Grupul "cautatorilor" de bone!
Raspunsuri - Pagina 27
akarika spune:
Buna hanuc.Bona locuieste in Constanta dar daca iti doresti bona interna poate veni .A mea tot din Constanta era si mergea acasa o data pe luna.daca te intereseaza imi spui si o sa vorbesc cu una din ele.
roxanal spune:
revin si eu cu precizari :
deci am nevoie de bona ptr 10 ore / zi, un copil de 1 an(acum) si eventual, s-o ia pe Maria de la gradi, dar nu sunt inca sigura, vom discuta atunci...fara menaj, numai ptr bebe+calcat, in Crangasi din ianuarie
Roxana Lilea,mama de 2 ori :)
magghyc spune:
Buna,
Eu mi-am gasit bona, vine de luni, de proba, incepe efectiv din ianuarie.
Ii dau 6 mil pentru 10-11 ore, strict copilul, fara nici un fel de menaj.
Sper sa fie ok.Va rog sa imi tineti pumnii...
Mama lui Nic cel Mic
"Omnia mea mecum porto"
Nic cel Mic
moniki spune:
Buna!
Eu ma aflu intr-o mica dilema... Am o bona de vreo 7 luni care sa zicem este ok, doar ca:
1 este f in varsta are 7 ani
2. are parkinson
In schimb:
1. este f agera la minte
2. este destul de sprintara si energica (CULMEA!!!) - mi-as dori sa fiu asa la varsta ei ...
3. face treaba prin casa adica mai strange o rufa mai baga masina de spalat in priza , spala vasele ...
4. a lucrat aproape 30 de ani la cresa si gradinita de copiluti deci are ceva experienta
5 e genul de 'babuta" optimista si vesela
Bebele meu e un baietel minunat, foarte cuminte si destept si PREA prietenos ... adica nu ma prea pot lua dupa reactiile lui pt ca el este f sociabil si destul de lipicios ...
La bani nu avem probleme, la program e destul de solicitant pt ea si eu habar nu am cum dzeu face fata la 10 ore pe zi ... ca bebe o fi el cuminte dar nu e usa de biserica si apoi cea mai MARE PROBLEMA A LUI este ca nu prea mananca ... tb sa alergi cu mancarea prin toata casa ... are 9,5 kg la 1 an si 7 luni in conditiile in care l-am nascut cu 3,300kg... deci asta e o mare durere ...
ma inteleg f bine cu ea, de fapt o cunosc de cand eram eu f mica ...
ii plac copilasii si are rabdare, am destula incredere in ea nu pune mana etc
DAR!!!
1 sta f departe eu sunt in Dr Taberei iar ea la Casa Scanteii
2. de curand am auzit-o pe ea (care e f calma si care vb cu bebe frumos) tipand de vreo trei ori la bebele meu care maraia ca nu vroia sa manance... A tipat atat de tare si parca tonul era atat de veninos si de plin de ura parca incat m-am blocat ... nu am stiut cum sa reactionez(ea nu stia ca eu sunt in casa ...!!!)Mi-am calcat pe inima si nu am reactionat imediat am asteptat sa vad daca se mai intampla ceva ... Nu s-a mai intamplat ... doar atat a tipat "taci si deschide gura ... taci tacidin gura!!! acum cand scriu aici mi se pare ca exagerez dar pe moment imi venea s-o dau afara din casa ...
3. am iesit mai incolo din cameraa si ea a crezut ca nu am auzit nimic
4. cand am intrebat-o daca a mancat bebe , mi-a zis "a mancat... i-am facut eu mai multa mancare..., dar pana la urma am avut rabdare si a mancat tot....!!!!!( ea stie ca sunt nemultumita ca de cand am plecat eu la serv bebe nu a mai luat in greutate..)
5 dupa povestea asta, inainte sa ies eu si sa ma vada , dupa ce a terminat bebe de mancat dupa proteste lacrimogene..., i-a vb tot pe tonul ala calm al ei (deci inca nu stia ca eu sunt acasa ...)
6 cu doua zile in urma bebe a zis ceva de genull "taci" iar eu chiar am remarcat "de unde stii tu bebe cuvantul asta? cine iti zice tie taci de l-ai invatat???" m-am intrebat retoric mai mult ...
6 ulterior, seara cand am venit de la serv i-am zis direct ca eu am auzit-o ca a tipat la bebe si bona mea nu a recunoscut deloc ...cu toate ca stia ca fusesem cu ea in casa
7. si ce ma mai nemultumeste la ea e faptul ca nu prea vorbeste cu puiul meu, cu toate ca am rugat-o sa vorbesca cat mai mult cu el ...
Concluzia:
1. dupa toata treaba asta m-am cam suparat si ma batea gandul sa mai incerc si pe altcineva , doar ca pe bebe al meu nu ma pot baza caci el e prea prietenos si lipicios ,i ar de mancat nu mananca nici la cei pe care ii cunoaste si ii iubeste ... ce sa mai vb de o alta straina pe care ma batea gandul sa o testez in primele zile de dupa sarbatori ...
Asta e dilema mea si v-as fi f recunoscatoare daca mi-ati spune parerile voastre ... sau daca v-ati confruntat cu situatii similare ...
eu nu stiu ce sa fac ...
voi ce ati face (avand in vedere toate punctele forte si slabe ale bonei si ale situatiei in sine)?
ar trebui sa ma decid zilele astea daca o testez pe doamna aceea sau nu ...
mercic si astept cu nerabdare sa va citesc !
wapi spune:
dupa ce am stresat pe toaaaaaaaaaaata lumea, adica toate cunostintele apropiate si indepartate, am dat anunt la ziar, apare luni - sa vedem ce iese,
Wapi!&Stefanita (19 mai 2006)
roxanal spune:
eu nu gasesc deloc bona, stiti pe ce site-uri se mai pot pune anunturi gratuite? multumesc!
Roxana Lilea,mama de 2 ori :)
ingridnen spune:
Azi ma intalnesc si eu cu viitoarea/potentiala bona. Mi-a fost recomandata de o cunostinta de-a mamei mele.
Sper sa fie OK, ar urma sa inceapa de pe 3 ianuarie
Tineti-mi pumnii !!
Ingrid si Cristi 3 ani si 9 luni
Mickyyy spune:
N-am mai trecut de multicel pe-aici.....
ingriden, succes cu noua bona!
wapi, cum e cu anuntul in ziar? Ai reusit sa gasesti pe cineva cat de cat apropiat de ceea ce cauti?
moniki, si fata mea la 1 an si 6 luni are 9.960g, dar asta doar pentru ca a luat peste 700g in ultimele 2 luni (cred ca luase aproape 1kg, dar a fost bolnava saptamana trecuta si-a slabit destul mult). Si asta s-a intamplat dupa ce-am schimbat bona. Asa ca dupa ce am sustinut mai bine de 1 an de zile ca asa e genul ei, "fotomodel", si ca mananca fata, dar nu se-ngrasa.....acum imi dau seama ca m-am inselat.
Cat despre bona ta...parerea mea (luand in calcul doar ce-ai spus tu, ca n-am de unde stii toata poveste) e ca ar trebui sa o schimbi! Dar e doar o parere personala, tu stii cel mai bine, mergi pe instinct, de obicei nu inseala!
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
moniki spune:
Mickyyy mercic de parere. De aceea am scris aici ca sa aflu cat mai multe pareri. Si eu cred ca ar trebui sa o schimb ... mai cu seama ca are 70 ani ... (am gresit in mesajul anterior!)
Asa imi zice si mie doctora, dupa ce i-am facut de doua ori analizele lui bebe (unde a iesit o usoara anemie ...), respectiv, "asa e felul lui, nu se ingrasa..."
E adevarat ca nu prea se omoara cu mancatul, dar m-am pus cu raul pe el si il hranesc mai des ... deci macar cateva sute de grame ar trebui sa mai ia putin in greutate.
Oricum subiectul e super si binevenit!
moniki spune:
quote:
Originally posted by ana_gabriela
Buna,
Bona noastra tocmai ne-a anuntat ca nu mai vine din ianuarie. Pentru 10 ore o plateam cu 6.5 mil + prime de Paste, Mos Nicolae, Craciun etc, fara menaj, doar mancare pentru bebe si calcat hainite bebe. Eu zic ca era ok, eram si noi multumiti de ea. Acum asta este, pleaca si noi am ramas descoperiti.
Bebe are un an si 5 luni. Alta bona nu prea am vrea momentan, ma gandesc sa apelez la mama pana prin primavara si atunci sa incerc la o gradinita particulara. Voi ce credeti, la 1 an si 8 luni cat va avea bebe in primavara, e o solutie buna cu gradinita?
Daca as gasi o bona cu recomandari bune, m-as mai gandi... Vechea bona este de fapt o vecina si aveam mare incredere in ea. Intr-o persoana straina nu stiu daca pot avea incredere, am mai citit si experientele voastre negatine cu unele bone, sunt total in ceata.
Daca stii vreo bona buna in zona Brancoveanu spuneti-mi si mie va rog.
Ana
Draga Ana,
depinde de bebele tau, cat de "bine crescut este"!!!
am o prietena al carei baietel la varsta de 1 si 8-9 luni era ditamai zdrahonul... bine hranit, adica bine crescut si i l-a primit la gradinita! Eu pe alex al meu la 9,5 kg daca il dau la gradi, in stilul in care mananca ... ajunge la 6 kg (Doamne fereste!)
Iar pe bona tb sa o testezi sa iti pui si prietenele sa o observe daca se intalnesc intamplator cu ea pe strada cand are grija de bebe, dar chiar si asa poti avea surprize... eu totusi sunt mai mult pentru bona decat pt gradi pt ca asa macar am un oarecare control si mai pot sa o verific cumva si macar stiu ca se ocupa doar de el ... pe cand la gradi sunt prea multi, poate il bat ceilalti copii, poate ramane nemancat, poate... poate ...
Sa ai noroc!