Mamici de ianuarie - februarie 2007 (26)
Raspunsuri - Pagina 5
Flavia-Ioana spune:
SALUTARE FETELOR !!!
Ma bucur sa va stiu bine pe toate, vad ca aveti activitate, asta e bine...
Si noi suntem bine, la fel de "nemiscatoare", dar ok. Pe 17 noiembrie avem din nou programare la 3D, in rest, crestemmmmm !
OANA_BUCUR, este o onoare pt mine sa bad ca esti din Brasov, in sfarsittttttt cineva de pe aici !
Va pup pe toate si va doresc un week-end placut !
Flavia 24, respectiv 23
oana_bucur spune:
Flavia-Ioana placerea e de partea mea...odata cu uimirea. Ma obisnuisem ca sunt singura brasoveanca pe aici ...si apoi...gemenele!?
Mi se pare o minune. Sa-ti dea Dumnezeu o sarcina usoara si dusa la termen.
Te-am cautat pe lista si nu te-am regasit...poate nu m-am uitat cu atentie...trag cu ochiul si la album.
Burtica
Eu si Noi
24+
Flavia-Ioana spune:
OANA, in lista ma vei gasi, dar in album nu....
Multumesc pt urarile tale, iti doresc si eu multa sanatate !
Daca vrei, contacteaza-ma pe mesanger ID gavrilaflavia si mai vorbim si acolo, mai ales ca suntem asa aproape...
Flavia 24, respectiv 23
Salina spune:
Buna tuturor!
Mi-am revenit, am analize normale, slava Domnului, bebita e bine si miscareata...acum sper sa pot duce sarcina cu bine pana la capat.
M-au intristat foarte tare ultimele pagini citite pe-aici, cu problemele Oanei si ale lui Simkat...iar cand am aruncat o privire pe albumul gravidutelor am fost extrem de dezamagita si socata!!!!!!!! Nu stiu a cui a fost ideea dar nu mi se pare catusi de putin frumoasa. Am vazut ca printre albumele cu gravidute frumoase cineva a adaugat un album cu poze de la o cezariana. Mi se pare urat, foarte urat si nedrept! Eu sunt de acord ca trebuie sa fim informate, dar haideti sa ne informam pe ambele parti si eventual puneti si poze cu o pasarica cu epiziotomie, prin care tocmai iese un bebelus. Asa mi s-ar parea corect! Eu de cand am vazut pozele nu-mi revin, pt ca eu nu sunt atat de tare incat sa pot suporta asemenea imagini si mai ales pt ca stiu ca asta ma asteapta si pe mine peste cateva luni. La prima sarcina cezariana NU a fost alegerea mea initiala, ci a fost o necesitate pt ca am fost la un pas sa-mi pierd copilasul. Am trecut aproape prin ce-au trecut Amaya si Simkat, numai ca eu am avut norocul ca cineva a intervenit pt mine cand a vazut cat de mult scazusera bataile inimii copilului si sa-o intrebe pe dr daca nu ar fi totusi caz de cezariana. Sa va mai spun ca baietelul meu nu era coborat in bazin, ca nici nu ar fi avut loc pe acolo, ca d-na dr ar fi trebuit sa-si dea seama de asta la un banal control....ca am stat 6 ore in travaliu in timp ce colul meu se incapatana sa nu se dilate mai mult de 4...iar bebelusul meu suferea?!?!? Deci, de cand tot discutati despre riscurile cezarienei m-a luat groaza vizavi de marele moment, ca am inceput sa am imagini horror cu bebelusha mea cu plamanii plini de lichid si inimioara neadaptata plus cate si mai cate.
Va rog frumos, daca tineti neaparat sa fiti informate exact, si este firesc sa fie asa, poate ar fi bine s-o faceti prin linkuri si nu prin imagini si cuvinte. Ma gandesc ca nu sunt singura persoana mai sensibila de pe aici. Asta sunt, acum doar n-o sa ma simt prost pt asta. Pt mine e mare lucru si simplul fapt ca mi-am impus si-am si reusit sa nu mai lesin atunci cand mi se ia sange. va dati seama ce efect au imagini gen o burta taia asupra mea. Nu ca n-as stii cum este procedura si ce riscuri implica. Mai fetelor, dar parca totusi....chiar printre burtici mandre si frumoase sa puneti astfel de poze!!!!!! Nu mi-am permis sa le sterg, am vrut si parerea voastra, desi mi-e greu sa cred ca voua va pica bine sa le vedeti acolo.
nu e cu suparare, dar sunt putin trista ca cine le-a pus nu s-a gandit si altfel la problema.
PS-altfel, va multumesc celor care ati avut un gand bun pt mine si Ioanei pt raspuns (legat de pielonefrita etc)
mcbeal spune:
Subscriu la ce a scris Salina. Pana la urma fiecare are dreptul sa aleaga ce fel de nastere doreste (naturala sau cezariana), sa nu mai vorbesc ca unele dintre noi nici nu prea pot sa aleaga, fiind obligate sa faca cezariana. Si ma indoiesc ca fetele care scriu la subiectul asta sunt asa ignorante si neinformate.
Eu prima oara am nascut natural (aveam numai 21 de ani) si in afara de durerile nasterii (care nu sunt deloc de neglijat) a fost nevoie si de epiziotomie. Vreo 2 saptamani n-am prea putut deloc sa stau in sezut. Nu mai vorbesc de ce am vazut in spital, femei care se chinuiau de 24 de ore cu durerile travaliului si nu li se facea cezariana.
Anul trecut am facut laparotomie ca sa mi se scoata un miom de aproape 8 cm intramural. (Din cauza lui nu mai reuseam sa raman insarcinata.) Si am o taietura pe abdomen de vreo 15 cm. Practic eu nici nu am de ales, trebuie sa nasc prin cezariana. E adevarat ca nici operatia nu e o placere, dar una peste alta (avand si termen de comparatie) mi se pare o solutie mult mai eleganta cezariana decat nasterea naturala. E punctul meu de vedere.
Va pup pe toate si un weekend placut va doresc!
22+
Helenutza23 spune:
quote:
Originally posted by simkat
Eu imi fac programare pentru saptamana 23-29.10, deci nu ne intalnim. Multa sanatate, sper ca ai scapat de raceala. Poate ne intalnim alta data.
Te pupic pe bebic!
21+ & Raducu(19.02.2004)
da, sigur ne vom intalni, poate la consultul de luna viit. eu acum am venit, suntem ok. si raceala, da, mi-a trecut dar tot mai beau doza de viamina C, adica o lamaie pe zi, facuta citonada si indulcita cu miere...preventiv
a, pt fetele cu infectie urinara. l-am intrebat pe Nayel despre Urinal. a zis ca nu stie sa imi spun prea multe, asa ca... iau decat daca ma deranjeaza neaparat.
xxxxxf bine ai venit printre noi. sarcina usoara si bb sanatos! .... cu aplecatul "e grele" dar stai sa vezi ce distractie va fi mai incolo. vom avea nevoie de cineva sa ne incalte. eu am luat vreo 5-6 kg... dar oricum plecasem cu ceva surplus...
weekend placut!
21+
dianamizzi spune:
buna seara tuturor!
xxxxf ... si eu am in plus 12 kg la aproape 28 de saptamani... dar asta e... nu e din cauza ca mananc exagerat , sau cine stie ce chestii nesanatoase, ci doar asa reactioneaza corpul meu... doctora mi-a spus sa nu imi fac griji pentru ca e si in cauza retinerii de apa. incerc sa folosesc mai putina sare pentru ca nu e buna , mi se umfla degetele de vreo 2 saptamani. e aiurea si ma intreb cum o sa ajung eu la cum eram inainte... uf uf... dar asta e, bebelina sa fie sanatoasa (ce sa zic altceva sa ma simt mai bine... )
tu stii ce carucior ai, roz sau albastru?
vad ca este atata contrazicere aici cu modul de a naste... hai sa incercam sa nu mai zicem asa si pe dincolo de deciziile celorlalte , fiecare cu treaba ei nu? de ce sa spunem hotarat ca asa e bine, asa nu e bine. nu e drept fata de cele care nu au posibilitatea de a alege... in fine, s-a mai vorbit despre asta...
ar fi bine daca am tine cont mai mult de limitele normalului, ca oricum cazuri extreme sunt la fiecare obtiune, si la nasterea naturala si la nasterea prin cezariana. hai sa ne gandim spre bine, de dragul nostru, nu de alta... vreti sa stam in ultimele 3 luni cu griji si cosmaruri ca doamne doamne mi s-o intampla si mie la fel, o fi asa si pe dincolo.... haideti sa fim optimiste , sa ne gandim ca totul o sa fie bine, o sa trecem si prin experienta nasterii cu bine, doamne ajuta!
eu o sa nasc prin cezariana pentru ca am rinichiul drept foarte jos, bebe sta pe el si nu am voie sa fac efort, cam asta explicatia pe scurt. dar ma gandesc ca trebuie sa trec si de asta, am incredere ca o sa fie bine si va doresc tuturor sa fiti linistite si impacate cu gandul a ce urmeaza.
eu sunt bine in general, ma misc mai greu, abia ma intorc de pe o parte pe alta si ma cam enerveaza cateodata... si m-am saturat de serviciu, in 2 saptamani termin, abia astept
va pup, si va doresc o seara placuta si noapte buna cu vise frumoase
diana 27 +
A.Alina spune:
[quote]Originally posted by megbeng
A.ALINA, am vazut caruciorul pe care l-ai cumparat, imi place tare mult!! imi zici si mie de la ce firma e si cat ai dat pe el?
Megbeng, caruciorul este de la baby care si noi l-am luat scump (6 milioane) ca sotul vroia albastru cu rosu. Gri cu rosu am gasit acelasi model intr-un alt magazin la 4.5 milioane, binenteles dupa ce l-am cumparat pe cel cu 6 mil. Ma gandesc ca totusi il poti gasi si mai ieftin daca insisti in cautari, dar cu sotul meu e imposibil.
Ma bucur doar ca nu am luat si lenjeria de pat din acelasi magazin, unde era 4 mil, caci am gasit a doua zi chiar la noi in oras o lenjerie de pat pt bb cu 1.25 milioane. O sa pun soi poze zilele astea sa vedeti ce frumoasa e .
Alina, 24+
A.Alina spune:
dana,
Nu sunt din Hunedoara dar intradevar erau si poze din excursia facuta cu colegii in Hunedoara. Eu stau in jud. Timis, Sannicolau Mare.
Aelita, ma intrebai de cat de mare va fi apartamentul nostru dupa ce le vom uni pe cele doua pe care le avem. O sa avem o bucatarie, sufragerie, living, dressing, camera copilului, dormitor si birou si trei bai din care una numai pt dormitor. In total 145mp, un etaj dintr-un bloc cu doua etaje in care stam 3 familii si avem si curte. Aproape ca la o casa. E super pt ca pe casa scarii avem acces doar noi si vecinii de sus de la doi, cu care ne intelegem super. Cei de la parter sunt mai in varsta, dar nu pot sa spun ca nu avem o relatie OK si cu ei. Daca o sa terminanm de renovat apartamentul anul acesta o sa fiu super multumita. Mi-e teama doar ca nu o sa-l termine la timp si o sa vina BB si o sa stam inghesuiti intr-o camera, bucataria si baia pe care le folosim momentan. Poate o sa fac niste poze cu garsoniera noastra, primul din cele doua apartamente care l-em luat, destul de mare de altfel aprox. 60mp.
Adevarul e ca nu ma pot plange de nimic. Stiu ca fatza de altii am o situatie ok. Ininte de a cumpara aprtamentul al doilea nu vroiam copil pana nu mai aveam inca o camera. Dupa ce l-am cumparat a durat un an pana sa raman insarcinata si in timpul acesta nu am facut nimic pentru renovarea apartamentului, din lipsa banilor. Acuma am gasit si resurse materiale si cred ca daca ramaneam insarcinata inainte de al cumpara,tot gaseam noi o solutie sa ne crestem copilul in conditii OK. Regret ca nu am deja un copil. Dar nu mai e mult totusi, doar trei luni
Alina, 24+
pitilache spune:
O veste excelenta, odata cu aflarea rezultatul bun de la amniocenteza am aflat si sexul bebeului. Este fetita!!! Poate sa-mi adauge si mie cineva caruciorul roz?
Multumesc tare mult,
Roxana
21+