The best of aug-sept-oct 2004 (121)

Raspunsuri - Pagina 24

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns belle_vue spune:

Eu sunt destul de norocoasa, am rareori probleme de incapatanare si reactii adverse. Mai are preferinte la imbracat, dar in general sunt rezonabile si nu prea am de ce sa-l refuz. De mancat mananca bine si foarte variat. Legumele si fructele sunt, slava Domnului, preferate.

Facutul la olita nu e inca in program, sta pe olita si se uita pe carti cu poze sau deseneaza -- dar de facut in ea nici gand. Cum il iau de acolo, face in scutec. Mai astept, ca pe aici oricum ideea generala e sa-i inveti la olita de pe la 2,5 ani... Ziceam ca poate scapam de scutece inainte de bb2, dar nu prea cred ca sunt sanse... Asta e -- la vara.

De regula, daca are un program activ, doarme dupa-amiaza vreo 2 ore si noaptea 10-11. In ultima vreme vad ca a inceput sa-si scoata somnul de zi, dar il culc mai devreme seara si e ok. Nu vreau sa insist inutil. (Azi a alergat mai mult prin parc si s-a catarat pe climbing frames etc. si acum doarme.)

Asteptam cu interes ultimul set de maselute, sperand sa apara inainte de nasterea fetitei... Au inceput sa se miste, a avut in vreo doua randuri dureri si un pic de febra si se vad sub gingie (ma uit atent cand rade). Puii vostri au dobandit ultimele maselute?

Mai are si zile proaste, acum vreo saptamana desi era tare obosit s-a incapatanat sa nu doarma dupa amiaza si a fost miorlait si agitat toata ziua, nimic nu era cum trebuie si totul il deranja, ceea ce a insemnat o doza masiva de strigate si chiraieli de tot felul, aruncat cu jucarii etc., etc. S-a auto-stresat in asa masura ca masa de seara (ciorba radauteana in care eu pun si ficat si pe care de regula o mananca foarte bine + laptele) a vomat-o aproape imediat dupa ce a mancat-o. Pacat de munca de hranire... L-am dus in pat pe la 7 si a cazut lat in zece secunde. L-am trezit eu pe la 10 sa-i dau niste lapte (desi el nu mai bea lapte noaptea de la 10 luni), fiindca ma gandeam ca o sa se trezeasca de foame mai cere dimineata si am vrut sa evit... A tinut figura, s-a trezit a doua zi pe la opt in dispozitie buna.

Pun poze mai noi si pun linkul ceva mai tarziu.

Mami de Theodor (27.10.2004) si Bebe din burtica (DPN 5 feb 2007)

Those who can't laugh at themselves leave the job to others

Mergi la inceput

Poze:

http://pg.photos.yahoo.com/ph/sd_london/album?.dir=/ae7cscd

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Salutare fetelor!

Belle_vue bine ai venit printre noi!Frumoase pozele cu voi!

Maselutze: inca nu au iesit....dar nu mai e mult pana sa apara cele de jos ca le simt la deget....

Crize: si al meu face la greu.....asta e perioada lor si nu prea avem ce face decat sa le ignoram(cand se poate) si sa asteptam sa treaca....(oare cand o veni si clipa aia????ca eu deja nu mai poooooooooooot!)
Deci rabdare fetelor!!!!

Pupici!

Ioana de Alesio Andrei(08.10.2004)&Nicolas Mihai(17.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

ziua buna!
Multumim de urari de sanatate! . Cred ca si-au facut efectul pentru ca Andrei e un pic mai bine acum.Mucos si cu tuse dar macar am scapat de febra si de dureri de urechi - am chemat Vineri pediatrul acasa - se pare ca durerea de urechiusa a fost pasagera si ca nu avea in spate nici o otita Slava Domnului!Il voi mai tine o zi doua in casa pana-i mai trece tusea si apoi me mobilizez sa-l tin sanatos macar o luna.
Ana: te inteleg; nu dispera, ca mai toti au faze de-astea.Eu cred ca trebuie fixate reguli.Nu le-or respecta ei de la inceput dar le intra in cap ca nu pot face chiar tot ce vor.
Crize: si la noi.Eu am instaurat un "colt" oficial la care il duc cand face prostii (singur nu se duce).Partea buna e ca atunci cand face boacana zice "la colt"; partea proasta e ca rade cand il duc si cat sta acolo (pret de maximum un minut).Recunosc ca au fost momente cand m-a scos rau din pepeni si l-am troscanit.A urlat la greu si m-a parat la toata lumea ("a batut mama").Cateodata are efect daca-i spun ca m-am suparat, imi pun mainile la ochi si nu mai vorbesc cu el ceva vreme.Atunci vine la mine si-mi zice cu ochi mari de ingeras "iata-ma" (iarta-ma). De o vreme, la acest iarta-ma, adauga si un "nu ma fac" care are mare efect la mine.Desi imi ia mult timp si-mi solicita rabdarea il las pe el sa-si aleaga hainutzele.Ma distreaza ca in fiece dimineata se duce la sertarasul cu sosete si-si alege singur (dureaza muuult, si ma intreaba de o suta de ori: care sosete mama?; indiferent de raspunsul meu tot ce vrea el alege).Cu restu hainelor, ca sa scap il imbrac cu ce vrea el (cand se poate) alteori ii pun in fata 2-3 optiuni si e f fericit sa aiba el ultimul cuvant (subscriu deci la ce zicea Mina)
Revenind la reguli: desi ma costa iar timp si rabdare il rog sa-si puna in fiecare dimineata pijamalele la loc. Se misca cu incetinitorul dar pana la urma se executa (de cele mai multe ori).Nu-l las sa manance decat in scaunul lui de masa.Insist (aici recunosc ca nu prea am deloc succes) sa-si stranga jucariile dupa ce termina joaca.
Belle Vue: bun venit si ma bucur tare sa ne intalnim si aici!
Sanatate piticilor bolnaviori!
Rabdare cu toanele pruncilor!
Pup,
Cristiana mama lui Andrei (29Sep04) si 29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Neata!

Belle Vue bine ai venit!

Herra sa sti ca se poate sa fie adevarata faza cu legatura dintre TV/calculator si crizele de plans noaptea.
Ioana mea pana acum o luna nu a avut voie la TV. Mai tragea cu ochiul ca nu-l puteam struni pe ta-su sa nu deschida televizorul. Dar nu statea mai mult de 1-2 minute (fiindca prindeam de veste si stingeam).
Cand a facut 2 ani am hotarat sa o las la desene. Pana aici mi-a fost. Acum e innebunita dupa "Tom si Jeii" si, mai mult, dupa casetele cu ea mica si cu "mami measa" (adica mami mireasa). Se uita dimineata in jur de jumate de ora la TV si seara cam la fel.
Uneori, cand suntem acasa la noi, unde avem TV si in dormitor se mai uita la un episod de desene inainte de culcare, dupa care imi zice "mami stinge desene".
Calculator nu avem acasa deci faza asta o sarim.
Poate ca nu e mult cat sta la TV dar de cand se uita SE TREZESTE NOAPTEA PLANGAND si vocifereza "nu, nu, nu, aleaga, nu fugi" si alte asemenea.
Sunt sigura ca are legatura cu TV-ul dar deja raul e facut, n-o mai pot opri sa se uite.

De vorbit, Ioana vorbeste din ce in ce mai mult, face propozitii de cate 5-6 cuvinte. Numai ca le stalceste.
Cele mai amuzante sunt cuvintele in care inlocuieste literele, de regula cele cu "p'.
EX: capul e "pac" - eu ii zic "mami, repeta dupa mine, cap" ea "pac" "nu, mami, nu pac, C-A-P" ea "pac"
La fel e "pocot" (compot), "papac" (capac), "popos" (prosop), "pipic" (pitic).

Raluca, mami de Ioana - Alexandra
casatoria civila, burtica si Dodolina piticuta pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
nanusha la 2 ani
nunta si luna de miere
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

si la noi "raul" cu tv-ul s-a produs tot din cauza lui taica-sau, care ar fi in stare sa-si instaleze tv si in baie.

Vlad nu se trezeste noapte vorbind - ar fi culmea, ca ziua - doar pe limba lui - in schimb a inceput sa sara in pat la noi in fiecare noapte; pana acum o saptamana lucrul asta se intampla doar ocazional...

"progresam", nu gluma...

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad

un minut din timpul vostru inseamna o VIATA pentru ei !!! nu UITATI forumul umanitar

Mergi la inceput

Mina e o victorie suflatul nasului!
Cu baita am avut si noi probleme la un moment dat. S-o fi speriat de ceva!
Noi am convins-o sa faca baie dandu-i un ursulet de burete pe care sa-l spele ea in timp ce noi (de fapt ta-su, asta e sigura lui sarcina) ii face baie. E tare fericita cand vine momentul baitei, isi ia singura "poposul" si pe "mo-mo" (ursul, mor-mor) si fuge la baie.
Iar cu spalatul pe cap am rezolvat-o lasand-o singura sa-si dea cu sampon.
Ioana e asa de incantata cand face ceva singura ...

Crismir si noi am avut probleme mari cu imbracatul. Le-am rezolvat la fel si cu spalatul pe cap - am invatat-o sa se imbrace singura. Sigur,a cum dureaza circa un sfert de ora un imbracat, dar fara tipete.
Deja stie sa-si scoata/puna bluzele pe cap (la maneci o ajut eu), reuseste sa-si vare cate o soseta (cam sucita), isi pune chiloteii si pantalonii, daca ii arat eu care-i fata.
Incaltarile si le pune singura de mult.

Am uitat sa va zic, mai nou Nana ma striga "mami", "mamico" sau "lauca", daca vrea ceva le zice pe toate in sir "maaami, mamicooo, lauuuca".

poze si mai noi
nanusha la 2 ani
nunta si luna de miere
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anuska spune:

quote:
Originally posted by cristia
anuska bun venit in grup! bafta la folosit olita sau wc..da' de ce crezi ca a renuntat brusc daca zici ca se obisnuise?

Bantuiam de mult p-aici, insa am insistat pt ca nu aparea si gandacelu' pe lista... Acum apare! Multumesc!
Habar n-am de ce a renuntat pt ca nu a cazut cu ea, nu am fortat-o at cand n-a vrut, n-a fost nici rece , asa ca nu avem decat sa reinvatam operatiunea ca altceva nu avem ce face....
Si mai avem o veste: ne mai creste o maseluta in partea dreapta jos!
Si noi avem damblale cu imbracatul si dezbracatul uneori, mai nou vrea sa se imbrace si sa se dezbrace singura.... Suntem in zodia lui "NU" si facem crize de personalitate cand nu primim ce vrem, da' mami are experinta si ne facem ca nu bagam de seama si apoi cand mai trece furtuna ii spun ca nu e frumos.... Ne mai sculam noaptea si de langa sora ei vine si se baga in pat langa mine si eu o duc inapoi.... Cere si ea pe la ore diferite 'apte, insa nu primeste decat cel mai devreme la 3.30-4, desi are nopti in care il cere mult mai tarziu sau deloc.....
Asta e! Ne facem noi mari!
Pupici la mamici si pitici!

Poze la intoarcerea cu Teo(bb2) acasa
De la botezul Teodorei
Din parcul Tineretului, dar si cu altii

Povestea nasterii Anei
Povestea nasterii Teodorei(bb2)

Mergi la inceput

Fetele, am cateva poze noi de aici.
Va rog sa priviti mai ales ce fata vrednica am
si
ce cocheta e - uitati-va la imaginea din oglinda

poze si mai noi
nanusha la 2 ani
nunta si luna de miere

Mergi la inceput

Multumesc de primire, dragi mamici!

Cristia, sanatate multa lui Andrei! La drept vorbind, pentru cineva care e la al doilea bb si deci a trecut deja prin experienta sarcinii si nasterii e mai interesant sa vorbeasca depsre puiul care exista, face una-alta, isi construieste in fiecare zi o relatie surprinzatoare cu lumea si-ti pune la incercare emotiile, rabdarea uneori -- dar te si rasplateste din plin in fiecare zi -- decat despre propria burtica in crestere, care e, la urma urmei, doar "potential". Se schimba perspectiva mult dupa ce nasti -- si eu zic ca intr-o directie buna. Mamicile astea de pui de 2 ani sunt mai mature si echilibrate, mai responsabile decat cele aflate in cursul primei sarcini -- care sunt ele insele de multe ori niste copii mari. Pline de farmec, nici vorba, dar in curs de auto-definire si auto-cunoastere -- asa cum am fost si noi cu ceva vreme in urma. E emotionanta apropierea si caldura sufleteasca (si asta cautam cu toatele aici), dar ea nu e mai mica aici, iar continutul intelectual si coerenta, sa zicem, sunt sporite la "mamici cu experienta"... Sper sa nu supar pe nimeni, eu sunt sociolog de formatie si am o "deformatie profesionala" pe directia teoriilor despre oameni.

Naty, ce fata frumoasa ai, sa-ti traiasca! Si ce de jucarii sunt si la voi... Eu reusesc sa-l conving pe Crocodici sa le pastreze la el in camera pe majoritatea, doar cand are cate una noua se joaca cu ea prin restul casei pana se plictiseste.

Mergi la inceput