Mamici de noiembrie - decembrie 2006(47)
Raspunsuri - Pagina 13
ama.lia spune:
Neata la toate burticile!!!
Miro, stai calma, mami, uite, si reutatea mea variaza, uneori de la o zi la alta iau 1 kg, fara sa mananc mai mult, iar dr. mi-a spus ca asta se intampla de la retentia de lichide. adica intr-o zi retinem mai mult, in alta mai putin. Dea aia revii la kg de acum 2-3 zile uneori. Trebuie sa avem grija ce papam.
dolores, eu sunt in aceeasi situatie, doar ca mi s-a intamplat acum o saptamana, am intrat in depresie si vreo 3 zile am tot plans. mi-a fost frica sa nu vina bebelina mai devreme, pt ca trebuie sa stea in burtik cat mai mult. Dar am luat traament - utrogestan si no spa si e mai bine. Oricum, am zile cand contractiile BH sunt NON_STOP alte zile cand nu sunt deloc, nu am reusit sa-mi dau seama in functie de ce variaza asa.
nu-ti face probleme, ia tratamentul si ai sa vezi ca trec, si burtica creste!!!
m_monique, a propos de tricotat, am fost in we la bunica mea care deja a facut o multime de lucrusoare tricotate pentru bebelina... a gandeam ca eu cand eram mica faceam lucrusoare pt papusi, si acum de ce n-as face pt bebe, ar fi frumos, dar nu mai stiu... si chiar daca stau acasa, nu as gasi timp pt asta. culmea, nu?
Avem de umblat azi, asa ca va
, si va doresc o saptamana foarte buna!
Amalia 34+ si 
ruxandra_sb spune:
Bamboletta, vaz ca nun sunt singura cu verigheta..
Kokorina, da prin ce patanii tre sa tot treci cu harbujii.. off, off. Bine ca e bine.
Dolores, ce faceti fetelor cu tensiunea... imi calcati pe urme. Si eu care vroiam sa ma laud ca de cand stam acasa parca e sensibi mai mica..
Vedem azi ca ajungem la nenea doctoru.. ce-o mai gasi si el???
Diazepamul, in afara ca-i sedativ, relaxeaza si uterul. Da se ia numai sub supraveghere medicala, respectiv la indicatia speciala a medicului.
Chris80 felicitari pt geaca. Taman la tzanc, nu-i asa?? Ca sa aiva mami cu ce se va imbraca cand va plimba pe bb in parc.
Mirona, cu colul inexistent dar inchis: cred ca vroiau sa spuna ca s-a sters, dar inca nu este deschis. Adica e extrem de scurt, dar inca nu e deschis.... sper sa nu bat campii.
Vad ca a explicat si Kokorina, si Marcela.
Jojomiha, si mie mi se pare ca e mai potolit. Vreo 2 zile a fost tare potolit. Da aseara, a avut o perioada mai agitata.
Multumim pt informatii Crisstin. Adevarul e ca sambata seara, eram taman la un film la Plaza, m-au apucat asa dureri ca la ciclu, sub burta. Am indesat repede un No-spa cu un rest de cola (da am baut cola, merit
) ... da nu se grabeau sa treaca.
Ma lua si asa cu calduri, cred c-am si transpirat de la starea de rau.
Cam dupa vreo 2 ore s-au linistit. Ieri a fost o.k., am fost in parc cateva ore (bineinteles, stat mai mult pe banca, la soare).
Danita si celelalte, pe cat puteti incercati sa nu va aprovizionati cu scutece, unele cosmetice, biberoane si cereale pt bb de la farmacii. Sunt sensibil mai scumpe.
De exemplu noi pt scutece, unele cosmetice si cereale, optam pt Metro, Selgros.. iar pt restul (biberoane, cosmetice, cereale) la hipermarket-uri.
E adevarat ca nu poti gasi acolo tot ce gasesti intr-o farmacie, dar atat cat se poate.
Cristina1974, deloc nu ma plictisesc. Adica, mai bine zis, din pacate.
Azi trebuie sa fac ordine ca vine maine la curatenie, trebuie sa-mi pregatesc bajgajul de spital si mai mergem si la control.
Madalina, noi avem si pat din acela. Cum au zis si fetele, pt pozitia de jos i-am cumparat o saltea suplimentara.
Aelita, si noi am folosit si vom folosi cosuletul in primele luni. Dar cosuletul a stat mai mereu mereu in patul de lemn, asa ca nu exista vreun pericol, sa se rastoarne sau altceva.
Cum am mai zis, dupa-masa avem programare la doctor. Sper sa ne gaseasca bine.
O sa discutam si probabil vom programa si cezariana. Vreau sa-l intreb si despre actele necesare si despre cum mai sunt rezervele in spital, ca s-au mai schimbat de data trecuta.
Si despre durerile/tensiunea de sub burta. Si mainile umflate.
Sa ne tineti pumnii!! Ca am deja niste emotii..
33+
Ruxandra & Matei (4,5 ani) & sotul drag
_
Rasul e ca stergatorul de parbriz: nu opreste ploaia, dar iti permite
sa iti vezi de drum. (Jeanne Wasbro)
aelita spune:
dolores,sa te imbracibine.nici eu nu suport sa ies pe ploaie,in schimb imi place sa stau in plapuma,pe ploaie,si sa dorm.
chriss,ma simt bine,merci.Nu stiam ca in legatura cu sarbatorile,pe langa munca fizica in sine se mai pune problema si a apei murdare.cat despre spalatul la masina,apasatul pe buton,sunt sora-ta,la fel zic si eu,ce,le frec eu?
ciudat ca nu are furtun cadita,nu stiu daca ai putea sa iiaplici unul dar sa nu curga pe langa el,ar trebui lipt cumva sinu prea vad cu ce.sa astupi gaura,o merge cu dop de pluta? ce e poxilina?dar de ce ai luat-o cu gaura daa nu avea furtun?
na,ca facusi 32 de saptamni! la mai mare!
asiza,incearca sa te culci dimineata,faci in asa fel sa ai liniste,si recupereaza.stiu ca tendinta e sa nu dormim pana seara,dar nu ai ce face,daca ai nopti grele,dormi cand se poate.
asa,fuguta la culcare,nu te mai gandi cat e ceasul ,fa intuneric si trage pe dreapta!
Dandusa nu a mai aparut..
atudor,si eu sunt cu arsurile,adevarate dureri defapt.ca arsuri erau de la 2 luni,iar acum sunt deja grele.mai aiu cate un pliculet din ala ..dar imi tot e frica sa nu abuzez.
tu iei ceva pt arsuri?cat de des ?
mirona,cantarul ala al tau arata ce vrea.nu teingrijora,nu se poate sa te ingrasi asa una doua!
amalia,dca te mai prind ca plangi,te bat! deci iti e frica sa nus e nasca mai devreme si tu ce faci? o grabesti cu plansull? ai chef de drobul de sare? ai grija de tine!
kokorina,cum te simti?
ruxandra,sa vii cu vesti bune de la nenea doctorul!
29+
atudor spune:
Aelita, eu nu iau nimic pentru arsuri, desi ma cam chinuie. Medicul meu spunea ca pot lua Rennie, dar nu am incercat. In general ma apuca noaptea, si ma "dreg" cu un pahar cu lapte cald; uneori functioneaza ![]()
Ana
37w3d cu
Tiberiu Mihai
ingeras26a spune:
Kokorina, ce sperietura ai tras!!! bine ca este toata lumea ok. Sa mai stea puiutzii tai in burtik, la caldurik :) 
Maya, ti-am scris si la dr. T, tin pumnii sa fie totul ok; sa ne spui cand vine momentul sa facem galerie!!! 
Va pupacesc cu drag pe toate!
Fetelor, am fost vineri si i-am facut baitza finutzei noastre (2 luni, fetitza sorei mele)...Doamne, este atat de scumpa...si este atat de frumos sa ai bb! Botezul va fi pe 4 nov, asa ca mai avem putin timp de pregatiri, nu stiu de unde sa-mi iau ceva frumos de imbracat...Aveti idee?
Pupicei, Ingeras
30+
Maya
doradora spune:
fac astia la tv o reclama cu o teava sparta si cu unii care incearca sa o lipeasca cu diverse, inclusiv cu guma de mestecat, dar toate solutiile sunt inutile, trebuie folosita poxilina, care e ca o plastilina, se framanta si iti astupa gaura. desi alex rade ca nici ideea cu guma de mestecat nu e rea! am luat respectiva cadita pt ca am vrut musai cu forme, sa tina bebelina pe loc, si daca toate erau asa, am luat, ca om rezolva noi si problema asta!
ingeras parerea mea e ca fiind vremea asa nasoala, ca doar toamna e, sa nu cauti ceva subtire, ca nu ai nevoie de nici o raceala. asa ca un primul rand sa iti tina de cald si dupa aia sa fie si estetic!
chris
32+
alexandra
alexandra_25 spune:
Buna dimineata fetelor...pe ziua de ieri am fost absenta....nici macar nu am deschis calculatorul....nu ca nu am vrut sa va citesc....dar am fost plecata.....cu parintii mei si niste prieteni de familie la un gratar.....iar am profitat de inca o zi frumoasa de toamna...!Am venit tarziu...am facut un dus...si nani...!
Acum merg in urma sa vad ce a-ti mai scris......
Dolores...saracutza de tine....se pare ca si tu ai luat-o pe urmele Mironei cu tensiunea....si eu am ramas cu aceleasi edeme de la inceputul sarcinii....si eu imi iau tensiunea in fiecare zi si de 3-4 ori /zi...stiu ca sunt obsedanta dar mi-e frica sa nu imi creasca....sper sa-ti iasa analizele bine si David sa mai stea macar 4 saptamai.....

Vad ca saraca Ralucutza...tot asa a ramas .....doamne cat poate rabda si ce curaj are....eu nu stiu daca as fi avut atata rabdare....
Kokorina.....

.....iar am chiulit....lasa ca ma revansez eu zilele astea.....![]()
Chris80...sa stii ca si eu am inceput sa ma dau cu Garmastan....si eu citisem pe prospect ca din luna a 8-a se poate...!
Am schimbat si semnatura......de fapt la medic mi-a zis ca de abia acum intram in saptamana 35...eu pe forum sunt cu una inainte...
.....dar inca nu ma grabesc!....
Va doresc o zi minunata.....si fara dureri!

alexandra
36 + cu
Mark Andrei
poze
"Una dintre cele mai mari bucurii ale acestei vieti este prietenia si una din bucuriile prieteniei este de a avea cui incredinta o taina."
panaa spune:
Buna dimineata burtici!!!
Am lipsit o mica perioada de timp si...... capitol nou. Bravo!!!! De 2 zile tot citesc din urma..... Multe s-au mai intamplat.....
BINE ATI VENIT NOI VIITOARE MAMICI!!!!!

Fetele harnicutze, laudabila initiativa voastra dar.... vedeti ca urmarile sunt destul de dureroase.... asa ca LASATI TREBURILE CASNICE - MAI GRELE - PE SEAMA TATICILOR!!!!! VOI AVETI GRIJA DE BB!!
PENTRU CELE CARE SUNT PE ..... VINE......

Raportam nopti mai linistite (ultimele 2-3)....
Ne-am facut mai mari: AVEM DEJA 35+!!!!!

Contractiile BH sunt foarte prezente atunci cand iesim afara... Trebuie sa mentionez ca stau la et.4 din 4, fara lift..... Deci....
Tati ne cearta si zice ca n-ar mai trebui sa iesim in fiecare zi afara..... Si ce sa fac? Sa stau toata ziua in casa???!?!?! Nu pot... Voi ce ziceti? Tre'sa facem si putina miscare in aer liber, nu?!?!
Mirela
35+
Apropo de TEMA ZILEI (ce-i drept mai veche): 1.nu voi fierbe apa pt.bb decat daca imi va spune dr.in mod expres; 2.produse pt.bb cred ca voi lua klorane.
PENTRU MAMICILE DE BAIETEI: AM VORBIT CU O PRIETENA - mamica de baietel de 1 an si 7 luni - SI MI-A ZIS CA LA INCEPUT I-A FOST ASA SA-L SPELE CUM TREBUIE LA COCOSEL SI SARACUTUL S-A ALES CU O MICA INFECTIE. CAND A AJUNS LA DR. I S-A SPUS PE ROMANESTE CA TRE'SA-I BELLEASCA COPILULUI COCOSELUL. CE-I DREPT L-A INDRUMAT PE TATA S-O FACA PE MOTIV CA STIE EL CUM STA TREABA. ASA CA FARA FRICA INAINTE!!!!!
madaluta spune:
Neata....
Multumesc fetelor care mi-au raspuns.Deocamdata nu voi mai lua inca salteluta si voi vedea pe parcurs cum se simte bb pe aceasta .Am inteles si cu garmastanul cum e...
Cat despre dimensiunile minipatutului pliant de la babyconfort, mi-au raspuns cei de la firma la intrebarea mea. Pt cele interesate va pot spune k dimensiunile sunt de 75/50 cm si ca merge pana la 6 luni.Ma cam indoiesc k pana la 6 luni, dat pana la 3 tot merge.Ma gandeam sa imi cumpar unul sa il tin in dormitorul nostru pt k patutul ne ia din spatiu si ar trebui sa scot din mobila k sa incapa el.Asa pana la 3-4 luni il tinem cu noi, apoi il transferam in camera lui.Pt 127 ron am zis sa incerc si asa...
In legatura cu tricotatul...as vrea si eu sa ma apuc de confectionat lucrusoare pt bebic, dar de unde luam modele?Eu ma pricep la impletit, dar nu la modele , dimensiuni...sau totosei si caciulite....stiti vreun site cu asa ceva? sau daca aveti acasa nu le fotografiati k sa ne dati si noua, "harnicutelor" ,idei?
Intreba cineva de veronici. Iam trimis un PM , dar nu a raspuns nimic.Am intrebat despre ea si pe la alte subiecte ale constantencelor, dar tot nimic....Ma rog numai sa fie bine si ea si baietii ei...
Madalina
31+
poze,
panaa spune:
Am uitat sa spun ca n-am probleme cu umflatul mainilor si al picioarelor..... Ce-i drept am luat pana acum .....14 kg. Mare diferenta nu este doar ca.......