spaga la scoala auto?!

am auzit de la o prietena ca pt a reusi sa ti iei carnetul de conducator auto este musai sa dai spaga la "traseu". nu politistului direct ci prin diversi intermediari ai scolii.... sotul meu spune ca este imposibil, ca nu se poate asa ceva, si unde mai pui ca spaga ar fi 100-150E, adicatelea cam cit scoala in sine...
eu inclin sa dau crezare unui asemenea zvon dar el...
voi ati auzit despre asa ceva?
poze multe cu noi
"da aripi unui copil, dar lasa l sa invete singur sa zboare" Marquez
Raspunsuri

Briantis spune:
Nu sunt de acord cu spaga pt carnet .Inseamna ca iti furi caciula singur .Si daca nu poti lua carnetul pe ceea ce stii ,mai bine nu il iei ,te pui in pericol si pe tine si ii pui si pe altii.
Mama lui Andreiutzu

daniella4 spune:
..din pcate e o practica veche...nu de ieri de azi.
In perioada in care am facut scoala (in secolul trecut) am auzit si eu de asta, chiar instructorul mi-a facut niste aluzii, ca in cazul in care nu iau traseul sa pregatesc ceva bani.

liliac1 spune:
Am auzit si eu de acest fenomen. Mai ales ca daca pici prima data la traseu, iti spune instructorul "de la obraz" ca trebuie sa dai, daca iti doresti sa ai permis in buzunar.
Cum se procedeaza....eheheeeee, destul de simplu, ca shpaga inca se mai da/ia in Romania, din pacate.
Scoala a inceput sa fie mai mult pe hartie, tocmai din acest motiv (adica nici instructorul nu-si mai da silinta sa te invete ca oricum, trebuie sa "dai" ca sa iei permisul). Cel putin asa am auzit eu

Mishulina spune:
Eu am luat permisul acum doua saptamani,deci amintirile sunt recente...Sala se ia usor dupa parerea mea,nici nu ar fi nevoie de spaga.Cred ca depinde si de scoala unde dau examenul(care nu are legatura cu firma cu care ai facut scoala de soferi) dar grilele erau formulate clar,fara situatii ambigue si oricine a citit regulamentul si mai are si putina intuitie le face fara probleme...
La traseu e altceva. Eu prima data l-am picat,era un politist foarte scortos (seful comisiei),extrem de dur care (cel putin in seria mea)a trecut baietii si a picat fetele,gasind tot felul de "noduri in papura" mai mult sau mai putin justificate. Acu' habar n-am daca astepta sau nu ceva si nici nu mai are importanta,a doua oara politistul a fost "un domn" si,desi m-a plimbat o juma de ora de se plictisise toata lumea mi-a dat permisul.
Cred ca depinde si de norocul fiecaruia,pe mana cui nimeresti...
Ina
Haideti sa o ajutam pe Barbye! www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=83472" target="_blank">Putem ,deci www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=82950&whichpage=1" target="_blank">trebuie sa o facem!

olguttza spune:
Nu cred ca e musai...insa o sa ma conving de asta in maxim o luna, cand o sa dam si noi examenu .
De practicat, sigur se practica, si nu numai pentru traseu. Noua ne-a spus instructoru' de la bun inceput ca, daca vrem, se poate "aranja" si sala si traseu'. Preturile sunt cam asa: traseu - 150 euro, sala - 1000 euro!!!
Daca ar fi sa am doua vieti, as trai o singura data.
De la nunta...

oprietena spune:
1000euro??? Doamne fereste! pai invat pana visez cartea aia decat sa dau spaga, ca iau permisul pt mine nu pt altii si ca sa ma urc la volan si sa fiu bata mai bine lipsa. Cam peste vreo luna am si eu examen, astept sa imi iasa cazierul. L-am intrebat si eu pe instructor pt ca auzisem ca se da spaga la traseu indiferent daca stii sau nu. Mi-a spus ca dai spaga daca vrei vrei sa obtii perrmisul fara a avea habar de ce faci, dar nu este obligatoriu sa dai 100-150 euro, asa cum auzisem. Oricum spaga in Romania e in floare, indiferent de domeniu.

Cristina_C spune:
quote:
Originally posted by Briantis
Nu sunt de acord cu spaga pt carnet .Inseamna ca iti furi caciula singur .Si daca nu poti lua carnetul pe ceea ce stii ,mai bine nu il iei ,te pui in pericol si pe tine si ii pui si pe altii.
Mama lui Andreiutzu
De acord, nici eu nu mi-as "cumpara carnetul".
Dar cred ca ideea ersa, mai degraba ca, desi conduci bine, deci meriti sa iei carnetul, daca nu cotizezi, esti picat - ceea ce mi se pare scandalos.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Bobita, zis si Robert, 14 decembrie 2002
Cresc...

kristinutza spune:
mda, sala e destul de greu de aranjat. nu imposibil, insa cu bani mai multi si cu pile bine puse. iar traseul e mult mai la indemana.
insa in ultima vreme s-au facut mai multe reportaje cu camera ascunsa, s-au mai investigat ceva cazuri, scolile, instructorii, politistii sunt mult mai atenti de la cine iau banii si pe cine ajuta. insa este totusi o practica veche si greu de inlaturat.
cristina, mama de radu (09.10.2005)
poze si www.dropshots.com/new.php?userid=128437&cdate=20060625&cimg=0" target="_blank">video

elyanne spune:
Mda... asa s-au invatat, sa astepte spaga... inclusiv de la aia care conduc f. bine. Si daca n-o dai, trebuie sa pice si ei pe cineva... doar n-o sa-i pice pe aia care au dat banu'...
Io n-am sanse sa-mi conving sotu' sa dau spaga pt. carnet... poate daca vede ca stiu sa conduc f. bine si dau de 7 ori si tot ma pica
A spus ca el nu-mi da masina daca iau carnetu' in felul asta... sa mai merg si cu copiii in masina.
Sper totusi sa nu ajung sa dau de atatea ori examenu'

S-a mai nascut o stea

blueeyes2003 spune:
quote:
Originally posted by Briantis
Mama lui Andreiutzu
Subscriu!
MIRELA