Fetele din America (79)

Raspunsuri - Pagina 29

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Si daca ai cumparat o casa cu $250,000 si dupa opt ani o vinzi cu $265,000? Ca pe aici cam asa e. Nu e mai bine sa stai cu chirie si sa investesti banii? Ca pe cind platesti real estate agent si taxele s-a dus si asa-zisul profit. Pe linga ratele lunare mai ai de platit taxe, asigurare, eventuale reparatii si trebuie sa faci updates daca vrei sa mai vinzi casa aia vreodata.
In conditiile astea mai merita sa cumperi o casa, mai ales una cu pret peste medie?
Ca eu m-am cam speriat. Aici sint mii de case la vinzare, stau cu lunile pe piata si nu prea se cistiga bani din asta. Doar constructiile noi cred ca merg mai bine.
Intreb si eu, ca nu mai stiu ce sa fac. Noi stam in chirie acum. Pentru aici chiria nu e mica, dar imi ofera conditii excelente. Sint intr-o zona in care nu mi-as permite sa cumpar casa, copiii se pot juca afara nesupravegeati, sintem linga un parc frumos, in cinci minute ajungem la scoala pe jos, avem piscina si gym. In plus, nu trebuie sa imi fac griji cu reparatii sau cu intretinerea casei. Utility bills sint relativ mici fata de cit m-ar costa o casa adevarata.
Nu am fost niciodata adepta chiriilor, dar acum ma intreb citeodata de ce imi doresc o casa cind pentru moment locuinta asta corespunde suta la suta cerintelor noastra. Doar ca nu poate fi a noastra cu adevarat... din pacate, ca as cumpara-o!
Dati-va va rog cu parerea, ca nu mai stiu ce sa cred. Facusem o oferta la o casa, nu a iesit nimic. Cred ca am facut oferta mica pentru ca de fapt nu vrem sa ne mutam, nu stiu. Ar trebui sa postez la "Psi"

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miau-miau spune:

Ramona, ziceam de Bic si zona in care sta ea. Ceea ce spui tu e logic, daca in zona in care locuiesti tu piata de real estate sta pe loc si prognoza e ca va ramine asa. Pe de alta parte, am avut niste vecini la un mom dat, in virsta. Cumparasera casa cu 29 de ani in urma, cind pe aici erau doar livezi. Nu era o zona interesanta de afaceri. Ei nu erau bogati. Erau pe sfirsite cu plata casei, plata lunara acum reprezentind o nimica toata (dupa 29 de ani) si erau tare fericiti ca proprietatea valoreaza acum o avere pe care o lasa si ei copiilor.
DAr bineinteles in cazul tau poti sa stai pe ginduri. Insa daca locuiesti intr-o zona in care in citiva ani poti scoate citeva sute de mii de pe o casa, netaxabili, intre timp neplatind taxe pe banii pe care ii platesti la banca, nu mai ai de ce sa stai pe ginduri.
Parerea mea personala e ca nu e bine sa te repezi la un pret prea mare fiindca viata devine un calvar cind tragi de bani si nu-ti ajung, dar merita sa investesti intr-un real estate bine ales

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Ramona J

In conditiile astea mai merita sa cumperi o casa, mai ales una cu pret peste medie?

Probabil ca nu e bine sa te uiti la peste medie, daca treaba sta asa. Iar sub medie poate ai conditii mai proaste ca la chirie. Alta idee e sa bagi bani intr-un rental intr-o zona unde poti sa gasesti chiriasi usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Heheheeeee..... San Diego...... Pai este considerat dintre cele mai scumpe orase din US. Normal ca si casele-s scumpe. Dar sint orasele mici in care sint chiar case frumoase, zone bune, si esti si destul de aproape de marile orase.

Noi inca nu ne gindim la casa oricum, de abia facem 2 ani de cind sintem aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kim222 spune:

Ramona in locul tau as mai astepta o vreme....real state-ul este in scadere....ceva pluteste in aer...Si mai ales ca stai intr-un loc care-ti place!
Miau ..si noi am facut ca si Bic...calcule..cu toate tax deductions...in 30 de ani ,in zona in care stam noi (Califonia)...mai bine iesim daca inchiriem! Cel putin la preturile de acum!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

quote:
Originally posted by Ramona J

Si daca ai cumparat o casa cu $250,000 si dupa opt ani o vinzi cu $265,000? Ca pe aici cam asa e. Nu e mai bine sa stai cu chirie si sa investesti banii?

Ramona, ce nu iei tu in consideratie sant cei 70,000 - 80,000 pe care i-ai platit pe chirie in acesti 8 ani. Poate casei nu i-a crescut valoarea mai mult de 10-15,000, dar pe deasupra nu ai bagat banii pe chirie.
Ai dreptate poti sa investesti banii pe stock market, dar cine iti garanteaza castig constant?

San Diego a devenit ridicol de scump in ultimul timp. Chiar duminica am intrat intr-o "open house" din Ocean Beach, de curiozitate. Avea 2 dormitoare - mici. Cand zici mici, nu-ti incapea un king bed, si o bae. Un frumos den cu vedere la ocean si Sea World. Acceptau oferte intre 699-749,000.

Miau-miau, iti dau dreptate, in postarea ta, cand ziceai ca valoarea casei creste, salariul creste .. . Eu zic ca salariul nu creste chiar asa de vertijinos sa "keep-up" cu preturile. Primul exemplu care-mi vine sant preturile la diferite produse. La William-Sonoma cumpar un pancake mix care ne place. Acum 5 ani l-am luat la 2.50 cutia (Ok am gasit niste bonuri mai vechi). Anul trecut am dat pe el 5.00

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Sanca
Ramona, ce nu iei tu in consideratie sant cei 70,000 - 80,000 pe care i-ai platit pe chirie in acesti 8 ani. Poate casei nu i-a crescut valoarea mai mult de 10-15,000, dar pe deasupra nu ai bagat banii pe chirie.

chiar, la asta nu m-am gindit.
PSAsta e exemplu de postare total inutila din partea mea, dar chiar m-=a fascinat ca nu m-a dus capul la ideea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

eu ma gandesc asa-chiar daca nu se apreciaza decat 1-2% pe an precum in zona in care locuiesc, banii care ii platesc pe rata sunt o investitie si chiar daca nu ii recuperez total, macar partial tot ii recuperez, pe cand ce plateam pe chirie era dus...
pe de alta parte imi pare rau ca m-am lasat dusa de enuziasmul sotului si avem o rata cam mare-ideal:
rata+taxe+ asigurare+ utilitati de baza(electric, gaz, apa, canalizare, gunoi si telefon -abonament local)+ eventuale costuri pentru reparatii- 35% din venitul net.

desigur depinde de zona...in zona in care locuiesc chiria ar fi 750-900/luna iar pretul caselor 100K-200K-ok suntem unul dintre cele mai ieftine orase. Problema sunt insa taxele care sunt cam piparate si pe care propietarul le va include desigur in chirie....deci e clar un plus sa cumperi o casa....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Miau-miau nu stiu daca postarea mea ti s-a parut inutila. Oricum, insist in continuare.
Deci... Daca investesti cei $80,000 si ai 10% return pe an (perfect posibil) - m-am oprit cu calculul la cinci ani dar suma asta devine $117,300. Deja e mai rentabil decit sa fi cumparat casa. Ok, am calculat pe opt ani - $155,890. Deci aproape dublu! Chiar si cu cinci la suta cred ca iesi mai bine. Repet, daca nu creste valoarea casei (sau doar cu putin).

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Nuuuu, mey. Poatarea mea e inutila, ca doar ii cintam in struna lui Sanca. Imi faceam mie autocritica.

Mergi la inceput