Mamici de noiembrie - decembrie 2006(46)

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

fetelor, daca facem un concurs ´Cine merge mai des la toaleta``yo castig locurile 1, 2, si 3. azi noapte din ora in ora am fost. Nu mia pot dormii nicicum, ma doare cosul pieptului( si coastele) de parca as avea rana- carne vie... dar nu simt arsuri... ce-o fii?
Alte chestie...eu deobicei is constipata, de o saptamana incoace nu-s... merg afara zilnic.. ce sa inteleg ? s-a intors bb cu capu-n jos si apasa pe intestinul gros? Si de doua zile atata se misca si se agita de vai sh-amar...am intrat deja in saptamana 34, se presupune ca nu mai are loc de sarituri si box... ce sa cred ? se apropie ziua cea mare?? Cineva de la mamici de octombrie zicea ca inainte a incepe travaliul a observat o activitate mai intensa a bebelusului... era mai agitat ca de obicei.
tema zilei: inca nu stiu ce produse oi folosi cand balacim bebele.Om vedea daca are pielcutza sensibila om lua produse de farmacie- tip klorane, daca nu... produse obisnuite pt bebei, Nivea, Johnson, etc.
Apa n-o s-o fierb, vine derect di la robinet...
N-am nici termometru, nici buretel inca..nici sampon...
Pup, mai revin, dupa ce va mai cetesc, ca tare mult ati scris
Dbunny34+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

eu cred ca in principiu difera de la un organism la altul, plus eventuale medicamente, plus respiratie. teoretic nu e prea vesel, dar practic pot fi si exceptii, femei care sa nasca fara probleme.

quote:
Originally posted by melinda25

Buna dragelor,
sper ca incet incet sa intru si eu in randul vostru, macar cu o postare pe zi...
Ma bucur sa aud ca Raluca e bine, e important sa fie curajoasa si sa aiba incredere ca totul va fi bine. De-acum incolo ne putem astepta in fiecare moment ca la una dintre noi sa-i vina randu...ups!!!!
Apropo de dureri, doctorul meu imi spunea ca a intalnit multe mamici care, dupa nastere (naturala, au intrebat: "Asta a fost tot?" Ei, ce ziceti? Or fi fost ele asa "nesimtite" sau se poate trece si mai usor? Eu cred ca conteaza mult si cum percepem noi durerea.
Tocmai am terminat si eu curatenia, de fapt mai am un pic, dar am zis sa iau o pauza. Extraordinar cat pref se aduna zilnic, mai ales ca stam la casa. Si cum sunt singura, m-am gandit sa fac eu smotru, sa-l mai scutesc pe tati, ca vine obosit seara.
In legatura cu tema zilei:
1. Nu voi fierbe apa pentru baita, nu consider necesar acest lucru, cu atatea produse pentru hidratarea pielii, antialergice, nu cred ca e nevoie.
2. Am cumparat produse Nivea Baby, vom vedea pe parcurs daca le schimbam, alte mamici le-au laudat.
Va doresc o zi excelenta, sa veniti numai cu vesti bune, bafta multa celor care merg la eco azi!!!!

Melinda 33+ Dominik

P.S. Pe cine sa rog frumos frumos sa-mi treaca si mie numele baietelului in listuta????

chris 31+ alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

Burticute dragi, ma bucur mult ca m-am mai linistit si eu un pic, mama se simte o idee mai bine, eu de azi voi sta mai mult pe acasa, deci voi putea participa mai mult la discutiile noastre, de care mi-a fost dor..

sa incep prin a raspunde la tema zilei: 1.- nici eu nu vreau sa-mi fie fetita vreo sensibila, dar cred ca totusi, din exces de zel de mamica proaspata, la inceput, macar pt.1-2 saptamani voi fierbe apa de baita, fara a pune nimic in ea insa (tarate sau ceaiuri - nu stiu de ce, mi se par pline de praf si impuritati)..dar e posibil sa ma mai razgandesc auzind alte sfaturi de mamici cu experienta..

ripley, multumim de sfaturi..chiar avem nevoie..si eu am o prietena care face baita bebelusei la dus, inca de mica..super..

2.- am primit toata gama de cosmetice Penaten, dar voi vedea cum le va tolera mandra..dupa cum spunea si Miro, e bine sa diversificam, cu acelasi scop, de "de-sensibilizare"..am auzit ca ar fi f. bune si cele de la Bubchen si Mustela (care insa sunt mai scumpe), si de asemenea, cele de la Avent, numai ca, nu stiu de ce, se comercializeaza doar in Anglia...iar pt. fundulet am luat mai multe..Bepanthen, Crema cu galbenele si propolis si Crema cu ulei de catina de la TIS Farmaceutic, Nidoflor..

Miro, si eu mi-am facut fase de acasa, in aceeasi idee, ca nu ma vad scotand ditamai pachetul de vata si foarfeca sa mesteresc de fiecare data tampoane in salon..mai ales ca ne trebuie asa multe..chiar vreo 30 mi-au iesit din 2 pac. de vata mari..
iar Decretul tau..e si al meu..
..nici eu nu prea am contractii (se pare ca de la magneziul pe care-l tot iau)..sau poate am dar nu le identific, nu stiu..dar mie mi-e teama ca, tocmai de aia, nepregatindu-se uterul din timp, o sa am travaliul mai lung..habar n-am..
..apropo de asta, voi ati auzit de ceaiul de frunze de zmeura, care ar fi f. bun pt scurtarea si usurarea travaliului? eu l-as incerca..3 cani pe zi incepand cu sapt.35-36..cred ca are si gust bun..

Roxana c., de acord cu Asiza, nici eu n-as mai sta pe ganduri si m-as duce la eco, daca tot e inofensiva si gratis..la ce cabinet se pot face?..si inca ceva..de "politica" asta a indolentei si neprofesionalismului maternitatii din Ploiesti am fugit eu.. Cand citesc ce bine e tratata Raluca la Elias ma bucur din suflet pentru ea si ma felicit inca o data pentru alegerea facuta..

atudor, suntem un mare club ..eu sunt profund recunoscatoare site-ului asta pt. ca l-am descoperit pe T... pe mine aproape ca nu ma crede nimeni ca doctorul despre care povestesc (ca vine la orice ora la nastere, ca nu accepta nici un banut) exista, in Romania, in Bucuresti..

continuam galeria pt. Raluca

fatima 35+ si eva ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MAMAMATEI spune:

p.s. nu am gasit patut..nu au decat de fag..sunt asa dezamagita..voi ati mai vazut pe undeva (Ploiesti, Bucuresti) patut de lemn alb? cu grilaj rabatabil?

fatima 35+ si eva ioana
[/quote]

Fatima intra pe reclamala patuturi din lemn, au si pe alb (pret approx 5 mil lei)nu scrie daca este grilaj rabatabil; Este dragut insa..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Meli, l-am trecut si pe Dominik in listutza...dragut dr. Muresan ca te incurajeaza asa...toate ne dorim o nastere cat mai usoara...Doamne ajuta!!!!!!
Ripley, multumim ca ne impartasesti din experienta ta!
Alex, ai grija la ce papi ca pe langa toate "durerile" pe care le avem, sa ne mai procopsim si cu o indigestie...e prea mult! Nu zapaci frigiderul ala, ai grija cu efortul! Si eu mi-am sters praful, oglinzile si o usa, dar de aspirat aspira tati cand vine...
Mamaana, ti-am trecut si tie feciorul Tudor in listutza...
Cristina, ce fetita curajoasa ai!!! Bravo...eu, acuma, ca-s femeie cu capul pe umeri (zic io), dar daca as vedea-o pe mami altfel decat in starea ei normala, cred ca m-as panica de numa' si n-as fi in stare de nimic...
Ramsan, eu am dormit 10.30 ore, fara pauze de mers la buda, iti dai seama...e adevarat ca azi-dimineata am facut pp circa 30 de minute ...

Oana 29+ cu Denis Cristian

Personality can open doors, but only character can keep them open!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asiza spune:

Fatima, ce ma bucur ca mama ta se simte mai bine! Doamne ajuta !!! Vrei sa zici ca renumitul dr. T, de care m-am innebunit de cat am auzit aici pe DC, nu ia spaga??? Daca e asa, bravo lui...ar fi printre putinii, daca nu primul, care respecta codul deontologic al profesiei sale...

Raluca, tinem pumnii in continuare sa fii bine si tu, si bb...Miro, te rog sa-i transmiti asta, ca nu exista cred ca ora in care sa nu ma gandesc la ea...
Donia, ce mai faci de nu mai scrii asa des? Cum e Roxanici???
Ktrinel, hai, mai da-ne vesti despre tine...

Pupici pe burtici!!!

Oana 29+ cu Denis Cristian

Personality can open doors, but only character can keep them open!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Fetelor, eu nu prea inteleg cum e cu cezariana asta, e obligatoriu sa te programezi inainte ca bebelusul sa dea primele semne ca doreste sa vina pe lume? Adica e absolut necesar sa fixezi impreuna cu dr. tau o data exacta si atunci , ai, nu ai contractii, dureri , te imbraci frumos si te duci la spital ca Romanita Iovan. Sau se poate ca la primele semne de nastere, suni repede dr., vine la spital si face cezariana? Cum e?
Chris80, tu esti cu cezariana la cerere, la tine cum e?
In legatura cu contractiile, sau sunt eu mai , dar eu fie nu am avut inca, desi sunt in 32 sapt., fie nu le recunosc. Tot il intreb pe dr. cum e o contractie, de parca el ar fi avut vreodata!!??? Imi raspunde ca se intareste burtica, dar pana aici nu e nici o problema, contractie e cand si doare! Oi fi avut si eu contractii?Nu stiu, fetele mele...

ROXANA 32 + DAVID MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melinda25 spune:

Roxanica, la fel sunt si eu: ori sunt eu "nesimtita", ori nu am avut contractii. Si totusi, am intrat in saptamana 34. Cand m-a intrebat dr de ele, n-am stiut ce sa raspund.
Oana, multumim frumos!!!!!!!!!!

Melinda 33+ Dominik

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fatima spune:

roxanica, in ce priveste cezariana, se poate si asa, si asa...se practica ambele variante..sunt doctori care asteapta primul semn de la bebe, si vin la orice ora la spital sau monitorizeaza cu un aparat contractiile, altii (mai comozi), care planifica pur si simplu..

deci suntem mai multe cu aceeasi dilema - ce e aia o contractie? bine ca nu sunt singura..

asiza..intocmai..aproape ca nici mie nu-mi vine sa cred..dar va voi confirma dupa..

dbunny, nu stiu exact ce simti tu, dar eu am o senzatie ca de arsura la suprafata pielii sub sanul drept, tare ciudata, a carei explicatie n-o stiu, dar de care am citit ca ar fi normala (sau ca cel putin ca au mai simtit-o si alte fete..)..si bombonica mea se mai apuca uneori sa mute mobila prin burtica, dar cred ca au si ei zile si zile..eu zic ca toate fac parte din arsenalul de "placeri" ale sarcinii..

fatima 35+ si eva ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

quote:
Originally posted by Bic

Ingeras, multumim ca ai scris la thread-ul nostru.
Va uram bebelusi sanatosi si sugaciosi. si va asteptam la "bebelusi." Noi am trecut la bebelusi abia in ianuarie, cind s-a nascut si ultimul bebe din grupul nostru.

Felicitari pentru primul bebelus. Sper sa fie bine. Sa il alapteze cit poate de des si o sa creasca mare repede-repede. Stiu un bebelus nascut in iunie la 1200 gr. Acum are 4.500 kg si e bine sanatoasa! Mami i-a dat numai lapte de tzitzi si in continuare e o piranha.

Smaranda, 3.11.2005
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=75330" target="_blank">Povestea nasterii

www.askdrsears.com/html/2/T020100.asp" target="_blank"> Alaptati,
www.lalecheleague.org/bfinfo.html" target="_blank"> alaptati,
alaptati!

Cum se poarta un bebelus in wrap si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=80475" target="_blank">discutia de pe DC

Bic, iti multumim toate! Se pare ca vine si bb 2 :)

Pupicei, Ingeras 30+ Maya

Mergi la inceput