In Italia (19)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

La Sibiu eu stiu ca zboara numai carpatair
http://www.carpatair.com/

Din Italia mai zboara lowcost (n dar nu la sibiu .. si nu toate de la roma ):
My air
http://www.myair.com/docs/cust/it/index.shtml

http://www.clubair.ro/romana/

http://w2.volawindjet.it/

http://www.alpieagles.com/

http://www.blueair-web.com/index.php?LANG=EN

alitalia si tarom...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Mersi mult crista pentru siteuri, o sa le studiez, sa vad care-i mai convenabil

------------------------------------------------------------------------------
Viata e scurta si frumoasa.Ea merita si trebuie traita.Dar nu oricum.

poze
Liseberg-Göteborg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

buna

am o prietena care vrea sa merga de sarbatori la sora ei; imi spuneti si mie va rog ce trebuie sa aiba la ea: bani (daca da cati pe zi) si /sau invitatie (asta de unde se obtine).
multumesc frumos!

Mergi la inceput

in mod normal daca ai invitatie nu ai nevoie de bani ... si invers .. dar am auzit cazuri cind la frointiera cu invitatia in mina a trebuit sa arate si banii cica politistul ii vroia binele si ii expliac " daca nu te asteapta nimeni acolo trebuie sa ai un ban de autobuz ... " ....in plus nu stii cind gasesti un politist scirbos ( si in Ro si in It... astia sunt uneori mai catolici decit papa ) deci e bine sa aibe ceva bani la ea 100-200 de euro + invitatie ( lettera d'invito ) pe care sa o faca sora ei la primaria de care apartine ( nu costa nimic poate citiva centi .. dar trebuie sa insiste ca de multe ori nu prea vor sa o tipareasca de lene ... ) invitatia trebuie sa o trimita in ro in original ( cu plicul prin Atlasib e cel mai rapid si sigur .. cu posta .. mai ales de sarbatori sigur o sa o fure postasul gindind ca sunt bani in plic )..

Uite aici
http://www.romania-italia.info/forum_topic.asp?TOPIC_ID=568&FORUM_ID=19&CAT_ID=6&Topic_Title=Lettera+di+invito&Forum_Title=Per+i+nostri+amici+italiani+%2E%2E%2E
i-azm scris eu unuia de unde sa ia formular, si cum sa il modifice ... e in italiana dar daca ajunge indicatia la sora din Italia intelege ea...
in plus sa aibe pasaportul , biletul dus intors si asigurarea medicala ..
daca nu ii face invitatie ma gindesc ca un 40-50 euro /zi ar fii destui... insa e mult mai sigur cu invitatia ( in cazul in care sora are acte in Italia .. )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

multumesc ff mult de ajutor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fee spune:

buna ziua fetelor,

vin si eu cu niste intrebari daca ma puteti ajuta

urmeaza sa plecam la sora mea care este locuieste pe langa pescara , noi vom pleca cu masina si am vrea sa colindam putin prin italia , ideea este ca plecam :
pana la alessandria , unde ne oprim o noapte (ajungem pe la ora 18 H) -cum este orasul?
apoi plecam la rimini si ne oprim iar o noapte - ceva mai deosebit de vizitat?

la intoarcere am vrea sa plecam dinspre roma catre franta (deci pe cealalta coasta ) aveti vreo idee de orase(am vrea porturi) unde sa ne oprim?

intrebari de BB- exista laptele bledilait? de la bledina si de asemenea cum este manacarea pentru bb?

va multumesc

Monica et Daniel (04.11.2005)

ÉPICTÈTE
« N'essaie pas que ce qui arrive arrive comme tu veux, mais veux ce qui arrive comme il arrive, et tu couleras des jours heureux. »
<VIII p.1114>

Mergi la inceput

cauta pe net sau cu ghidul rosu al lui Michelin hotel cu garaj, parcare ... in ghidul asta e trecut nr de tel, harta orasului si cum ajungi la hotel... pretul, stelele... merita sa o cumperi ca o vei folosi si pt restul drumului.. mai ales ca se face intuneric repede si te poti oprii in alta parte decit ti-ai propus .. poate mai devreme ... Eu am unul vechi si iti scanez pt Alessaandria , Rimini si mai alegem impreuna alt oras la intoarcere pe coasta Tirenica... dar sfatul meu e sa cumperi ghidul de la librarie ( aici costa vreo 20 euro )sa fie pt Italia ... vei sta mult mai linistita ..

La Alessandria n-am fost dar Italia e frumoasa..
Rimini ... poate e mai frumnos acum iarna decit vara cind e plin de lume... nu prea e nimic de vazut decit marea.. Rimini eun fel de Constanta ...poate sa mergi in San Marino eventual sa gasesti cazare pe acolo... sau sa te opresti in Bologna ... nu ca as fii eu din zona dar e tare frumos orasul... un hotel pe linga gara ca sa fii in oras, lasi masina si in 10 min esti in centru . La intoarcere ... nu stiu : Pisa , La Spezia ... sunt locuri frumoase unde merita sa te opresti.. apoi Cinque Terre
am gsit pe net :
pt Rimini
www.egm.it/comuni/rimini.html
Pt Alessandria
www.egm.it/comuni/alessandria.html
Bologna
http://www.egm.it/comuni/bologna.html
La Spezia
www.egm.it/comuni/laspezia.html
Pisa
www.egm.it/comuni/pisa.html
5 terre
http://www.parconazionale5terre.it/157_3.asp?id_lingue=3
Lucca
www.egm.it/comuni/lucca.html

despre lapte nu stiu nimic.. dar aici e mult mai scump orice aliment pt bb ( mai ales laptele - cei care au posibilitatea si stai linga granite prefera sa ia in franta, elvetia, austria .. unde e cam la jumatate sau chiar doar un sfert din pretul de aici.. si asta urla tv-ul toata ziua .. deci e informatie sigura ).. mai bine iti iei cu tine tot ce ai nevoie...

re edit .. daca ai probleme si nu itelegi miine sau poimiine incredc sa traduc ce te-ar interesa mai mult.. sau poate gasim ceva pagini in franceza...

Mergi la inceput

mersi Crista,

Inteleg italiana , (desi trebuie sa o citesc cu voce tare )

Noi plecad dinspre Paris facem pana la Mont Blanc 5 ore .Deci ne oprim acolo vreo 2 ore si apoi plecam inspre Bologna .In Rimini vrem sa facem rezervare la HOLIDAY INN in seara asta.Apoi am zis pentru a taia drumul sa ne oprim undeva intre Bologna et Rimini pt inca o seara.In Bologna eu as vrea sa ne oprim dar dupa calcul nostru am ajunge prea tarziu , deci am ales Alessandria pentru o escala de o noapte .

O sa ma uit deseara cu sotul pentru intoarce iar pentru lapte banuiesc ca o sa ne oprim intr-un supermarket inainte de a intra in italia .
merci

edit : dar supe liebig exista? , ca fiul meu numai de asta mananca
reedit : mi se pare superb cinq terre , sigur o sa il scriu in intinerare , multumesc

ÉPICTÈTE
« N'essaie pas que ce qui arrive arrive comme tu veux, mais veux ce qui arrive comme il arrive, et tu couleras des jours heureux. »
<VIII p.1114>

Mergi la inceput

n-am auzit niciodata de denumirea asta .. poate nu intru eu in magazinul care trebuie ?!?!m
ia de acasa pt el tot ce poti .. pt voi (adultii ) aici oferta e mare...pt bb nu cu8nosc amanunte insa .. din pacate .. dar nici nu am vazut multe feluri de borcanele ..
Intre Bologna si Rimini daca ai sa cauti pe net "la strada dei vini e dei sapori " Emilia Romangna sau poate chiar mai concret numai Romagna, sau Forli, Cesena ... astea 2 sunt orasele din Romagna ... vei gasi multe agriturismuri .. poate faci un popas in unul dintre le e.. sau intru-un hotel intr-un sat ceva ... Merita !!
sau poate te duci la Ravena in loc de Rimini ...
Uite la Bertinoro a stat la un curs o amica a mea din Ro.. intr-un castel sus pe stinca .. acolo e satul .. e SUPERB.. intim.. numai circiumoare .. o priveliste superba pina la Adriatica ..

Daca ai sa gasesti ghidul rosu ( are coperti rosii ) al lui Michelin iti spun sigur ca stai linistita ... vei gasi cazari bune ... fara probleme ( noi l-am folosit in 2003 in luna de miere circuit cam cum faci tu acum dar in jos pe linga Tirenica pina in Sicilia, tur de Sicilia si intoarcerea la Adriatica mai rapida insa .. putine opriri.. de data asta ) si nu am dat gres .. cu ghidul in mina cin d se facea intuneric sunam sa rezervam la hotelurile din apropiere .. sau chiar ne opream direct..

Sigur gasdesti hotels i fara rezervare .. ai sa vezi .. iti gasesc ei ( noi am intrat in Sicilia in hoetlurui care nu aveau camere libere si au sunat ei la altii , au rezervat pt noi si ne.-am dus direct... se cunosc intre ei .. iar pe strada statale ( SS ) in fiecare sat mai rasarit e cite un hotel ( costa cit ala de 4 stele din Rimini dar va fii curat si te vor tine in puf propietarii .. ) dimineata cornul cald si capucino sunt regula ..

Mergi la inceput

crista o sa razi dar aseara ne-am uitat pe situl Ravena si am vrut sa ne oprim si acolo dar barbata-miu lucreaza cu vapoare ( din alea mici, in franceza se spun vapoare de placere) si a vazut Rimini si a zis hai acolo ca trebuie sa fie si o marina !
tu zici ca este mai interesant ravena ?mama sunt in ceata si pe 23 plecam!
dupa ce culcam puiul o sa luam internetul la rascolit
tu spui sa cumparam ghidul , noi ne bazam pe internet dar poate pana la urma il cumparam
astept idei mai ales pentru plecare ,

hai ca poate ajung si in bologna sa iti dau o bere !
mersi crista

ÉPICTÈTE
<VIII p.1114>

Mergi la inceput