The best of aug-sept-oct 2004 (121)

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Buna fetelor!

In primul rand multi si multa sanatate puilor bolnaviori!

Cristia imi pare rau de Andrei ....scumpul de el!Probabil are otita....fugi la medic!

Eliana superba burtica ta! Si pozele cu fratiorii din ea sunt super!

Mai fetelor nu va mai stresati ca nu vorbesc copii!Au vreme o viata intreaga sa tot vorbeasca.....frate-meu a inceput sa vb la 3 ani(pana atunci nimik de inteles...) si a inceput sa vb corect!
Alesio vb de mult, dar nici acum nu zice R....degeaba are "antrenament"....

Am vb zilele trecute cu ANDORA care va pupa pe toate si nu mai apuca sa intre sa posteze din cauza de lipsa de timp....

Pupici!

Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Dragi mamici,

sper sa ma primiti si pe mine in grupul vostru vesel si istet. Puiul meu e nascut pe 27 oct 2004, in Bucuresti. Acum asteptam al doilea bb, o fetita pe la inceputul lui feb 2007.

Va citesc de o buna bucata de vreme, dar din lipsa de timp si de initiativa n-am intrat printre voi. O greseala pe care incerc sa o repar.

Dar am gasit atat de multe lucruri utile si interesante in ceeea ce scrieti, ca trebuie cel putin sa va multumesc.

Eu deocamdata nu lucrez, desi incercam sa punem pe roate o mica afacere. Insa timpul petrecut cu cupilul predomina, iar burtica in crestere genereaza scaderea eficientei personale, asa ca n-am facut mare lucru. Sotul lucreaza si are destul de putin timp liber, in conditiile in care ceea ce vrem sa facem se bazeaza destul de mult pe el cel putin la inceput. Iar peste vreo 2-3 luni eu o sa dispar din peisaj pt alaptat etc.

Pe piticul meu (ca asta e subiectul principal) ar trebui sa-l duc la gradi (aici ii zice nursery) vreo 2 jumatati de zile in perspectiva bb2, ca sa aiba parte de program si activitati corespunzatoare varstei lui cand mami trebuie sa aiba grija de cea mica. Ma gandeam sa incep din ianuarie, dar citind despre toti mucii pe care puii vostri ii colecteaza la inceput -- cred ca o sa-l duc mai devreme, ca poate ii trec cat de cat pana vine pitica. Ma gandesc ca aici mediul de gradi e in general mai bine igienizat decat in Ro (mai ales daca faci cercetari suficiente inainte de a-l duce), fiindca gradi sunt mici si controlate f des de OFSTED -- serviciul de control al guvernului. Gradi se platesc, adica sunt toate particulare, iar de la 3 ani in sus guvernul restituie o parte din banii de taxa. El abia asteapta sa mearga la gradi, fiindca e extrem de sociabil si-i place tare sa fie cu multi copii. N-o sa am in nici un caz parte de lacrimi si regrete -- asta e cert.

Nici el nu vorbeste -- intelege si romana si engleza, dar spune cel mult 10 cuvinte dintre care numai "nu" si "gata" din initiativa personala, restul daca insisti... Din cand in cand mai scoate cate unul nou, dar nu-l intereseaza sa-l "pastreze", cu tot ajutorul nostru. Are in schimb unsistem elaborat de comunicare, bazat pe mimica si gesturi -- unele haioase foc. Nu ma ingrijorez, fiindca altminteri vad clar ca ii merge mintea struna. Construieste, deseneaza (tine creionul corect deja, chiar daca coloreaza mai mult la intamplare), isi da drumul la TV si CD, face circuite de cale ferata (celebrele BRIO de lemn), mananca singur- pana se plictiseste dupa care ii termin eu masa dandu-i in gura ce ramane (dar nu ramane mult), e remarcabil de indemanatec si cu spirit de observatie (face niste legaturi de nu-mi vine sa cred) -- asa ca mi-e clar ca n-am de ce sa ma stresez.

Va sarut ca tocmai se trezeste. Promit sa pun linkul cu pozici cat mai curand.

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bozo spune:

Herra, nu stiu ce e aia. cumva chestia aia care se leaga la aspirator?? Tudor nu suporta nici pompa de la Nuk .... Mai am o pompitza la care trebuie sa trag eu cu gura la un capat, dar nu sta de nici un fel, si nu pot sa il tin.

Belle Vue, bine ai venit! Sarcina usoara in continuare. Despre gradi sa stii ca indiferent de cat e de curata grainitza, copii tot se imbolvavesc si isi dau unul altuia. Si aici sunt gradinitzele tip top, dar copii sunt mai tot timpul bolnavi, mai ales in sezonul rece.

Aveti dreptate cu vorbitul! Si mama a scos primul cuvant la 3 ani si de atunci nu s-a mai oprit. Dar desi il vad cat ii merge mintea cand vad copii mult mai mici decat el ca vorbesc in propozitii, ma complexez total.

Cristia, ce face Andrei?

Am inceput mesajul asta acum un sfert de ora, si nu ma lasa deloc sa il termin, am si uitat ce vroiam sa spun..

Pupici

http://photos.yahoo.com/turcanlaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

salut la toata luma!

eu raportez azi un copil sclifosit si ticalos din cale-afara!!Acuma o parte din vina o are statu o saptamana acasa bolnavior cu bunica, plictiseala cat cuprinde si dorul dupa copii de la cresa....
Vin de la munca si soacra imi lauda copilul ca a fost fff cuminte, au invatat si cateva poezioare si cantecele, si imediat ce iese soacra il apuca pe Stefan batzurile si istericalele din te miri ce...si eu ma simt vinovata ca stau destul de multa vreme pe la munci si nu pe langa el...execut orice dorinta a ticalosului ...acu de dimineatza ma tot gandesc cum sa fac sa o scot la capat cu el pentru ca si eu si tati simtim ca ne cam depaseste....

Si ca sa intelegeti pe deplin sa va povestesc cum a decurs noaptea trecuta.Ieri mi-l lauda soacra ca ce bine a mancat la amiaza, de cina i-am pregatit mamaligutza cu branza de vaci si o banana, a baut lapticul pe la 9 si sa culcat, toate bune.Cu autobusul, cu camionul, cu babu, catelul, ato si iaia toti gramada in patutz ca altfel nu se poate!!!Ca urla de mama focului de zici ca-l bat sau cine stie ce ...
Bun...la 11 noaptea se scoala frate ca doar sa batut de autobus, va rog sa ma credeti ca nu am reusit sa i le culeg de pe langa el ca sa trezit si a mormait ca le vrea inapoi...bun, sa trezit, si a inceput sa miaune"aduce mami titu meu!!!" eu il intreb frumos, da nu ai vrea un pic de apa?el nu si nu ca vrea titu...si ma ridic, aduc lapte, o sticla plina ochi, imi zic in gand poate io fi foame...il bea si adoarme la loc, ei da pe la 1 noaptea din nou..."aduce mamii titu meuuu!" .Am incercat sa-l fac sa doarma la loc, i-am adus canita cu un pic de apa, asta la infuriat si mai tare...nu ca el vrea titu si nu apa si nu ceiuc ca tituuu!!! si urla si plange cu o asa jale de zici ca na mancat de zile intregi si ca e muritor de foame!I-am spus ca nu avem lapte ca sa terminat si maine dimineatza la prima ora mergem sa cumparam altul! stiti ce mi-a zis? cica "ia buza pe tine si dute la magazin si pumpaa titu meu!!!ACUMA!" auzi la el...ii spun ca e noapte ca nu pot acuma el nu si nu si urla dupa titu...bine, zic, da ramai singur in casa?pana aduc eu titu?el ca da, sta singul.si dau sa ies din camera nervoasa...el striga dupa mine"ia si buza mami!!nu in pigeamale!!" vai de mine...si eu iau si bluza, ma duc in bucatarie si deschid geamul la ora 1 noaptea si fumez 2 tigari....liniste...nu se aude nimic!imi zic in gand o fi adormit!am stat 10 minute, am fost si pe la baie, nimic, liniste!Ei da cand intru eu tip-til in camera...se ridica fetelor in genunchi si iara"ai adus mami titu meu????" vai...sa-l mananc nu alta!!!binenteles ca na mai fost chip sa scap de el...macar de nu aveam lapte in casa stiam o treaba...si i-am adus a 3-a sticla....
dimineatza la 4 a mai cerut una...si pe la 8 sa trezit strigand dupa mine "mami is pisat!" (asa cu pisat a invatat de la soacra cred...)ca eu nu l-am mai auzit sa zica asa si cica sa-i dau alta bluza ca era ud fleasca pana la gat.....
no spuneti fetelor???
si acu intrebarea mea:
voi ati impus reguli??
va pup si va doresc we placut si scuzati daca m-am intins prea mult la povesti!!!

Ana, mamica lui Stefan de 2 ani si....

ne jucam de-a cresa
ne jucam de-a pompierii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

A propos de somnul conditionat de ceva, pe Vlad era sa-l scap, pe ne-simtite, in directia dependentei de televizor. Saptamana trecuta mi-a spus bona, in treacat, ca dimineata a fugit la tv in loc sa stea sa manance, si ca i-a dat sa manance in camera lui – unde este si televizor…

Pana acum, seara, dupa baie, mergeam cu el in dormitor; el se intindea, cu fundul in sus, si adormea, in timp ce eu ma uitam la tv; de fapt mai si citeam, dar era si tv-ul deschis.

Ca sa ma trezesc in ultimele seri ca nu se mai culca Vladu’ meu, ci se reazama de perna, asa cum ne vede pe noi; si adoarme cu ochii in televizor; de cele mai multe ori mai face si scandal daca schimb de la desene animate.

Intamplarea a facut ca fetele de la alt subiect sa vorbeasca despre tulburari de somn; printer care pavor-ul nocturn (trezirea cu tipete si stare de panica, noaptea); care poate fi provocat si despre folosirea excesiva a televizorului si calculatorului; ca sip e scaunul de la calculator se cocoata, se joaca cu manutele pe tastatura si sta cu ochii in monitor.

Asa ca am introdus noi reguli: la pranz si seara ne retragem in dormitor, dar tv-ul ramane inchis (cel putin pana adoarme Vlad ).

Nu stiu cum sa fac dimineata; ca eu plec la servici si el sta foarte cuminte la desene – dupa cum spune bona incantata – pana il cheama la masa; sau mai nou si in timpul mesei; si cine stie cat il mai lasa si ziua…

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad

un minut din timpul vostru inseamna o VIATA pentru ei !!! nu UITATI forumul umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

Ana la noi e asa cu "pinde becu" adica sa aprind becul sau cu desene noaptea asta vrea ea, am ras de intamplarea voastra. La fel ca tine uneori sunt nervoasa,dar cand o aud ce perle scoate ma ia rasul de nu mai pot.

Herra la noi e dependenta deja din cauza lui tati ca ce zice fata e lege pt tati. Asa ca isi da singura drumul la DVD se uita sa vada daca e sigur bagat Tom si Jerry dupa care ii da drumul. Prima data nu mi-a venit sa cred si la calc. bijutereste nu stiu unde o sa ajungem cu ea.

Naty dragute intrebari cunoastem si cine vine mai adaug eu orice ma apuc sa fac prin casa ma intreba "mami cine vine" de vreo 10 ori pana ii raspun ......frumos .

Maine ne ducem si noi la circ ca azi cand am iesit in parc acolo era plin de copii, poate o sa ii placa cine stie.

Danina Diana - strengarita familiei
Poze 2006DIDIUTZA
PETRECERE PAULA DIANA 1 ANISOR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danina spune:

quote:
Originally posted by danina

Ana la noi e asa cu "pinde becu" adica sa aprind becul sau cu desene noaptea asta vrea ea, am ras de intamplarea voastra. La fel ca tine uneori sunt nervoasa,dar cand o aud ce perle scoate ma ia rasul de nu mai pot.

Herra la noi e dependenta deja din cauza lui tati ca ce zice fata e lege pt tati. Asa ca isi da singura drumul la DVD se uita sa vada daca e sigur bagat Tom si Jerry dupa care ii da drumul. Prima data nu mi-a venit sa cred si la calc. bijutereste nu stiu unde o sa ajungem cu ea.

Naty dragute intrebari cunoastem si cine vine mai adaug eu orice ma apuc sa fac prin casa ma intreba "mami cine vine" de vreo 10 ori pana ii raspun ......frumos .

Maine ne ducem si noi la circ, azi cand am iesit in parc la Circ fiind locul nostru de plimbareala am vazut ca era plin de copii, poate o sa ii placa cine stie.

Poze 2006DIDIUTZA

Poze 2006DIDIUTZA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRISMIR spune:

ANA tare faza cu Stefanel...ce sa zic, noi radem dar cred ca pe tine te-au cam luat cu nervi...cunosc sentimentul...al meu nu se trezeste noaptea dar are fixuri din astea ziua...mai daca nu-i fac ce vrea el se tranteste si tipa...il amenint ca plec,ca si tine,m-a amuzat,il ignor,si el zice"da",adica ca pot sa plec...si asteapta sa ies pe usa ca el tot cum vrea face...la mancat e de ceva timp jale,nu prea vrea sa pape ,cu chiu cu vai jumate de castron,ufffffff,si imi aduc aminte ce bine si fara probleme manca la un 1 an,hehehe,ce vremuri

Sa nu va zic fetelor ca mai nou face crize la imbracat/dezbracat...uf,de 3 zile mor de nervi ca seara nu vrea sa-si ia pijamaua...si ce urla!!!!...l-am si plesnit ieri seara ca m-a scos din sarite...ei,si ce...el urla si mai tare si dadea si cu picioarele...sper sa treaca fazele astea ca ma duce la nebuni

A,si ar mai fi ceva...mai,de cateva zile nu ma mai asculta,vorbesc cu el si in parc si ma ignora...in casa face numai ce vrea si daca nu il las cum vrea el urla si vine sa dea cu palma in mine

Voi aveti asemenea probleme?...pare a fi personalitatea lui foarte puternica ...e foarte incapatanat,dar totusi nu-l pot lasa cum vrea numai el...ANA exact asa simt si eu ca ma depaseste

Clar,si eu impun REGULI,asa m-i se pare corect,ca altfel ni se urca in cap...problema este ca uneori nu mai stiu cum sa-l fac sa respecte regulile,de atata incapatanare

Din punctul de vedere al tv-ului noi suntem ok,lui nu-i place prea mult..eu chiar sunt indignata ca nu sta si el locului sa se uite macar cat am treaba,sau fac mancare...o,nu,la noi se sare de pe paturi si fotolii,sau orice cutie gaseste in casa...se coloreaza mai nou,sa se joace cu trenurile,dar si mami sa fie prin zona...si ii place sa cante cu mami,sau sa stea in picioarele mele la bucatarie

BELLE VUE bine ai venit prientre noi! si sa ai o sarcina si o nastere usoare!

No fetelor m-am cam intins si eu,dar vroiam de ceva vreme sa va povestesc de-ale noastre,acum am vazut ca si voi aveti diverse probleme din astea!!

si sanatate la toata lumea!

Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgiana.david spune:

La Multi Ani si de la noi sarbatoritelor Mina si Ana! Imi pare rau ca asa de tarziu vin cu urarile dar de cand cu serviciul tot mai rar reusesc sa va citesc mesajele si tare mi-e dor de voi.

Pufy am reusit sa vad pozele, super tari barbatii tai!

Eliana arati super iar burtica e minunata. Sanatate si sa ai grija de voi!

Noi suntem bine, nu ne putem lauda nici cu vorbitul si nici cu statul pe olita. Deja m-am resemnat cu ideea ca o sa cumparam pamparsi pana mergem la scoala.
De vorbit....Dami stie destul de multe cuvinte dar nu face propozitii. In schimb la nazbatii este de neintrecut.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salutare

Multumesc de urari, Georgiana. Despre facut propozitii...fruntea sus! Asa ziceam si eu de Vizigot ca vai vai stie asa multe cuvinte si le zice cand vrea el. Si azi dim ce credeti? Se trezeste, se da jos din pat (caci din motive de parinti varza de oboseala "am uitat" sa mutam cupilu in patutul lui si am dormit la comun in patu mare) si numa ce il aud pe copil zicand:"Mami, a cazut pe'na asta jos din pat!". Remarcati va rog ca numa pe r nu l-a zis in rest a zis tot. Am ramas ...perna de uimire si io si tati. Na, sa ma mai plang al'dat!

Andreea, am incercat metoda cu a repeta intrebarea pusa de el si am fost pusa la punct: "Matei inteaba, Mami zice!"......

Crismir: crizele ca nu vrea sa se imbrace eu le-am lecuit altfel. Am realizat la un moment dat ca daca ii ofer doua optiuni (vrei pijamaua verde sau pe aia albastra?) in loc de una (hai sa te imbrac cu asta albastra) copilu uita ca ar putea refuza, i se comuta atentia catre a alege una dintre ele. Din acest motiv dimineata la noi e ca la nebuni. Tati incearca sa il imbrace. Cand sesizez stari tensionate rasar si io de pe unde sunt si le rezolv: umflu din dulap niste blugi la intamplare si il intreb repede ii vrei pe astia sau pe astia. La viteza Matei opteaza tocmai pentru aia cu care chiar voia tati sa il imbrace si s-a dezamorsat conflictul. Bine, chestia asta se poate repeta de 2-3 ori pana e gata imbracat, ceea ce nu prea mai e amuzant dar macar nu se lasa cu urlete.

In alta ordine de idei (ca tot m-am pus pe povestit..) io-s cam denaturata si exploatez cupilu...dar il pun sa faca numa ce ii place... Ieri luasem rufele de pe balcon cam in viteza si erau gramada pe canapea. L-am pus pe el sa le sorteze: ale lu mami, ale lu tati si ale lu Matei. In general se descurca cu o eroare de 2-3 sosete gresite pe ici colo. La un moment dat gaseste un sutien si mi-l arata: a lu mami. Eu zic da, a lu mami. El: "pui la tzitza!". Ma abtin sa ma umfle rasu si incuviintez, da asa e. Dupa aia gaseste niste chiloti. Confirmam ca sunt ai lu mami. Dupa care el:"pui la tzitza". Nu am de lucru si zic: nu, nu la tzitza. Sta copilu, se gandeste, ii suceste, ii invarteste si se prinde:"Matei stie, pui la putza!". Din ciclul copiii spun lucruri traznite......

La capitolul victorii personale: l-am invatat sa sufle nasul. Numa ca il sufla FARA batista la nas. Mai intai scoate sarguincios lumanarelele la vedere si dupa aia le stergem. Bun si asa, ce sa mai comentez. Macar nu il mai aud cum isi trage nasu pana in creeeri.

Mai nasol e ca nu vrea sa faca baie. DELOC. Abia ma lasa sa il spal nitel la chiuveta. Cred ca am cel mai jegos cupil din cartier. Aseara a reusit soacra-mea sa il convinga sa intre in cada dar dupa o ora de munca de lamurire. Pai io ce ma fac de maine, ca nu pot in fiecare seara sa muncesc o ora sa intre el 10 min in cada. Of. Help, fac cinste pentru o idee de convins nebunu sa faca baie.....

Gata, am venit la birou sa lucrez nitel, asa ca va pup dulce si poate mai revin.

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput