Sezatoarea canadiana (52)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Podeanu spune:

[quote]Originally posted by ange

arturici,am citit pe quebec.ro ca de anul asta e valabil permisul din ro. Nu e nevoie sa dai din nou examen.te-ai interesat?
sper sa nu vorbesc prostii

De la 1 iunie 2006 recunosc doar vechimea avuta in Ro, carnetul era si inainte recunoscut dar tot dadeai examen teoretic si practic ptr preschimbare. Diferenta e ca inainte aveai 0 luni de experienta dupa ce iti preschimbi carnetul, acum ai vechimea din Ro.

Dana si gemenii
Voiculestii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

mda.am vorbit prostii
am citit pe diagonala...
dar daca intra Ro. in Europa nu se vor recunoaste permisele automat ca oricarui cetatean din Comunitate?
ma car la latino.
o seara buna.


"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

denisam , da=mi voie sa te abordez prima ,pt ca ma uitam pe pozele tale si ma tot gandesc ca noi ne cunoastem , si eu m-am nascut in Rm Valcea si am stat pe acolo vreo 14 ani...o sa imi pun la contributie neuronul de gravida ce il mai am ...sa vad daca fac conexiuni de unde si cum te cunosc, sper ca nu dau cu bata in balta....dar sigur din Rm Valcea.
ai o fetita foarte simpatica si vesela!!!!


Ktrinel si Ana Julia 34sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Melody spune:

quote:
Originally posted by ange

mda.am vorbit prostii
am citit pe diagonala...
dar daca intra Ro. in Europa nu se vor recunoaste permisele automat ca oricarui cetatean din Comunitate?
ma car la latino.
o seara buna.


"nimeni nu moare virgin.viata i-o trage fiecaruia cel putin odata."

foto
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=12366" target="_blank">povestea Maiei
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=16811" target="_blank">povestea lui Robert





ange, dar eu stiu ca si aici sunt valabile permisele romanesti, dar numai 3 luni. Iar in Europa, stiu de la sora mea, care e in Italia de vreo 10 ani ca a fost valabil 1 an. Mai misto am auzit ca a fost pt un prieten de-al sotului care e in NY si care a zis ca doar si p-a schimbat, nu a dat nici un examen.


Annie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ktrinel spune:

Ana Stroe, din experienta mea, as zice sa incerci gentil cu niste sugestii...si daca nu merge, las=o balta, ca aici nu prea schimbi pe nimeni din ale lui...ba dimpotriva, iti faci si dusmani...
stiu ca e greu, si eu am trecut prin faze din astea, noroc ca acum intrerup un pic pt maternitate, dar e mai important sa iti faci un pic de istorie pe acolo...of , cat de mult de dorim un job cand ajungem aici, si apoi cat il mai injuram...asta datorita prea-bunei noastre cresteri care ne spune ca "la masa nu vorbim"...etc.

multa rabdare si putere iti doresc!


Ktrinel si Ana Julia 34sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Arturicii, unde sint intrebarile online pentru examenul auto? Ca parca m-as apuca si eu, ca ma tot uit la masina in parcare si eu ma car cu carut, bagaje si doi plozi pe metrou si prin autobuze. Mi-am facut rost de carte, o citesc, fac intrebarile si ma duc... dar nu stiu unde. Cum pot si unde sa ma inscriu pentru examenul teoretic? Eu nu am condus niciodata, deci trebuie sa iau teoreticul, apoi sa ma invete un pic Octav si in primvara mi-as lua ore de condus. E greu? Ca mie mi se pare imposibil, nu ma vad la volan si gata!

Eu am fost astazi la banca si am deschis cont pentru studiile fetelor. Mi-a facut profilul de investitor, mi-a iesit ca sint conservatoare, asa ca nu am ales nici sa-i tin fara nici o investitie (ca as pierde din cauza inflatiei), dar nici nu am avut curaj sa aleg ceva indraznet. Asa ca, am ales ca o parte sa ramina stabila si alta sa fie investita pe termen lung in companii sigure (mai exact in fonduri mutuale). Mie nu mi-a spus nimic despre cei 30%, tot procentul de 20 pe care l-am vazut peste tot in brosuri si pliante e valabil (cel putin pentru tipul cu care am vorbit). Pentru cele care sint de meserie, are logica ce am spus, stiti despre ce vorbesc? Daca da, am facut bine? Ei, cu asta am rezolvat, deocamdata am trecut minimul lunar, adica 50 de copil, sa vedem, poate reusim sa ajungem la un moment dat sa le punem toata alocatia, asa ar fi corect (macar). Acum, trebuie sa ma ocup de testament si de asigurari. Tipul de la banca mi-a spus sa ma duc direct la un notar si acolo rezolv tot. Ne spune acesta ce avem de facut si cum, contra unei sume de 2-3 sute de dolari. Sfatul lui este sa nu ma duc la avocat, e mai sigura calea notariala. Eu va spun ce am aflat din prima sursa, ca nu stiu daca a avut dreptate sau nu. Apoi mi-a dat un pliant cu asiguratori, mi-a spus ca si banca (Royal Bank) are asigurare buna si sigura, trebuie sa hotarasc la cine ma duc (va spuneam ca as prefera o singura companie, ca sa pun mai multe griji in una, unde sa ne asiguram pentru tot). Astept in continuare sfaturi legate de testament si asigurari. Cel mai mult mi-ar placea sa primesc o adresa si un nume (recomandate de voi , deci sigure) si sa ma duc acolo si sa rezolv tot. Ca asa, sa o iau eu de la A la Z... si sa caut si pina la urma sa aleg ceva prost, cum se intimpla in necunostinta de cauza, e si greu si riscant si mai pierd si timp.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 – www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 – www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 – www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">FILMULETE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

arturicii - examenul teoretic are trei sectiuni:
1 cu 16 intrebari din care trebuie sa faci 12(theoretique specialisation-classe 5)
2-a cu 32 intrebari din care trebuie sa faci 24(signalisation)
3a cu 16 intrebari din care trebuie sa faci 12(code de la securite routiere)

Parere personala - intrebarile care se afla pe net mie mi se par insuficiente pentru a lua examenul din prima, cel putin eu nu am reusit.
Exista un CD cu multe teste care este cel mai semnificativ si care zic eu ajuta tare mult.
Dupa examenul teoretic te poti programa pentru examenul practic.

Nelia - adresa unde poti vedea intrebarile

http://www.saaq.gouv.qc.ca si acolo selectezi "permis de conduire" si cauti testele.
Bafta multa.
Eu tocmai am scapat de examenul teoretic si acum iau cateva ore sa ma obisnuiesc cu masina automata.Pentru mine este simplu pentru ca am mai condus si acasa vreo 3 ani si ceva si in plus, imi place.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

Hello,

am fost si noi in parc, apoi Arturicii au transformat baia in piscina, au mancat mamaliga (ce bine ca s-a inventat si pe aici malaiul ca de nu ma apucam sa import; Arturicii adora mamaliga) si acum s-au culcat.

Cu carnetul asa e, se recunoaste vechimea; asta e super si ptr carnet ca il voi primi pe cel final si pentru asigurarea auto pentru ca altfel ar fost mai mare.
Eu am vechime 10 ani de carnet si tot atatia de condus zilnic.

Sper sa fie ok cu carnetul si sa nu trebuiasca sa repet. Dar om vedea.

bebitzu
Unde gasesc acel CD? Maine merg sa il iau!
Sper sa il gasesc in engleza. Chiar, la examen te-a intrebat in ce liba vrei sa il dai? E scris sau computer?
Tu te-ai programat pentru cel practic? Daca da, cat dureaza de la programare la examen? Poti da oare examenul cu masina personala?

Nelia
Carti trebuie sa ai doua (cel putin asa zic ei). Le gasesti pe site-ul lor, cel dat de bebitzu. Daca iti trebuie, dupa ce termin cu ele ti le pot da si eu pe ale mele (adica cea care nu o ai) dar sunt in engleza.

Oricum, cu inscrierea nu e chiar de azi pe maine; la mine intervalul dintre inscriere si examenul teoretic a fost de 7 sapt.

Ore ma batea gandul sa imi iau cateva dar ma mai gandesc.

O seara frumoasa,

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

nelia, daca n-ai condus niciodata te sfatuiesc sa nu incepi iarna, adica atunci cand ninge, chiar daca cu sotul tau alaturi, masina este mai greu de stapanit si o sa-ti para mai dificil condusul decat este in realitate. Iti spun din proprie experienta, si mie imi era teama de condus, si nu ma vedeam in veci sa conduc, chiar si dupa obtinerea permisului, acum insa iti pot spune ca nu este imposibil si nici prea greu nu este, iti trebuie doar putin curaj si un profesor bun in prealabil.

arturicii, CD se gaseste la orice sediul SAAQ, examenul este pe calculator, intrebarile sunt cele de pe CD. Examenul se da la alegerea candidatului, in engleza sau franceza. Cat depre data ptr ex practic, daca suni des la ei ai sanse sa gasesti f repede, sunt multi care renunta sau amana examenul si trebuie sa o faca cu 24 sau 48 h inanintea examenului. Succes !




Noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebitzu spune:

arturicii, CD-ul se gaseste la "prieteni", nu cred ca este de vanzare, sau poate da, nu stiu.
eu il am in franceza si l-am primit de la o colega de scoala.
examenul il dai in ce limba preferi - engleza sau franceza, este alegerea ta.
examenul practic il poti da fie cu masina ta, fie cu cea a instructorului (in cazul in care o sa iei ore si vrei sa vina la examen, fie cu masina inchirita de la ei.il poti da imediat dupa ce ai luat teoreticul, in functie de locurile disponibile.
eu am dat examenul in Longueuil si prima varianta de examen practic a fost a doua zi sau pentru 2 noiembrie.cum nu luasem nici o ora aici si nemaiconducand de 2 ani, am preferat sa aleg 2 noiembrie.
am inteles insa ca tu deja conduci, deci ai putea alege data cea mai apropiata pe care o vor indica cei de acolo.
legat de CD, este bine sa il ai.incearca sa intrebi la prieteni, cunostinte, trebuie cineva sa stie.inscrierea se poate face prin telefon in ambele cazuri.
bafta multa.

PS editez - am uitat sa-ti spun ca examenul este pe computer.


Nelia, spuneai ca ai deschis cont pentru studii pentru fetele tale.La banca ti-au cerut sa ai NAS pentru ele?
Am incercat si noi cand am venit aici, la BMO, insa neavand cardul pentru Mihnea am renuntat in acel moment, si,in plus, ni se cerea sa depunem pentru inceput 500cad.Asa a fost si la tine?
La ce banca ai fost?



Mergi la inceput