Piticodromul festiv de sept - oct 2005 (145)
Raspunsuri - Pagina 7
Anya20 spune:
Wow, Dana_lucia, ce dimensiuni impresionante! Alberto este un baietel de 2 ani, nu de 1. Bravo. Bine ca este sanatos si frumos.
Anto, ca-n filme!
Innaa, ce povestesti tu nu ma mira. Virozele de sezon sunt f frecvente si din fericire se autolimiteaza, indiferent de tratamentele prescrise (pt ca oricum deocamdata nu se folosesc antivirale) si doar cateva cazuri se suprainfecteaza.Din cate am auzit in strainatate antibioticele se dau doar daca sunt strict necesare si asta este un lucru f bun. La noi exista "boala" infofolitului care este f periculoasa, alaturi de usurinta cu care se administreaza antibiotice. Asadar, copiii nu sunt neaaparat sensibili, ci noi ii "ajutam" sa fie asa.
Imi pare rau de Noelia ca e bolnavioara.
b_irina_c spune:
Ioana la la Golden Blitz... asta zau ca nu mai stiu cate locuri are
Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
Poze
Ioana75 spune:
Iata si impresia mea despre alaptat. N-am inteles de ce discutam acum despre alaptat, dar nu conteaza. Pentru mine alaptatul a fost o experienta normala. Din luna a 8-a de sarcina m-am dat cu garmastan, am plecat la maternitate cu bepanthen-ul dupa mine si cu lectia invatata: crema + baie de aer intre orice 2 sesiuni de alaptat. M-au durut sinii doar citeva zile (febra laptelui cred ca a durat mai mult decit durerile de alaptat) dar totul a intrat repede in normalitate. M-am oprit din alaptat la 7 luni si pentru ca am inceput serviciul - eu nu am avut puterea sa ma mulg la serviciu ca sa pastrez lactatia, dar in primul rind pentru ca bb mushca serios din rezerva de lapte. De altfel, copilul continua sa ma muste (doar pe mine) cind apuca o bucata mai apetisanta.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
b_irina_c spune:
Ioana si Vladut ma musca in special pe mine.
Sa vezi faza... eram intr-o seara la calculator f. concentrata la nu stiu ce... Vladut se juca cu tati pe langa mine. Si la un mom dat simt ca ma inteapa ceva tare in picior si primul instinct a fost sa plesnesc 'animalul' care ma ciupea. La milimetru m-am oprit sa nu-i trag una lui Vladut
Irina, mami de Vladut (26.08.2005)
Poze
dana_lucia spune:
Anya20 mersi mult de aprecieri, chiar asa mari dimensiuni are Alberto de 2 ani? Din cite mi-a zis ieri pediatra incepe o perioada cind cresc mai putin copilasii. Alberto din 12 august pina in 16 oct. a luat 650 g ceea ce cred ca e OK pentru aceasta virsta, nu?
Si poate pare incredibil ce voi scrie acum dar e purul adevar. Avem in zona unde locuim o cresa/gradinita si cum trecem des pe acolo Alberto de fiecare data vrea la copii sa se joace astfel ca vinerea dupa amiaza il duc din cind in cind cite o ora-doua sa se joace acolo desi are cu cine sa stea acasa dar atit de mult ii plac copiii ca m-a innebunit nu alta.
Dana Lucia si Alberto
Ioana75 spune:
Irina, ma bucur ca si Vladut te "composteaza", macar nu sint singura care sufera.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
cge spune:
Da, Dana Lucia, si eu sunt uimita de cat de tare ii plac copii Ancutei.
Si mai ales are o preferinta ptr baietii mai mari.
Pai.. deci si Alberto merge la cresa.
Ioana, frumos program fara tati.
Eu dupa ce culc copii, fac ghiozdanul
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
alinam spune:
Si Vladut ma composteaza ...... in cele mai neasteptate lokuri , adika pe tzitzi m-am obisnuit, daca cere prea mult si eu aman sa ii dau ma musca, adika o prinde cu fok, dar cand ma prinde pe covor , pe jos ma composteaza de spate, de picor ...
A si cu "jucariille" bagate te miri pe unde, in afara de sertare, am avut surpriza sa gasesc "chietele" de la aparatorile de prize indesate in aspirator, acolo pe unde iese aerul ....amandoua.
Alina, mama de Vlad (25.09.2005)
poze
valen spune:
B_irina_c, super tare. Si Sarah are obiceiul sa ne muste, atat ca noi nu avem anumalute in casa si nu avem cu ce sa o confundam.Cge, Sarah nu parleste inca franceza pt. ca educatoarele sunt mexicance si-i vorbesc spaniola. Spune in schimb "ala" asta insemand "ola" si daca o auzi mori de ras. A reusit sa faca infectie la ureche insa i-am dat antibiotic si acum e bine, de ieri la revenit la copii unde este tare fericita. Pe 23 noiembrie va merge la gradinita din blocul unde locuim noi si unde i se va vorbi in engleza si romana (una din educatoare este romanca). De la 2 ani vreau sa o duc la o gradinita unde sunt sunt grupe cu copii de aceeasi varsta si unde mai mult ca sigur va vorbi franceza. Asadar, indesam cat de mult putem mintea copilului.Voi vorbiti de Cocosatu si de mici buni, pai eu in situatia asta ce sa fac, ca as manca mici si cu ochii...
locca spune:
Hop tzop
La multi ani Iulia-Maria si Maria Gabriela!
Vera, ma bucur ca ai mai dat si tu un semn doua de viata. Nu am apucat sa vad nici o poza dar promit solemn ca o sa vizionez mandretea.
Eu nu stiu ce putere are aspiratorul meu, e destul de mare oricum, dar i-am aplicat device-ul si l-am conectat la narile lui Matei si nu a patit nimic in afara de usurare de muci. Oricum mai intai l-am testat pe mine . Si il spal in apa fierbinte imediat dupa folosire, ca metoda de curatire.
Nu stiu de ce am inceput sa vorbim acum de alaptat, cand copiii au 1 an, daca eu sunt de vina ca m-am tot plans ca nu reusesc sa-l intarc pe fi'miu imi cer scuze acum. Dar nu promit ca o sa tac pt. ca inca nu l-am intarcat si ma roade chestia asta, deja e golaneala pe fata ce face el. Si mai vreau sa stiu ca si unii vecini au capre de-astea prin batatura .
Sper ca nu degeneram subiectul taman acum
Norina, bine ca ati scapat de febra. Sanatate multa! Si Matei s-a trezit de cateva ori tipand nasol, dar nu-mi explic de ce, otita clar nu avea.
Anto, multe peripetii ati avut in tara... Imi pare rau de geanta, dar bine ca nu aveai si pasaportul acolo.
In alta ordine de idei, sunt foarte mandra ca am reusit de cateva zile/seri sa-l fac pe Matei sa adoarma singur fara prea multe fitze. Chiar si azi la pranz l-am pus in pat si a adormit singur dupa ce s-a jucat nitel. Sunt convinsa ca o sa mai faca figuri, dar macar stiu ca se poate si asa.
Edit ca acum am citit de Vladut al Irinei si m-am tavalit de ras
Matei nu musca. Inca.
Si am uitat sa specific ca si noi avem un lighean rosu printre preferatele de joaca.
Ruxandra, mama de Matei (13 sep. 2005)