La France (60)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

mylene: saru manushitzele. . unul din cele 2 era link-ul cautat de mine... l-am cautat de-am innebunit! noroc sa ma iam sa gasesc si liber ! o zi buna si multam fain!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

bonsoir
andia, vacanta pe catamaran? oau, trebuie sa fi fost super! Si noi am fost cu partir pas cher in 2003 in Mexic, au fost ok, nimic de reprosat. Ce mai face bebe Alexandre, tizul piticaniei?

marox, bine ca mi-ai amintit de restaurantul romanesc, noi am incercat sa mergem in august, era inchis, probabil erau in vacanta apoi am incercat pe la inceputul lui septembrie si tot 'fermé' era. De data asta insa cred ca ajungem si noi (se mai inscrie careva?)
Io una n-as invidia-o pe colega ta ca se stabileste in martinique, e frumoasa o vacanta dar sa traiesti acolo...hmmm, poate la pensie si nici atunci. Mie mi se pare un loc rupt de lume, mult prea departe de locurile unde 'se pun tarile la cale'. Noi am stat o saptamana si nu mi s-a parut putin. Poate totusi 10 zile e perioada ideala, am fi avut timp sa vizitam si insulelele (Marie Galante si Les Saintes) dar mai mult cred ca m-as fi plictisit, nu mai era mare lucru de vazut sau de facut, doar plaja si (eventual) scufundari. Din punctul asta de vedere Mexicul e incomparabil.

Otilia, venim la ciorbita de legume (de multe ori ma gandesc la ea), stai sa ne reinnoim zilele de vacanta.

sibylle, l-am admirat pe Vladimir in poze, ai un bebe tare frumos si zambaret!

restul frantzuzoaicelor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

Dragi mamici de scolari din Franta,

Revin si eu cu noi intrebari despre sistemul francez de scoala, aici la Montreal nu prea am cu cine ma sfatui.

Am primit primul "livret de suivi" al Antoniei in CP.

Vestea buna este ca nu are nici un 4 , vestea mai putin buna este ca are destule "note" de 3 si 3+, deci avem mult de lucru.

Are "nota" 1 la domeniul artistic, la citeva competente in matematica, la cele de comportament. Are "nota" 2 la majoritatea competentelor de matematica, la sport, si la citeva in citire. Cele mai mici (3 si 3+) le are la majoritatea competentelor legate de citire si scris . In plus Antonia este f.timida si nu vorbeste la scoala cu invatatoarea aproape deloc, deci a primit 3 la cunostinte orale de franceza, desi ea vorbeste f.bine franceza acasa si cu prietenii turuie de nu o mai opresti. Dar in clasa este mutulica..

In principiu nu a fost nici o surpriza, pentru ca si eu am evaluat-o cam la fel. Dar ca parinte ai o stringere de inima...Acum trebuie sa lucram cu ea sa-si imbunatateasca notele de 3 si 3+.

As vrea sa va intreb cum au fost evaluati copiii vostri in CP la primul buletin si cum au evoluat pe urma. As vrea sa inteleg modul acesta de notare si efectele lui.

Orice informatie din experienta voastra mi-ar fii de folos.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mylene spune:

Oana, nu stiu cit te pot ajuta pentru ca aici sistemul de notare e diferit fata de cel de care povestesti tu (cel putin in scolile primare une a fost fi-meu, scoli de stat nu private).

In CP am primit 2 evaluari, una in iarna si alta la sfirsitul anului dar aici nu se dau note, ci calificative: 'A'(aquis), 'NA'(non aquis) sau 'VA'(en voie d'aquisition). Am primit deci un soi de livret de suivie de care spui si tu, dar la fiecare 'obiect' marcat unul din cele 3 calificative. La sfirsit concluzia o scria invatatoarea, care isi spunea si ea parerea despre evolutia cupilului.
La fel a fost si in CE1 si in CE2.

Acum, in CM1, au inceput notarile gen 'sur 20', adica maxima e 20/20 si apoi in functie de nr de greseli se trece la 19/20, 18/20 etc.
Dar oficial, in livret de suivie avem tot calificative!... Cred ca e intr-un fel alegerea invatatoarei de a utiliza neoficial si notarea pe 20, ca sa dea o mai buna evaluare a copilului.

Recunosc ca si pe noi ne zapacesc de cap cu sistemul de aici, desi acum parca ne-am mai obisnuit;))

Nu stiu exact cum e in privat.

Inteleg ca la voi nota maxima e 1 si minima e 4??

Nu cred ca ti-am fost de mare folos, dar ti-am impartasit putin din experienta noastra. Noi, cind eram foarte in ceata, ceream un rendez-vous cu 'metresa' ca sa ne clarifice si aproape de fiecare data am constatat ca ne stresam mai mult decit era cazul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanagabriela spune:

quote:
Originally posted by mylene

Oana, nu stiu cit te pot ajuta pentru ca aici sistemul de notare e diferit fata de cel de care povestesti tu (cel putin in scolile primare une a fost fi-meu, scoli de stat nu private).

In CP am primit 2 evaluari, una in iarna si alta la sfirsitul anului dar aici nu se dau note, ci calificative: 'A'(aquis), 'NA'(non aquis) sau 'VA'(en voie d'aquisition). Am primit deci un soi de livret de suivie de care spui si tu, dar la fiecare 'obiect' marcat unul din cele 3 calificative. La sfirsit concluzia o scria invatatoarea, care isi spunea si ea parerea despre evolutia cupilului.
La fel a fost si in CE1 si in CE2.

Acum, in CM1, au inceput notarile gen 'sur 20', adica maxima e 20/20 si apoi in functie de nr de greseli se trece la 19/20, 18/20 etc.
Dar oficial, in livret de suivie avem tot calificative!... Cred ca e intr-un fel alegerea invatatoarei de a utiliza neoficial si notarea pe 20, ca sa dea o mai buna evaluare a copilului.

Recunosc ca si pe noi ne zapacesc de cap cu sistemul de aici, desi acum parca ne-am mai obisnuit;))

Nu stiu exact cum e in privat.

Inteleg ca la voi nota maxima e 1 si minima e 4??

Nu cred ca ti-am fost de mare folos, dar ti-am impartasit putin din experienta noastra. Noi, cind eram foarte in ceata, ceream un rendez-vous cu 'metresa' ca sa ne clarifice si aproape de fiecare data am constatat ca ne stresam mai mult decit era cazul.

Multumesc pentru raspuns.
Notarea noastra este urmatoarea:

1 - competenta perfect stapinita
2 - competenta stapiniat in general bine
3 - competenta care trebuie imbunatatita
4 - competenta lipsa
5 - competenta neevaluata inca.

Deci este f.similara cu a voastra (cu litere).

Poate mai sint si alte mamici care pot povesti despre CP.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

am si eu o intrebare:

imi doreesc sa-mi cumpar robe pull de Craciun si oricat am cautat in US nu am gasit.Dar am gasit una pe e-bay france care imi place, vanzatorul livreaza si in Us. Marca se numeste "perre-cedric", eu nu am auzit de ea si ma intreb daca merita sa platesc 32 euro(cu tot cu transport) sau sa ma las pagubasa ?

si ca am vazut mesajele despre note si scoala -Alex e inca in clasa de engleza ca limba secundara desi vorbeste destul de bine si e aici de trei ani. Altfel la "language arts" lua numai D-suficient si F- insuficient. Ora de literatura engleza o face la general, insa...Ma intreb daca Canada/Franta au un sistem asemanator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabgabriela spune:

Draga Marox,

Te rog imi spui si mie cu ce companie mergi si daca e din provincie sau Paris? Mie mi se par tarifele f interesante ptr o perioada de varf (de sarbatori) . Vrem si noi sa mergem la vara si tot caut...pe net .Merci. Ti-am trimis un é-mail si nu a mers.

O saptamana buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Doruletz - a fost superb pe catamaran. ....mai ales ca am avut parte si de ceva emotii de toate felurile: a trebuit sa coboram pe mal de frica uraganului, am vazut delfini, i-am spionat pe piratzii din caraibe la ei acasa. la intoarcere s-au clatinat amenintzator peretii camerei vreo 2 zile , dar visul nostru a ramas sa gasim doritori cu care sa inchiriem un catamaran cu "sofer" cu tot si sa mai facem un traseu de genul asta -ne-am interesat si nu e f scump!
Alexandre- merge la o tanti dadaca si pupaceste toate blondele pe care le intalneste.tiza lui sa se pregateasca - daca o sa-l intalneasca- corespunde perfect "profilului". mai nou e mai complicata problema cu pupaceala ca poseda si 2 dintzi si abia invatza sa nu-i utilizeze si pe ei.

Fetelor - multzumesc pt adresele de trad.....dupa ce ma decid cine si ce, va povestesc cum a fost

ana si alexandre (17.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Buna fetelor,

La noi ploua de rupe...

Gabgabriela, scuze ca n-am raspuns mai repede, acuma de-abia am vazut mesajul. Adresa de e-mail nu e buna, am folosit-o doar acum 3 ani ca sa creez contul asta, poti sa-mi trimiti PM. Biletele le-am gasit pe Internet, am cautat pe Google "Comparateur de prix vols". Cel mai convenabil a fost la GO VOYAGES, zbor Air FRance/Tarom, din Paris, fara escala. Acuma nu stiu daca mai gasesti preturile astea, noi am cumparat acum aproximativ o luna.

Doruletz, am ajuns la restaurant intr-o vineri, la prinz. Imi luasem zi libera ca sa ma plimbaresc la Paris. Dar cum restaurantul mi-a placut mi-am propus sa-mi invit consortu' la o "soirée tzigane", inca n-am pus la punct detaliile, cu siguranta la anu'.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

nsoir
andia, imi inchipui ca a fost super vacanta pe catamaran.Io as avea o singura retinere, si anume raul de mare d'aia nu stiu daca m-as incumeta Si noi fuseram in zona tropicala cand bantuia Ivan p'acolo, da' noi eram mai la nord, in Yucatan. Am plecat de acolo cu 2 zile inainte de sosirea lui, imi amintesc si acu alertele "orange" de la Tv.
Nici o grija in privinta pupaturilor lui alexandre, si piticania isi foloseste dintii din dotare (noroc ca n-are prea multi). Insa se lasa pupata, e obisnuita, si fratiorul ei de 'lapte', baietelul cu care isi imparte dadaca de cand erau bebei, tot asa o pupaceste toata ziua! Poate le organizam o intalnire celor 2 tizi.

marox, sper sa ajungem si noi p'acolo, o fi deschis in saptamana de sarbatori? ca as invita-o pe soacra-mea, corsicana venita la paris in vacanta

Fetele cu bebei mai maricei, faceti-va mila si dati-ne si noua niste idei de jucarii care au avut succes la cupiii vostrii pe la 1 an asa. Ca noi nu mai stim ce sa alegem, oferta e mult prea mare si prea variata, m-a zapacit de cap, io le-as lua pe toate... totusi nu vreau sa fac o gaura chiar asa de mare in buget

Ce ziceti de noua reclama la peugeot, aia cu "c'est parti mon kiki?" Pe mine ma amuza de fiecare data cand o vad

la frantzuzoaice

Mergi la inceput