La France (60)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

doruletz: de //// pretioase pentru mine informatiile..
cred ca aveti dreptate fete sa nu merg pe champ elysseess atucni .. o sa va urmez sfaturile..

sarbatori fericite si multa sanatate tuturor!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

bonsoir
ce liniste pe aici, sunteti in embouteillagele din magazine, in cursa dupa cadouri?

Noi ne plimbaram prin paris in weekendul asta facand pe ghizii pentru niste prieteni, am admirat decoratiile de la Galeriile Lafayette si nu numai, sunt parca mai frumoase decat anul trecut! de vitrine nici nu mai spun, pacat ca e asa mare inghesuiala mai ales ca magazinele erau deschise tot weekendul.
Si ca tot veni vorba de cadouri, io ma tot gandesc ce sa-i cumpar nounoului piticaniei...Care-s obiceiurile pe aici, stie careva? Sigur, o sa o intreb si pe cealalta mamica cu care o 'partajez' pe nounou Fransoaz da' poate mai aflu si din experientele voastre. Mie mi-e drag sa ofer cadouri insa as vrea doar sa stiu 'cum se face' aci ca sa vad dupa aia cum ma adaptez obiceiurilor locului.
Io oricum ii aduc cate un mic dar de fiecare data cand ne intoarcem de prin excursii, o pun pe Alexandra sa i-l ofere si ea e tare bucuroasa sa-l primeasca desi e doar ceva simbolic, ca sa nu se simta 'obligata'. Acuma ma gandeam sa iau ceva mai 'consistent'?! Sau impersonal, un cec cadou de ex.?

Hai sa mai impart cu voi o bucurie, unul din prietenii nostri cei mai buni a fost numit directorul centrului cultural francez din....Timisoara!!Noi ne bucuram mult pentru el dar si pentru centrul francez timisorean care intra pe maini bune (de muzician). In februarie o sa-si ia postul in primire, schimba deci Tours pe Timisoara. Acuma e in cautare de informatii insa din pacate eu nu i-am putut spune prea multe despre oras ca il cunosc extrem de vag, am fost acolo doar in trecere. Insa stiu ca erau cateva frantzuoaice timisorence pe aici, poate o sa apelez la cunostinele lor.

la frantzuzoaice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Corina spune:

Doruletz,stiu ca pe aici e obiceiul sa cumperi o cutie de bomboane de ciocolata pentru persoanele la care nu stii ce sa cumperi.E ceva care se potriveste pentru toata lumea,ciocolata ne place la toti!
Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Doruletz, flori sau... o bijuterie draguta si originala (daca-ti place ideea ) Chiar, trebuie sa mai pun ceva poze cu bijuterii de-ale mele prospete si stralucitoare... Am niste presentoare din catifea neagra si toata lumea face remarca: "ah, ca sa dea bine, trebuie sa fii de aceeasi culoare ca manechinu'!"

Eu am terminat o salata de boeuf (la insistentele lui tata) si am "gustat" din ea cu pofta, miam miam! Asta doar asa, ca sa va zic ce-am facut eu in dimineata asta... Ca ieri am fost la biserica (messe de dinainte de Craciun, Adélie a fost invitata impreuna cu toti copilasii botezati anul asta pentru prima luminarica), simbata am fost la serbarea scolii, apoi la Mos Craciun care a trecut pe la Centrul Echestru (ne-a adus un pulover de echitatie cu emblema centrului si un manual de gelop), iar apoi pe la Marché de Noel... iar miine Adélie merge la spectacol cu scoala, ceva cu niste "guignols". Are fetita asta asa o agenda incarcata... iar noi pe linga ea.

Va

Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

bonsoir, merci de sfaturi, pana la urma probabil ciucalata o sa iau cum zice corina ca altfel n-am nici o idee. Mi-ar fi placut o bijou de-a otiliei da'nu prea ii stiu gusturile fransoazei, e dificil de ales asa un cadou. Hai sa vedem totusi pozele si cum 'da' pe negru, cine stie?!
vai, ce agenda incarcata are adelie, o adevarata domnisoara!
Imi facusi pofta cu salata de boeuf, si mie imi traznise ideea sa fac de craciun desi muncesc doar pentru mine ca io o fac, io o mananc, jumatatea franceza a familiei nu serveste asa ceva ca 'e gras' ...de parca foie gras-ul o fi vreun fel de regim.
Mi se facuse pofta si de cozonaci ca vazui munti de panetone in Carrefour, din pacate mie mi se pare ca panetonele doar 'aduce' cu cozonacul...asa, ca un fel de nechezol. Dar tot in carrefour vazui si 'brioche', asta seamana si la gust dar si la forma cu cozonacu doar ca n-are nimic inauntru si mie umplutura de nuci sau de mac imi place de fapt. Mai mult de atat, tot in Carrefour, la raionu de prajituri am vazut si coca de brioche necoapta, te pomenesti ca daca arunc niste nuca in ea or iesi cozonacii ca la mama acasa? O sa incerc io si va tin la curent

gata, la frantzuzoaice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Doruletzule, ça y est, am pus niste poze mai proaspete (vezi la semnatura: bijoux ;))
Cit despre cozonaci cred ca ies foarte buni cu coca de brioche, mai pui cite ceva bun in ei (nuci, stafide, vanilie, coaja de portocala, scortisoara...) si ies excelenti! (sper sa-mi dai si mie sa gust )

Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Doruletzule-trebuia sa aduci niste "kouglof" alsacian la pachet-ala chiar e var cu cozonacul ca au si niste variante cu cacao si amande (in loc de nuca). sa stii ca am ridicat manusa si suntem de acord cu marea provocare a tizilor, dar noteaza ca avem 3 bucatzele de dinti deja si al patrulea e pe drum, dar se pare ca tot mama si tata sunt mai "buni" cand e vb de muscat. fetitele blonde raman doar pt pupacit.

interesante discutiile astea ........ce tie si cu "must"-urile in materie de jucarii. trebuie sa recunosc ca spiculetzul are un adevarat magazin acasa....si pt faza cu nounou-urile ati venit cu idei bune-tot rumegam si eu problema.Otilia creeaza oricum opere de arta........acum putem recomanda cui cauta "bijuterii de creator". poate iti faci un site ca nu se stie de unde sar clientzii.

Multumesc oficial cu inf. despre traducatori - intr-un final, din lipsa de timp, am ajuns la o tanti care e aproape de noi si care s-a dovedit f simpatica si eficienta.

Ardeiasule- daca vrei musai artificii ce se vad in zare la 12 noaptea, poti sa mergi la Grande Arche.......nu stiu care-i locul tragerilor, dar se vad pretz de ceva timp si nici nu-i asa nebunie....dar dupa ce se termina cu luminitzele de pe cer nu ^prea mai ai ce face in zona.......poate doar sa te urci in metrou si sa te indreptzi care alte zone mai "colorate"

ana si alexandre (17.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danubia spune:

Buna ziua tuturor !
Va citesc cu interes de cateva luni dar abia acum , cand sunt sigura ca voi ajunge in Franta , indraznesc sa va rog sa ma primiti printre voi .
Am mare nevoie de cateva informatii . Dar mai intai sa va spun despre noi , sotul este deja la Lyon de cateva zile , deocamdata locuieste in sediul firmei la care lucreaza , urmeaza sa venim si noi ( eu si fiica mea de 1.2 ani ) in Ianuarie , cel tarziu in februarie.
Cred ca va dati seama ca marescolesc tot felul de intrbari , la care nu am gasit raspuns pe net de aceea apelez la voi . Trebuie sa inchirieze un apartament , cam cat sunt chiriile intr-o zona linistita ? nu in buricul targului . Apartamentele sunt mobilate , utilate? Cat de scumpa e viata in Franta? Ma refer la cosul zilnic , ce fel de lapte sa iau? Aici folosim lapte de vaca 3.5 % , sa-mi duc de aici scaunul de masa ? cel de masina? Am posibilitatea sa trimit pe bus multe lucruri dar nu as vrea sa trimit toate nimicurile mai ales daca le-as gasi acolo la preturi ok . De ex : sa-mi duc tacamuri? oale? patutul fetitei? sau doar salteaua? Poate o sa radeti de gandurile astea , dar sunt lucruri de care voi avea nevoie imediat ce ajung acolo si cred ca se ajunge la o suma consistenta sa le iau pe toate deodata.
Orice sfat e bine venit , va rog mult sa ma ajutati!

Ps. Urmeaza sa stam cativa ani , cu franceza stau relativ bine ( si aici am emotii , vorbesc rar ,pe TV5 vad ca francezii vb repede si obosesc ascultand ) mama e profesoara de franceza , in Romania lucrez in tiketing la o companie cunoscuta , diploma imi e recunoscuta in Franta dar trebuie sa dau un examen de limba ( am programare pt luna septembrie ), eu am sustinut examenele in engleza , ce ziceti sa cer o caracterizare , o recomandare de la actualul angajator? imi va fi necesara acolo sau e apa de ploaie?Of! poate voi reusi sa ma transfer la agentia din lyon , ar fi cel mai simplu.

Multumesc anticipat tuturor.

Danubia

Mergi la inceput

Buna Danubia si bine ai venit printre noi!
Eu zic ,ca daca ai posibilitatea sa iti aduci lucruri din Romania e foarte bine,te scuteste de o cheltuiala aici(mai ales patutul copilului,scaunul de masa,cel de masina,chiar si citeva oale si tacimuri,de ce nu,la inceput o sa iti prinda bine).
In general apartamentele nu sint mobilate,dar daca vrei neaparat poate vei gasi unul mobilat.
Nu stiu ce preturi sint in Lyon,eu sint in nordul Frantei,iar la noi un apartament cu 3 camere intr-o zona buna(nemobilat) costa intre 600 si 800 de euro pe luna. Ma gindesc ca intr-un oras mai mare ca Lyon ,preturile or fi mai mari.
Laptele care il cumperi in Romania ,aici s-ar numi demi-écreme(cu sticla albastra in general). Iar pentru cosul de cumparaturi,depinde mult din ce magazine cumperi. Oricum preturile ai sa le vezi cu ochii tai si vei putea sa iti calculezi cosul de cumparaturi.
Cam atit deocamdata,daca imi mai aduc aminte de ceva mai scriu.
Pupici

Mergi la inceput

Uite aici un link cu apartamente de inchiriat la Lyon.
http://www.lyon-logements.com/REP_1/recherche.htm?euro=1&idtt=1&idtypebien=1,9&lang=fr&nb_pieces=3&cp=,,&cp=&ci=&
Roaga-l pe sotul tau sa isi intrebe colegii care e zona mai linistita a orasului,asa ati sti macar ce si cum.
Pupici

Mergi la inceput