Mamici de ianuarie - februarie 2007 (26)
Raspunsuri - Pagina 6
IoanaN spune:
Amaya, se gasesc si in tara plasturi impermeabili dar eu iti recomand sa lasi plaga operata cat mai mult la aer...fa dusuri iubito, si evita abdomenul sau ...poti sa pui plasture numai in timpul dusului, banuiesc ca pana la urma asta ai avut in cap. Te sarut si nu ma deranjezi deloc...
quote:
Originally posted by Amaya
Buna ziua burtici.
Ioana, multumesc din suflet pentru raspuns si abia astept sa-mi recomanzi o crema (aici Actovegin-ul este considerata cea mai buna ). Betadina am folosit-o doar in prima luna (pana am avut unda verde sa fac dus fara probleme, nu pe bucatele), la recomandarea medicului, dimineata imi tamponam superficial operatia (era modul in care curatam zona). Si daca tot abuzez de amabilitatea ta, poti sa imi spui daca acolo se gasesc plasturi impermeabili speciali pentru operatii (era o varianta pe care mi-a dat-o medicul ca sa pot face dus fara grija operatiei dar in Ro nu am gasit)?
Liuda, de Sf. Paraschiva e asa nebunie la Iasi fiindca este singura zi cand se scot moastele sfintei si oamenii vin sa le atinga (se spune ca sunt facatoare de minuni).
Mie se pare ca-mi prieste tare mult ziua de Vineri 13 fiindca am avut, cel putin pana acum, o zi minunata. Asa va doresc si voua astazi si in fiecare zi.
Ca sa o starnesc pe Liuda , mai pe dupa-amiaza, cand va fi gata, va invit la o ciorba (fara acreala, bors sau etc.) de perisoare a la grec cu afumatura.
Oana 22+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
ioana 23+ cu
IoanaN spune:
fetelor cu greutatea e cam asa:
greutate normala dobandita in timpul sarcinii la femeie cu greutate normala - 10-15kg
- la femeie supraponderala- 8-10kg
- daca femeiea se afla sunb acest prag de greutate in functie de greutatea initiala, ar trebui minitorizat si ajuns la greutatea de gidaj de mai sus.
distributia greutatii e cam asa:
- greutatea totala a fatului - 3.4kg
- greutatea placentei - 500-600g
- volumul crescut lichidic - 1.8 - 1.9kg
- greutatea uterului - 900 - 950g
- tesut mamar crescut in volum - 900 - 950g
- volum sangvin (care si asta creste in timpul sarcinii) - 1.8 - 1.9 kg
- stocaj maternal de nutrienti (sunculite :) )- 3.1 - 3.5 kg
- fluid amniotic - 900g - 1 kg
TOTAL = INTRE 13 SI 15 KG SURPLUS
NUMAI BINE, VA SARUT PE TOATE
ioana 23+ cu
criss68 spune:
Buna seara,
Azi am uitat de forum, dr parca imi lipsea ceva.
Liuda, eu sunt din Iasi. E jale cu aglomeratia. Se sta la niste cozi la semafoare de nu-i adevarat, asta daca apuci sa te inscrii pe strada respectiva. Sincer azi am fost pieton, mai ales ca sotul e plecat. Aici de 2 ori pe an e bine sa fii plecat: de sf. Paraschiva si in timpul actiunii "o zi fara masina in orasul meu". Sfanta P. poate fi vazuta in orice zi din an, la orice ora fara sa te calci in picioare cu nimeni. Pe langa pelerini mai vin inca pe atatia comercianti - se organizeaza acum si niste targuri stradale - totul se invarte in jurul banului!
Va mai scriu, dar nu am apucat sa citesc tot.
pupici
criss 25+ cu
aelita spune:
am cumparat cosulet,va pun o poza.o sa il tin trei luni,apoi mut copilul in patutul de lemn.
Ioana,multumesc pt informatii. stiam ce si ce de unde vin arsurile,dar nu as sti sa le scriu asa frumos si stiintific cum o faci tu.ma distreaza inca femeile ( nu babele) TINERE care se reped sa imi explice ca ii creste parul.
cristiana70,hai sa vezi ce pun cureaua pe tine!auzi la ea,nimeni nu a plans dupa ea si nu sta mult!! fetelor,o auziti???
maria72,ai dreptate,daca stii ca sunt gratuite,atunci trebuie sa faci ceva! poate fetele stiu mai bine ce e de facut.
loremunteanu,ce zici de Pepsi??
e insarcinata din nou ??????? vaaaai,ce bine imi pare !!!unde scrie? e la mamici pe undeva???
Michelle,draguta de tine,cat iti e de rau si tot ne mai scrii si noua .MULTUMIM CA NE MAI DAI VESTI,SI ASA MAI STIM DE TINE SI DE MICUTA PRINTESA MULT ASTEPTATA !Nu-ti fie frica si alege numele ! Cu curaj ,ca nu o sa se intample nimic,incepi si gandeste pozitiv !sper din tot sufletul sa iti dea vesti bune la urmatoarea ecografie!mai ai o saptamana pana atunci,si sa nu fii stresata!! cu cat te stresezi si tu,cu atat e si ea nelinistita. vorbeste cu ea,alunga gandurile negre!cum a fost amniocenteza?a durut?te imbratisez cu tot dragul din lume si iti doresc numai bine!
forumul:eu am intrat pe noul link,de ieri,si se pare ca nu mai sunt mesajele asa alandala.sau nu imi dau seama..
cezariana: ca tot vorbiti. cum ramane cicatricea ? eu am una de apendicita,de cand aveam 7 ani,nu zic ca e urata,dar se vede acolo si nu cred ca as mai vrea una .deci nici o frumusete nu e.
mediterana ,eu am inceput un jurnal al meu,in care notez diverse.pe al bebelui nu l-am cumparat inca.
daconst,ce-ai avut,mami,cu vineri 13?? ca nu suntem in film:))
dar,ai dreptate,daca simti ca e ceva in neregula,nu fa nici o actiune!
despre masina...daca a fost la reparat si nu au reparat.o ,cum sa mai platesti iar? platesti,eventual ceva in plus,dca schimba de data asta ceva,dar reparatia trebuie sa prezinte si ea o garantie! ia dati-va voi un pic la ei! e ca si cand ai merge la croitor,vii acasa si vezi ca ai un crac mai scurt si unul mai lung,apoi te duci iar la el si el iti mai ia bani si pt tivul facut la cracul lung,sa ti-l egaleze cu celalalt...nu??
cu analiza de glicemie..tre sa mergi nemancata,si cat stai acolo nu poti sa mananci nici sa bei nimic,asta e mai nasol..pe mine m-au tinut doar o ora,si doua intepaturi,voua nu stiu de ce trebuie sa va faca ttrei.
liuda,daca zicica e sf Paraschiva,cine naste azi sa puna nume Paraschiva!:))
Catalina,imi place ca te vad bine si optimista si plina de viata!
aventura,multumim pt mesajul de la PEPSI !!!!! IMI DAU LACRIMILE!Si a scris vineri 13,aprops de ftele care spuenau ca e o zi minunata,ca si eu am simtit-o la fel!Doamne cat de mult ma bucur pt ea!!
oana bucur,ce chestie cu bebelusul tau !! vai,saracutul,cat de mult l-o fi speriat sidurut de se agita el la aceeasi ora! foarte bine te-ai gandit cu muzica ! mangaie-l,vorbeste-i,trebuie sa ii treaca pana la urma! uite,domle,cum simt ei de pe acum!!sa luati aminte fetelor,sa nu mai plangeti,sa nu va mai enervati pt orice nimic,ca beb sufera !
xxxxxf,bine ai venit,sarcina usoara,bebe sanatos!eu gafai la aplecat,simt arsurile pana in urechi,dar inca ma descurc singura .ei,ca nu e numaiincaltatul,fac cuartenia la fel,ma aplec si adun totul ..chiar daca nu mai sunt atat de rapida,inca pot.
Alina,foarte mare apartamentul,la 145,o minunatie ! super ca ati putut cumpara unul langa altul.si cred ca cel mai amre avantaj e ca aveti putini vecini,si curte,si sunteti ca la casa! bafta la renovare,si lasa ca usor usor o sa il termianti! sa pui poze cu ce faceti!
pitilacheeeeee,ai aflat !!! felicitari pt fetita!!Banuiesc ca restul rezultatelor la amniocenteza e super ok!cum a fost?te-a durut?
28+
A.Alina spune:
aelita,
poze pun daca vreti cu cel in care locuim ca in celalat am inceput sa spargem pereti sa facem scurgerea la bai, chestii de astea inestetice.
Alina 24+
twety spune:
Neata fetelor,
Am citit cat am putut de mult din ceea ce ati scris si ca o concluzie sunt numai vesti bune( Pepsi si Michelle).
Ce cosulet frumos ai cumparat Aelita, este superb de inger pur si simplu, a fost foarte scump si de unde l-ai achizitionat?
Noi am fost la Diagnosis luni seara ca sa ne vedem si SURPRIZA este fata nu baiat cum stiam de la dr mea ginecolog. Dezamagire maxima din partea mea dar asta este sanatoasa sa fie, este grasuta adica la 22sapt avea 586gr, iar membrele mai lungi humerus si femur masurat.
Eu sunt tot ca un biscuit pe dunga cu un balon in fata dar asta este sper sa raman dupa nastere macar cu 2-3 kg in plus ca nici asa nu imi place.
Am inceput sa am carcei cam in fiecare noapte ma trezesc cu carcel la picior dar imi trece repede.
Va pupic pe burtici.
aventura spune:
Pitilache, ti-am pus caruciorul roz! Sa-ti traiasca fetita!
Ma bucur mult ca ti-a iesit ok rezultatul la amnio! Ai taiat-o si pe-asta de pe lista
Aelita, fata frumoasa, ce cosulet frumos...as vrea si eu dar sotul meu e mai atent cu cheltuielile in perioada asta ca nu se stie cu serviciul meu...cat ai dat pe el si de unde l-ai luat?
A.Alina, pune poze cu apartamentul ca mor de curiozitate sa le vad . Doamne ajuta sa terminati cu renovatu'!
Ioana, sar'mana pentru info despre kile, m-am mai linistit ca am luat 6 kile pana acu' (luni implinesc 23 de saptamani) dar cica e bine ca am luat fix 1 kil pe luna
Twety, nu fii trista, uite o floricika de la mine. Stii ce dragutze sunt fetitele, deshtepte si frumoase si lipicioase. Ia sa mangai tu burtica si sa vorbesti cu fetita ta sa vezi ce repede o sa o-ndragesti! Uite io acu' intru si-ti modific caruciorul in listutza!
Pentru fetele care mai modifica lista, atunci cand mai adaugati pe cineva sau faceti modificari sau adaugari la carucioare, va roooog din suflet sa modificati si sus la nr. de gravidutze si la nr. de fetite si de baietei ca sa nu mai stau sa numar de fiecare data . Multumesc anticipat!!!
Fetelor, ce zi frumoasa e azi!!
Aventura 22+ cu Conrad
Haricleea spune:
fetelor,va multumesc pentru raspunsuri si incurajari!tocmai cand am spus ca nu mai plang mi s-a intamplat ceva incredibil,greu de crezut.
eu am mers din luna a sasea la dr VIOREL CALCIU la clinica DIAGNOSIS prin recomandarea unei verisoare care este prietena de familie cu el.la prima vizita s-a uitat pe 2d si mi-a luat tensiunea,mi-a dat sa iau tardiferon(fier) si sa mai fac un anume set de analize.pentru ca unele de secretie si de sange nu se faceau la Pitesti am mers chiar la DIAGNOSIS sa le fac.saptamana aceasta joi,am mers din nou la control cu o parte din rezultate.in fine,dr a spus ca am ureeaplasma si mi-a dat tratament.mi-a mai spus ca aceasta ureeaplasma este f periculoasa si ca acum la luna mare poate provoca ruperea membranelor.deci,consultatia mea la 28 de saptamani a fost doar o discutie pe baza analizelor si o luare de tensiune.ceea ce nu mi se pare normal!!!vroiam si eu sa stiu cat a mai crescut bebe,cum arata placenta,lichidul etc.adica sa mi se faca un banal ecograf ca d-aia l-au inventat aia sau macar sa-mi asculte inima copilului...bun,dupa ce ies bulversata din cabinet cu aceasta ureeaplasma ma i-a o asistenta intr-un cabinet si imi mai ia o data sange ca mi-au pierdut analizele!e inadmisibil,m-am dus acolo am platit pt 4 analize 3milioane ca sa fie totul sigur iar ei nu sunt in stare sa aibe grija de niste analize!!!!intr-un final am platit 4 milioane pt niste analize efectuate cine stie cum si pentru o simpla discutie cu dr,iar eu de 2 luni si jumatate nu stiu ce mai face bb.daca tot ma sperie ca pierd sarcina de ce nu s-a uitat sa vada cum e colul,daca s-a deschis,lichidul etc?
deci am ajuns la 28 de saptamani sa nu stiu incotro sa o iau,la ce medic sa merg si ce este mai bine!va spun sunt de-a dreptul disperata si nu stiu ce dr ma mai primeste in luna asa de mare si nici la cine sa ma mai duc!este inadmisibil!te duci undeva unde sa stii ca platesi ca sa fie in regula!!!
Liuda spune:
buna dimineata !!!
Ce faceti? la cafea? o barfa ceva?
nu stiu cine a scris ca cele care nasc azi - trebuie sa numeasca copilul Paraschiva. hai ma lasat-o mai usor!!! Pai noi de aici o jumatate o sa nastem in ianuarie intre sf Ion si Vasile - Si ce propuneti s-o fac pe fata mea vasilika sau ioana!!! Nu ca nu e frumos numele Dar nu imi place mie!!! Cine ma obliga sa pun numele in preajma caruia s-a nascut. Cica e pacat! Dar ce e primul meu pacat pe lumea asta sau ultimul???!! Macar nu o sa ajunga copilul sa ma intrebe de ce nu i-am dat un nume frumos modern si dupa placul meu!!!
Asa ca cu Paraschivele de azi - nu cred ca o sa fie chiar atat de multe ca asta e - asa sant vremurile!!
fetelor e frig afara - 7 grade erau dimineata si eu am ajuns la un singur pulover care ma mai ajunge - ca restul sant cam scurte ca na burta e mare!!! Cred ca o sa ma duc sa-mi caut o carpa de pulover ca e cam naspa cu timpul
o zi buna !!!
Va pupic pe buric.
Liuda si o burta de 25 sapt si 5 zile