Grupul "cautatorilor" de bone!
Raspunsuri - Pagina 17
monaraus spune:
caut si eu bona ocazionala pentru fetita mea de 2 ani si 4 luni....unde pot gasi? prin vecini, cartier, cunostinte? am intrebat, deocamadata nimc.....
andreap spune:
azi intru sa ma mandresc si eu cu fata mea care implineste 2 anisori!![]()
Si sa va spun ca azi dimineata a sosit noua bona,mariuca deja ii arata jucariile ei dupa 5 minute.
Dar..de ce nu pot sa fiu si eu linistita?????
.Aseara ma suna fosta bona,mamaie Luci,care si-a adus aminte ca azi e ziua micutei,sa vina sa o vada.Si ce-mi spune?ca abia asteapta sa mearga la doctor vineri,sa vada ce si cum,ca ea vrea sa vina la maria de luni
..ce sa fac acum???e drept ca imi placea nespus de mult "mamaie Luci"..e minunata!dar..sa ma "incurc" cu ea?daca iar o lasa spatele?ce sa fac..nu stiu,o sa ma gandesc sa vad cum e mai bine ptr.copil.
Pupici
POZE
Poze noi
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
Mickyyy spune:
La multi ani Mariuca!!
Andreea, sa-ti traiasca printesa
. Cat despre bona, n-am prea priceput, e cea pe care o aveai de 1 an sau cea care a renuntat dupa prima luna? Nu mai stiu, poate va-ncurc...parca tu ai gasit bona de acum prin agentie, nu? Asta inseamna ca ai platit un comision la ei pe care nu cred ca ti-l returneaza daca renunti atat de repede la bona.
Eu as zice sa o testezi pe cea noua, macar o saptamana, sa vezi cum se acomodeaza fata cu ea si sa vezi daca e ok si pentru tine ca bona.
Apoi gandeste-te cum a fost cand te-a parasit cea veche (nu stiu amanunte, imi dau doar cu presupusul), daca a facut-o in graba si fara explicatii nu-i exclus sa o patesti din nou la fel cu ea. Si sa stii ca si varsta (sau mai degraba starea de sanatate) conteaza foarte mult.
Bona mea veche fusese si ea operata si nu prea putea face foarte mult efort, acum sunt in culmea extazului pentru ca cea noua are timp si forta sa se tina dupa ele, sa se joace si sa se catere peste tot cu ele in parc.
Intamplare sau nu, de cand am schimbat bona, fata mea cea mica imi doarme noaptea cap-coada, fara sa se mai trezeasca absolut deloc 
. Pana acum o saptamana eu ma trezeam o data de doua ori pe noapte sa-i fac biberonul cu lapte, plangea de foame. Acum ori mananca atat de bine peste zi ca nu-i mai trebuie peste noapte alt biberon in afara celui care i-l fac cand o pun in patut, ori alearga si se joaca atat de mult peste zi ca pica rupta seara, ori pur si simplu e o intamplare (desi m-as mira). E prima oara de cand am nascut-o cand dorm si eu noaptea cap-coada, fara treziri de biberoane!
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
andreap spune:
Mickyyy,multumesc mult!
E vb de bona care a stat doar 1 luna,din cauza ca i-a "cedat" o vertebra..acum eu am fost super multumita de ea,ea super finuta si atenta.Acum ce sa zic...ma bate gandul sa o iau inapoi..sa vedem.Comisionul la agentie nu l-am dat inca,oricum il voi da,ca doar nu sunt o nebuna,indiferent de decizie(adica bona gasita prin agentie sau vechea bona)asta e,pierd 2-3 milioane,macar sa fie fata bine si fericita
POZE
Poze noi
www.onetruemedia.com/my_shared?z=ed3f5a70513cbef37f41c&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> FILMULET
Andreea si Mariuca(7.11.2004)
vivighe spune:
La mine a intervenit o modificare...imi trebuie bona de MAINE!.mai mult ca sigur ca nu gasesc pana maine si nu stiu ce sa fac.Eu m-am inscris la niste cursuri,dar cand am depus cererea au spus ca anul ata nu mai sunt locuri si raman pentru seria de la anu'.Si azi ma suna ca s-a facut un loc,cursurile au inceput de ieri(dureaza 6 luni)si sa ma hotarasc pana maine ca ei scriu catalogul si daca nu vreau io sa sune pe altcineva.Io vreau..da ce fac cu cupilu'?Al meu barbat munceste si azi pana la 7 seara si io n-am cu cine sa ma consult..nu stiu exact nici cate ore pe zi ,zile pe sapt tre' sa fiu acolo,dar cred ca nu mai mult de 6 ore,chiar daca e zilnic(asta asa..din auzite)...
Ce ma fac?Si daca gasesc bona...las copilu' cu ea asa...fara perioada de acomodare?Si daca renuntz la curs...cel mai bine ar fi sa-l fac anul asta ca imi e foarte util,dar...
Voi ce ma sfatuitzi?
POZE
Filmuletze
Mickyyy spune:
vivi, exista bone ocazionale, poti apela la o agentie sa-ti trimita una cateva zile, ca sa ai tu putin timp sa iti cauti una permanenta. Sau poate o mama/soacra/prietena sa te ajute cateva zile cu fata pana iti gasesti. daca poti sa faci acum cursurile, e pacat sa amani.
Da si tu o cautare pe google sau pe la agentiile de plasare bone, sigur gasesti o bona pentru 2-3 zile. Costa destul de scumput, ca se platesc cu ora (in jur de 50.000/ora) dar s-ar putea sa merite.
Mult succes, eu cred ca vei gasi!
Apropos, stiu ca exista si gradinite unde poti duce copilul pe perioade scurte de timp, nu stiu daca pot trece numele gradinitei aici (e gasite cu google, ca ea presupun ca's multe), dar uite ca sa-ti faci o idee ce servicii ofera:
"Baby-sitting
PROGRAM BABY-SITTING
Incepand cu data de de 15 mai 2005, asociatia noastra va poate oferi si servicii de baby-sitting. Programul consta in supravegherea copiilor cu respectarea programului de joaca, igiena, somn si masa. Optional, mai ales in cazul cand sunt mai multi copii se pot organiza iesiri in parc, la teatru sau pot fi adusi in gradinita animatori.
Tipurile de program oferite si tarifele sunt urmatoarele:
PROGRAMUL ”STANDARD” : se refera la solicitarile de supraveghere cu ora ale parintilor peste zi ( dar nu mai putin de patru ore – pana cel mai tarziu ora 22,00 )
-TARIF : 7lei/ora
PROGRAMUL ”WEEK-END” : se refera la solicitarile parintilor pentru sfarsitul de saptamana ( sambata dimineata ora 8,30 – duminica seara ora 20,00 )
-TARIF SUPRAVEGHERE : 70 lei
PROGRAMUL ”ONE-DAY” : se refera la solicitarile parintilor pentru o zi intreaga ( ora 8,30 – ora 22,00 )
-TARIF SUPRAVEGHERE : 45 lei
PROGRAMUL ”O NOAPTE” : se refera la solicitarile parintilor pentru o noapte ( ora 22,00 – ora 8,00 )
-TARIF SUPRAVEGHERE : 30 lei
MASA: Daca doriti ca pe perioada de supraveghere copiii sa serveasca masa in gradinita puteti opta pentru urmatoarele variante:
-MIC DEJUN 4 lei
-MASA DE PRANZ 7,5 lei
-GUSTARE 2 lei
-CINA 4 lei
Masa poate fi si adusa de acasa la sufertas.
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
RaluD spune:
In ce zona stai?
E o gradinita in Pipera care are inclusiv program de internat, parca asa tin minte. Tinkerbell se cheama.
Raluca, Emi cea scumpica si bebelusa Ina
Ajutati-l pe Andrei sa traiasca!
www.point.ro/andrei/" target="_blank">http://www.point.ro/andrei/
Mickyyy spune:
acum am vazut si varsta fetitei....are abia 6 luni, la varsta asta se exclude gradinita, rame doar varianta bona provizoriu.
In caz de disperare maxima, ti-o recomand pe vechea mea bona
. Mai in gluma, mai in serios, presupun ca ar fi disponibila imediat, pe daria a crescut-o de la 4 luni, deci se descurca. Nu-i buna pe termen lung si pentru copii mai mari (n-are experiente pedagogica), dar sa-i dea sa manance, sa-l plimbe si sa-l adoarma se descurca. Si pentru 1-2 saptamani pana iti gasesti ce-ti trebuie......poate fi o solutie de compromis!
mihaela73 spune:
Super subiect! Bravo! Ma treceti si pe mine pe lista va rog: caut bona pentru baietelul sorei mele: are 1 luna, locuieste in zona Obor/Dimitrov, pana la sfarsitul lunii ianuarie va sta si ea acasa cu bona deci nu ar trebui musai sa vina program lung, insa incepand cu februarie 2007 programul va fi 09.00-19.00.
Clara03 spune:
Buna fetelor,
Am nevoie e o bona pentru fetita mea de o luna si jumatate, inceapand din ianuarie, pentru un program de 10 ore. Am vazut astazi un specimen care m-a cam ingrozit, asa ca nu postez acest anunt cu prea mari sperante. Sunt insa disperata si cum nu cunosc un mediu concret unde se pot pescui bone (era bun un targ), arunc SOS - ul meu disperat in eter. Daca trec de cenzura d-nei Lucia (exact de incurajarile dumisale au fetele nevoie aici) poate reusesc sa ma aleg cu un om cald si sufletist cu care s-o fac pe Sofia mea mare.Fetelor, sa dea bunul D-zeu sa avem noroc de oameni de calitate. Si eu sunt disperata de sumele care se vehiculeaza pentru serviciile pt care postam aici. Dar si noi plusam, si poate ca ne meritam soarta. Eu am gasit o gradinita in Cotroceni pentru baietelul meu de un an si opt luni care costa 550 Ron iar programul este de 11 ore. Asta ca sa vedeti cat de disproportionata este cererea unei bone. Pretul corect pentru 10 ore cred ca este de 600 RON.