The best of aug-sept-oct 2004 (121)

Raspunsuri - Pagina 22

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Naty spune:

Astept si eu cu interes raspunsuri la intrebarea lui Patrice.
Nu stiu daca Ioana vrae diversitate, dar eu cu siguranta m-am plictisit de eternele parcuri si alei de langa casa.
Mai nou, Ioana merge cu bona in alte parcuri, la Izvor, la Unirea, in Botanica.
Dar pentru weekend (cand suntem la noi, in Dr. Taberei) nu avem decat varianta Moghioros sau Favorit.

Raluca, mami de Ioana - Alexandra
casatoria civila, burtica si Dodolina piticuta pana la 8 luni, poze noi
poze si mai noi
nanusha la 2 ani
nunta si luna de miere
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Salut fetele!
daniella cocheti zici? am observat si eu dar cam tarziu; daca zici ca e fudul mai bine evita tunsul 0; cred ca merge si no 1.
anuska bun venit in grup! bafta la folosit olita sau wc..da' de ce crezi ca a renuntat brusc daca zici ca se obisnuise?

Fetelor sunt necajita rau si-mi vine sa dau cu bona de pamant; copilul meu e racit a nu stiu cata oara in trei luni (cred ca e sanatos max 2 saptamani la rand).De ieri a reinceput sa tuseasca si, noutate, se vaita de o urechiusa..Eu am observat si am atras atentia bonei ca-l imbraca nepotrivit cu vremea de afara - de cele mai multe ori prea gros si el transpira si cred ca de-aia raceste.Si ce ma enerveaza cumplit e ca neaga evidentza:adica eu ii arat clar ca copilu e lac de sudoare si ea zice nuuuu cum sa fie transpirat.Nu ar recunoaste ca a facut o greseala nici s-o tai.Are mandria ei de mama care a crescut 4 copii si le stie pe toate si n-o scot dintr-ale ei.Daca nu mi-ar fi frica ca Andrei ar suporta greu schimbarea bonei as da-o afara azi.Sunt suparata varza si mai grav e ca nu-mi pot reveni.Cred ca daca ii fac putin scandal o sa ma simt mai bine.Ce bine de copii ingrijiti de mamicile lor! Cred ca m-a injurat careva cu scrierile mele poetice ca prea am patit-o acum.Nu stiu de ce dar mie mi-e frica de otita ca de altceva.Of ca nu mai stiu ce sa fac; imi vine sa urlu in continuu.

Pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LiliaToma spune:

Salutare

Naty, bineinteles ca nu m-am suparat. Eu am mai spus, poate nu m-am exprimat bine ca e bine sa avem o balanta intre ambele( si cariera profesionala si cea de mama). Ca nu ne reuseste la fiecare, asta e altceva. Ca nu ne ies toate cum vrem noi.
Dar eu ma gandeam la Anne33, ca la un magazin poti angaja un vanzator, tu sa te ocupi de celelalte. Deci magazinul nu il lasi balta, dar nici nu stai acolo non-stop. Dar asta e o parere de la distanta, nestiind situatia ei. Asa ca nu vreau sa para ca dau sfaturi prea multe. Pana la urma fiecare stie cum e mai bine si face cum crede de cuviinta.

Desi Amelia vorbeste mult si de toate, nu vorbeste inca corect. Nu stie sa spuna "r", "l" si "sh". Parca astea sunt literele. Si desi mie mi se pare ca vorbeste bine, nu o inteleg toti.Vorbeste si ea repede ca si Nanusha, ca si ea seamana cu mami( mami a ei, nu a Nanushei )
Multa sanatate pentru cei bolnaviori: Vlad de Herra, Andrei de Cristia, Diana de Danina, Robert de Crismir si pentru toti ceilalti daca am scapat pe cineva.

Eliana, esti o graviduta tare frumoasa. Si ce emotionante sunt ecografiile! Hehe, o sa fie Elena protejata familiei. De fapt, lasa ca o sa fiti amandoua protejate, doar o sa fiti in minoritate, nu?

Patricia, noi am fost ieri la Teatrul Ion Creanga. Am vazut " Greierul si Furnica". Nu pot zice ca Ameliei i-a placut la nebunie. desi a durat doar 30 minute, mi-a spus de mai multe ori sa plecam. Dupa care o captiva cate ceva si tacea pe cateva momente. Poate si pentru ca ea nu merge si nu putea iesi cu copii la dans sau sa alerge pe acolo. Ea doar a batut din palme. Se pare ca cel mai mult a impresionat-o ca la urma Greierul le-a dat cate jumatate de mar. L-a mancat cu o pofta nebuna de zici ca nu a mai mancat mar in viata ei. Si imi spune clar ca ea mai vrea mar numai de la Greier.
Nu mi-a placut insa ca desi spectacolul este pentru copii pana in 3 ani, au fost si de 5-6. Si desi spectacolul a fost interactiv, cei mici nici nu reuseau sa priceapa intrebarea( culori, forme, legume, fructe, etc.) ca cei mai mari sareau cu raspunsul cu ajutorul si tot asa.
Nu stiu daca m-as incumeta sa o duc la spectacole mai lungi. Dar mai analizam. Ilinka cum a stat la circ? Sa ne spui neaparat si ce a facut la Tandarica.

Pupici la toata lumea

Lilia si Amelia(26.09.2004)

Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Salut

Nu va mai faceti griji cu vorbitul copiilor. Si mie mi se pare ca al meu progreseaza destul de greu. Sa vedeti ce frumos e cand il iau de la gradi, ca pana acasa imi tot povesteste ce a facut si io sa inteleg ioc.....ca zice pe limba lui. Dar fiecare copil are ritmul lui. Al meu nu vorbeste atat de clar cum (cred eu ca) ar trebui, insa ma ajuta la pus masa, e f ordonat (ba chiar cam obsesiv, se crizeaza daca nu-si pune lucrurile la loc) si da cu matura.
Cat despre activitati variate in fiecare zi am mare noroc cu gradinita. Cat despre we...sunt jenata sa marturisesc ca legumim in casa toti trei si nu prea iesim, doar poate la cumparaturi...insa pe Vizigot nu pare sa-l deranjeze, ii place cu mami si tati.
Si ca sa ma laud, fiul a constientizat in sfarsit ca mami are un nume si ma striga in gura mare prin casa "Maunaaaaaa" Pana acum mami era mami si gata, nu concepea ca sunt fata cuiva, sau sotia lui tati.

Cristiana, multumim de urari! Capu sus si pupam sa treaca raceala. Matei de cand a intrat la facultate nu a scapat de muci si tuse. Adevarat ca nu o da nici in mai rau, nu face febra, nu are nimic altceva, e super vioi. Am mare noroc cu doctoru gradinitei care e adeptul principiului auto imunizare. Ne-a zis clar ca pana nu se imunizeaza intre ei cu virusii nu ajungem la nici un sfarsit. Acu trag si io nadejde doar doar om scapa de muci..nu de alta dar s-a invatat la gradinita sa isi traga mucii si ma scoate din sarite cand il aud. Deh, nu invata numai bune....
De bona si imbracat copil: ai incercat metoda "il imbraci cu ce-ti las eu"? La inceputul perioadei in care a stat Nana cu Matei io asa am facut, pana m-am convins ca apreciaza asa cum trebuie cat de gros sa imbrace copilul.

Despe perioada cu dece-ul..cred ca si la noi se apropie. Dialog aseara intre mine si fiul inainte de a adormi. Ma intreaba de tati. e la serviciu vine mai tarziu ii raspund. Iar ma intreaba (cred ca asta e precursorul dece-ului, daca nu primeste un raspuns care sa-i convina repeta obsesiv intrebarea...). Iar ii zic ca tati e la serviciu si vine dupa ce adormim. Iar ma intreaba....respir adanc si, ca sa scap, ii zic ca tati e la serviciu si i s-a stricat masina, si acu o repara si vine repede. La care vizigotu se duce si imi aduce telefonu si zice : Mami, fonu tati cheama taxi vine Matei. S-a invatat panarama ca daca nu mergem la gradi cu masina lui tati mergem cu taxiul si pac, a dat solutia.

Cam atat despre noi, mie imi cad ochii in gura ca am stat azi noapte pana la 5 dimi sa termin un proiect. Acu o tai sa iau teroritu de la gradinita si trebe sa ne suportam reciproc pana vine tati sa se implice in educatia mostenitorului.

Va pup!

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
http://community.webshots.com/user/vizigotu
http://community.webshots.com/user/vizigotubaiatmare

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bozo spune:

Herra, l-ai descris pe Tudor!!! Si eu m-am complexat rau de tot... ce sa il compar cu bebei care spun poezii sau povesti!!! Educatoarele ma intreaba daca vorbeste bine romana, ca turuie toata ziua... dar el turuie pe bebelusheana. Macar face la olitza.. numai acasa.. ca la gradi mi-au spus ca nu il considera pregatit sa il lasa fara scutec, ca sunt prea multi de care trebuie sa aiba grija.

Apropo de muci!! De 2 luni Tudor e plin, cu tuse (mai mult sau mai putin). Acum cateva zile mi-a facut 40 de grade. Dureri toata noaptea si plansete. Se pare ca mucusorii aia s-au dus spre urechi si are infectie si la urechi. Si rosu in gat. Asa ca pentru prima data am trecut pe antibiotic. Si a stat acasa zilele astea, suspinand dupa iubita lui de la gradi. Doctorita mi-a spus ca trebuia sa ii pun picaturi in nas ca sa ii mai dizolve mucisorii, chiar daca nu avea nasul infundat. Cred ca trebuie sa ajung la orl-ist cu el, ca sforaie de rupe.

Elyanne, m-am tot gandit la tine, ca stiam ca pe 14 te duci la eco. Ma bucur mult pentru tine, sarcina usoara in continuare, si sa fi cumintica (sa te lase si Meme).

Mina, si Tudor vrea sa dea cu matura. M-a omorat cu matura, aspiratorul si mopul!!! De cand merge la gradi isi strange masa si duce farfuriile si paharele la bucatarie. Numa cu jucariile ma termina de nervi, ii place doar sa le arunce pe jos. Pe toate!!!

Pupici

http://photos.yahoo.com/turcanlaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bozo spune:

Cristia, la doctor cu el. Pe Tudor l-a luat dintr-o data peste noapte, nu pot sa iti spun ce a plans... si nu stiam ce sa ii fac.. pana mi-a trecut prin cap sa ii dau nurofen. Vedeam ca zice auaua, se freca la ureche, dar zicea cap. 2 ore a plans in continuu, si dupa 2 doze de calmante mi-a facut febra 40. Cu urechile nu e de gluma, plus ca e f dureros!

Apropo de tuns, sa stii ca si Tudor si-a jelit buclele asta vara cand l-am tuns (aproape) 0. Statea in fata oglinzii si bocea..

http://photos.yahoo.com/turcanlaura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea_si_Doru spune:

Sorry fetelor ca sunt pe fuga, dar vreau sa-i zic Minei ceva referitor la intrebarile interminabile.

Natalia zice o data o intrebare, eu ii zic raspunsul si ea iarasi repeta intrebarea... si atunci repet si eu intrebarea si ea zice exact raspunsul care i l-am zis eu la inceput... nu stiu daca ai inteles, incearca si ai sa vezi ca asa o sa faca si Teiu`. Sunt sigura, ca mi s-a intamplat de multe ori... hai sa-ti dau un exemplu :)

Natalia: Mama, uni-i(unde-i) Tina(nasha ei)?
Eu: Tina e acasa la ea
Natalia: Mama, uni-i Tina?
Eu: Acasa la ea
Natalia: Mama, uni-i Tina?
Eu: Unde-i Tina?
Natalia: Acata, a ea!

So... asta e...

Cu vorbitul zice tot ce zic si eu, dar nu zice literele: f,h,j,l,r,s,sh,v,x,w,y,z Na ca le-am zis pe toate care nu le stie :))

La q zice ochiu` :) (oq)

Si sa va dau o veste buna buna, de cand m-am plans la voi cu olita, am inceput antrenamentul si toata ziua cat stam in casa face singura singurica la oala, ori imi cere mie ori se aseaza ea direct, cand doarme si cand mergem afara are pampers, dar chiar si asa imi spune cand face pipi.
In fiecare dimineata ne trezim si avem un cantecel despre oala:

Eu: Oala e...
Ea: pinta ta (prietena ta)
Eu: Trebuie sa faci...
Ea: Pipi a ea (pipi LA ea)
Eu: Cine face pipi la ea?
Ea: TALIA!!! :)

Cam asta e... sper sa tina si sa scapam de pampers si cand doarme. Doamne Ajuta!

Asa... daca tot am inceput termin :)

Eliana sarcina usoara in continuare, tare frumoasa esti si emotionata :) si multa sanatate!

Cristia nu stiu ce sa-ti zic de bona, tu cat mai ai pana intri in medical?
Eu stau acasa si tare nu m-as da dusa... Nu judec, nu critic pe nimeni, doar ma bucur ca am situatia asta si pot sta acasa.

Anuska daca am timp (si mai ales daca nu mi se strica netu` :P) o trec pe Teo in lista.

Natalia are 90 de cm si 12 kg si oleaca...

Gata, va , va doresc din suflet sanatate multa multa si numai bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica de sept-oct spune:

Multumesc Eliana ca ai trecut-o pe Anuska si pe Teo am uitat ca tu ai deschis subiectul!

si sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by mina
e f ordonat (ba chiar cam obsesiv, se crizeaza daca nu-si pune lucrurile la loc) si da cu matura.

hihihi, si Vlad la fel!
a inceput sa puna scaunelele in ordine si la o petrecere de pitici!
strange dupa taica-sau, duce papucii la locul lor, iar matura - prietena lui...
nu stiu cu cine seamana!

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad

un minut din timpul vostru inseamna o VIATA pentru ei !!! nu UITATI forumul umanitar

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns herra spune:

quote:
Originally posted by bozo
Apropo de muci!! De 2 luni Tudor e plin, cu tuse (mai mult sau mai putin). Acum cateva zile mi-a facut 40 de grade. Dureri toata noaptea si plansete. Se pare ca mucusorii aia s-au dus spre urechi si are infectie si la urechi. Si rosu in gat. Asa ca pentru prima data am trecut pe antibiotic. Si a stat acasa zilele astea, suspinand dupa iubita lui de la gradi. Doctorita mi-a spus ca trebuia sa ii pun picaturi in nas ca sa ii mai dizolve mucisorii, chiar daca nu avea nasul infundat. Cred ca trebuie sa ajung la orl-ist cu el, ca sforaie de rupe.

ai incercat "batista bebelusului"? e prietena noastra cea mai buna; Vlad a invatat-o si pe bunica-sa cum se foloseste...
si el a sforait o perioada, ma speriasem cu polipii, dar se pare ca au fost doar temporar inflamati; multa sanatate!

Never underestimate the power of human stupidity. - A. Einstein

Cristina si Vlad

un minut din timpul vostru inseamna o VIATA pentru ei !!! nu UITATI forumul umanitar

Mergi la inceput