bla"
Ii explic ca vecina a facut cu IsoFrance Fenetre, aceleasi ferestre care vrem si noi sa le facem cu 3500€ si ca eu peste pretul asta nici nu ma gandesc sa platesc mai mult.

Suna iar patronul, care ne face o super oferta: 3800€.

Eu am un suras larg pe toata fatza, si ii zic: "dle, tu ma iei de stupida? acu juma de ora imi ziceai ca nu poti cobora sub 7800€ iar acu imi spui ca pui ferestrele cu 3800€? "

Asta incepe sa se fastaceasca, ca de fapt seful a facut remise nu el...
Eu iau laptopul in brate, si in fata lor caut site-ul Clair de Baie sa vad care e mai bun. Apoi caut site-ul lor, cnd stupoare: nu au site!
Caut pe SOCIETE.com, si vad ca la adresa de pe cartea de vizita e o franciza, iar patronul are 34 de ani. Zic: "tinerel seful vostru" - iar comercialul face ochii cat cepele : de unde il stiu eu pe sef? - "pai, zic eu, e nascut in 72, nu, dl Duval"

Il suna iar pe sef si ii zice ca monsieur ar fi interesat de pret, insa madame nu vrea si pace, asa ca poate vrea dl Duval sa o convinga!

Patronul incepe sa imi explice ce buni sunt ei, iar eu il opresc si ii zic: "dle - ce fel de firma sunteti daca n-aveti nici site?" ;
-"aaa pai stati, cautati firma X"
"Cine sunt ei?" intreb eu.
"Asociatii nostri - uzina de la care luam ferestrele!"

"Si - zic eu, cautand pe site-ul uzinei referinte despre ISORAMA, de ce nu zic nimic despre asocierea voastra?", si ... in timp ce vorbesc cu sefu' la telefon, ce gasesc: site-ul CIAO cu referinte despre ISORAMA.

Am zis ca lesin de ras! Scenariile descrise acolo erau identice cu ce traiam eu in acel moment. Chiar si faza cu Sofinco si cu intermitentul de spectacol care nu mai putea sa isi puna ferestre, si asa puteam noi sa beneficiem de reducere, era descrisa pe site. Ptr curiosi - aici proba: http://www.ciao.fr/IsoramaAvis_973923 (plus ca avizul dateaza de acu o luna! puteau si ei sa gaseasca alt scenariu).

Le pun comercialilor laptopul in fata, si le cer sa isi dea parerea. Ii spun in plus sefului sa caute si el pe CIAO si sa imi spuna cum de nu exista nici un aviz favorabil! Seful imi spune furios ca am dreptate, ca de fapt sunt escroci (faza la care ii replic: eu nu am zis nimic - dar daca dvs spuneti asta, nu pot sa va contrazic ), ca au scos la imprimanta publicitaturi cu uzina, si ca sa ii las in pace, ca ma voi convinge eu mai tarziu ce afacere puteam sa fac, si nu am facut! Intr-un cuvant - facea spume.

Cei 2 comerciali (de fapt unu era comercial, celalalt cred ca era invatacel), au plecat rusinati, cu coada efectiv intre picioare, si i-am auzit apoi pe scari cum radeau de ce citisera pe site-ul CIAO, si cum i-am prins cu matza in sac .

Deci - atentie la comerciali!

Cred ca noi nu ne mai punem nici o fereastra. Ramanem cu astea ale noastre . Sarac si curat!

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Wow, spiculetz, ce mezavantura! Bine ca ati renuntat!

Fetelor cu club de tizi, ma faceti geloasa! In plus va intilniti si eu nu Ce bine ca stati asa aproape!

Marox, super revelionul tau!

Doruletzule, m-ai facut sa cu cozonacul, dar sa stii ca am gasit si eu unul excelent la Lidl, se numeste panettone (sau gâteau de Nöel) cu stafide si ecorces de portocale confite, mmm... A luat barbatu-meu vreo 3 si acum am descoperit ca merge si cu o crema de vanilie alaturi...

Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Spiculetz: data viitoare ne chematzi si pe noi sa ne distram cu geamgii...Ma mir c-atzi mai avut rabdare si cu astia...

Ardeias: noi ti-am zis, dar nu ne-ai ascultat...

Otilica: voi cum v-atzi petrecut de revelion? ai urcat pe scena sau ba?

pupici la toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Spic de Grâu, te admir pt ta prezenta de spirit! Nu mi-ar fi dat niciodata prin cap sa caut pe Internet situl firmei. E adevarat ca unii comerciali fac si zic "n'importe quoi"! Chiar ieri a venit unu' la serviciu, cica avea RDV cu Big Boss. Zicea ca telefonase si avusese confirmarea saptamina trecuta. Sefu era absent. Eram doar eu cu o colega, nici una nu ne ocupam de RDV-uri iar saptamina trecuta fusesem in concediu. Colega mea il suna pe sef, nu era la curent si nici n-avea chef sa vina sa-l intilneasca pe respectiv. Ne ploconim in fata tipului, ca nu stim cine a notat RDV-ul, sa ne scuze, etc, etc. Dupa masa apare seful, ii povestim intimplarea mai pe larg si surpriza! Zice ca nici el n-a fost la serviciu saptamina trecuta, asa ca nu avea cum sa confirme intilnirea! Concluzia e ca individul mergea la forcing si la bluff.

Doruletz, Chez Cristina e cam strimt, intr-adevar. Mai au o sala la subsol, dar nu stiu in ce conditii o folosesc. Cind am fost eu nu mai era nimeni si am mincat in prima sala, cea de la parter. Alegeti voi, pariziencele, ca noi, astia de la tara , nu prea stim ce se petrece in capitala!

Ardeiash, sa stii ca in România, la televizor au aratat focuri de artificii la Paris, la Tour Eiffel. Acu' ce sa zic, o fi fost un montaj, pen'ca nici eu n-am vazut artificii si am facut 2 Revelioane pe strada la Paris, in 94/95 si 99/00.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Marox,ma gindesc ca or fi filmat focul de artificii din 14 iulie!!!Si au zis pe urma ca a fost de anul nou!
Spic de griu,noi am pus ferestrele si voletele rulante,plus doua usi cu cei de le Fermoba,si toata afacerea ne-a costat 7000 de euroi.In schimb am avut o surpriza cind au venit muncitorii care monteaza ferestrele!Erau sirbi din Banatul sirbesc,si vorbeau romaneste!!!!
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Bonjur la frantzuzoaice!
Intrebare pentru Doruletz (ca nu stiu cand mai intra si la mamicile cu pitici din generatia piticaniei): cozonacul ala bestial l-ai facut pana la urma cu aluatul de brioche de la Carrefour?
Ca daca da, intrevad si eu o sansa sa guste consortul vreun cozanac produs de mana mea
sarumana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Eu am cumparat de la brutarie aluat de cozonac(pate a brioche) si am pus nuca si rahat in el !!A iesit super !!Ne-am lins pe bot,cred ca o sa mai iau ca mi-a ramas nuca si e pacat sa o arunc!!
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

ina bine ai venit la francofoni . Io citesc si la mamici chiar daca nu scriu, vazui io ca aveai nevoie de retete romanesti pentru petrecerea de firma si chiar ma pregateam sa-ti dau ideea dar dupa aia am remarcat ca taiasei cozonacu de pe lista.
Da, io coca am luat-o de la carrefour, la raionul de prajituri, se numeste 'pâte de brioche' cum zice corina. E vreo 7€/kg, pentru un cozonac iti ajung cam 300g, oricum coca e in cutii cam la cantitatea asta. Si io am facut umplutura de nuci (nuci macinate+zahar+ lapte fierbinte) si a iesit un ditamai cozonacu gustos.
Ma gandeam io ca se gaseste si la boulangerie, am vazut ca au brioche gata facute deci musai s aiba si coca.
pupici budincii, am admirat-o ce mandra era cu caciulita de mos craciun si cu pretenu mihnea. dealtfel si noi planuim o fuga la Bruxelles in weekendu viitor poate intersectam budincile (si niste bere belgiana)

lumi, sigur ca ne vedem anu asta, nu ziseram asa?
ma mira preturile astea atat de umflate, noi am pus anul trecut si a costat vreo 800€ o fereastra (d'aia cu trei portiuni, nu stiu cum le zice). Si noi aveam retineri cu privire la alegerea firmei, preturile ne-au pus repede pe fuga de la vreo cateva. Insa ne-a venit ideea sa-l intrebam pe gardianul imobilului unde locuim (ala stie tot despre tot cartieru') daca nu cunoaste vreo firma care a mai pus geamuri in bloc. Si el ne-a trimis la fix, aia aveau deja dimensiunile ca pusesera la aproape tot blocu, au venit mai mult de forma ca sa masoare si dupa 3 saptamani le aveam. Zic ca poate n-ar fi rau sa intrebi prin vecini, sau tot pe gardian daca aveti, merge si aci "de la bouche ŕ oreille' stii tu.

ma tot gandesc la o locatie pentru clubu alecsilor (si cine se mai inscrie) nu-mi vine nimic in minte suficient de spatios... da' cre' ca trebe sa ma odihnesc si o sa vaz mai clar

la francofone

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns country girl spune:

Corina si Doruletz, sarumana de informatii. Am salivat cu okii in cozonacul exponat al Doruletzului
Adevaru-i ca petrecerea aia nu ma agita prea tare, dar cred ca s-ar bucura consortul de un cozonac mai tare ca in ziua casatoriei

Doruletz, te fac cu nr meu de mobil intr-un PM. Chiar ma bucur sa ne vedem la praline, bericioaica si gauffres Ocazie cu care imprietenim piticaniile, hi, hi!

Mergi la inceput