Grupul "cautatorilor" de bone!
Raspunsuri - Pagina 11
cge spune:
Fetele, m-a rugat si pe mine o vecina (are in jur de 50 ani) s-o ajut sa se angajeze ca bona.
Noi stam pe Teiul Doamnei.
Nu a mai lucrat ca bona, si-a crescut fetele care sunt acum la facultate.
Nu stiu sa va dau mai multe detalii, eu decat ma salut cu ea.
Fiindca stiu foarte bine cum e sa fii in situatia voastra, m-am gandit ca poate iese ceva.
Daca sunteti interesate, dati-mi un PM si va dau datele de contact.
Numai bine,
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei
www.computerbild.ro" target="_blank">Revista lui tati
Mickyyy spune:
In sfarsit, mai apar si persoane interesate sa lucreze ca bona, nu numai persoane care cauta sa angajeze. cge, multumim pentru mesaj, 
anis, barbatii astia sunt tare ciudati cand vine vorba de copii lor. Noi ne bazam pe intuitie, pe sentimente materne, noi cautam altceva la o bona. Ei vor doar sa-si stie copii in siguranta, le e teama de schimbari si de multe ori trag concluzii pripite, fara a apuca sa cunoasca omul. Daca tu simti ca doamna e ok, poti sa-i mai dai o sansa, eventual sa isi ia si sotul o zi libera si s-o petreceti impreuna, sa vada cum se comporta cu fata, si abia dupa sa traga concluzii.
Noi am avut de dimineata discutia cu bona, care n-a iesit asa cum ma asteptam eu, adica a avut un comportament total imprevizibil, cu multe lacrimi si cu "jurat" ca ea nu s-a plans niciodata altora de bani si ca cele pe care le-am auzit noi de la menajera sunt minciuni gogonate. In schimb "iepurele" a sarit de unde nu ma asteptam, i-am explicat ca fetele sunt mari de-acum si vreau mai mult de la ea decat sa le dea sa manance, sa le scoata la plimbare si sa le culce. Iar ea mi-a zis direct ca asta nu poate s-o faca, ca ea nu are pregatire pedagogica, ca nu stie poezi si povesti, ca nu vede sa le citeasca, etc., etc. Barbata-meu a incercat mai in gluma mai in serios sa-i spuna ca-i cumparam carti de povesti cu litere mari, ca incercam sa gasim impreuna o modalitate de a face asta, insa ea nu si nu, ca nu poate s-o faca. Iar asta l-a deranjat enorm pe omul meu, cum adica nu poate?? Plus ca toata telenuvela bona-menajera l-a pus pe ganduri si a propus si el sa le supraveghem cumva sa vedem care minte si care nu. Asa ca pana maine seara trebuie sa fac rost cumva de n sistem de supraveghere. Si niste microfoane mi-ar fi suficiente (ca n-am nevoie decat sa aud ce vorbesc ele), numai sa le gasesc undeva. N-as vrea sa dau cateva sute de euro pe asta, oricum nu-i am, dar poate gasesc undeva de imprumut, sau gasesc o solutie sa vad ce naiba vorbesc femeile astea doua.
Mickyyy si cele 2 fete cucuiete:
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
ra_mata spune:
Dragele mele,
Cu mare entuziasm si incantare am aflat de topicul asta, de la Bianca! credeam ca doar unele dintre noi cauta in permanenta bone si se gandesc din 2 in 2 luni cum sa schimbe bona cu care s-a obsinuit si apoi renunta din comoditate si lipsa de oferte de pe piata.
O sa incep cu o faza amuzanta, sa va povestesc si ce inseamna sa cauti bona noua si sa te trezesti ca te duci acasa si aproape ca o imbratisezi pe bona veche si ii multumesti lui D-zeu ca nu e asa rea ![]()
In iarna trecuta avusesem niste discutii cu bona mea vesnica si dinttodeauna, nu imi mai amintesc dar atat de tare ma enervasem incat am trimis niste solictari la 2 firme de babysitting. Si am vazut minuneaaa: o domnisoara de 25-28 ani, nu stiu exact, blonda, decoltata pana la buric desi era iarna si frig, cu cizme albe si pantaloni cu imprimeu leopard. Desi mi-a picat fatza de cand am vazut-o, iar eu chiar am fatza expresiva, am zis, hai sa o ascult si sa ii dau o sansa. Lucrase in Italia, pentru nu stiu ce consul roman, era o doamna, dorea sa lucreze ca bona pentru ca are calificarile necesare (nicidecum dragostee pentru copii) si ca are experienta in medii inalte. De ce s-a intors in Romania, am intrebat eu, naiva...din cauza ca s-a logodit si ca logodnicul a dorit ca ea sa revina in tara. De unde am dedus ca daca logodnicul ridica un deget, lasa copilu in casa si se duce sa ii puna masa, indiferent cand i s-ar termina programul. Oricum, era mortal imbracata, eu nu as iesi asa nici in club la agatat, pentru ca as fi luata de alta profesie
Ma intreb oare, fata aia cum facea sa schimbe un scutec plin de kk?
Asa incat, m-am dus acasa, m-am bucurat enorm cand am vazut-o pe bona mea de 45 ani, care vorbeste tare si se agita sa gateasca si duce gunoiul.
Nu e perfecta nici bona mea, exact aceleasi stratageme de a fura din orele de program iar cand am eu nevoie de o jumatate de ora in plus, face un bot de parca am rugat-o sa isi sacrifice tot weekendul...
ce sa zic, in ultima vreme sper sa isi dea si ea seama ce patroana comoda are
: eu nu cer mancare, nu ma uit la curatenie decat rar, si atunci cand imi spune ea ca a facut, in rest e ok, avand in vedere ca sunt mama singura, nu trebuie sa stranga dupa un barbat dezordonat. Nu calca, doar spala la masina, nu gateste decat epntru pitic, si in ultima vreme ii aduce din ce gateste ea acasa pentru ea si fata ei, deci si mai simplu. In plus i-am marit si salariul, de la 6 mil + 500 mii pentru 10 ore si curatenie, la 7,5 milioane, pentru ca isi tine acum singura cartea de munca. Ar vrea inca 500 mii insa nu imi permit acum, si vad ca nici ea nu mai aduce vorba, ma gandesc de la anul.
Acum sa va povestesc si de bona de weekend, intrucat bona de mai sus e prea obosita sa mai faca un ban cinstit si in weekend, cna di-as da intre 1,5 si 2 mil pentru a il tine pe pitic 2 nopti. Tot prin intermediul DC am descoperit si bona de weekend, care mi-a dat sperante ca mai exista si oameni altfel. Ea lucreaza 10 ore pe zi, cu doua fetite (5 si 2 ani) de 4 ani si doar pe 5 milioane!!! E drept ca se pare ca patronii ii tin cartea de munca, eu am mari indoieli ca ii si platesc taxele, am rugat-o pentru binele ei sa mai investigheze, sa ceara o copie de pe CM. Si se pare ca munceste mult si ca sunt foarte dezordonati sefii.
va pup
ra_mata
http://photos.yahoo.com/ra_mata
Ana_Alx spune:
ra_mata nu te supara dar 7.5 mile pe luna la un singur copil,si la ce munci presteaza bona ta ,eu zic ca e foarte mult.
7.5 mile se da la 2 copii
anis spune:
Da asta mi-a cerut 6 mil la un singur copil.E mult?
Mickky ,eu zic asa sa nu te mai stresezi si daca nu-ti mai convine bona s-o schimbi si gata.
Ca sistem eu am facut odata cu 2 telf mobile.Pe unul l-am pus cu hand free si l-am lasat acasa.Era pus sa raspunda dupa 5 sec si ascultam.(cand are handsfree nu se aude acnd suna)Daca Nu se auzea nimik ,inchideam si mai reveneam.
AniS
26+ 
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
vivighe spune:
ra mata ...si zici ca bona de week-end ai gasit-o in anuntzurile de aici,de pe DC?
Mickyyy...vezi...incet incet isi dezvaluie ea adevarata fatza si singura.Cred ca faza cu telefoanele ,pe care a sugerat-o anis ar fi buna.
poze http://pg.photos.yahoo.com/ph/vivighe/my_photos
filmulete www.dropshots.com/vivighe
Mickyyy spune:
anis, depinde si de program, nu mai stiu cat o ti tu pe bona. 6 milioane mi separe ok, dar la un program de vreo 10 ore si cu menaj usor. Cat despre 7.5 milioane la un singur copil.....parca e prea mult. Dar fiecare-si stie bugetul si posibilitatile.
Legat de faza cu telefoanele, suna interesant....dar ar trebui sa stau calare numai pe telefon in ziua aia, si nici n-am siguranta ca nu ratez ceva.
Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004)
Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)
kristinutza spune:
succes in cautarea de bone.
mama mea cunoaste o doamna de 60 de ani, f draguta, bisericoasa (ortodoxa), f sufletista. i-ar placea mult sa lucreze ca si bona. locuieste in zona obor. pe pm va pot da si nr dansei de tel fix. (sau cautati anuntul meu din urma de la mica publicitate).
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video
Mickyyy spune:
hai ca incet incet apar si "recomandarile", poate cine stie, iese ceva din toata povestea asta! kristinutza, te-am pus si pe tine in listuta!
ra_mata spune:
Si mie mi se pare mult, insa mie mi-a cerut de la obraz, nu stiu sa refuz pe cineva, am avut o cadere de calciu
, mi-am revenit, am zis ok, ce sa fac, macar O constata sa am in viata, nu am nevoie de schimbari dramatice si in domeniul asta.
De bine de rau e vecina cu mine, pot apela de urgenta la ea. In mai putine cuvinte m-am obisnuit
Dar ma tot gandesc, bonele astea nu discuta in parc, nu stiu care sunt preturile, iar daca le afla, de ce nu se poarta mai cu bun simt cu sefele de treaba
? In mine clar bona a gasit un om exploatabil, insa am prea multe pe cap ca sa mai revolutionez si bucatica asta din viata mea.
ra_mata
http://photos.yahoo.com/ra_mata