cum sa le deschidem copiilor lumea

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

Despre anotimpuri chiar discuta acum la gradinita. Au fost in parcul circului de unde au adunat frunze, pentru ca incep cu anotimpul in curs, toamna. Mi se pare interesant de explicat copiilor cum fiecare anotimp are o alta infatisare si de ce.
Andra: si mie unele povesti mi se par de necitit copiilor, dar nu stiu daca ei percep chiar asa, in tragic, evenimentele. Si, oricum, mai imbunatatesc si eu cursul povestirii si evit pasajele mai putin frumoase.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NANU spune:

Viata lunga acestui subiect ca avem ce invata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Legat de carti pe care sa nu le cumparati:
Mare grija la tot ceea ce este rezumatul unor povesti.

Mama mea i-a cumparat cadou copilului "Lumea Basmelor" - editura Rao.
Era trasa in plastic, asa ca nu avea de unde sa stie ce cumpara. Poze superbe, carte de o gramada de bani, cu auriu pe marginea paginilor, coperta cartonata, hartie groasa, semi-lucioasa, de cea mai buna calitate. Din pacate povestile au niste rezumate de-ti vine sa tipi.

La povestea "Alba ca zapada si cei sapte pitici" se sare peste episodul cu marul jumatate otravit-jumatate bun (punct extrem de important din poveste, fie si numai pentru faptul ca, ulterior, in jurul acestui mar s-au scris foarte multe). Celui care a facut rezumatul i s-a parut mult mai important s-o omoare pe Alba ca zapada direct, cu cordonul.

La povestea "Jack si vrejul de fasole", Jack urca pe vrejul de fasole, ajunge in casa unui urias, fura ce-i pica in mana, coboara inapoi la mama sa, care-l felicita ca i-a scapat de saracie. Adica mesajul este "sparge casa aluia, fura ce-ti place si parintii tai te vor felicita pentru asa o isprava". Autorul rezumatului nu considera relevant sa-i dea lui Jack o motivatie pentru fapta sa (in povestea originala Uriasul era dusmanul familiei si-i ucisese tatal!!!!).

Este un exemlu de cum povesti foarte frumoase si cu talc,pot deveni, datorita unor rezumate facute de diferiti analfabeti, adevarata otrava pentru mintile micutilor nostrii. De atunci, citesc cu mare atentie ce cumpar si nici nu vreau sa vad in ochi cartile sigilate.

Poze aici

http://community.webshots.com/album/554633759FjyOEU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Legat de faptul ca invata despre anotimpuri la gradinita... Puteti dezvolta, explicind ciclurile din natura. Zi-noapte, saptamina, luna, anul, anotimpurile.
Urmaresc subiectul dar nu ni se potrivesc toate cele, mai ales cind ziceti de carti. Oricum, e interesant.

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Ramona voi mergeti la biblioteca? Apropo' de carti!

Sunt aici niste biblioteci minunate cu un vol f mare de carti ptr copii. Si totul este fff bine organizat de la rafturile cu carti la placerea cu care te intampina personalul ce lucreaza acolo.

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cricor spune:

Simali, Andra, multumesc mult pentru sugestiile de carti. Noi aici luam mai ales de la biblioteca, sunt carti minunate, dar imi place foarte mult sa-i citesc si carti in romaneste. De altfel mi se pare normal sa-i citesc si in romana (nemaivorbind ca-mi este si mai usor ), mai ales ca in engleza i se tot citeste si la scoala si la day-care.

Daca mai aveti sugestii, scrieti-le, eu iau notite!

Mergi la inceput

Da, mergem la biblioteca. Pe linga asta avem si noi multe carti. Avem si carti romanesti, dar am luat mai mult chestii clasice, gen poezii de Otilia Cazimir.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

E foarte frumos in bibliotecile de aici. Sunt chiar si bunicute care vin sa citeasca copiilor. Au fel de fel de concursuri.

Raluca citeste f mult si mergem des la biblioteca, pretul cartilor e cam ridicat si de ar fi sa le cumpar pe toate...
Si noi avem carti in lb. romana si am inceput s o invat sa citeasca si romaneste. Nu stiu cu scrisul cum va fi dar vom vedea!

corinadana mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandrueduard spune:

simali: scuze , nu am vazut ca m-ai intrebat de carte. Este o carte cu coperti de carton, groase si foi lucioase, si de dimensiuni mari. Este de la o editura FLAMINGO GD (tradusa din limba slovaca). Are imagini multe, e f colorata si frumos aranjata in pagina. Pe coperta scrie "BUNELE MANIERE".
Noua ne-au placut si carticelele cu IOANA. Sunt mai multe povestiri.
Am vazut ca a scris cineva despre Otilia Cazimir. Mie imi plac foarte mult poeziile ei; mi se par excelente pentru copii.
Si stiti ce nu am vazut eu in librarii (si daca stiti voi, va rog sa-mi spuneti): povestile lui Emil Garleanu: "Din lumea celor care nu cuvanta". Pe mine, la vremea respectiva, m-au fascinat si as retrai cu placere, prin Alex, acea peioada.

Magda si Alex(3 ani)
http://photos.yahoo.com/magdacorlea
,,Lasati copilul sa vada, sa auda, sa descopere, sa cada, sa se ridice si sa se însele! Nu folositi cuvinte când actiunea, faptul însusi sunt posibile!’’

Mergi la inceput

Corinadana, noi cumparam carti multe de la garage sales. Astazi am luat 6 carti cu 25 de centi bucata si una cu 50 de centi. Imi convine pentru ca surioara e mai mica, "vine din urma" si imi place sa avem o biblioteca in care sint carti la care ei tin mult si putem sa le recitim din cind in cind. Daca e vreo carte pe care ne-o dorim cumparam de pe Amazon, gasesti de multe ori la preturi foarte bune. Eu mai iau de pe half.com. Inainte puteai sa pui titlurile care te interesau si scriai si cit oferi. Faceam liste din astea, pe o perioada determinata (expira in citeva saptamini) si de multe ori cumparam carti sau DVDs noi la pret mult sub cel de magazin. Din pacate nu mai exista posibilitatea asta, dar tot gasesti preturi bune. Citeodata bibliotecile vind carti din stoc (primesc editii noi si le vind pe cele vechi) - astea iarasi sint ocazii bune.
Pe craigslist mai gasesti oferte interesante. Nu demult avea cineva in zona noastra cam 120 de carti pentru copii cu $40. Erau carti foarte bune.

Mergi la inceput