Fetele din America (79)
Raspunsuri - Pagina 30

Sanca spune:
Mey fetelor santeti de coma.
Durerea mea e ca unele preturi s-au dublat si salariul meu NU
In San Diego nu mi-as lua casa - acuma - , dar in Pittsburg nu as sta la chirie daca as putea cumpara o casa la 150K. Rata la suma asta ar fii in jur de 500 pe luna, si cu asigurare, insurance, taxe de proprietate, ai plati cam 750. Insurance-ul la casa e cam 500 pe an, iar taxele depinde de oras si de proprietate, sant in jur la 1-2 mii pe an.
Ramona, tu investesti banii pe care ii bagi in chirie? M-ai bagat in ceata

corinadana spune:
Sanca nici al tau?! Ca nici al meu nu s a dublat
Cum sa investeasca banii in chirie? Ceva ai inteles gresit.
corinadana mama Ralucai
http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Ramona J spune:
Am inteles miau-miau.
Sanca, ma gindeam la cei $80.000 (ipotetici) ca la suma pe care sa zicem ca ai da-o pe chirie sau ca la un posibil downpayment.
Deci daca dau banii astia pe chirie sint bani aruncati. Utilities sa zicem ca aici m-ar mai costa vreo $200 fata de vreo $500 la casa (punem aici si tunsul ierbii sau ce o mai fi). Deci pe linga ca pot face vreo $70.000 mai economisesc si la intretinerea casei. Atunci unde o fi cistigul?
Inseamna ca trebuie sa iau o casa foarte ieftina ca sa merite toata smecheria asta.
Acum nu trecem de $1,500 cu cheltuielile astea.
La o casa asigurarea e undeva intre $1,500 - $2,000 (TX are cele mai scumpe asigurari din US), impozitul sa zicem cam $6,000 in medie. Deci $650 pe luna. Ar trebui sa am o rata de vreo $700-$800 pe luna ca sa fie convenabil. Hmmm... nu stiu daca se poate. Se pricepe cineva sa-mi spuna cit inseamna asta? O suta de mii - doua sute de mii, ce valoare trebuie sa aiba casa? Of, sa caut un mortgage calculator.
Scuzati ca vorbesc singura pe aici, parca incep sa ma dumiresc...
The best thing you can do for your children is to love your wife.

Ramona J spune:
Revin...
Care or fi tax savings? Ca pe astea nu le-am luat in considerare. E vorba de un procentaj din dobinda la banca? Daca va pricepeti careva help!
Ne intilnim saptamina viitoare cu un financial advisor, ca nu se mai poate!
Voi ati folosit vreunul? In ce fel taxeaza? E util? Eu sint putin reticenta, ma gindesc ca lucreaza cu anumite institutii si recomanda investitii in functie de asta.
The best thing you can do for your children is to love your wife.