tudor gheorghe -despre romanii din strainatate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Mda. Mie-mi place Tudor Gheorghe. Dar nu cind vorbeste, doar cind cinta.

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syracuse spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Mda. Mie-mi place Tudor Gheorghe. Dar nu cind vorbeste, doar cind cinta.

Ahhhh...ce frumos! A inceput o alta conversatie de tip "noi" vs. "ei", "Romanii-Romani vs. Romanii-iluminati-de-catre-apus". Asteptam cu interes inchiderea fortata a topicului dupa ce aburul, protestele, frustrarile si nevoile de auto-justificare se vor fi incins la maxim.

Cat despre Domnul Tudor Gheorghe, nu ma pot abtine sa nu-mi postez parerea subiectiva: si anume ca este unul dintre ultimii.
Ma refer la "Domni". Ultimii Domni. Specie pe cale de disparitie, atat in Romania cat si in Vest. Incetul cu incetul se vor duce cu totii si ii vom mai gasi eventual pe la cimitire (dedesubt, nu deasupra).

Mie imi place si cum canta si cum vorbeste. Ceea ce ii iese din gura acestui om, comparativ cu restul, este ca marmura comparativ cu formica. Dar in ziua de azi din ce in ce mai putini au nevoie de valori si autenticitate, asa ca "no big deal".

Multumesc pentru interviul postat. Intr-adevar frumos si autentic - dar ce pacat ca firul se va transforma (sau s-a transformat deja?)in proteste de tip "eu nu vreau sa ma intorc, nah! Problems?????".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Nu am nimic cu restul articolului. Chiar sint perfect de acord cu domnia sa privitor la promovarea de non-valori. Am avut de comentat acea bucatica pentru ca imi sare in ochi aceasta idee repetitiva. Este sadita cumva in exprimarea multora si vad ca are priza.

Syracuse, mama nu te obosi si lasa minutzele din sold, eu nu mai intru in polemica pe care tu o agiti ca pe o cirpa rosie...Iti doresc un weekend placut.

Anamaria mama la Nick (8)& Alex (5)

I used to be indecisive, but now I'm not sure.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ardeiash spune:

quote:

Cat despre Domnul Tudor Gheorghe, nu ma pot abtine sa nu-mi postez parerea subiectiva: si anume ca este unul dintre ultimii.

ei hai sa nu exageram!!!

s-auzim numai de bine! si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salmida spune:

Tudor Gheorghe este un "A"rtist ... pärerea mea. Dacä ati fost sau veti merge la unul din spectacolele lui nu se poate sä nu simtiti fiori de incantare ... Muzica lui este deosebitä si asta il si face, intr-o oarecare mäsurä, greu de urmat/mostenit. Trubadur al societätii moderne. Anotimpurile lui, orchestrate simfonic, sunt räscolitoare atat ascultate "live" cat si inregistrate.
Cred cä deja v-ati dat seama cä sunt un fan al lui ...

In ceea ce priveste afirmatia lui, eu o interpretez si altfel ... anume cä oricat de bine ai duce-o pe alte meleaguri, tot timpul pästrezi o punte de legäturä cu cei de acasä si cu tot ceea ce inseamnä "acasä". Si sunt momente cand sigur iti doresti sä fii "acasa", iar aceasta nu are intotdeauna legäturä cu starea de bunästare. El a spus cä "N-am întâlnit român care sa nu-si doreasca sa revina acasa" si poate are dreptate, pt cä asta nu inseamnä neapärat si "intoarcerea definitivä". Toti revenim acasä cu drag, fie cä ne deplasäm personal sau cä ne aducem bucätica de "acasä" langä noi, eventual in vizitä. Nu stiu cat de bine am reusit sä mä fac inteleasä ... Cititi si printre randuri sau dincolo de ele. Eu una nu mä simt ofensatä de afirmatia lui, cu toate cä sunt multumitä cu mine insumi si cu pozitia (profesionalä si nu numai) pe care o am. Recunosc deschis cä intotdeauna revin cu drag in Ro sau aduc partea dragä din Ro langä mine, insä asta nu inseamnä cä mä gandesc sau cä imi plänuiesc "intoarcerea".

In orice caz mä bucur cä l-ati adus in discutie pe Tudor Gheorghe. Imi amintesc cä auzisem la un moment dat cä dirijorul orchestrei simfonice prezente in anotimpurile ar fi si finul lui T.G. Sau incurc eu lucrurile?
Si acum merg sä imi pun un cd cu el ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lu.more spune:

quote:
Originally posted by disperata
eu n-am intalnit roman caruia sa nu-i fie dor de casa.. toti ofteaza si se gandesc deja la urmatoarea vacanta din romania...

Cand cobori mai la sud te invit pe la mine? Sa facem cunostinta?

Deci : mie nu mi-e dor de Romania, nu oftez si nu ma gndesc la urmatoarea vacanta din Romania. Nici de rau (material) n-am plecat de acolo, nici realizata-nu-stiu-cum nu sunt aici, nici dezradacinata nu sunt. Am cateva castroane de lut pe care mi le-a dat mama de Mosi, in care bat ouale cand fac ecalope de pui, n-am stergare prin casa, si nici muzica romaneasca nu ascult, nu m-apuca nostalgia, dorul, jalea, Doamne, ce bine sunt aici unde sunt : Franta e tara mea.

Tudor Gheorghe vorbeste din carti.

Despre artistul Tudor Gheorghe nu spun nimic, ca nu sunt la Zona Artelor.

........................................
Impotriva banarii lui Jocelyn

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by lu.more
Deci : mie nu mi-e dor de Romania, nu oftez si nu ma gndesc la urmatoarea vacanta din Romania. Nici de rau (material) n-am plecat de acolo, nici realizata-nu-stiu-cum nu sunt aici, nici dezradacinata nu sunt. Am cateva castroane de lut pe care mi le-a dat mama de Mosi, in care bat ouale cand fac ecalope de pui, n-am stergare prin casa, si nici muzica romaneasca nu ascult, nu m-apuca nostalgia, dorul, jalea, Doamne, ce bine sunt aici unde sunt : Franta e tara mea.
Tudor Gheorghe vorbeste din carti.
[

buna lu*more!drept sa-ti spun mi se pare ciudat ce spui! chiar nu-ti este dor deloc de ? de gustul fructelor, al legumelor noastre ? de ciorbele noastre adevarate cu leustean? de satul romanesc? de marea cea albastra sau de muntii nostri superbI? .. de colinde ? de mucenici? cred ca mi-e dor de tot ... uneori imi zic: mi-e dor si de mustele de ...

in fine. cred ca tine de romantismul din noi... de sentimentalism si multe altele... poate unii au radacini mai puternice acasa.. poate altii se simt cu adevarat acasa numai in strainatate.. si simt ca si-au cautat toata viata un loc unde sa-si adanceasca radacinile... dar repet.. aici in belgia eu nu am intalnit oameni ca tine! inca am intalnit oameni care-mi ziceau: imi vin copiii acas' si-i intreb in romaneste ceva si ei imi raspund in franceza! o sa ne intoarcem in tara ! ca ne doare inima!

quote:
Cand cobori mai la sud te invit pe la mine? Sa facem cunostinta?

belgia e mica! noi mergem des in calatorii... sper ca n-a fost o ironie invitatia ta!!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Salmida

Dacä ati fost sau veti merge la unul din spectacolele lui nu se poate sä nu simtiti fiori de incantare ... Muzica lui este deosebitä si asta il si face, intr-o oarecare mäsurä, greu de urmat/mostenit. Trubadur al societätii moderne. Anotimpurile lui, orchestrate simfonic, sunt räscolitoare atat ascultate "live" cat si inregistrate.

mare dreptate ai! tudor gheorghe este unic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lauraa spune:

Mey,sa nu va suparati,mi-am amintit asa brus un banc care circula pe vremuri(le comuniste) prin ROmania.

Cica era Tudor Gheorghe la un spectacol in Israel. Si din cauze nestiute a lesinat pe scena. Un spectator iute de mana i-a pus la nas o soseta imputita la care marele Artist trezit din adancul lesin a inceput sa cante:

"Acolo este tara meaaaaa,
Si neamul meu,cel romanesc..."

Bineinteles ca nici unul din romanii din Diaspora care merge la spectacole romanesti nu o sa mearga acolo sa zica "nu mi-e dor"mai ales daca vorbeste cu "A"rtistul. Si dupa o juma de ora de Tudor Gheorghe i se face dor de Romania si unuia din mijlocul Bucurestiului...
Are dreptate,la spectacolele romanesti din Germania indivizii canta pe scnea cu ochii in farfuriile cu sarmale ale diasporenilor. Am fost si eu la vreo doua spectacole romanesti, la inceput, imediat dupa ce am venit.Acum sunt deja ani de cand nu am mai fost, cum sa ma intrebe cineva ceva? Peste cateva zile plec in Ro deci mi-e dor, sa nu se inteleaga altceva. mi.e dor de ai mei.

Surpriza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Cand vine vorba de Romania tot la ai mei ma gandesc.....la nimic altceva, daca ar fi mama si sora mea cu mine aici nu cred ca as mai veni vreodata in Ro.Inafara de familie nu ma mai leaga nimic de Romania.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

"Life isn't like a bowl of cherries...it's more like a jar of hot pepers.What you do today might burn your ass tomorrow."

Mergi la inceput